Nasıl darda kaldın yahu internete girmeye vaktin var bi acilden kan vermeye vaktin yok dimi en kötü eczaneden bi test alamadın yani acıtasyon yapma Can'ım ya yalandan muhabbet arıyosunben de meraklı değilim buraya yazmaya ama darda kalmasam yazmazdım, burda daha neler yazıyor beni bununla suçlamanız gerçekten ilginç, evet günahımı aldınız ve beni bunu okuyan herkesin içinde küçük düşürdünüz
Kuzum kaç yaşindasin cidden 16 17 en fazla diye izlenim olusturdun bende ...anlat bakalim asil derdin neymis senin o zaman niye ağlıyomssn bu kadar haaa madem korkuyorsun hamile kalmaktan korunmayi ögren cinselligi ögrenmişsin korunmayimi bilmiyosun...inanın evliyim derdim ben sadece burda gerçek adımı ve şehrimi yazmadım biri görür kınar diye ama işte insanların kalbine bırakıyorum ben....
yok artık yazımı da tam okumadınız heralde siz , bana yakandan muhabbet arıyosun diyosunuz kendiniz daha tam okumadan saldırıya ve eleştiriye geçiyorsunuz yalandan konuşmak için konuşan sizsiniz demek ki, siz benim hangi şartlarda yaşadığımı nerde kaldığımı nereden biliyorsunuz, buraya yazano kadar darda kalan kadı yazıyor onların hiçbirinin kan verme imkanı yok değil mi?Nasıl darda kaldın yahu internete girmeye vaktin var bi acilden kan vermeye vaktin yok dimi en kötü eczaneden bi test alamadın yani acıtasyon yapma Can'ım ya yalandan muhabbet arıyosun
Sana bekar ergensin diye teşhis koymadim tatlim sen benim günahimi alıyosunbakın siz de günahımı alıyorsunuz tepki almaktan korksaydım beş yıllık evliyim, yeni evliyim, üç çocuğum var yazardım.
Dedim bi ben mi yanlış düşünüyorum nete girmeyi vakıt buluyo kan vermeye vakıt yok hem nişanlıyım dıyo hem hak tan hukuktan bahsediyor mezhep meselesi vallaKuzum kaç yaşindasin cidden 16 17 en fazla diye izlenim olusturdun bende ...anlat bakalim asil derdin neymis senin o zaman niye ağlıyomssn bu kadar haaa madem korkuyorsun hamile kalmaktan korunmayi ögren cinselligi ögrenmişsin korunmayimi bilmiyosun...
Zaten bir değeri yok kurdelanin. Bizi evin erkekleri başka bir erkeğe hasarsiz ürün gibi paketleyip verdikçe kadınlarda herhangi bir değer aramanın da anlamı yok. Babamız kardeşimiz sevgilimiz kocamiz düşünsün o zaman. Kıza yüklenmenin gereği ne? Hassas bi mevzu. Kendi yaşantısı. Yargilanamaz kesinlikle. Saygı duymak da gerekmez elbette. Yardım etmek isteyen yazar, gerisi okur geçer.Düğün günü baba yada erkek kardeş tarafından takılan kırmızı kurdelanın hiçbir değeri kalmamış çok yazık hadi yaşadın nişanlısın bu ne rahatlık yahu ilginç siniz
O kadar çokki hangi birini hatırlayayım bende bilmiyorumBu arkadaşı hatırlarsın belki mahen geçen ay mı ondan önceki ay mı yine aynı sebepten dolayı ortalığı velveleye vermişti hem korunamıyor hem ikide bir buraya hamilelik var mı diye yazıyor anlamıyorum böyle insanları neyin acelesi yani bu
çok teşekkür ederim sağolunZaten bir değeri yok kurdelanin. Bizi evin erkekleri başka bir erkeğe hasarsiz ürün gibi paketleyip verdikçe kadınlarda herhangi bir değer aramanın da anlamı yok. Babamız kardeşimiz sevgilimiz kocamiz düşünsün o zaman. Kıza yüklenmenin gereği ne? Hassas bi mevzu. Kendi yaşantısı. Yargilanamaz kesinlikle. Saygı duymak da gerekmez elbette. Yardım etmek isteyen yazar, gerisi okur geçer.
Ben adet olmadan once evde test yapmistim silik de olsa cizgi vardi. Belki tester bozuktur. Yada hava degisimidir. Sogan kuru adet gununu de etkileyebilir. Yarin en iyisi kan testi yaptirin . Emin olun. Hayirlisi olsun sizin icinArkadaşlar merhaba, son adet günlerim 6 ağustos ve 4 eylül. Genelde tam bir ayda bir olurum ama geçen ay iki gün erken olmuştum, geçen ay adetten önce düzenli bir şekilde soğan suyu içmiştim galiba o söktü. Eylülde yani geçen ay iki haftalığına uzun bir yolculuk yaptım erzincandan balıkesire gittim tam iki hafta sonra geldim, fakat tam geleceğim zaman adet olacağım günlerdi, 4-5-6 eylül. beirtiler vardı gerginlik, göğüslerde şişme. ama bugün oldu ben hala adet olamadım o kadar şiştim ki patlamak üzereyim, göğüslerde hassasiyet devam ediyor, hafif midem bulanıyo ama adetten önce de oluyo genelde. bikaç gündür akıntım da var, çarşamba, perşembe, dün ve bugün de gebelik testi yaptım ama silik çizgi dahi yoktu. sol tarafımda da batma var iki gün önce yürürken bile batıyodu. sizce hava değişiminden etkilenmiş olabilir miyim?
tamam ben size başımdan geçeni anlatayım ister aptal diyin akılsız diyin cahil diyin ne derseniz deyin ama emin olun ben yıllardır kendie söylüyorum bunları.
aslında birçok test yaptım ama belki de haklsısınızdır, çok teşekkür ederim sağolunBen adet olmadan once evde test yapmistim silik de olsa cizgi vardi. Belki tester bozuktur. Yada hava degisimidir. Sogan kuru adet gununu de etkileyebilir. Yarin en iyisi kan testi yaptirin . Emin olun. Hayirlisi olsun sizin icin
Zarara kendi rızasıyla girene merhamet edilmez diye atasözü vardır. Ne kadar da doğru. Kendin edip kendin çekmişsin. Evlilik dışı ilişki dinde neden yasaklanmış anladın mı peki bu yaşadıklarından sonra? Umarım en azından o çocuk senle evlenir de daha çoğunu yaşamak zorunda kalmazsın bunların.tamam ben size başımdan geçeni anlatayım ister aptal diyin akılsız diyin cahil diyin ne derseniz deyin ama emin olun ben yıllardır kendie söylüyorum bunları.
ben 94 doğumluyum 22 yaşındayım bu sene üniversiteyi bitirip ailemin yanına geldim.
bundan dört yıl önce yani 2012 yılında. ben lise son sınıf öğrencisiydim 18 ime girmek üzereydim, şimdiki nişanlıkla bir senedir çıkıyorduk, ben öyle hayat dolu güzel hayalleri olan bir kızdım ki biliyo musunuz kızlar. o sene sınava çok az bi zaman kala bi cahillik ettim birlikte olduk o kadar cahil ve çocuktuk ki neyin ne olduğunu hiç bilmiyoduk ve ben hamile aldım. öze bi hastanede dojtora gittim ailemden gizli, doktor iyi bi kadındı çok şevkatli davrandı bana anneme söylemek zorunda olduğumu falan söyledi, ben de çok zar zor bi şekilde anneme söyledim annem resmen tıkıldı resmen, ben ilk önce o gün sanki eridim bittim öldüm, daha sonra nişanlımı çağırdı konuşmak için asla bu kızla evleneceksin alacaksın demedi, sorular sordu ne düşünüyosun gibilerinden, nişanlım da ben asla yalnız bırakmayı düşünmüyorum hep yanında olacağım dedi. annem düşünüp taşındı, biz dershanede derece sınıfındaydık çok iyiydi derslerimiz, siz daha okuyacaksınız dedi, ben şimdi sizi bu halde evlendirmeye kalksam mahvolacaksınız dedi ve ben kürtaj oldum kızlar düşünebiliyo musunuz keşke o gün o masada ölüp kalsaydım. daha sonradan çok zor zamanlar geçirdim asla sınava odaklanamadım ruhsal çöküntüler geçirdim, nişanlım da o vakit bana destek olamadı çünkü düşününce o da daha çocuktu ne yapabilirdi ki.. bu meseleyi a,lemden annem dışında kimse bilmiyor. daha sonra araya sınav girdi ve nişanlımla aynı üniversiteyi kazandık, o çok iyi bir bölümü ben de vasat bir öğretmenliği kazandım. aynı üniversitede okuduk birkaç kere çok büyük ayrılıklar yaşadık ama yine de birlikteydik. madem her şeyi açık açık yazıyorum bunu da yazayım çok nadiren cinsel birliktelik yaşadık ama aşırı dikkat ediyorduk. bu sene şubat ayında da nişanlandık bizim memleketimizde nişanda imam nikahı da kıyıyorlar artık içimşz çok daha rahattı. Ve kızlar bu sene mayıs ayında ben tekrar hamile olduğumu öğrendim, o kadar dikkat ettim hatta korundum evet hiç yapmayadabilirdim ama onu o kadar seviyorum ve o hala kadar aşığım ki asla karşı koyamadım. hamile olduğumu öğrendiğimde o kadar çaresiz kaldım ki finallere bir hafta kala hem de.. hemen nişanlımı aradım geldi günlerce gecelerce konuştuk, bize asla sahip çıkmayacaklardı ikimizin ailesi de.. ne iş ne güç. ikimiz de ağlaya ağlaya hastaneye gittik ve ben o lanet şehrin lanet pislik hastanesinde , soğuk bi odasında , tekrar kürtaj oldum. hem de bağırarak ağlaya ağlaya, o kadar yalvardım ki bayıltarak yapmaları için ama kabul etmediler tekrar aynı şeyleri hem de çok daha kötü şartlarda yaşamak beni mahvetti, müdahale esnasında bile ebe hemşireye yalvardım abla canım çok acıyor diye, etimden et canımdan can gitti kızlar biliyo musunuz, ben çocuklara hasta olan bi insanım bi bebeğim bile olmadan iki kere kendi kendimi bitirmiş bi insanım ben. O kadar herkesten ve her şeyden uzaklaştım ki bi dönem kendime gelemedim sınavlara giremedim, bütünlemelerde verebildim ancak sınavlarımı, bunu hiç kimseye anlatamamak paylaşamamak mahvetti beni, nişanlım da yıkıldı resmen ama benden desteğini hiç eksik etmedi .allah razı olsun ama ikimiz de biliyoduk ki giden gitti elden ne geliyor ki, elimizde olmadan dönem dönem o beni suçluyor ben onu nefret kusuyoruz resmen birbirimize ama ne faydası olur ki. ve o mayıstan sonra sadece ağustos ve eylülde bir kez birlikte olduk ağustosta değil ama eylüldekinde korunduk hem de. benim hikayem bu ben bu yazıyı gözyaşları içinde yazdım malesef. Şimdi diyeceksiniz ki e hamileysen de evlenirsiniz. Hayır öyle değil işte, normal şartlarda evlenmemize daha aylar var hamileysem ne onun ailesi ne benim ailem hiçkimse bize destek olmaz. ben de bi daha bunu yapamam o yüzden çok çok çaresiz hisssediyorum kendimi, dardayım diyorum ya hani dardayım yalanım yok yani. biliyorum kınayacaksınız nasıl kıydın meleklerine diyeceksiniz.. ben kimseye anlataadığımı buraya yazdım işte. ben artık hayal bile kuramıyorum, ben o kadar kırıldım, gücendim ki hayata, o kadar gururum kırıldı ki başım o kadar öne eğik ki korkuyorum ürküyorum Allah beni Çocuksuzlukla imtihan edecek diye. hiçbirinizin bunu yaşamasını istemem Allah hiçkimsenin başına vermesin.
Bak canım ne yargılamak bana düşer ne de suçlamak. Ama düşüncelerimi yazacağım. 1 kere beraber oldun sonucu kötü bitti ama sen bundan kendine ders cıkarmamışsın ki üstüne 2.kez eeeee sen koskoca üniversite öğrencisinin bunun prezervatifi var ertesi gün hapı var varda var ama sen yine kürtaj olmuşsun şimdi geldin Ağustosta korunmadan ilişkiye girdik Eylülde korunduk diyosun kusura bakma ama bile bile lades demissin. Zaten bize verecek hesabın yok özel hayatın bizde ilgilendirmez ama birazda kendin etmiş kendin bulmuşsun. Elinde internet gibi bir kitap var araştır bak oku öğren. Ve yine kusura bakma nişanlında ilkten sonra sana elini sürmeyecekti sende sürdürmeyecektin.tamam ben size başımdan geçeni anlatayım ister aptal diyin akılsız diyin cahil diyin ne derseniz deyin ama emin olun ben yıllardır kendie söylüyorum bunları.
ben 94 doğumluyum 22 yaşındayım bu sene üniversiteyi bitirip ailemin yanına geldim.
bundan dört yıl önce yani 2012 yılında. ben lise son sınıf öğrencisiydim 18 ime girmek üzereydim, şimdiki nişanlıkla bir senedir çıkıyorduk, ben öyle hayat dolu güzel hayalleri olan bir kızdım ki biliyo musunuz kızlar. o sene sınava çok az bi zaman kala bi cahillik ettim birlikte olduk o kadar cahil ve çocuktuk ki neyin ne olduğunu hiç bilmiyoduk ve ben hamile aldım. öze bi hastanede dojtora gittim ailemden gizli, doktor iyi bi kadındı çok şevkatli davrandı bana anneme söylemek zorunda olduğumu falan söyledi, ben de çok zar zor bi şekilde anneme söyledim annem resmen tıkıldı resmen, ben ilk önce o gün sanki eridim bittim öldüm, daha sonra nişanlımı çağırdı konuşmak için asla bu kızla evleneceksin alacaksın demedi, sorular sordu ne düşünüyosun gibilerinden, nişanlım da ben asla yalnız bırakmayı düşünmüyorum hep yanında olacağım dedi. annem düşünüp taşındı, biz dershanede derece sınıfındaydık çok iyiydi derslerimiz, siz daha okuyacaksınız dedi, ben şimdi sizi bu halde evlendirmeye kalksam mahvolacaksınız dedi ve ben kürtaj oldum kızlar düşünebiliyo musunuz keşke o gün o masada ölüp kalsaydım. daha sonradan çok zor zamanlar geçirdim asla sınava odaklanamadım ruhsal çöküntüler geçirdim, nişanlım da o vakit bana destek olamadı çünkü düşününce o da daha çocuktu ne yapabilirdi ki.. bu meseleyi a,lemden annem dışında kimse bilmiyor. daha sonra araya sınav girdi ve nişanlımla aynı üniversiteyi kazandık, o çok iyi bir bölümü ben de vasat bir öğretmenliği kazandım. aynı üniversitede okuduk birkaç kere çok büyük ayrılıklar yaşadık ama yine de birlikteydik. madem her şeyi açık açık yazıyorum bunu da yazayım çok nadiren cinsel birliktelik yaşadık ama aşırı dikkat ediyorduk. bu sene şubat ayında da nişanlandık bizim memleketimizde nişanda imam nikahı da kıyıyorlar artık içimşz çok daha rahattı. Ve kızlar bu sene mayıs ayında ben tekrar hamile olduğumu öğrendim, o kadar dikkat ettim hatta korundum evet hiç yapmayadabilirdim ama onu o kadar seviyorum ve o hala kadar aşığım ki asla karşı koyamadım. hamile olduğumu öğrendiğimde o kadar çaresiz kaldım ki finallere bir hafta kala hem de.. hemen nişanlımı aradım geldi günlerce gecelerce konuştuk, bize asla sahip çıkmayacaklardı ikimizin ailesi de.. ne iş ne güç. ikimiz de ağlaya ağlaya hastaneye gittik ve ben o lanet şehrin lanet pislik hastanesinde , soğuk bi odasında , tekrar kürtaj oldum. hem de bağırarak ağlaya ağlaya, o kadar yalvardım ki bayıltarak yapmaları için ama kabul etmediler tekrar aynı şeyleri hem de çok daha kötü şartlarda yaşamak beni mahvetti, müdahale esnasında bile ebe hemşireye yalvardım abla canım çok acıyor diye, etimden et canımdan can gitti kızlar biliyo musunuz, ben çocuklara hasta olan bi insanım bi bebeğim bile olmadan iki kere kendi kendimi bitirmiş bi insanım ben. O kadar herkesten ve her şeyden uzaklaştım ki bi dönem kendime gelemedim sınavlara giremedim, bütünlemelerde verebildim ancak sınavlarımı, bunu hiç kimseye anlatamamak paylaşamamak mahvetti beni, nişanlım da yıkıldı resmen ama benden desteğini hiç eksik etmedi .allah razı olsun ama ikimiz de biliyoduk ki giden gitti elden ne geliyor ki, elimizde olmadan dönem dönem o beni suçluyor ben onu nefret kusuyoruz resmen birbirimize ama ne faydası olur ki. ve o mayıstan sonra sadece ağustos ve eylülde bir kez birlikte olduk ağustosta değil ama eylüldekinde korunduk hem de. benim hikayem bu ben bu yazıyı gözyaşları içinde yazdım malesef. Şimdi diyeceksiniz ki e hamileysen de evlenirsiniz. Hayır öyle değil işte, normal şartlarda evlenmemize daha aylar var hamileysem ne onun ailesi ne benim ailem hiçkimse bize destek olmaz. ben de bi daha bunu yapamam o yüzden çok çok çaresiz hisssediyorum kendimi, dardayım diyorum ya hani dardayım yalanım yok yani. biliyorum kınayacaksınız nasıl kıydın meleklerine diyeceksiniz.. ben kimseye anlataadığımı buraya yazdım işte. ben artık hayal bile kuramıyorum, ben o kadar kırıldım, gücendim ki hayata, o kadar gururum kırıldı ki başım o kadar öne eğik ki korkuyorum ürküyorum Allah beni Çocuksuzlukla imtihan edecek diye. hiçbirinizin bunu yaşamasını istemem Allah hiçkimsenin başına vermesin.
Bu arada sana da bayılıyorum maheen :)Kuzum kaç yaşindasin cidden 16 17 en fazla diye izlenim olusturdun bende ...anlat bakalim asil derdin neymis senin o zaman niye ağlıyomssn bu kadar haaa madem korkuyorsun hamile kalmaktan korunmayi ögren cinselligi ögrenmişsin korunmayimi bilmiyosun...
yok boşverin kimse benle bunun için evlenmesin sağolun teşekkür ederimZarara kendi rızasıyla girene merhamet edilmez diye atasözü vardır. Ne kadar da doğru. Kendin edip kendin çekmişsin. Evlilik dışı ilişki dinde neden yasaklanmış anladın mı peki bu yaşadıklarından sonra? Umarım en azından o çocuk senle evlenir de daha çoğunu yaşamak zorunda kalmazsın bunların.
Hayır bide burda onca bebeklerini ellerinde olmadan kaybetmiş insanlar var bir sürü insan bebeğim olsun diye neler yapıyor gelmiş bize aldırdığı bebeklerin savunmasını yapıyor.. kusura bakmasında aynı durumda olsaydım kim kabul eder kim etmez umrumda olmaz o çocuğu doğururdum.. bize hesap vermek tabikide zorunda değil ama diğer tarafı da düşünmek lazımÇok inandırici gelmiyor açikçasi bana yorumlari bi süre kenardan izleyivereyim bakalim ne gelicek ¿
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?