Lütfen yardım edin.. Kafam çok karışık

elayca85

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2014
7
0
39
Merhaba bayanlar.. Yaklaşık 2 senedir takip ediyorum formu. Burada bütün bayanların ellerinden geldiği kadar birbirlerine yardım ettklerini gördüm. Benimde bir derdim var tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
9 aylık bir ilişkim var 2 aydırda nişanlıyız. Nişanlım bana karsı çok iyi çok ilgili ama bazen çok sinirli ve kaba olabiliyor.. En bastan alırsak biz komsuyuz yıllardır birbirmizi tanırız ama 9 aydır beraberiz 2 ay önce nişanlandık. Nişandan önce hiç bi problemimiz yoktu ama nişandan snra olanlar oluyor. Kv. çok iyiydi ama nisandan snra değişti herşeye karısmaya basladı dışarı cıkmamıza kadar. İstemede eşyadan dolayı problem çıkardılar. Sanki biz onlardan kız istedik benim babam sustu onun babası konustu. Annem ve babam çok üzüldüler. Benim annem babam çok sakin görügülü insanlardır. Fakat nişanlımın ailesi patavatsız Görgüsüz babasınn bazen dediklerini kulagı duymuyor. Düğün hazırlıklarından bahsedilirken hep 5 liralık olmaz 3 liralk olur diyor herşeyin ucuzuna kacmaya çalısıyor. Maddiyata asla önem vermem ama durumları varken böyle olması beni üzüyor bende gelin oluyorum herşeyin en iyisi olmasını istiyorum.. Nişanlım borç ödüyor çalışmasına ragmen maddi yönden ailesine baglı. Cimriliklerinden nişanlımda şikayetci ama ilerde ne olur bilemiyorum. Nişanlım benmle ilgli ama bazı hareketleri tavırları beni sinir ediyor kaba olabiliyor. Annesinin lafları beni çok üzüyor cimrilikleri nişanlımın kaba hareketleri.. Annem babam arkamda senin kararına saygı duyarız diyorlar.. ama ben korkuyorum bilmiyorum ne yapacagmı sizinde yorumlarınızı almak istedim. Uzun oldu ama hakkınızı helal edin

Şimdiden bukadar olumsuzluk çok fazla. Yani bence eşya ev kurma kim evlenecek se o yapmalı yani gelin ve damat ailelerde yetmediği yerde yardım etmeli ama nişanlınız ailesinin borcunu ödüyor. Ben anlamıyorum bu aileleri çocuklarını ileride maddi gelir olsun diyemi yapıyorlar. Şahsen şimdiki gelirim kadar gelirim olsun oğlum işe başlayınca ilk diyeceğim bekarken ev kredisi al senden para filan istemem evde ev her masrafı karşılanıyor zaten.

Düşünüp taşının öyle karar verin . Daha düğün arifesinde ailesi bu çocuktan para alıp birde düğün masrafını kısıyor bu çocukta ailesine laf etmeyip sadece size Bu durumdan şikayetçi olduğunu söylüyorsa. Evlenince size çok müdahale gelir ve eşiniz ya pasif kalır yada ailesinden yana olur. Ayrılmak için yaşadıklarınız yeterli gelmiyorsa nişanlı lık süresini uzatın.

Elbetteki herşeyin iyisini isteyeceksin helede durumları varsa neden içine sinmeyen şeylere tamam diyeceksin ki! evlilik için acele etme gözlemle biraz daha ama umarım evlenince onlara yakın olmazsın olursan şayet bu böyle devam eder

madem maddiyata önem vermiyorsun. neden o zaman yapılan şeylerin 5 lira mı yoksa 3 lira mı olduğuna dikkat ediyorsun?
yazdıklarından anladığım kadarıyla maddiyata önem veriyorsun. yazmışsın zaten herşeyin en güzeli olsun istiyorum diye. tamam herkes ister tabiki. ama sonuçta ortada bir sorun varsa karşılıklıdır. sende bu kadar dikkat etmesen belki onlarda bu şekilde zıtlaşmazlardı gibi geliyor bana.
çünkü yazdıklarından aldığım ilk elektrik senin de maddiyata önem verdiğin yönünde. bence biraz onlara bırak ve ne yapıyorlarsa 3 lira mı 5 lira mı karışma derim. ya da maddiyata önem vermiyorum deme. benim için önemli de ve direk söyle ailesine

Herşeyin en iyisini istiyorsanız çalışıp yapacaksınız. Armut piş ağzıma düş olmaz. Nişanlınız da borçlarını bitirecek sonra evleneceksiniz. Bu sırada da siz çalışıp biriktirirsiniz. Ailesinin maddi durumu ne kadar iyi olursa olsun sizin için bişey yapmak zorunda değiller. Ki insanlar yapacaklarını da söylemişler, siz 3 liralık oluyor 5 liralık olmuyor diye isyan ediyorsunuz.

Maddiyatçı değilim. Neden çünkü insanların gönlü bol olsa isteyipte yapamıyor olsalar tamam insanlar istiyr ama yapamıyorlar derim hiç problem değil o zaman varlığıda yokluguda gördük şükür.. Ama onlar için bizim mutluluğumuzdan önce maddiyat geldi konusmasını bilmediler isteme günü annem günlerce agladı babam geceleri uyku uyuyamadılar. Benim annem babam çok anlayışlı insanlardır. Ama bu kadarını tahmin etmiyorlardı. Nişanlım ev kredisi ödüyor kendisine harçlık bile almadan bütün maasını ailesine veriyor lazım oldugunda onlardan istiyor bütün maasını vermesne ragmen istediğinde laf ettikleri bile oluyor. Nişanlıma 50 tl ye bi ayakkabı aldıkta kv.min demediği kalmadı.. Dışarı çıkıcaz yine mi dısarı çıkacaksınız diyor. Yani sorunların hepsi maddiyat. Diyorum ya gerçkten durumları olmasa tamam üzülürüm onlar adına yardımcı olurum ama bunların ki cimrlik gerçekten cimrilk. Cimrilik oldugunu bildiğim için 5 liralık değil 3 lirlık olur demelerı kafama takılıyor. İçime sinmiyor.. Nişanlım tepki gösteriyor bende bıktım diyor. Ama ona söylediğim zamanda bazen tepki gösteriyor benı allttan almıyor çok tepki gösteriyor ben napıcagmı bilmiyorm nisanlımdanda sguyorum bu yuzden ama ayrılmayada kıyamıyorum bana karsı çok iyi ilgisi vs..

nisanlin cimri deilse ailesiyle mesafeli olursunuz ilerde tabi ileriye kadar gidebilirseniz dugun zamani cok yipratici oluyo cunku
nisanlinin sana saygili olmasini sagla zaten seviyodur gerisi hallolur bence

canım gerçekten herşey üstüste gelmiş ama nişanlın evlenikten sonra ikizin bütçesi olucağı için dahadikkat etmez mi ki?yani kendi ödemelerinii ayarlayıp o göre hacama yaparsınız diye düşünüyorum.ama sana iş düşüyor bence burada aile hayatının artık o saatten sonra 2 nizden ibaret olduğunu öğretmen gerek zaman alabilir ama zor ama imkansz değil bnce..aile faktörü önemli buradadengeyi sağlamanız gerek ama dediğim gibi artık evlenince siz2 kişilik aile oucaksınız,
ve daha önemlisi senin ailen saygı duyuyorsa buna senin kararın diyosa bu çok büyü şans canm

Sevgiliyken ayrı, nişanlıyım bam başka insanlar evlenince nasıl olur bilmem ama daha fazla değişeceği kesin. İlişkinizi süzgeçten geçir derim

Çok tşkkür ederm yorumlarınız için. Bende soguyorum bazen istemiyorum bazende ona kıyamıyorum komsuyuz nasıl olur bilmiyorum.. Allah yardımcım olsun Evet ailem yanımda babamda sen ne dersen o ben senin yanındayım diyor düğün zamanıda üçün beşin peşine düserlerse benim rızamla evlenemezsin vermem seni diyor Nişanda bile sunu siz alcanız bnu biz alcaz bi sürü sorun oldu.. Nişanlım herkesn agzı yandı düğün alışverişinde dkkt edilir diyor. Ama ben o günleri görebilcegmizi pek düşünmüyorum. Kv.min lafları nişanlımın siniri canıma tak dedirtecek bir gün Ama ayrılırsam pişman olursam yaada daha kötüleri çıkarsa karsıma kafamı çok sey karıstırıyor

Siz ona kiymayin, ilerde o size bi güzel kiyar... Öyle Allah yardimcim olsunla olmuyor bu isler... Allah beyin, akil, göz vermis, ki kimi seYleri görebiliyosunuz, icinize sinmeyen cok seyler var hakli yada haksiz, bu durumda bile allah yardimci olur, evlenince düzelir diyip evlenirseniz hic aglanmayin... Suan daha kolay karar verme imkaniniz var evlenince o kadar basit bitti diyemezsiniz...

Para sizin olmadigi icin 3 mü 5 mi onlar karar verir. Sizin bu konuda birsey demeye hakkiniz yok. Ev kredi konusuna gelince nisanliniz tabiki ailesine yardim edicek borcta harcta, ailesi de ona en az 20 sene bakmis dimi, o emekleri geri ödemeye kalksa ödeyemez zaten.
Yani su durumda size söz hakki gecmiyor.
Siz de calismiyorsaniz olanlara tamam demekten baska careniz de yok.
Evlendikten sonra nasil olur bilemem o zaman da cizgiyi nisanliniz cekmesi gerekir gücüm daha fazlasina yetmiyor diye.

Tabiki edecek etmesin demiyorum bende çalışıyorum bende bi yandan çeyiz için para biriktip bi yandan babama yardım ediyorum benmde mesleğim var bende çalışıyorum. Diyorum gönülleri zengn insanlar olsalar insan üzülmez bi şekilde evlenince beraber de yapılır hiç sorun değil. Nişanlımda su an istediği şeyleri alamıyor. Hem elinden alıyrlar hemde bişey istediğinde laf söyluyorlar. Nısanlımında elnden bişey gelmiyor bıktım diyor ama sonucta oğulları armut dibine düşer derler o yuzden korkuyorum bende yarın bi gün beni dinlemez ailesine ezdirir diye hep okuyorum burda erkekler evlennce aılesine çok düşkün oluyor flan diye Biz istemede hiç bişey istemedk onları hiç sıkıştırmadık ne ailem ne ben sunu isteriz bunu isteriz demedk ama hlaa onları bu tavrı beni üzüyor. Nişanlıma söylüyorum mesela şunu alır mıyız söyle yapar mıyız hiç yaparız ederz demiyor bakarız o gün gelsin söz veremem hep böyle diyor ailesi yüzünden belki ama insan hayal kurmak istiyor o kadar sey yasadk onun ailesi yuzunden beni yatıstrmak için sen istiyosan yaparız hallederiz o gün gelnce demesını beklıyorum bi kere bile olsa ama yok inadına inadına konusuyor beni alttan almıyor..

Cirkef insanlarsa uzak durun, nisanliniz onlarin etkisi altinda kalicaktir, laf sokusturcaklar belki yada evlendikten sonra para isteyecekler sürekli.
Bu kadar huzursuzsaniz devam etmenin bir anlami yok bence.

Nişanlın ailesine maddi olarak bağmlı ise emin ol hep onların dediği olacaktır. Cimri insan çekilmez canım nişanlın şimdiden kabalaşmış ilerde nikah oldumu daha fazla sahiplenip seni parmağında oynatır

Sadece aileden yana sorun olsaydı, he deyip geçin , evlenince ailesine mesafe koyarsınız derdim ama eş namzeti kaba davranıyor , maaşını ailesine veriyor , aldığımıza, gezdiğimize karısıyorlar dediniz işin rengi
değişti benim için.
Evli olmadığınız için şu an muhtemelen nişanlinız yanınızda gibi görünüyor ama bence evlendikten sonrada anne babasına hesap verir nişanlinız. Şimdiden hosnut değilsiniz bu durumdan, ilerde de kabullenemezsiniz.
Iki kere düşünün bence, evlilik icin.

nısanlın senı her durumda koruyacagına ınanıyorsan evlen ınanmıyorsan evlenme cımrılık çok kötu bişey

genelde insanların karakterleri değişmez . . ama yinede ona bakan ve olanları gören sensin hakkınızda hayırlısı olur inş. . .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…