• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lutfen yardim edin. Objektif fikirlerinize cok ihtiyacim var..

I'm o
Evlilik icin erken daha okulun bitmemis ose girmemissin acele etme. Ben bir ayrilip bir barismayida saglikli bulmuyorum demekki ciddi sorunlar var asilamiyor ve ayrilalim deniliyor. Daha nisanli bile degilsiniz ama arada ailesiyle cok yuz goz olmussunuz. Mesafeyi kuramamissin. Her seyi gectim ben ogrenciyken evlenicem desem babam hayatta izin vermezdi boyle bir seye aileniz ne diyecek? Defalarca ayrildik baristik demissin suan sevgilisiniz ama evlendiginizde sorunlarinizi cozemezseniz kapiyo cekip cikamazsin her istediginde ki sizin ciddi sorunlariniz var cozulmesi gereken
Babam hep der konu açıldığında kimseyle görüşme önünde uzun yıllar var okulun bitsin bir işin olsun der. Nasıl bir tepki verir kestiremiyorum. Ben istedikten sonra olmasına olur ama nasıl olur.. Bu zaten ayrı bir olay daha ilişki sorunlarını çözemedim. Ben evlilik olayını rafa kaldırdım artık. İlişki konusunda kararsızım. Mantığıma sığmıyor sadece vazgecemiyorum

Sizin şuan yaşamanız gereken sorun ilişkinizin sorunları olmalıydı. Anası, babası, dıdısının dıdısı sorunları 21 yaş sorunu olmamalı. Bu ilişki bir yere gitmez gibi geldi bana. Sevgilinizin sorunu üniversite okumamış olması değil, değişime gelişime kapalı olması gibi. Birde birinin gazına gelip ayrılmak nedir. Evlenince gaza gelmeye devam ederse, şiddet, hakaret, huzursuzluk çok yakınınızda olur. Burada çok var böyle konular. Ben böyle bir ilişkinin peşinden koşmazdım.

Ya anasının dolduruşuna geleni gördük ama kardeşinin sevgilisinin sonrasında eşi olmuş birinin dolduruşuna gelmesi.. :skandal:düşündürücü.. yani sevgilinden nasıl bir koca olur bilemiyorum.

Ya anasının dolduruşuna geleni gördük ama kardeşinin sevgilisinin sonrasında eşi olmuş birinin dolduruşuna gelmesi.. :skandal:düşündürücü.. yani sevgilinden nasıl bir koca olur bilemiyorum.
İşte bende aynı şekilde düşüyorum. Her ne kadar çok sevsemde. O eger sevseydi ve beni bir erkek gibi sahiplenenilseydi şu duruma düşürmezdi :kızgın:

Evet işte bende tam anlamıyla böyle düşünüyorum ama çok sevdiğimide biliyorum üzülüyorum da ve evlenip pişman olmaktan korkuyorum. Teşekkür ederim
Dengine bak canım benim.. şimdi tatlı geliyo şöyle iyi oluruz böyle tolere ederim dediğin şeyler evlilikten sonra batıyo.. mutlu olmazsın bu kadar net söylüyorum.. daha genceciksin neler çıkar karşına vazgeçemiyorum falan deme bak yoluna.. evlendikten sonra ayrılık hem daha zor hem sancılı.. o yüzden aklında sorularla girme bu yola..

Farzet ki evlendin bu koca senin ardında durmuycak belli.. şimdiden böyle var sonrasını sen düşün..

Dengine bak canım benim.. şimdi tatlı geliyo şöyle iyi oluruz böyle tolere ederim dediğin şeyler evlilikten sonra batıyo.. mutlu olmazsın bu kadar net söylüyorum.. daha genceciksin neler çıkar karşına vazgeçemiyorum falan deme bak yoluna.. evlendikten sonra ayrılık hem daha zor hem sancılı.. o yüzden aklında sorularla girme bu yola..

Farzet ki evlendin bu koca senin ardında durmuycak belli.. şimdiden böyle var sonrasını sen düşün..
Haklısınız. Buradaki yorumlar gerçekten içimi rahatlatıyor. Çünkü hiç değişmedi değiştiremedim ne kadar kırılıp üzüldüğümü görsede hep aynıydı. Bazen ben mi haksızım dediğim zamanlar oldu. Çevremdekilerin düşünceleride burada yazılanşara benzerdi. Onlarında benim çevremde oldukları in objektif olamadıklarını düşündüm. Teşekkür ederim :KK39:

Fazla muhabbet tez ayrılık getirir.
Arada hiçbir resmiyet yokken bu kadar ailenin içine girmeniz çok yanlış.
Araya mesafe koyun.
Mutluluklar.

Haklısınız. Buradaki yorumlar gerçekten içimi rahatlatıyor. Çünkü hiç değişmedi değiştiremedim ne kadar kırılıp üzüldüğümü görsede hep aynıydı. Bazen ben mi haksızım dediğim zamanlar oldu. Çevremdekilerin düşünceleride burada yazılanşara benzerdi. Onlarında benim çevremde oldukları in objektif olamadıklarını düşündüm. Teşekkür ederim :KK39:
Karşındaki yaptığı hatayı farketmeyip kabul etmiyosa bu defa öyle bi psikolojiye giriyosun ki kesin hata bende demeye başlıyosun tıpkı sana da olduğu gibi.. ayarlarınla oynatma kimseyi.. hem bu dünyaya birilerini mutlu etmek gözlerine hoş görünmek için gelmedin.. illa yapmak istiyosan en çok hakedenlere annene babana kardeşine yap..

Seni olduğun gibi sevicek olanlar gelsin yanına gerisi çöp :)

Keşke ailesiyle arada yüzük vs olmadan bu kadar samimi olmasaymışsınız. Gerçi erkek arkadaşınız çabucak evlenme niyeti olduğu için sizi aileye sokmuştur sizi siz de haklısınız. Erkek arkadaşınız iyi niyetli biri belli ki ama erkeğin birazda sahiplenmesi güçlü durması gerekir. Bir de mimarlık okuyormuşsunuz. Derslerinizin, projelerinizin ne kadar ağır olduğunu tahmin edebiliyorum, diğer bölümlerden farklıdır çünkü, sınav dönemimiz diye bir şey yoktur mesela. Düzenli olarak emek harcamak gereken stresli bir bölüm çünkü. Siz gece gündüz çizim, maket uğraşırken erkek arkadaşınız buna anlam veremeyip sorun çıkartabilir. Yerinizde olsam elime diplomayı almadan böyle bir işe kalkışıp, kendimi çok yormazdım. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Yanii dis kapinin mandali yuzunden sizden ayrildiysa evlilik mevzusunu bi on kere dusunun derim ben

Şekerim ben senin yaşında üniversiteye yeni başlamıştım daha, kendini erkenden böyle şeylerle yoruyorsun. Ayrıca evlendikten sonra, şuraya yazıyorum ki eşin ilerlemeni hiçbir zaman istemeyecek hatta belki çalışmanı bile istemeyecek sorun çıkartacak. Böyle hususlarda erkek zorluk çıkarınca kadın için ilerlemek baya zor oluyor.

Ben evliyken eşimin ailesiyle bu kadar yüz göz değilim sen daha sevgiliyken ne hale gelmiş ilişkiniz. Bence evlenme sakın bu saatten sonra hiç bişey şu durumlardan daha iyi olmaz aksine kötüye gider. Bu tarz adamlara da genelde evlenince daha bi rahatlık çöker sonrasını düşünemiyorum bile elalemin kızının ağzına bakıp senden ayrılan hakaret eden evlenince ne yapar bi düşün. Tamam sevgi şartta o sevgi mantığın içinde boğuluyorsa kaç derim o ilişkiden

Keşke ailesiyle arada yüzük vs olmadan bu kadar samimi olmasaymışsınız. Gerçi erkek arkadaşınız çabucak evlenme niyeti olduğu için sizi aileye sokmuştur sizi siz de haklısınız. Erkek arkadaşınız iyi niyetli biri belli ki ama erkeğin birazda sahiplenmesi güçlü durması gerekir. Bir de mimarlık okuyormuşsunuz. Derslerinizin, projelerinizin ne kadar ağır olduğunu tahmin edebiliyorum, diğer bölümlerden farklıdır çünkü, sınav dönemimiz diye bir şey yoktur mesela. Düzenli olarak emek harcamak gereken stresli bir bölüm çünkü. Siz gece gündüz çizim, maket uğraşırken erkek arkadaşınız buna anlam veremeyip sorun çıkartabilir. Yerinizde olsam elime diplomayı almadan böyle bir işe kalkışıp, kendimi çok yormazdım. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Evet keske bu kadar samimi olmasaydim diyorum ama bir taraftan da cok iyi oldu ki bende bazi seyleri gormus oldum nasil sahiplenemedigini tasiymadigini. Okul konusuda ayri bir sorun gercekten. Cok yoruldum artik bu iliskiden :KK14:

Yanii dis kapinin mandali yuzunden sizden ayrildiysa evlilik mevzusunu bi on kere dusunun derim ben
Aynen oyle dis kapinin mandali icin. Birde ben anlayamiyorum herseyi aramizda konusurduk cevremizdekilerin huylarini falan ama agzini agzini acipta hic bu konuya girmedi. Hic bir yanlis huyunu dillendirmedi. Ki o doldurusa gelip ayrildiginda biz cok kotu bir ayrilik gecirdik bana fazlasiyla terbiyesizlesti. Bu kiz hakkinda dedigi tek sey herkes gordu iste ne oldugunu. Bu kadar. Niye bu kadar tutuyor erkekler baskalarini anlamadim. Burada bir kac yorumdanda okudum.

Şekerim ben senin yaşında üniversiteye yeni başlamıştım daha, kendini erkenden böyle şeylerle yoruyorsun. Ayrıca evlendikten sonra, şuraya yazıyorum ki eşin ilerlemeni hiçbir zaman istemeyecek hatta belki çalışmanı bile istemeyecek sorun çıkartacak. Böyle hususlarda erkek zorluk çıkarınca kadın için ilerlemek baya zor oluyor.
Evet dogru kesinlikle erkegin desteklemesi cok onemli. Ki bence bir erkekte sevdigi insanin hayatinda onem verdigi hususlari desteklemeli. Ben bunu anlatamadim. Burada ki yorumlar cok daha iyi geliyor bana. Simdiye kadar cevremdekilere kulak asmadim. :kızgın:

Back
X