Lütfen yardım !! :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sngr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Sngr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2012
133
0
26
Bolu
Arkadaşlar ben geçen ay 3 doz kuduz aşısı oldum ısırılma sonucu 3. dozu 22 martta oldum ve 28 martta tekrar ısırıldım sokak köpeği ısırdı bu kez , 30 martta acile gittim ve bir doz kuduz aşısı oldum intaniyeye sevk edildim tabi aşılara sıfırdan başlanmadı ve bana toplamda bugüne kdr 4 doz olduğum icin iki hafta sonrasına 5.dozu vuracaklarını bunun beni koruyacağını söylediler . Tam rahatlamıstım ki kuduz belirtileri arasında üst solunum yolu enfeksiyonuda var 2 gündür ateş, boğaz agrısı yatıyorum . Ne yapsam ben bilemedim biraz karısık oldu ama lütfen fikir verin

Anlamadım,kuduz belirtileri derken? Kuduz oldum diye mi korkuyorsun?

Bence o psikolojiktir canım çünkü bu zamana kadar olsa belli olurdu, buara herkes grip boğaz ağrısı şikayetleri çekiyor çok yaygın bence içini ferah tut sen inşaallah öyle brsy yoktur. Ama rahat etmek istiyorsan tekrar bir kontrole git. Geçmiş olsun.

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

bence git başka bir hastaneye de anlat durumunu.bu öneml, bir konu.ayrıca bakanlık bu konuyu çok ciddiye alıyor.elimi bir kedinin tırnağı çizmişti.bütün aşılarımı oldum gene de aylardır peşimi bırakmadılar.telefonlar, eve gelmeler :)..geçmiş olsun inşallah bir şey yoktur ama bence gidin bir acile.rahatlarsınız.

İlk olarak aşılama 5 doz vurulur.Sonra hayvanın kuduz olmadığı anlaşılırsa son verlir.Sizin anlaşılmadan son verildi sanırım.?

İlk ısıtrılma olayında 3. dozda son verildi bundan 6 gün sonra tekrar ısırıldım 28 martta , 30 martta acilde bir iğne daha vuruldum daha sonra intinayeye gittim ve iki hafta sonra 5. dozunu yapmıs oluruz bunlar seni korur dediler yani 3. dozdan 6 gün sonraki ısırılmamda aşılara sıfırdan başlanmadı 5 e tamamlayalım yeterli dediler umarım anlatabilmişimdir biraz karmaşık

Burada acle gittiğimde bana 24 saat icinde neden gelmedin dediler ee o zaman serumla yapın madem geç kaldım dedim intinaye karar verir buna dediler oradaki hemsire bu yeni ısırık gecen ayki eski ısırık her olayda farklı yani gecikmemeliydin dedi polikliniğe gittimdeyse doktor acilde ilk aşımı 0. gün olarak baz almadı simdi acile gitsem ne dicem ki ben

Evet toplam 5 doz vurulur koruması için fakat hayvanın kuduz olduğu zaman bu devam eder.Bunun için kanıtlamaları gerekirdi kuduz olup olmadığını.İnşallah birşey olmaz ama sen yine de bir doktora git geç olmadan .

Muhtemelen pazartesi doktora git dicekler bana acile gitsem özel hastaneler bu konuyla ilgileniyorlar mı arkadaslar ?

İnşallah İşin ilginç yanı ben 3 . dozdan sonra köpeğin yasadıgına dair imza attıgım gün tekrar ısırıldım :) Fakat bu takip edebileceğim bir köpek değildi sokak köpeğiydi

Ben pazartesi günü en iyisi özele gideyim ama bildiğim kadarıyla aşı sadece devlet hastanelerinde yapılıyor

Aile hekiminiz daha iyi takip ederdi aslında sizi...

Geçmiş olsun.

Aşılama tekrar baştan yapılmazmış, devam edilirmiş.
Ama sizin ve ısıran hayvanların gözlem altında olması
gerekirmiş. Siz en kısa zamanda bir hekimle daha
görüşün. Sakın ihmal etmeyin.

Tekrar geçmiş olsun.

İnşallah İşin ilginç yanı ben 3 . dozdan sonra köpeğin yasadıgına dair imza attıgım gün tekrar ısırıldım :) Fakat bu takip edebileceğim bir köpek değildi sokak köpeğiydi

Senin değil onların takip etmesi gerekir.Ama takip edemeseler bile yine de önem verip iyice ne olduğunu öğrenip tedavi uygulamaları gerekirdi.Sen hemen bir hastaneye git ve tedavi ol geç olmadan benden tavsiye.pazartesi falan değil hemen gitmelisin.

Çok tesekkürler , asılama bastan yapılmazmıymıs bu köpek kuduzsa ben nereden bilicem simdi Üstelik iki gündür almadıgım ilaç kalmadı hastalığım yüzünden bagısıklığını etkileyebilir bunlar aşının nereden tutsam elimde kalıyor bu konu

Şimdi özel bir hastaneyle görüstüm devlet hastanesi ilgileniyor aşılarla dediler Acile gitsem biliyorum bana pazartesi günü intinayeye git dicekler Ama yinede sansımı denicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…