• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yardımcı olun...evlilik çok zormuş.

girift

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
31
0
96
Burdur
EVLENELİ HENÜZ 20 AY OLDU.Ama birçok kez neden evlendim diye sordum kendime.Eşim de mutlu görünmüyor,son kavgamızda huzurunun olmadığını dile getirdi ve ne zaman tartışsak sen bilirsin ne yapmak istiyorsan onu yapalım diyor yani her kararıma saygı duyacağını söylüyor.
Tartışmalardan sonra kendini affettirmek gibi bir çabaya girmiyor,ben gidersem ona o da sıcak davranmaya çalışıyor.,
Sabahları çok suratsız,bir gün bile saçlarımı okşayarak kaldırmadı beni.
Seviyorsa bile bunu belli etmiyor.
Hiçbir şekilde pohpohlamıyor.
Ben daha sıcak daha samimi insanlarla iletişimde ondan çok daha iyiyim.
O pek kimseyle konuşmaz tenezzül etmez.
İnsanları sevmiyor fazla.
Fedakarlık yapmak istemiyor.
Gözlerime bakmaz,göz teması kurmaz,ilgilenmez pek.
Ben konuşmadığım sürece benimle konuşmaz.
Ailemi bir türlü kabullenemedi,her ne kadar inkar etse de onlara hiç yüz vermiyor.
Eve benim ailemden biri gelecek olsa ilk gün pek konuşmaz,ikinci gün surat asılır,hadi gidin artık der gibi.
Yeğenlerim yaşadığım şehirde lisede okuyorlar,yurtta kalıyorlar,iki haftada bir gelin diyorum onmnlara,çoğu zaman onlarla da ilgilenmez,sıcaklık göstermez,konuşmaz.
Onları sevmiyormuş,saygısızmış yeğenlerim neden çünkü onun yannda yatıyorlarmış,uzanıyorlarmış
Eşimin özgüveni eksik,kimseye güvenmez.Herkeste bişr kusur arar.Özellikle aileme müthiş bir hazımsızlığı var.Bizim akrabalık ilişkilerimiz çok güçlü,o bu durumu hoş karşılamıyor.Ona göre çekirdek aile en önemlisi.Bizimkiler olmasa daha iyi.
Benimkilerin yaptığı bir şey de yok ki.Hepsi onu hoş karşılıyorlar.
Yoruldum artık,diken üstünde durmaktan yoruldum.
Bir ömür böyle nasıl geçer bilmiyorum.
Beni hiç takdir etmez,eksik bulmaya çalışır.
Ona göre de ben onu hiç anlamıyormuşum,dikbaşlıymışım,ona saygı duymuyormuşum,başkalarına gösterdiğim ilgiyi ona göstermiyormuşum.
Ailesine karşı en ufak bir terbiyesizliğim olmadı.Arkamda olabileceklerini bile düşünürdüm.Ama kayınvalidemlerde tartıştığımızda ben valizlerimi aldım,çıktım,kimse de dur demedi.Eşim vurmaya kalktı.BİR hafta görüşmedik.Beni almaya gelmedi,tıpış tığş döndüm eve.Özür bile zordan dilendi.Bu esnada ablam kayınvalidemi aradı orta yolu bulalım ümidiyle,ama o da benim evle ilgilenmediğimden,yemek yapmadığımdan,evi temizlemediğimden falan bahsetmiş.Yıkıldığım anlardan biri oldu.
Halbuki çok nadirdr yemeksiz olduğum,temizlik yapmadığım vaktim oldukça her şeyi yapmaya çalışıyorum
Eşim alesinin etkisinde kalıyor.
Onu sevip sevmediğimi bilmiyorum,bazen sadece acıdığımı düşünüyorum ona.Ama iki haftada bir mutlaka tartışıyoruz.Kırıcı şeyler söyleniyor karşılıklı.
Annem rahatsız iki üç haftada bir yanına gitmek istiyorum ki 1 saat mesafede ailemin bulunduğu yer.Onun ailesi de aynı yerde,hemşehr,iyiz.
Ama sorun oluyor,onlar geliyor yine sorun.Zaten ilk haftadan başladı sorunlar.Ve öyle de devam edip gidiyor.
Boşanayım diyorum ,güçsüz hissediyorum kendimi.Diğer türlü bir ömür diken üstünde sevgisiz,ilgisiz nasıl geçer diyorum.Çok kararsızım.Başkasıyla evlensem de sorun olur diyorum,kendimi yatıştırmaya çalışıyorum.
İnanın eşim biraz çaba sarf etse,birkaç güzel sözcük duysam,bakışlarından anlasam sevdiğini daha çok çabalyacağım.Ama ypok.Ona göre çabalıyor,benim kuklam olamazmış...
Ben ondan kukla olmasını istemedim ki.Sadece beni ve benim sevdiğim insanları sevsin,sevmese bile saygı duysun.
Sözleri hançer gibi oturuyor ciğerime.Sağlğım bozuluyor.O kadar çok şey var k,i anlatılacak.
Dayak da yedim iki hafta önce,çok özür diledi,ama sonra hareketlerinde bir düzelme yok,daha da sinirli,hazımsız.
Küçük yerler burası dedikodu çok olur,elalem ne der,bir sürü soru beynimde,ilerisi nasıl olacak?
Küçük şeyler gibi gözükse de sorunları aşamıyoruz.Konuşamıyoruz.Duvar gibi oluyoruz birbirimize karşı.Hep savunmada ya da hep saldırmadayız.
Ki insanlarla iletişimimin çok iyi olduğunu düşünürdüm,konuşarak halledilemeyecek çok az şeyin olduğunu da.Ama öyle olmuyormuş maalesef.
Ne yapmalıyım,aileme hiçbir şey söylemiyorum.Her şey yolunda diyorum.Ama 3 gün iyi 5 gün kötüyüz.Rol yapmaktan sıkıldım,Çok nadirdir eşimin yanında huzurlu ve mutlu olduğum.
Çok şey var ama anlatamıyoprum.İleride yazarım.Bu arada ben bugün üye oldum buraya.Yazıları okudukça yelnız değilim dediğim anlar oldu,ya da ben,im eşim neden böyle değil dediğim anlar.
Yardım edin,en azından fikir verin.:ecrin_bebek:

canım,öncelikle aramıza hoşgeldiniz...
tabiki yalnız değilsiniz...herkesin bir derdi var....
o kadar güzel ifade etmişsiniz ki,
madem eşinizle konuşarak iletişim kuramıyorsunuz,
buraya yazdığınız gibi,içinizden gelenler,
isteklerinizi,beklentilerinizi bir kağıda yazın ve verin,
okusun sizin olmadığınız bir odada... düşünsün...
daha hayatın başındasınız,20 aylık evlisiniz,
ama ilk zamanlarda şiddet göstermesi çok ama çok çirkin...
bak canım,kimse kimse için dünyaya gelmedi ve
kimsenin kimseye vurma lüksü olmamalı...
tamam,olmuş bir hata,siz affetmişsiniz ama
derdi ne?? aklını başına alması gerektiğini
bilmeli artık...aileyse,herkesin ailesi var ama
mantıklı hangi aile çocuğunun mutsuzluğu için devreye girer,
akıl verir..vs...
kendinizi yıpratmayın,gerkirse uzmandan yardım alın...
Allah yardımcınız olsun...
sevgiler...

canım kararın ne olursa olsun önce kendini, sağlığını, huzurunu düşün
o ne der, bu ne der diyerek karar vermeye kalkarsan çok yıpranırsın
önemli olan sensin, bu hayat bir daha ele geçmiyor, bu yaşlar geri gelmiyor
evde huzur olmaması insanı manevi yönden yıkar, bitirir
çok çok iyi düşün, eşinin düzeleceğine inanıyorsan sarubocekin dediği gibi yardım alamyı deneyin
bak bakalım değişiyor mu?
ona göre karar verirsin

Yorumlarınız için teşekkürler.Danışma merkezine gidelim dediğimde olumsuz yanıt alıyorum.Ben kimseye bir şey anlatmam ya da oraya para vermem diyor.
Yazma konusuna gelince daha önce yazdım mektup ama sonuç yok yine,birkaç gün üzülüyor,sonra yine aynı.
Günlüğüme yazıyorum her şeyi
Okuyor mu bilmiyorum yazdıklarımı.
Seviyor muyuım,acıyor muyum,yoksa çaresiz hissettiğim için mi hala birlikteyim onunla bilmiyorum,İnanın bilsem karar versem her şey kolay olacak.
Üzgünüm,mutsuzum.Tek bildiğim bu,anlaşılamıuorum onun tarafından,o kendince haklı.Ben de kendimce haklıyım.Hayat bakış açılarımız farklı.
Bir örnek,zihinsel engelli bir öğrencimin saçları annesi tarafından kötü bir biçimde kesilmişti.Bayram yakındı çocuğun bu haline gçönlüm razı olmadı,kuaföre götürdüm,düzelttler.Eşimin verdiği yanıt ilginçti:anasının düşünmediğini sen mi düşünüyorsun,sana ne?
Ya da yağmurlu bir akşam yeğenim bizdeydi yurda dönmesi gerekiyordu,hadi canım dedim çocuğu yurduına bırakıp gelelim,cevap şu:ben mi doğurdum,yürüyerek gitsin,bu arada hava da çok soğuktu.
Bana göre yolda hiç tanımadığın bir insana bile böyle davranılmaz.
Bazen de diyorum kendime ben mi büyütüyorumama böyle düşündüğüm anlarda mutlaka bir şey yapıyor ve yine beni karamsarlığa sürüklüyor.
Tekrar teşekkürler.

işin zor arkadaşım
ALLAH'ım yardımcın olsun :Saruboceq:
eşin kabul etmese bile tek başına terapistten yardım alsan nasıl davranabileceğin hakkında nasıl olur acaba CADIARZU
inşallah düzelir ama olurda ayrılık kararı alırsanda lütfen kimin ne düşüneceğini veya konuşacağını düşünme
önce kendimiz önemliyiz başkalarının ne düşündüğü değil zaman olur herşey unutulur

Sağol arkadaşım,psikiyatriste gittim ilaç verdi,bir müddet kullandım ama ilaç çözüm değil,benim ilacım eşim olmalı,çünkü kendimi kötü hissetmeme sebep o.
Psikologa gidebilirim ama pdr okuyan arkadaşlarımdan yardım almaya çalışıyorum.Çok teşekkürler.

Canım Allah yardımcın olsun diyerek başlayacağinm sözlerime.Evet evlilik yürütmek sabır,özveri ve fedakarlık istiyor ama bu eğer yanlızca erkeğin ya da bayanın çabası ise tek taraflı yürümüyor malesef.Ya kendinize zarar veriyorsunuz ya da kendinize olan saygınızı yitiriyorsunuz.Eşinize evlilikten beklentilerinin ne kadarını bulabildiğinizi ve ona göre onun ve sizin üzerinize düşen davranışların ne olduğunu sorarak konu açın bence.ÇÜNKÜ EVLıLıĞıN KATıLı,ıLETıŞıMSıZLıKTıR.Eğer iletişim yoksa o evlilikte saygı güven ve dolayısıyla sevgi eksikliği oluşur ve bu da büyük yaralar açar.Bakın fiziksel ve sözlü şliddete maruz kalarak bu yaraları çoktan açmış yüreğinize iletişimsizlik...Eşinizle konuşun,duygularınızı anlatın ve size düşenleri de yapın.UNUTMAYIN,SıZ ıSTEMEDıKTEN SONRA SıZı HıÇ KıMSE ÜZEMEZ...Sevgiler.

öncelikle hoşgeldiniz..
derdini anlatma tarzınız, cümleleriniz çok net ve açık..
anladığım kadarıyla dinlemek, sorun çözmek ya da kendinizi anlatmak konusunda bir sorununuz yok..
ama anlayana anlatmalı değil mi??

eşiniz bana göre saygısız..
eşine saygısı yok, büyüklerine saygısı yok, sizin ailenize saygısı yok, evliliğine saygısı yok; herşeyden önce kendine saygısı yok..
başkalarına yardımcı olmayı sevmiyor ki, evliliğinizde size yardımcı olsun; sorunları halletmeye yardımcı olsun..

yazdıklarınızdan 20 ayda gerektiğinden fazla çaba sarfettiğinizi görüyorum.
bence ya evlilik danışmanıza gitmelisiniz -ki eşiniz buna yanaşmıyormuş-; ya da sürekli tartışmayla geçireceksiniz.

el kaldırma konusuna girmek bile istemiyorum..
sizin çok akıcı yazınıza karşılık hoş olmayan şeyler yazmamak için..

ben sizin yerinizde olsam ne yapardım?
elimden geldiğince çabalar tükendiğim yerde kendimi daha da tüketmemek için giderdim..
benim tuh ve beden sağlığımdan daha mühim değil çünkü hiçbir şey..

Teşekkürler arkadaşlar.Mevlam görelim neyler,neylerse güzel eyler diye diye geldim bu zamana.
Sanırım pişman olmamak adına,özlememek adına,geri dönüp de keşke dememek adına bekliyorum,son vuruşu yapmak için.
Ya da bir arkadaşın yazısında okudum ,bir mucize bekliyorum düzelir diye.
Korkuyorum boşanmaktan,çevreden,dul kadına bakış açısından.Halbuki böyle bilmezdim kendimi,cesur sanırdım,değilmişim..
Memleketime nasıl giderim,gerçi çocuğun olmaması büyük bir nimet,bir de o olsa acım daha büyük olacaktı.
Utanılacak bir şey değil boşanmak,ama insanların acıyarak bakmalarına tahammül edemem.
Gerçi şimdi sadece rol yapıyorum çoğu zaman.Mutluyum rolü.
Bileziklerimi evlendiğim gün kayınvalidem aldı,ben korurum siz çaldırırsınız hesabı.
Aptallık bende niye verirsin,o senin hakkın.
Şimdiyse bilezik lafını bile açamıyorum.
Ev aldık,kayınvalidemler yardımcı oldular,haklarını yiyemem,ama başıma da fazlasıyla kaktılar.
Bazen paramız olmasaydı,ya da evimiz olmasaydı ama huzurumuz olsaydı diyorum kendimce.
Ev eşimin üzerinde,kredi de çekti,k.Ödüyoruz hala.
Amacım para değil yanlış anlaşılmasın ama 20 ayın adı var benim de hakkım var.
Bazen hiçbir şey talep etmeyeyim şunlardan diyorum bazen de şeytan dürtüyor işteöcünü böyle al diyor.
Çünkü para kazxanmak birikim yapmak ev almak araba almak satmak onların yaşam gayeleri
Bana ters.
Önce huzur,insanlık,şefkat,merhamet,sevgi olmalı insann yüreğinde.

Bilemiyorum inan bu sorunun cevabını,sevdim mi ya da öyle mi zannettim.Baştan belliydi aslında ama ben düzelir diyordum kendimce.Düğünümde bile çok mutlu değildim,nişanımda da hep huzursuzdum,sezdim belki de olacakları.
Onun zıt tarafları çekti belki de beni.

Peki nasıl düzelecek bu durum??
siz bu kısa zamanda herşeyi denemişsiniz demek ki...
yapacağınız tek şey ,diğer mesajımda da dediğim gibi biraz zaman vermek,
düzelmezse de herkes başının çaresine bakacak...
çünkü zor olan evlilik değil arkadaşım,
zor olan insanlar...
ve eşiniz düzelmek istemiyorsa,ailesinin sözüyle
hareket etmeye devam edecekse,
bu durumu siz kabullenip çekecekseniz
diyeceğim birşey yok...
ama zaman en iyi ilaçtır...şuan
alışma devresindesiniz diyelim...
sevgiler...

Senin adına üzüldüm rose25 aynı duyguları kısmen de olsa paylaşmamız beni ne denli anlayabileceğini gösteriyor elbet.Ama ben bunu 1 kere denedim 1 hafta ablamda kaldım,gelip almadı bile beni.Sonra annemlerin yanına gitsem eşimin ailesi de orada.Mutlaka sorun çıkacak yani.Ya diyorum tayinimi çıkartayım ortam değişikliği adına zaten rotasyona tabiyim,eş durumundan buradayım,bu kez uzaklarda doğuda yada bilmiyorum nerede daha kötü olursam diye düşünüyorum.Gerçi ailem yalnız bırakmaz beni,sağolsunlar.Arkamda olacaklarını biliyorum.
Nasip bakalım.

Merhaba canım senin bu anlattığın koca modelinin hemen hemen aynını bende 5 yıldır çekiyorum ve üstelik bir çocuğmuz dünyaya gelmek üzere ama inanırmısın o kadar huzursuz mutsuz bir hamilelik geçiriyorumki asla hakkımı helal etmiyorum ona malesef ben senin için iyibir örnek olamayacağım çünkü yaşananlar beni çok yordu artık yavrumun bile hatrı bu yuvayı kurtarmaya yetmiyor çok yorgunum yıllarldır belki düzelir belki bundan sonra farklı olur herşey diye ümit etmekten yorgun düştüm en son 2 ay evvel öz abisi bana telefonda küfür etti ve eşimin sesi çıkmadı şimdi onlarla görüşüyor ve bu bardağı taşıran son damla oldu o nedenle baktın düzeleceği yok asla hayatını yakma derim annelerimiz bizi bu tür adamlar rezil etsin oyuncak etsin diye doğurmadı hakkında hayırlısı olur inşallah.

Clarıes gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum,inan çok üzüldüm.Allah sana da kolaylık versin.
Zor bacım gerçekten zor,5 sene dile kolay.Daha iki yıl olmadan ben yedim kafayı.
Yaşamımı,hayata bakışımı,kişisel gelişimimi her şeyimi olumsuz etkiledi.
Kendimi gerçekleştiremiyorum.
Ben bu değilim,olmamalıyım diyorum ama yine de yutkunuyorum acı acı ve oturuyorum
Kızıyorum,tartışıyorum,bağırıyorum,vuruyorum,kırıyorum artık.
Sinirlerime hakim olamıyorum,saygı duyamıyorum ona ki o da bana.
Ben hep ne istediğimi net bir şekilde ifade ettim.İstediğim şeyler şunlardı:
Sabahları gülerek uyanalım
Bana güzel sözler söyle öyle romantik falan değil ne kadar yakışmış falan,ya da arkadaşlarının yanında benim eşim hanımım şöyle böyle iltifat et ölmezsin ya,yok.
Geçenlerde yengem bir şal örmüş bana annemler ablamlar da bizdeler,nasıl olmuş canım diyorum cevap yok 3 kere sordum,doyumsuzsun sen dedi bana ses tonunu yükselterek
Ben ona canım derken ailemin yanında onu yüceltmek adına o beni bozuyor,bunu da erkeklik sayıyor herhalde.
Aileme biraz daha candan davran diyorum,elimden geleni yapıyorum,ben buyum diyor.

ooo daha neler neler...

Teşekkürler arkadaşlar.Mevlam görelim neyler,neylerse güzel eyler diye diye geldim bu zamana.
Sanırım pişman olmamak adına,özlememek adına,geri dönüp de keşke dememek adına bekliyorum,son vuruşu yapmak için.
Ya da bir arkadaşın yazısında okudum ,bir mucize bekliyorum düzelir diye.
Korkuyorum boşanmaktan,çevreden,dul kadına bakış açısından.Halbuki böyle bilmezdim kendimi,cesur sanırdım,değilmişim..
Memleketime nasıl giderim,gerçi çocuğun olmaması büyük bir nimet,bir de o olsa acım daha büyük olacaktı.
Utanılacak bir şey değil boşanmak,ama insanların acıyarak bakmalarına tahammül edemem.
Gerçi şimdi sadece rol yapıyorum çoğu zaman.Mutluyum rolü.
Bileziklerimi evlendiğim gün kayınvalidem aldı,ben korurum siz çaldırırsınız hesabı.
Aptallık bende niye verirsin,o senin hakkın.
Şimdiyse bilezik lafını bile açamıyorum.
Ev aldık,kayınvalidemler yardımcı oldular,haklarını yiyemem,ama başıma da fazlasıyla kaktılar.
Bazen paramız olmasaydı,ya da evimiz olmasaydı ama huzurumuz olsaydı diyorum kendimce.
Ev eşimin üzerinde,kredi de çekti,k.Ödüyoruz hala.
Amacım para değil yanlış anlaşılmasın ama 20 ayın adı var benim de hakkım var.
Bazen hiçbir şey talep etmeyeyim şunlardan diyorum bazen de şeytan dürtüyor işteöcünü böyle al diyor.
Çünkü para kazxanmak birikim yapmak ev almak araba almak satmak onların yaşam gayeleri
Bana ters.
Önce huzur,insanlık,şefkat,merhamet,sevgi olmalı insann yüreğinde.
Kızım kocanın annesi için evliliğini bozma.Babanemde para için annemi çok ağlattı.Ama sonunda annemin eline kaldı.Yaşlandıkça para değil bana yaşlanınca kim bakıcak korkusu kaplıyacak annesini..Sen söylediklerini dinleme..Diğerleri bakmaz kızın bile: sana söyliyim ben bakarım sana de..ıyilikle yaklaş..Görceksin yıllar geçtikçe oğluna değil sana güvenecek..Bunu gözümle gördüm..Mala tamah etmesende malsız da bişiy olmıyor kızım.Kimbilir nekadar zor kazanmışlardır parayı..Onlar onu görmüş.Herkezin yaşanmışlığına saygı göster.Kendini başka şeylerle oyala.Hiç kafa yorma gül-geç..Zamanla o evin kraliçesi sen olucan.

Back