Lütfen yardım edin sürekli bir düşüncedeyim

Depresip

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2024
118
14
13
27
Hanımlar çok sıkıntılı zamanlar yaşıyorum psikolojik olarak her şeyi kafama takıyorum. Birinde duyduğum tüm hastalıkları kendime varmış gibi hissediyorum. Ve hepsi bulaşıcı cinsel hastalıklar ilk önce genital bölgedemde sivilce çıktı gitmediğim doktor kalmadı hpv herpes olabilir mi diye herkes temiz dedi sonra burda bazı forumları okuyunca acaba bana Hıv bulaşmış olabilir mi diye düşündüm. İlk önce gittiğimi kuaförden olabilir mi diye düşünüyordum sonra kuaförle konuştum hijyen kurallarına dikkat ediyor mu diye sordum. Orayı hallettim şimdide acaba eşimin geçmiş ilişkilerinde varda bana bulaşmış olabilir mi diye düşünüyorum. 3,5 yıldır evliyiz ve tüm ilişkilerimiz korunmasız oldu 6 ay önce bir hamilelik dönemi yaşadım düşük ile sonuçlandı orda bana iki kez Hıv testi yapmışlar( tabi o zaman bunu fark etmemiştim). İkiside negatif gelmiş. Eşimin benden önce bir kez korunmasız ilişkisi olmuş sevgili iken bunları konuşmuştuk ben her şeyi bilmek istediğim. Oda eski sevgilisi yani hayat kadını falan değil. 6 yıldır kimseyle ilişkisi olmamış. Acaba diyorum ona o zaman bir şey bulaşmış olsaydı bizim 3 yıllık korunmasız ilişki dönemimizde bana bulaş olmaz mıydı. Şimdi bunu takıyorum kafayı yiyecek gibiyim. Burada okuyorum dişçiden bulaşan kuaförden bulaşan kişiler var onları okuyuncada iyice panik yapıyorum. Eşime bu durumu söylediğimde takıntı yaptığımı söyledi herkesi hastalıklı gibi görme dedi. Biz evlenirken test yaptılar mı bilmiyorum eşimden kan aldılar Akdeniz anemisine baktılar çok net hatırlıyorum ama Hıv testi her yer yapmıyormuş. İyice panik yaptım.

Okb hastasısın. Tedavi olman gerek
Ben psikoloğa gittim aslında ilaç almam gerekiyor biliyorum ama çocuk istiyoruz diye antideprasyan başlamak istemiyorum. Sizce takıntılarım çok mu yersiz. Yani eşimin durumunu daha fazla kurcalamaya devam etmemem mi gerek

Cok yersiz. İcin rahat olsun.

Kendinizi iyi hissetmeden nasıl çocuk yapacaksınız? Üstüne lohusa depresyonu eklenirse ne olacak? Okb genetik olabilir bu arada çocuğunuzda da mi olsun?

Ücretsiz olarak devlet hastanesinde yaptırabilirsiniz herhangi bir dahiliyeci yazabilir size enfeksiyon bölümü yazabilir hemen de sonuçlanıyor o kadar endişe etmeyin tek eşliyseniz ve eşinizden eminseniz sorun olmayacaktır.son üç ayı kapsamıyor pencere süresinden dolayı

Kendinizi iyi hissetmeden nasıl çocuk yapacaksınız? Üstüne lohusa depresyonu eklenirse ne olacak? Okb genetik olabilir bu arada çocuğunuzda da mi olsun?
Belkide genetik çünkü annemde böyle teyzemde. Onlar ilaç kullanıyor. Ama uzun süredir evliyiz yaşımızda geçiyor

Antidepresan Okb tedavisinde kullanılmıyor
Bir psikiyatriste görünün
Ayrıca bu evhamlı halleriniz hamilelik ve çocukta ona katlanır bunu da düşünerek hareket edin ona da yazık olur size de

Peki antideprasyon hamilelik kullanılır mı acaba başlasam sıkıntı olur mu bilginiz var mı
Daha ortada çocuk yok sen bir tedavina başla da çocuk düşündüğünü doktora da söylersen ona göre ilaçlarla devam eder. Doğmamış bebeğe don biçicem diye hasta hasta gezmeyin.

Benim mayıs ve haziran ayında iki tane Hıv sonucum negatif ama eşimi bilmiyorum o yaptırmam bişey yok ortada diyor. Askerlik için benden kan aldılar olsaydı orda çıkardı diyor ama e nabızda askerik zamanının tahlilleri gözükmüyor

Önce psikolojik yardım alın daha sonra bebek planları yapın. Sumak arkadaşıma tamamen katılıyorum, lohusalıkla beraber her şey daha tepetaklak olur

Antidepresan Okb tedavisinde kullanılmıyor
Bir psikiyatriste görünün
Ayrıca bu evhamlı halleriniz hamilelik ve çocukta ona katlanır bunu da düşünerek hareket edin ona da yazık olur size de
Ben zaten o hamilelik dönemimde düşük yaptığımda sürekli çocuğum hastamı olacak diye düşünüyordum. Sonuçta çocukta olmadı zaten

Konunu okuyunca aklıma eşim geldi o da bu şekilde kalp ile ilgili bisey duyduğu zaman direk panik atak geçirip kalp krizi geçirdiğini düşünüyor bilmiyorum belki senin rahatsız olduğun durumun ilerlemiş versiyonu böyle ama mutlaka doktora danismalisin psikolog değil psikiyatriste gitmen lazım. Bize faydası oldu umarım sende atlatırsın bu durumu.

Önce psikolojik yardım alın daha sonra bebek planları yapın. Sumak arkadaşıma tamamen katılıyorum, lohusalıkla beraber her şey daha tepetaklak olur
Benim geçirdiğim hamilelik dönemi 2 aydı. Ve o iki ayda sayısız düşünce içindeydim. Eşim çok üzülüyor bu halime. Saçma sorularla bazen onuda darlatıyorum. Sürekli eski sevgilisi ile ilgili sorular sorup acaba hasta olabilir miydi diye kontrol ediyorum Belkide istemsizce onu hatırlatıyorum. Eski sevgilsiide evlenmiş barklanmış ama ben çok temizim etrafımdaki herkes hasta gibi hissediyorum sanki herkes bana bir yerden hastalık bulaştıracakmış gibi hissediyorum. Eşim grip olsa aha kesin Hıv vardı şimdi belirtileri çıktı ortaya diyorum. Bilmiyorum bana 3 yılda bulaşırdı olsaydı diyede düşünüyorum

İşte bakın ne güzel kendinizin farkındasınız ben psikiyatri uzmanı değilim ama anneyim. Lohusalık psikolojik açıdan sapasağlam kadını bile saniyeler içinde dibe çekebilen bir dönem, öncelik sizsiniz.
Tedavi olun, ilişkinizi iyileştirin, bebek zaten olur. 27 yaş ne ki

Doğru ama 3,5 yıldır evliyiz henüz olmadı korunmamamıza rağmen doktorada gittik ikimizde bir sorun yoktu. Bide sanırım benim iki abimizde çocuğu yok ondan takıyorum bu kadar ailemde bari senden torun sevgisi görelim diyor. Çok kızıyorum kendime bilinçsiz birisi değilim, her şeyin farkındayım ama durduramıyorum kafamdaki düşünceleri. Hep düşünüyorum acaba eşimin eski ilişkilerinden bişey bulaşır mı. Bu hıvide yeni taktım. Bir arkadaşımın gittiği kuaför kadında çıkmış onlar hiç takmadılar ama ben etrafımdaki herkesde varmış gibi hissediyorum. Mesela dışarda yemek yemeyi bile bıraktım. Eşime kızıyorum neden korunmasız ilişki yaşadın diye üstüne çok gidiyorum git test yaptır diye oda bir şey olmadığını söylüyor bu şekilde her taktığın şey de bir şey yaparsak sonu gelmez diyor. Zaten iki kere test yapılmış sana megatifsin bir şey olsa 3 yılda olurdu zaten diyor. Ama ben kafamı durduramıyorum. Sadece düşünüyorum işe gidip geliyorum ve düşünüyorum yemek bile yemek istemiyorum

Ben sizin daha önceki konunuzu da hatırlıyorum sizinle orada da konuşmuştuk. Eşiniz gönlünüzü bile almamıştı kırıldığınız bir durumda, demek ki bu obsesyonlar ilişkinizi de negatif etkiliyor.
Bana inanın, çocuk mükemmel bir evliliğe bile yıldırım gibi düşebilir. Hamilelik, doğum, lohusalık, bebek büyütmek dünyanın en zor işleri. Hormonlarınız hormon olmaktan çıkacak o dönemlerde.
Aileniz torun isteyebilir ama siz kendiniz ve evliliğiniz için doğru olan yolu seçin. Elinizde küçük bir bebekle bunlarla uğraşmak mı? Tedavi görüp sadece bebeğinize odaklanmak mı?

Evet bende hatırlıyorum. Orda kendimi çok ifade edememiştim. Benim eşimle bir problemim yok en büyük problemim kendimle. Belki geçmişte bahsettiğim konuda benim takıntılarımdan birisi eskiden bu kadar yoğun değildi düşüncelerim ama artık çok arttı. Eşim ile o konuyu konuşup hallettik kendime yeni konu bunu buldum sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…