Lütfen yardımmmmmm:((((((((!

Seni kesinlikle yargılamıyorum. Yargılamak haddime değil zaten. 18 yaşında bir yetişkinmişsin, istediğinle istediğini yaşayabilirsin. Fakat farkında mısın bilmiyorum ama kendi bedenine büyük bir zarar veriyorsun. İleride ciddi hastalıklar yaşayabilirsin. Hepsini geçtim, hamile kalsan ne olacaktı? Yaşın çok çok genç. O zaman da kürtaj olma derdine düşecektin. Olan o masum bebeğe olacaktı. Ne yaparsan yap ama kendine bir korunma yöntemi seç. Ayrıca aile yapını bilmiyorum ama 18 yaşında annen seninle jinekologa geliyorsa demek ki seni takip ediyorlar. Sonradan pişman olacağın şeylere sebep olma bence.

Senden tam 3 yaş büyüğüm. Hayatımda kafamı yorduğum tek şey eğitimim. Burada bazı kınuları okuyunca ağzım açık kalıyor gerçekten.

Bugün eşimle birlikte olmaya başlayalı 10 yıl oldu ve şuan okuduğum konu bana eskiden aşkın sevginin ne kadar ruhta yaşandığını gösterdi. Hatırlıyorum da eşim 100 gün sonra elime dokunmuştu da yüzün kızarmıştı. Aramızdaki neydi bilmiyorum aslında 16 yaşındaydım bende ama masumduk ya şimdi bu okuduklarım beni şaşırtıyor. Belki akıl almaya gelendin buraya ama birileri sana bir öneri sunuyorsa kulak arkası etme puan tek sorunun tahlilde çıkar mı? Çıkmazsa devam edeceksin dimi ? Yargılamak istemiyorum hepimizin kızı var ama elimde değil Allahım herkese kocanın bol tahsilin, meslek edinmenin zor olduğunu göstersin.

ben 26 yaşına kadar oyleydim.ilk erkek arkadasim ozaman oldu.anlimdan öpmüştü sadece ne mutlu idim :)
Aynen ya benim de 23 yaşında olmuştu ilk sevgilim, el ele tutuşma ve yanaktan opme, ufak tefek sarilmadan ileriye gitmedik hiç bir zaman. Bu gençlik ne yiyor ne içiyor da bu istek çözemedim. Hayır gelsin 25 , 30 yaşına, kendi kararlarını alabilecek olgunluğa o zaman istediğini yapsın kimsenin haddine değil yorum yapmak ama daha annem öğrenirse öldürür diyeceği durumda ne gerek var. Umarım aklı başına gelir. Yoksa erkek arkadaşı ayrılınca çok pişmanım diye depresyona girecek bir de, öyle konu açacak.

Son düzenleme:
ben 26 yaşına kadar oyleydim.ilk erkek arkadasim ozaman oldu.anlimdan öpmüştü sadece ne mutlu idim :)
Yahu ben cok ilgilenmem kimin naptigina ama boyle kucuk kizlar erkekler sacma sapan seylerin pesinden kosup gencliklerini heba ettiklarinde cok uzuluyorum yani sonucta bizim gelecegimiz o cocuklar cok yazik

İlişki yaşamanız kimseyi ilgilendirmez ama bari prezervatifle korunsaydınız iki seferde de şimdi böyle etekleriniz tutuşmasaydı!

Korunma yöntemlerini bilmeden ya da bilerek tercih etmeyerek sevişince işte böyle oluyor sonuç...

haklisiniz.ki erkekler artik cok kötü.onceden ah almayayım benimde bacım var kızım var derlerdi simdi genç kızlar evli adamlarin metresi
Yahu ben cok ilgilenmem kimin naptigina ama boyle kucuk kizlar erkekler sacma sapan seylerin pesinden kosup gencliklerini heba ettiklarinde cok uzuluyorum yani sonucta bizim gelecegimiz o cocuklar cok yazik

Canim.gukse birselin bir yazisi var bu genclik nereye gidoyor doye okursan okadar guzelki bizim annelerimizde disiplin varki korkuyorduk simdiki ana babalar disiplin yok aman psikolojisi bozulmasin benim cocugumun nesi eksik modunda saldim cayira mevlam kayira ben heryerde yerinde disiplinden yanayim sevgi saygi ve annem babadan celinmek baska birsey anne baba arkadas olamaz olmamali

İyi de işte hata burda başlıyor.
Sonuçta 18 yaşında tamam hala çocuk geliyor gözünüze ama sonuçta reşit olmuş oluyor.
O hayat kendisinin kendi yaşayacak. Siz ona yol gösterirsiniz, anlatırsınız ama o yolu seçip seçmemesi kendisine bağlı.
Anneler bence kızlarına kendilerine saygı göstermelerini ve değer vermelerini söylerlerse bu kadar ezilen kızımız olmaz. Yani anne kızına iyi bir cinsel eğitim verirse korunma yöntemini ya da işte bu hayatta ne olursa olsun çekinmemesi gerektiğini, gelip ona anlatabileceğini söylerse mesela bu kızımız da bu kadar çok stres yaşamayacaktı. Ha bir de saygı dediğim şudur ki ella hapını kullanması kızımızın kendisine saygı göstermediğini partnerini dinlediğini gösteriyor ki hiç hoş değil....

Konu bence disiplinde değil çünkü ailesi belli ki baskici bir aile ve eski konusunda ailem duyarsa öldürür demiş. Keşke aileler bazı şeyleri erken yaşta yaşamanın kaldıramayacağı yükleri olduğunu , kendi ayakları üzerinde durduğunda , kendi doğruları olduğunda ona göre yaşaması gerektiğini öğretebilse asıl mesele bu. Bu yaşta hamile kalsa psikolojisi çok kötü şekilde etkilenecek, ailesi rahat da olsa , olmasa da. Önemli olan bazı şeyleri kaldırabilecek olgunluğa gelene kadar onları erteleyebilecek bilinci vermek. Bizim zamanımızda bu bilinç vardı sanki benim tek derdim o zamanlar meslek sahibi olup kendi ayaklarim üzerinde durmakti, annem hep bunu aşıladı , evlilik koca gerekli şeyler değil bırak sevgilin olmasın ama saygın bir mesleğin , statun topluma fayda olsun diye büyüttü. Belki ondandır tek amacım okumak ve yararlı bir şeyler yapmaktı o zamanlar.

Konu sahibini de yargilamiyorum daha çok genç, insan o zaman düzgün dusunemiyor, çevresinden arkadaşlardan her şeyden etkileniyor. Ama ilerde şimdiki sevgilisi aklına bile gelmeyecek yüksek ihtimalle, ayrılıp ayrı yollara gidecekler , ondan dolayı pişman olacağı şeyler yapmasın. Umarım büyüklerin olarak dediklerimizi dinlersin. Normalde kimsenin hayat tarzına asla yorum yapmam isteyen istediğini yaşasın ama konu 20 yaştan öncesi olunca dayanamiyorum. Çünkü bilinçsizce davranabiliyoruz o yaşlarda.

Annemle hormon testine gidiyoruz yumurtalıklarıma baktırmak için. 3 gün önce ella ertesi gün hapı kullandım ilacı kullandığım kanımda belli olurmu lütfen (( Lütfenn

3 gün önce kullandı isen ne zaman regl oldun

arada bir yorumda sormuşlar oldu demişsin

bir de yumurtalıklarında sıkıntı ne de baktıracaksınız

sonuçta olağan çıkmayacak hormonların doktor da ya tedaviye başlayacak ya da anlam veremeyip daha derin araştırtacak

başka bir bahane ile bu sefer gitmeseniz de bir dahaki ay gitseniz sağlığın açısından da iyi olur

zira ben gitsem doktora 3 gün önce Ella içmiştim bu testlere etki eder mi diye sorarım da sen annenin yanında soramıyorsun boş yere koca koca adı olan hastalık teşhis etmesinler sende kayık hormon değerlerine bakıp da

Ben resitligi 18 yasa baglamiyorum sizin fikrinize saygi duyuyorum

Açtığın konular sadece bununla ilgili.
Derdin zorun "ella" mı gerçekten?

Çok cahilsin,toysun.
18 yaşındasın, yasalar seni reşit saysa da sen daha küçük bir kız çocuğusun.
Bu yaptıkların bugün çıkmaz ama yarın çıkar.
Çıksın da...
Senin sağlam bir derse ihtiyacın olduğunu düşünüyorum.
Nasihat olarak algılarsın umarım.
Bu yaşta beraberlik yaşayıp duruyorsun o bile kabul edilemez (benim için tabii),hadi onu geçtim bari korunma yöntemlerini tanı,bil,oku,anla ondan sonra yap ne yapıyorsan.
Annenin babanın boynunu bükmeden öğren yaşadığını şeyin ayrıntılarını.
Bunlar hayati şeyler.
Kafana göre alamazsın o hapı.
Ve kafana göre 'korunmamazlık' edemezsin.

Disiplin korkutmak degildir ailenin senin icin en iyisi dusundugunu empoze etmektir benim annem disiplinliydi yapma dediginde yapmazdik ama 3 kiz kardesiz hepimizde ozguvenliyiz simdi bwlliki eksik birseyler var

Daha gecenlerde denizden 40 gunluk bebek cikarilmis ve gayri mesru bebek oldugu dusunuluyor yazik bunlara

Disiplin korkutmak degildir ailenin senin icin en iyisi dusundugunu empoze etmektir benim annem disiplinliydi yapma dediginde yapmazdik ama 3 kiz kardesiz hepimizde ozguvenliyiz simdi bwlliki eksik birseyler var
Ama bence annenin yapma dediğini yapmamak değil olay; bilinçli kararlar verebilecek bireyler yetiştirmek. Kendine değer veren , kıymet veren, kendini seven , kendi sağlığını kendi hayatını her şeyden herkesten çok düşünen bireyler yetiştirmek. Durum öyle olursa erkek arkadaşına yaranmak için birşeyler yapıp , sonrada hormonları ile oynayacak haplar içmez. Anne kararından ziyade bireylerin bilinçli yetişmesi olay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…