Lütfen yardım edin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz anne baba için örtünüyorsunuz kendiniz istediğiniz için değil ki. Böyle anlayışsız aileler var malesef. Kim ne derse desin açılacağım deyip açılsanız ne yapar aileniz?
Nasıl desem...Buraya yazamam yani o derece şeyler olabilir bu yüzden korkuyorum zaten.

Sık dişini.Okuyormuşsun.Mesleğini eline al önce.Yok kendi kafana göre birini bulursan açılırsın yorumlarına bakma.Açılmanı da bi adamın eline bırakma.Şimdi açılırsan bu aile seni okuldan bile alabilirler.Hayatını kazan.Sonra dilediğin gibi yaşa.Ama tekrar söylüyorum asla bir adamın ellerine bırakma kaderini.

Evet okuyorum o yönden şükür sorunum yok ailem her şeyden önce okumamı istiyor zaten okuldan alma gibi bir durum olmaz.İnşallah mesleğimi elime alacağım fakat bu konu kafamı çok kurcalıyor derslerime doğru düzgün odaklanamıyorum.Arkadaşlarım çağırıyor dışarı dahi çıkmak istemiyorum ama dediğiniz gibi öncelikle meslek sonrası gelir inşallah teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

Icini dokup rahatlamak istemiş?

madem o kadar dindarlar, onlara soyle soyleyebilirsiniz: su an yaptiginiz sirk kosmak. Ben Allah icin degil sizin icin kapandim ve hakkimi size asla helal etmiyorum. Yani ben ayni durumda olsam boyle soylerdim sanirim ama kendi ailenizi en iyi siz tanirsiniz

Öncelikle benim başımı açma hakkı size düşmedi. Ve 2.olarak zaten adı üstünde bir sorun ve bende belki daha farklı bir çözüm yolu bulabilirim diye buradaki arkadaşlarla sorunumu paylaştım ve bunda yanlış bir şey görmüyorum.Böyle cahilce sert çıkışmak yerine geç.Yardımcı olmaktan daha çok zararsın.

Icini dokup rahatlamak istemiş?
İnsanlar neden bu kadar sert çıkışıyor ? Sorunumu paylaşmam yanlış bir şey mi
İnanın bana o kadar çok dil döktüm ki karşıma alıp binlerce kez konuştum ama tık yok...

Ben olsam evde çok fazla sorun yaşayacaksam şimdilik bu durumu ertelerim. Ekonomik özgürlüğümü kazanınca tekrar düşünürüm. Belki o süreçte kendimi de tesettürle yaşamaya hazırlarım, belki hazırlayamam. Biraz sabredin, içinizden geldiği gibi davranabilecek her türlü ortamı oluşturmaya verin enerjinizi. Okul bitip de meslek sahibi olunca ailelerimiz kararlarımıza daha saygılı olabiliyor.

Nefis kavramı üzerine okumalar yapmaya çalış. Tesettür ve dahi ibadetlerin ne amaçla yapıldığını, ferden ve sosyal hayat hatta medeniyet inşâsı için ne anlama geldiklerini anlamaya, sorgulamaya çalış. Sonra tekrar düşünürsün.
Ailen kendi imanları gereği seni yetiştirmeye çalışıyor. Onlar için doğru olan bu. Ve malum aile içi iletişim çok yönlü bir durum, ki belki de meselenin en mühim kısmı ergenlik sürecinde olan senin çevresel uyaranlardan fazlaca etkilenmen de olabilir. O yüzden ne seni ne de aileni tanımadığımız için şöyle şöyle olsun diyemeyiz veya şöyle yap dememeliyiz. Ancak şahsi önerim okuman, bol bol okumandır. Test kitapları ve içeriği boş kitaplar hariç. Zihin dünyanı doldurursan bir çok taş yerine oturur.

Senin yaşlarında hız ve haz çok eğlenceli olabiliyor. Ancak yavaşlatmak, modern çağda ciddi bir huzur vesilesidir. Göz ardı etme.

ah yavrum benim... 17 yaşındasın,küçücüksün,içinde yaşadığın kavgalar,çatışmalar, karmakarışık duygular... seni nasıl yormuştur anlayabiliyorum....

senin gibi bir arkadaşım vardı lisede,ailesi aynı senin anlattığın gibiydi,kabul etmediler açılmasını.

arkadaşım onların zoruyla örtünmüştü zaten ve hazır da değildi memnun da...

lise bitene kadar ailesine karşı gelemedi tabi ki, ancak üniversiteye geçtikten sonra kendi yolunu çizebildi...

şu an görüyorum ara sıra, kendi tercihiyle çok daha mutlu. önemli olan da bu. din Allah'la kul arasındadır,3. kişilerin karışmasına gerek yok.

söyleyebileceğim tek şey, derslerine asıl kuzucum, çok çalış. güzel bir okul kazan,güçlü bir kadın ol ve doğrusuyla/yanlışıyla, kendi istediğin hayatı yaşa. bu tarz ailelerin çocukları için okul kazanmak dışında başka bir çıkar yol olmuyor maalesef...

keşke böyle olmasa,keşke üniversite aileden kaçış yolu olarak görülmese... ama bazen böyle oluyor işte...

Yaratıcı bile kulun kendi iradesine bırakmışken her şeyi,aile de olsa bir başkasının bu denli zorlayıp karışması ve baskı yapması... ne diyeyim çok üzüldüm sana

Ben cok sakin, yavas yasayan bir deistim ve cok huzurluyum. Yani bu sekilde yasamak insani her zaman dine yoneltmiyor

Ben cok sakin, yavas yasayan bir deistim ve cok huzurluyum. Yani bu sekilde yasamak insani her zaman dine yoneltmiyor
Dine yönelmesi için söylemedim, bu bir süreç. Doğru karar verebilmesi için yavaşlaması gerektiğini düşünüyorum. Sonucunda alacağı kararları savunurken kendinden emin olabilsin diye söyledim.

Dine yönelmesi için söylemedim, bu bir süreç. Doğru karar verebilmesi için yavaşlaması gerektiğini düşünüyorum. Sonucunda alacağı kararları savunurken kendinden emin olabilsin diye söyledim.
Pardon yanlis anlamisim mesajinizi ben, kusura bakmayin

Ailesi istemediği halde kapanan arkadaşlarım oldu onların başını da aileleri zorla açtırdı.Bizim ülkemizde bu işler böyle hep şekilcilik hep yobazlık başka dert tasa yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…