Arkadaşlar ben geçen ay 3 doz kuduz aşısı oldum ısırılma sonucu 3. dozu 22 martta oldum ve 28 martta tekrar ısırıldım sokak köpeği ısırdı bu kez , 30 martta acile gittim ve bir doz kuduz aşısı oldum intaniyeye sevk edildim tabi aşılara sıfırdan başlanmadı ve bana toplamda bugüne kdr 4 doz olduğum icin iki hafta sonrasına 5.dozu vuracaklarını bunun beni koruyacağını söylediler . Tam rahatlamıstım ki kuduz belirtileri arasında üst solunum yolu enfeksiyonuda var 2 gündür ateş, boğaz agrısı yatıyorum . Ne yapsam ben bilemedim biraz karısık oldu ama lütfen fikir verin
Anlamadım,kuduz belirtileri derken? Kuduz oldum diye mi korkuyorsun?
Kesinlikle. İnternette arastırmaktan psikolojim bozuldu. Ayrıca kimisi asılar yeniden baslanmalıydı diyor bu da beni korkuttu
Kaşıntı ve ağrı sadece
İlk olarak aşılama 5 doz vurulur.Sonra hayvanın kuduz olmadığı anlaşılırsa son verlir.Sizin anlaşılmadan son verildi sanırım.?
bence git başka bir hastaneye de anlat durumunu.bu öneml, bir konu.ayrıca bakanlık bu konuyu çok ciddiye alıyor.elimi bir kedinin tırnağı çizmişti.bütün aşılarımı oldum gene de aylardır peşimi bırakmadılar.telefonlar, eve gelmeler :)..geçmiş olsun inşallah bir şey yoktur ama bence gidin bir acile.rahatlarsınız.
İlk ısıtrılma olayında 3. dozda son verildi bundan 6 gün sonra tekrar ısırıldım 28 martta , 30 martta acilde bir iğne daha vuruldum daha sonra intinayeye gittim ve iki hafta sonra 5. dozunu yapmıs oluruz bunlar seni korur dediler yani 3. dozdan 6 gün sonraki ısırılmamda aşılara sıfırdan başlanmadı 5 e tamamlayalım yeterli dediler umarım anlatabilmişimdir biraz karmaşık
Muhtemelen pazartesi doktora git dicekler bana acile gitsem özel hastaneler bu konuyla ilgileniyorlar mı arkadaslar ?
İnşallahİşin ilginç yanı ben 3 . dozdan sonra köpeğin yasadıgına dair imza attıgım gün tekrar ısırıldım :) Fakat bu takip edebileceğim bir köpek değildi sokak köpeğiydi
Aile hekiminiz daha iyi takip ederdi aslında sizi...
Geçmiş olsun.
Aşılama tekrar baştan yapılmazmış, devam edilirmiş.
Ama sizin ve ısıran hayvanların gözlem altında olması
gerekirmiş. Siz en kısa zamanda bir hekimle daha
görüşün. Sakın ihmal etmeyin.
Tekrar geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?