Nişanlınızdan eminseniz, onlara benzemediğini düşünüyorsanız, bu tavurdan da rahatsızsanız, herşeyinizi kendiniz yapın, kimseye eyvallah etmeyin o zaman onların da size "nereye?" diye soracak yüzü kalmaz.
Nisanliniz yanlis anlamanizi istemem ama biraz pasif geldi bana.
Kendiside dugun hazirliginda neden tum parayi ailesine veriyor?
Tamam elbette ailesine yardim eder ama kendi dugunu icinde bir miktar birikim yapsaydi bu kadar ailesinin agzina bakmazdi.
Ailede anladigim kadariyla sizin istediginiz hicbir seyi yapacaga benzemiyor.
Siz ya beklentilerinizi cok dusuk tutacaksiniz ya da ailecek ne istediginizi acik bir sekilde ortaya koyacaksiniz ve gerekirse bu is bozulacak.
Daha simdiden sizi el ustunde tutmuyorlarsa ve her istediklerini ogullarina yaptiriyorlarsa ilerde vay halinize.
Bence tekrar dusunun bu isi, uzulecege benziyorsunuz.
Dilerim hakkinizda hayirlisi olur.
En nefret ettiğim durum. Hem hazırlık yapmamışsın, hem nişanlın borç içinde, hem de en iyisi olmalı diyorsun. En iyisini istiyorsan sen yapacaksın, başkası yapıyorsa da nasıl isterse öyle yapar. Kalkıp "5 lira istiyorsan kendin alacaksın" deseler ne cevap vereceksin? Şu 3 lira 5 lira muhabbetleri beni boğdu artık. Amaç birlikte olmak evlenmek değil 5 liralık düğün mübarek.
Gökalpiniremi siz çok farklı algılıyorsunuz durumu. Ben hazırlık yapmamış olsamda benım annem babam hep arkamda sana herşeyn en iyisini yapıcaz diyorlar. Hem hazırlık yapmadıgımı nerdn cıkardıgnızı da anlamadım. 5 liralık istiyorsan kendn alacaksn diye bişey diyemezler benım annem babam yapıyorsa onlarında yapması gerekmez mi ? Durumları var oldugunu düşünürsek.. Tabiki amaç evlenmek birlkte olmak ama kendisinin,ailesinin verdiği özeni karsıdanda görmek istiyor evlilik bu insanlarn hevesi oluyor vs..Annemde diyor çok çekersin diye.. Peki bn bnu nişanlıma nasıl söylücm nasıl ayrılmak istediğimi söyliycem Onu yarı yolda mı koymuş olucam bişey söyleyin
demek istediğini çok iyi anlıyorum bende maddiyatçı değilim.fakat ihtiyacımı bile almaya üşendiler eşya işini onların üstüne yıkmadım zaten anasının babasının cebinden birşy çıkmadı. eşimin biriktirdiğinle ama şu var onlar ucuza kaçıyorsa sende ucuza kaç dicem fakat anladığın kadarıyla patavatsızlık tırla maddiyatın hakkından gelebilirsin ama gönül kırıklığı geçmez. daha ağzından çıkanı duyan biriyle evlenmelisin.
Para onlardan cıkıyorsa 3-5 in hesabını yapacaklar tabi bu gayet dogal 5 binliralıkta koltuk 3 binliralıkta koltuk bunlara takılma cok takıyorsan nişanlın ile ortak alacaksınız maaşlarınızla kimseye söz hakkı düşmeyecek