LYS tercihleriyle başım belada.

Ben saydığım ünilerden birinde siyaset okuyorum, bölümümü çok seviyorum. Ama dediğim gibi isim yapmış bir okul olması lazım. Coğrafya için de mezuniyetten sonra formasyon alman gerekecek mi? araştırdın mı? Hayırlı olsun bu arada
Tşk ederim. Coğrafya okuyunca formasyon alınması gerekiyor

Ülkede okunacak bölüm kalmamış. Sanırım yine en iyileri teknoloji ve bilimle içiçe olan Bölümler.

Iibf ölü artik mulkiye dahil. Tercih zamaninda uayi cok yazmak istemistim sordugum herkes issizim acim ölüyorum dedi.iyiki de yazmamisim
Edebiyat da asiri mezun veriyor formasyon vs yorar
Iktisat lanet bi bölüm bence bu sene 1 dersini aldim da illallah getirtti tabii zevk meselesi bunlar benim bakis acim.
Kucuk sehirde okuyacağın bolumu buyuk sehirde oku. Hitit uni kırıkkale uni vs yazma.
Bogazici odtu hacettepe ankara uni istanbul uni. Vs iyidir
Valla abla güzel yazmıssin ODTÜ Hacettepe ankara istanbul iyi de ben onlara gore iyi değilim :) olursa mecburen normal bi üni de okumak zorundayım

Ya haklisiniz ne varsa sağlık bölümlerinde var ama burslu okumama imkan olacağını da zannetmiyorum. Coğrafya'nin ataması kötü mu cidden ya rehberlik hocamla daha konusamadim .
şimdi senin için baktım da coğrafyanın ataması 76 ya düşmüş. tabi bunun içinde gk-gy, eğitim ve alan bilgisi sınavları var. yani ortalama 15 20 derse çalışman gerekicek. mezun olana kadar da aynı alım kalır mı bilemiyorum. 5 sene uzun bir süre ve artı olarak mülakat vs diyorlar daha neler değiştirirler belli olmaz

KPSS'den başka çaren olmamasını istemiyorsan evet. :)
Tabi bunda ingilizce temeli de önemli. Ben berbat bir düz lisede okudum. Verdiği Ingilizce ilkokul ingilizcesini geçmiyordu. İngilizcen çok sağlamsa Türkçe bir bölümde de Önünü açabilirsin. Lisem benim için çok büyük bir dezavantajdı.
6.sınıfta İngilizce hocam ayaklı sözlük derdi sağolsun kelime dağarcığım genişti şimdi yok tabi temelim falan derdimi bile anlatamam bu ingilizceyle valla vaz mi gecsem bilemedim ki o zaman da coğrafya ya gidecem yanı nereye gitsem zorluk var.

şimdi senin için baktım da coğrafyanın ataması 76 ya düşmüş. tabi bunun içinde gk-gy, eğitim ve alan bilgisi sınavları var. yani ortalama 15 20 derse çalışman gerekicek. mezun olana kadar da aynı alım kalır mı bilemiyorum. 5 sene uzun bir süre ve artı olarak mülakat vs diyorlar daha neler değiştirirler belli olmaz
Ben çalışırım gerçekten inanıyorum kendime açık lise okudum herkes bundan bisey olmaz derdi ama bu sene sıktım dişimi bu kadar oldu ama dediğin gibi 5 sene sonrası nasıl olur bilemiyorum.

Valla abla güzel yazmıssin ODTÜ Hacettepe ankara istanbul iyi de ben onlara gore iyi değilim :) olursa mecburen normal bi üni de okumak zorundayım

Canim o zaman sana tek tavsiyem ve kesin tavsiyem Iibf yazma.
Coğrafya edebiyat bile daha rahat. Mulakati yok kpssde , formasyonu bi sekil alirsin, hic olmadi akademik kariyer yaparsın. Edebiyatta boğaziçi geliyordu erkek arkadasimin gecmis senelerde, saftirigim is imkani yok diye gitmemisti:KK43:
( sonra benim fakulteme geldi, canımın canı oldu :) )
Yolun acik olsun canim

Canim o zaman sana tek tavsiyem ve kesin tavsiyem Iibf yazma.
Coğrafya edebiyat bile daha rahat. Mulakati yok kpssde , formasyonu bi sekil alirsin, hic olmadi akademik kariyer yaparsın. Edebiyatta boğaziçi geliyordu erkek arkadasimin gecmis senelerde, saftirigim is imkani yok diye gitmemisti:KK43:
( sonra benim fakulteme geldi, canımın canı oldu :) )
Yolun acik olsun canim
Çok sağol tavsiyelerin için size de mutluluklar :)

X