haklısınız belki de beni kullandı, teşekkür ederimBak canım ne yargılamak bana düşer ne de suçlamak. Ama düşüncelerimi yazacağım. 1 kere beraber oldun sonucu kötü bitti ama sen bundan kendine ders cıkarmamışsın ki üstüne 2.kez eeeee sen koskoca üniversite öğrencisinin bunun prezervatifi var ertesi gün hapı var varda var ama sen yine kürtaj olmuşsun şimdi geldin Ağustosta korunmadan ilişkiye girdik Eylülde korunduk diyosun kusura bakma ama bile bile lades demissin. Zaten bize verecek hesabın yok özel hayatın bizde ilgilendirmez ama birazda kendin etmiş kendin bulmuşsun. Elinde internet gibi bir kitap var araştır bak oku öğren. Ve yine kusura bakma nişanlında ilkten sonra sana elini sürmeyecekti sende sürdürmeyecektin.
hiçbir şey diyemiyorum ben gerçekten keşke yazmasaydım ama sşzşn kendi düşünceniz bişey diyememÇok inandırici gelmiyor açikçasi bana yorumlari bi süre kenardan izleyivereyim bakalim ne gelicek ¿
çok haklısınız Allah zaten benim cezamı vermiş ben anlat diyenler olduğu için yazdım dürüstlük yaptığım için özür diilerim Allah herkesin gönlünden geçeni hayırlsıyla versin kimseye yaşatmasın ha bir de ben hiçbir şeyin savunmasını yapmadım neyse onu yazdım konuşmak kolay ama inşallah kimse benim durumuma düşmezHayır bide burda onca bebeklerini ellerinde olmadan kaybetmiş insanlar var bir sürü insan bebeğim olsun diye neler yapıyor gelmiş bize aldırdığı bebeklerin savunmasını yapıyor.. kusura bakmasında aynı durumda olsaydım kim kabul eder kim etmez umrumda olmaz o çocuğu doğururdum.. bize hesap vermek tabikide zorunda değil ama diğer tarafı da düşünmek lazım
Ben kullandı demiyorum ikinizde hala çocukça hareket ediyosunuz bak bi kere daha annenin başını öne eğdiğini düşün yazık değilmi annene? O aldırdığı bebeklere? Bundan sonra bari dikkat et. Sana da yazık şimdiden psikolojin bozulmuş biraz daha dikkathaklısınız belki de beni kullandı, teşekkür ederim
Konuşmak kolay fln değil senin yaşadığında ayrı bizim yaşadığımız sıkıntılar ayrı sana Allah sınav vermiş ama sen birini görmezden gelip 2inciye kalkışmışsın insan korkar bir daha ilişkiye girmeye seni kimse kullanamaz sen izin vermediğin sürece öyle kullandı fln da deme lütfen.. daha geçen ay aynı sorundan dolayı geldin burda neler yazdın ben şahidim sen bunu alışkanlık haline getirdiysen buradaki insanların sana destek olmasını bekleme.. unutma hata 1 kere yapılır 2-3-4..... diye giderse hata olmazçok haklısınız Allah zaten benim cezamı vermiş ben anlat diyenler olduğu için yazdım dürüstlük yaptığım için özür diilerim Allah herkesin gönlünden geçeni hayırlsıyla versin kimseye yaşatmasın ha bir de ben hiçbir şeyin savunmasını yapmadım neyse onu yazdım konuşmak kolay ama inşallah kimse benim durumuma düşmez
Psikolojisi fln bozuk değil ya her ay geliyor buralara hamile miyim diyor eski mesajlarını oku canım anlıcaksın zaten.. madem bu kadar psikolojisi bozuk niye sürekli birlikte oluyor bunca şeyi yaşatır mı insan kendisine.. 5 yaşındaki çocuğa kızıyorsun dönüp bi daha bakmıyor yüzüne.. 5 yaşında değil aklı başında sonuçtaBen kullandı demiyorum ikinizde hala çocukça hareket ediyosunuz bak bi kere daha annenin başını öne eğdiğini düşün yazık değilmi annene? O aldırdığı bebeklere? Bundan sonra bari dikkat et. Sana da yazık şimdiden psikolojin bozulmuş biraz daha dikkat
tabi ki öyle bu zaten benim aklıma geldikçe o kadar üzülüyorum ki, öok bozuldu hem de psikolojim bazen de bazı şeylerden korktuğumdan mı yaptım izin verdim diye soruyorum kendime ama bi işe yaramıyorBen kullandı demiyorum ikinizde hala çocukça hareket ediyosunuz bak bi kere daha annenin başını öne eğdiğini düşün yazık değilmi annene? O aldırdığı bebeklere? Bundan sonra bari dikkat et. Sana da yazık şimdiden psikolojin bozulmuş biraz daha dikkat
tek bişey sorabilir miyim zeynep hanım? bana neden bu kadar acımasız davranıyorsunuz?Psikolojisi fln bozuk değil ya her ay geliyor buralara hamile miyim diyor eski mesajlarını oku canım anlıcaksın zaten.. madem bu kadar psikolojisi bozuk niye sürekli birlikte oluyor bunca şeyi yaşatır mı insan kendisine.. 5 yaşındaki çocuğa kızıyorsun dönüp bi daha bakmıyor yüzüne.. 5 yaşında değil aklı başında sonuçta
Bak canım diyelimki inandm sana yormumu yapaym o zaman,çok haklısınız Allah zaten benim cezamı vermiş ben anlat diyenler olduğu için yazdım dürüstlük yaptığım için özür diilerim Allah herkesin gönlünden geçeni hayırlsıyla versin kimseye yaşatmasın ha bir de ben hiçbir şeyin savunmasını yapmadım neyse onu yazdım konuşmak kolay ama inşallah kimse benim durumuma düşmez
Çünkü ciddi anlamda ya yaşadığın şeyin diğer tarafla alakasını bilmiyorsun yada umrunda değil yani çünkü insan bi hatayı 1 kere yapar sedacım.. sen 1 kere kürtaj olmuşsun bak ona bişey demiyorum yaşadığın ilişkiye de hiç bir sözüm yok ama burda Bebek isteyen çırpınan bebeğini olmadık zamanda kaybeden onlarca insan varki içlerinde bende varım.. senin bile isteye yaptığın ve sonucunda hamile kaldığında o bebeği aldırmanı kabullenemiyorum.. dediğim gibi 1inci kürtajına sözüm yok hatadır derim ama 2inciye kusura bakma da insan ister istemez kızıyortek bişey sorabilir miyim zeynep hanım? bana neden bu kadar acımasız davranıyorsunuz?
teşekkür ederim söyledikleriniz için aslında ben kimseye hayıflanmamıştım ama ne diyeyim ki hepiniz haklısınız, ben saygı da anlayış da görmüyorum zaten sadece burada herkes herkese yardımcı olduğu için yazmıştım ama yine de sağolunBak canım diyelimki inandm sana yormumu yapaym o zaman,
anlattiklarinda senin rizan dısında olan hiç bir şey yok yani sen hep istemis ve yapmişsin ve yapmayada
devam ediyosun sen kendini oldugun duruma düşürmüş ve düşürmeyede devam ediyorsun şimdi burda hayıflanmanin bi manasi yok.
birliktelik yaşamaya gelince yaşıyorsun eyvallah hadi o şekilde yaşamin senin diyelimki ama korunmuyosan kürtaj olup o bebeklerin ölum kararıni alabiliyorsan,sonrada kalkip hamilemiyim diye yine buraya geliyorsan kimseden saygi ve anlayış bekleme.sana söylenecek tek şey her seyi beceriyorsun korunmayida becer...
Çok fazla celiskiler var anlattıklarinda..
zeynep hanım acınızı çok iyi anlıyorum ve çok üzüldüm Allah size böyle bişey yaşatmasın bi daha inşallah sizi üzdüysem özür dilerimÇünkü ciddi anlamda ya yaşadığın şeyin diğer tarafla alakasını bilmiyorsun yada umrunda değil yani çünkü insan bi hatayı 1 kere yapar sedacım.. sen 1 kere kürtaj olmuşsun bak ona bişey demiyorum yaşadığın ilişkiye de hiç bir sözüm yok ama burda Bebek isteyen çırpınan bebeğini olmadık zamanda kaybeden onlarca insan varki içlerinde bende varım.. senin bile isteye yaptığın ve sonucunda hamile kaldığında o bebeği aldırmanı kabullenemiyorum.. dediğim gibi 1inci kürtajına sözüm yok hatadır derim ama 2inciye kusura bakma da insan ister istemez kızıyor
O zaman dikkat çekmeye çalışıyo demek ki :)Psikolojisi fln bozuk değil ya her ay geliyor buralara hamile miyim diyor eski mesajlarını oku canım anlıcaksın zaten.. madem bu kadar psikolojisi bozuk niye sürekli birlikte oluyor bunca şeyi yaşatır mı insan kendisine.. 5 yaşındaki çocuğa kızıyorsun dönüp bi daha bakmıyor yüzüne.. 5 yaşında değil aklı başında sonuçta
Biliyorum canım. Ne sormak istediğini de anladım. Ama burası gerçekleri ortaya çıkarma sitesi değil diye düşünüyorum. Bi soru sormuş danışmak istemiş. İster evli ister nişanlı olsun. Evlilerin soruları mi cevaplaniyor sadece. Kaldı ki ben evlilik dışı ilişkiyi savundugumdan değil. Ona bu yazıyı yazmak onu akillandirmicak diye düşünüyorum. Bise degismicek yaniAhh evet bi ben anlamamişim tüh:)
Peki siz sorularimdan asıl anlamak istedigim şeyi anladınızmi¿
Zaman zaman buraya uğrayan hamile kalmaktan korkan evliyim nişanliyim diye ablalarini kandiran ergenlerden oldukça haberdarim ya siz:)
Bende bunu söylemek istedim işte. Üşenmeyip okadar yazılar yazıp akıl vermelere ne gerek var. Kendi hayatı, kendi seçimi. Alt üstü bi soru sordu kız. Onu dize getirmek bizemi düşmüş. Cevaplamak isteyen cevaplar. Ey Allahim yaaaZaten bir değeri yok kurdelanin. Bizi evin erkekleri başka bir erkeğe hasarsiz ürün gibi paketleyip verdikçe kadınlarda herhangi bir değer aramanın da anlamı yok. Babamız kardeşimiz sevgilimiz kocamiz düşünsün o zaman. Kıza yüklenmenin gereği ne? Hassas bi mevzu. Kendi yaşantısı. Yargilanamaz kesinlikle. Saygı duymak da gerekmez elbette. Yardım etmek isteyen yazar, gerisi okur geçer.
Benimle dalga geçtiğiniz için size de teşekkür ederimO zaman dikkat çekmeye çalışıyo demek ki :)
Ya canım kusura bakma da senin başına gelen olaylar senin aklını başına getirmemisse burda yazdiklarimiz hiç getirmez. Böyle gelmiş böyle gidecen sen. İki kez kürtaj olmuşsun hala hamilelik suphen var. Buray yazdigin kadar masum olduğunu düşünmüyorum. Neyse akıl vermek benim işim değil. Hem Allah ıslah etsin diyorum. Hemde Allah yardımcın olsun. Ben burda yazan kızlara biraz tepki göstermiştim ama bi baktım sen döktürmüşsün. Maşallah yapmissin herşeyi iş bebeğe gelince hemen öldürmüşsün. Cahildim diyip sıyrılmak çok kolay tabi. Herneyse yaa. Allah bebekleri sizin gibilerden korusun. Diyecek bisey bulamıyorumtamam ben size başımdan geçeni anlatayım ister aptal diyin akılsız diyin cahil diyin ne derseniz deyin ama emin olun ben yıllardır kendie söylüyorum bunları.
ben 94 doğumluyum 22 yaşındayım bu sene üniversiteyi bitirip ailemin yanına geldim.
bundan dört yıl önce yani 2012 yılında. ben lise son sınıf öğrencisiydim 18 ime girmek üzereydim, şimdiki nişanlıkla bir senedir çıkıyorduk, ben öyle hayat dolu güzel hayalleri olan bir kızdım ki biliyo musunuz kızlar. o sene sınava çok az bi zaman kala bi cahillik ettim birlikte olduk o kadar cahil ve çocuktuk ki neyin ne olduğunu hiç bilmiyoduk ve ben hamile aldım. öze bi hastanede dojtora gittim ailemden gizli, doktor iyi bi kadındı çok şevkatli davrandı bana anneme söylemek zorunda olduğumu falan söyledi, ben de çok zar zor bi şekilde anneme söyledim annem resmen tıkıldı resmen, ben ilk önce o gün sanki eridim bittim öldüm, daha sonra nişanlımı çağırdı konuşmak için asla bu kızla evleneceksin alacaksın demedi, sorular sordu ne düşünüyosun gibilerinden, nişanlım da ben asla yalnız bırakmayı düşünmüyorum hep yanında olacağım dedi. annem düşünüp taşındı, biz dershanede derece sınıfındaydık çok iyiydi derslerimiz, siz daha okuyacaksınız dedi, ben şimdi sizi bu halde evlendirmeye kalksam mahvolacaksınız dedi ve ben kürtaj oldum kızlar düşünebiliyo musunuz keşke o gün o masada ölüp kalsaydım. daha sonradan çok zor zamanlar geçirdim asla sınava odaklanamadım ruhsal çöküntüler geçirdim, nişanlım da o vakit bana destek olamadı çünkü düşününce o da daha çocuktu ne yapabilirdi ki.. bu meseleyi a,lemden annem dışında kimse bilmiyor. daha sonra araya sınav girdi ve nişanlımla aynı üniversiteyi kazandık, o çok iyi bir bölümü ben de vasat bir öğretmenliği kazandım. aynı üniversitede okuduk birkaç kere çok büyük ayrılıklar yaşadık ama yine de birlikteydik. madem her şeyi açık açık yazıyorum bunu da yazayım çok nadiren cinsel birliktelik yaşadık ama aşırı dikkat ediyorduk. bu sene şubat ayında da nişanlandık bizim memleketimizde nişanda imam nikahı da kıyıyorlar artık içimşz çok daha rahattı. Ve kızlar bu sene mayıs ayında ben tekrar hamile olduğumu öğrendim, o kadar dikkat ettim hatta korundum evet hiç yapmayadabilirdim ama onu o kadar seviyorum ve o hala kadar aşığım ki asla karşı koyamadım. hamile olduğumu öğrendiğimde o kadar çaresiz kaldım ki finallere bir hafta kala hem de.. hemen nişanlımı aradım geldi günlerce gecelerce konuştuk, bize asla sahip çıkmayacaklardı ikimizin ailesi de.. ne iş ne güç. ikimiz de ağlaya ağlaya hastaneye gittik ve ben o lanet şehrin lanet pislik hastanesinde , soğuk bi odasında , tekrar kürtaj oldum. hem de bağırarak ağlaya ağlaya, o kadar yalvardım ki bayıltarak yapmaları için ama kabul etmediler tekrar aynı şeyleri hem de çok daha kötü şartlarda yaşamak beni mahvetti, müdahale esnasında bile ebe hemşireye yalvardım abla canım çok acıyor diye, etimden et canımdan can gitti kızlar biliyo musunuz, ben çocuklara hasta olan bi insanım bi bebeğim bile olmadan iki kere kendi kendimi bitirmiş bi insanım ben. O kadar herkesten ve her şeyden uzaklaştım ki bi dönem kendime gelemedim sınavlara giremedim, bütünlemelerde verebildim ancak sınavlarımı, bunu hiç kimseye anlatamamak paylaşamamak mahvetti beni, nişanlım da yıkıldı resmen ama benden desteğini hiç eksik etmedi .allah razı olsun ama ikimiz de biliyoduk ki giden gitti elden ne geliyor ki, elimizde olmadan dönem dönem o beni suçluyor ben onu nefret kusuyoruz resmen birbirimize ama ne faydası olur ki. ve o mayıstan sonra sadece ağustos ve eylülde bir kez birlikte olduk ağustosta değil ama eylüldekinde korunduk hem de. benim hikayem bu ben bu yazıyı gözyaşları içinde yazdım malesef. Şimdi diyeceksiniz ki e hamileysen de evlenirsiniz. Hayır öyle değil işte, normal şartlarda evlenmemize daha aylar var hamileysem ne onun ailesi ne benim ailem hiçkimse bize destek olmaz. ben de bi daha bunu yapamam o yüzden çok çok çaresiz hisssediyorum kendimi, dardayım diyorum ya hani dardayım yalanım yok yani. biliyorum kınayacaksınız nasıl kıydın meleklerine diyeceksiniz.. ben kimseye anlataadığımı buraya yazdım işte. ben artık hayal bile kuramıyorum, ben o kadar kırıldım, gücendim ki hayata, o kadar gururum kırıldı ki başım o kadar öne eğik ki korkuyorum ürküyorum Allah beni Çocuksuzlukla imtihan edecek diye. hiçbirinizin bunu yaşamasını istemem Allah hiçkimsenin başına vermesin.
Biliyorum canım. Ne sormak istediğini de anladım. Ama burası gerçekleri ortaya çıkarma sitesi değil diye düşünüyorum. Bi soru sormuş danışmak istemiş. İster evli ister nişanlı olsun. Evlilerin soruları mi cevaplaniyor sadece. Kaldı ki ben evlilik dışı ilişkiyi savundugumdan değil. Ona bu yazıyı yazmak onu akillandirmicak diye düşünüyorum. Bise degismicek yani
Ne deseniz haklısınız ama hiçkimse kimseye böyle beddua etmemeli bence ben herkesin tepkisini anlıyorum ama kimse benim içimdekini tam olarak bilmiyor birine Allah bebekleri sizin gibilerden korusun demek onun dünyasını yıkmaya yardım etmektit ben zaten her gün acı çekiyorum keşke buraya yazmasaydımYa canım kusura bakma da senin başına gelen olaylar senin aklını başına getirmemisse burda yazdiklarimiz hiç getirmez. Böyle gelmiş böyle gidecen sen. İki kez kürtaj olmuşsun hala hamilelik suphen var. Buray yazdigin kadar masum olduğunu düşünmüyorum. Neyse akıl vermek benim işim değil. Hem Allah ıslah etsin diyorum. Hemde Allah yardımcın olsun. Ben burda yazan kızlara biraz tepki göstermiştim ama bi baktım sen döktürmüşsün. Maşallah yapmissin herşeyi iş bebeğe gelince hemen öldürmüşsün. Cahildim diyip sıyrılmak çok kolay tabi. Herneyse yaa. Allah bebekleri sizin gibilerden korusun. Diyecek bisey bulamıyorum
Hergun acı cekiyon ama her sene hamile kaliyosun. İlginç!Ne deseniz haklısınız ama hiçkimse kimseye böyle beddua etmemeli bence ben herkesin tepkisini anlıyorum ama kimse benim içimdekini tam olarak bilmiyor birine Allah bebekleri sizin gibilerden korusun demek onun dünyasını yıkmaya yardım etmektit ben zaten her gün acı çekiyorum keşke buraya yazmasaydım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?