LÜTFEN YARDIM EDİİNN

Ben sizi anlıyorum. Elbette hiçbirimizin hayatı garanti değil. Bizim veya sevdiklerimizin de başına gelebilir Allah korusun. Ama ilerde böyle bir sorumluluğa girileceğini bile bile kimse can atmaz hadi ben bakayım eşimin kardeşine diye. Şöyle düşünüyorum ben. İlerde eşimiz yatalak olabilir, hastalık geçirebilir ve biz ona elbette bakarız. Ama en baştan beri yatalak olan biriyle kaç kişi evlenir? Herkes duyar kasmadan önce kendine bu soruyu sorsun.

Tabi burada sizin hatanız bunu biliyorsanız ve korkuyorsanız en başından uzak durabilirdiniz. Bu sizi yıpratacaksa ilişkinizi gözden geçirin derim.

Allah büyük kimin ne olcağını bilemezsin aynı durumda sen veya ailenden biri olabilirdi. Bu şekilde düşünüyorsan ayrıl direk. Erkek arkadaşının yerinde olsam ilk bu soruyu sorduğunda senden ayrılır yoluma bakardım
Konuyu o da açtı birkaç sefer,ben anlamadim bu kadar tepki verecek ne var? Tutup kardeşin başıma mı kalacak demedim insan gibi konuştuk olması gereken de buydu

Öncelikle merhaba burayı hep takip ederim ama üye değildim sırf sizlere danışmak için üye oldum...şimdi gelelim konuya benim 3 yıllık güzel bir ilişkim var ilişkimizle ilgili hiçbir sorun yok iyi anlaşıyoruz vs fakat benim kaygım gelecekle alakalı.Erkek arkadaşımın hasta erkek kardeşi var bilinci kapalı ve yatalak bu beni endişelendiriyor çünkü ailesi ona tabiki bakar bakabildiği kadar ama acı gerçek ki ileride yaşlandıklarına ona bakamayacak durumda olurlarsa o zaman ne olacak ?erkek arkadasımın kardeşi sonucta o bakmak zorunda olacak bu sefer, yanlış anlamayın beni çok üzülüyorum o cocuga seviyorum da ama yatalak bir hastaya bakmayı kim göze alabilir ki ömür boyu?böyle bir sorumlulugu asla alamam.Bu konuyu birkaç kez konuştuk erkek arkadasımla gelecekte ne olur gibisinden onun da kardeşi tabi birşey diyemiyor o da haklı...o kadar kötü bir durum ki kaç kez ayrılmayı düşündüm ama seviyorum işte seve seve ayrılık çok zor lütfen akıl verin arkadaslar..bi yandan düşünüyorum kimsenin yarını garanti değil zamana mi bırakmalıyım yaşımız daha kücük 21-22 yaşlarındayız daha evlenmemize vs çook var ama düşünmeden edemiyorum.Düşüncelerinizi bekliyorum...
Tasiyamayacagin yükün altina girmeyeceksin o zaman.Her ihtimali düşünerek gir bu yola.Hasta çocuğa rabbim şifa versin.2 iyilikten birini dilemek geldi içimden

Allah büyük kimin ne olcağını bilemezsin aynı durumda sen veya ailenden biri olabilirdi. Bu şekilde düşünüyorsan ayrıl direk. Erkek arkadaşının yerinde olsam ilk bu soruyu sorduğunda senden ayrılır yoluma bakardım.
Konuyu o da açtı birkaç sefer,ben anlamadim bu kadar tepki verecek ne var? Tutup kardeşin başıma mı kalacak demedim insan gibi konuştuk olması gereken de buydu

Ben sizi anlıyorum. Elbette hiçbirimizin hayatı garanti değil. Bizim veya sevdiklerimizin de başına gelebilir Allah korusun. Ama ilerde böyle bir sorumluluğa girileceğini bile bile kimse can atmaz hadi ben bakayım eşimin kardeşine diye. Şöyle düşünüyorum ben. İlerde eşimiz yatalak olabilir, hastalık geçirebilir ve biz ona elbette bakarız. Ama en baştan beri yatalak olan biriyle kaç kişi evlenir? Herkes duyar kasmadan önce kendine bu soruyu sorsun.

Tabi burada sizin hatanız bunu biliyorsanız ve korkuyorsanız en başından uzak durabilirdiniz. Bu sizi yıpratacaksa ilişkinizi gözden geçirin derim.
Tesekkur ediyorum gerçekten herkes sanki çok garip birşey düşünmüşüm gibi tepki verdi,en basından beri biliyordum kardeşini fakat o zamanlar yaşımız küçüktü gelecekti vs hiç düşünmezdim yaşım ilerledikçe aklıma bunlar gelmeye başladı.

Kimin önce öleceği belli olmaz.benim babam sapasağlamdı aniden öldü genç yaşta daha yaşlı annesi babası hayattalar.tabi bir yola giriyorsun önceden herşeyi konuşmakta fayda var.ileride bakıcı tutarsınız gerekirse size destek olur.şimdiden çok öteyi planlamayın dünyanın binbir türlü hali var belki siz aynı duruma düşeceksiniz size onlar bakacak.

Kimin önce öleceği belli olmaz.benim babam sapasağlamdı aniden öldü genç yaşta daha yaşlı annesi babası hayattalar.tabi bir yola giriyorsun önceden herşeyi konuşmakta fayda var.ileride bakıcı tutarsınız gerekirse size destek olur.şimdiden çok öteyi planlamayın dünyanın binbir türlü hali var belki siz aynı duruma düşeceksiniz size onlar bakacak.
Evet 10-15 yıl sonrasına belki ben hayatta olmayacagım haklısınız ne olacagı belli olmuyor

Kendinizin ileride düşmeyeceginizi nerden biliyorsunuz? Bilemeyiz. Bir saniye sonra yaşıyacak mıyız onu bile bilemezken, Siz gelecekte anneyi babayı öldürüp kardeşe nasıl bakarımı dusunuyorsunuz ohoo.. :olamaz:

Kendinizin ileride düşmeyeceginizi nerden biliyorsunuz? Bilemeyiz. Bir saniye sonra yaşıyacak mıyız onu bile bilemezken, Siz gelecekte anneyi babayı öldürüp kardeşe nasıl bakarımı dusunuyorsunuz ohoo.. :olamaz:
evet hiçbirşeyin garantisi yok ama sonuç olarak hayatta sürekli yarınımızın garantisi yok diye dolaşıp plan yapamayız👍🏻

Valla başta sevgili olmayacaktın çocuk hasta kardeşini Allah korusun anne babası vefat ettiğinde bakım evıne ya da sokağa atcak hali yok. Kardeşinin sevgisine ilgisine ihtiyacı var. Bana bu tarz yaklaşımda bulunan insanla bunları düşünen insanla asla evlilik düşünmem.
Bu tarz yaklaşım? Her insanın yapabileceği şey yapamayacagı şey vardır kimsenin sorumlulugunu almak zorunda değilim bu beni kötü de yapmaz siz çok yanlış anlamışsınız

Bu konu daha öncede açılmıştı birebir aynısı siz miydiniz o da?

Valla ben olsam aklıma gelmez böyle bir şey, ileride bunu yaşayacağım yani. Şimdiden bunu düşünüyorsanız olmaz zaten mutlaka sorun çıkar aranızda başka konularda bile. Detaycısınız baya

Benim kızkardeşim 15 ay önce kanserden vefat etti. 3 ay ağır yatalak kaldı. Öyle muhtaç öyle melekti ki keşke yaşasaydı ömrüm boyunca bakardım. O dönem ay ne zor ah ah vah vah diyen arkadaş bozuntularini hayatimdan çıkardım.
Sen daha 20 yaşındasın zavallı çocuğun anası babası sağ ölürlerse ben bakamam planlarını yapmışsın. Çok üzücü.

Bu tarz yaklaşım? Her insanın yapabileceği şey yapamayacagı şey vardır kimsenin sorumlulugunu almak zorunda değilim bu beni kötü de yapmaz siz çok yanlış anlamışsınız
Siz zaten sorumluluk almayacaksınız kardeşi olarak o alıcak. Fazladan bır oda verıp bakıcısını tutar sızın tek yapacağınız fazladan bır tabak yemek koymak. Siz rahatsınız bu konudan resmen siz rahatsızsınız diye kardeşinin sorumluluğunu almaktan vazgeçicek hali yok

Bu konu daha öncede açılmıştı birebir aynısı siz miydiniz o da?

Valla ben olsam aklıma gelmez böyle bir şey, ileride bunu yaşayacağım yani. Şimdiden bunu düşünüyorsanız olmaz zaten mutlaka sorun çıkar aranızda başka konularda bile. Detaycısınız baya
Hayır ilk defa konu açıyorum keşke benim de aklıma gelmeseydi

Bu konuya 2 canlı örnek verebilirim.

2) ben sabah 6 7 gece 23.00 arasi çalisan biriydim. Herkes bu kız yorulmazmı derdi. Bir sabah kalktim makinadaki çamaşirlari asarken mandal yere düştü birden eğilip doğruldum ve omiriliğim yırtıldı. 4 ay yatalak kaldım. Halada eskusi gibi değilim. (Bugünüme şükür)

2) komsumuzun gelini çok huysuzdu her fırsatta kavga gürültü oluyordu kaynanasi çok iyi bir teyzeydi . Birgün kari koca trafik kazası gecirdi. Adam öldü gelin boyundan aşagisi felc kaldı. Simdi kayinvalidesi hem gelinine hemde torununa bakıyor, gelinini bezliyor.

Bazı kapıları cok sert kapatmamak lazim ki , tekrar o kapıya dönmeye de yüzümüz olsun. Böyle şeylerin pazarliğı olmaz. ben ayni durumda olsam kardeşime bakarım sonuçta o benim canım annemin babamın emaneti. Eşim istemezsede kapı orda derim. Tabi bunu herkes yapmaz. Yapamayacaksanız baştan belirtin o da ona göre sizinle evlensin.

Sormadım,bu konu hakkında kardeşi hakkında gelecek hakkında konuştuk karşılıklı anladınız mı şimdi?
Sizinle aynı şekilde düşünmek zorunda değilim. Buraya bi konu açtıysanızda düşüncelerimi saygı çerçevesinde rahatlıkla ifade edebilirim. Sizde her türlü yoruma açık olmalısınız. Anladınız mı şimdi vs nasıl bir üsluptur. Yaşınızın küçüklüğüne veriyorum. Ayrıca sizden farklı düşünen insanların yorumlarını kaldıramıyorsanız buraya konu falan açmayın.

X