yileş Ömer'im...öyle bir iyileş ki, umut ol umudunu kaybedenlere...
İyileş ciğer parem....öyle bir iyileş ki, duaların gücü kol kanat olsun güçsüzlere...
İyileş ay yüzlüm....öyle bir iyileş ki, okuduklarını bir daha okumak zorunda kalsın tabipler...
İyileş kınalı kuzum...öyle bir iyileş ki, sadece film afişlerinde kalmasın ' mucize' ler....
İyileş gül yüzlüm....öyle bir iyileş ki, ' Ömer nasıl' soruları çarpmasın bu yaşlı gözlere....
Evet Ömer'im, evet kınalı ceylanım....senin iyileşmen lazım.Her şey sana bağlı cennet kokulum.Her şey sana endeksli adeta.Bilmiyorum ama sanki Sen iyileşince kışlar daha az çetin geçecek.İlkbaharda daha bir gür çıkacak çayır çimen.Bilmiyorum sanki Sen iyileştikçe, cami avlularına bırakılmayacak bebekler, vatanlarından çıkarılmayacak çocuklar.Sanki sen iyileşince başka bir doğacak güneş, yağmur başka bir ıslatacak.Yarım kalan kitabımız basılacak hiç yarım kalmayacak hayata inat.Dedim ya prensim, herşey sana bağlı.Sen iyileştikçe. , sağda solda böbürlenecek sevenlerin.Geriye dönüp baktıklarında, ' biz bu işi başardık.'sanki diyecekler.
Olacak Ömer'im olacak...Ayette de dediği gibi ' bilemezsin, belki Allah bundan sonra daha güzel bir kapı açar.' Zaten 'bilmemekler' değil mi bir çoğumuzu hüsrana götüren? Sabırsızlığımız, samimiyetsizliğimiz değil mi bizi her defasında yarı yolda bırakan? Şöyle olsaydı, böyle olurdu.'larla, sabahtan akşama kadar birbirimize ' kader' yazmamız değil mi bizi kadere isyan eder hale getiren? O yüzden sabır Ömer'im.Biz sabredeceğiz.Rab, kulu nasıl sevip kollamışsa, biz de öyle seveceğiz.Lakin neticeye rıza göstermektir gerçek baba yiğitlik.Müslüman zor zamanda belli olur.İmtihanın büyüğü nefse ağır gelene dayanmak.Cennet'in pahalılığı burdan geliyor olsa gerek.Ben ' seni kalem kalem işleyenin' sanatına hayranlığımdan seviyorum, benim olduğundan değil.Ben, Resulun çocuklara olan sevgisinin penceresinden izlerim seni, yoksa benim filmimin bir sahnesi olduğundan değil.Bir kadını 'anne' yapan ' çocuktur.'Ben bir kulun ayaklarının altına cenneti seren sebebi seviyorum, yoksa senin 'çocuk ' olman değil ızdırabım.Ben Sen'de Allah'ı ve tüm çocukları seviyorum, yoksa senin başka üstünlüğünden değil.Hayatıma adım attın.Sen benim, ben de Senin imtihanının birer parçası olduk.Benim kalbime merhameti, annenin ayakları altına da cenneti koydun.İşte tam da bu yüzden ben seni çok ama seviyorum...