lütfen yardım bebeğim uyumuyor:((

ayça_27

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2007
340
3
2 aylık bebeğim var ayakta sallayarak uyumaya alışkın ama iki gündür uyutuyorum yerine bırakıyoru 10 dakika sonra uyanıyor uyumuyor tecrübeli annelerden yardım bekliyorum lütfen neden uyumuyor olabilir ne yapabilirim.uykusuz luktan bebeğimin gözleri küçülüyor ama yinede uyumuyor(

bizde aynı sorunları yaşadık. gaz sancısı. genellikle 2. ayında en yüksek seviyeye ulaşıyor. bizim 4. ayında son buldu. zinko gaz ilacı kullanabilirsin. oğlum tam 3 ay boyunca gece gündüz saç kurutma makinesi sesinde uyudu bizde çok işe yaradı. karnına masaj yapabilirsin. karnına sıcak havlu koyabilirsin. tabi gaz sancısı ise Allah kolaylık versin

zaten gazlı bir bebek denemediğimiz ilaç kalmadı karnına zeytinyağı ile masajda yapıyorum rezenede veriyorum ama bir türl geçmiyor umarım gazdandır ve geçici bir durumdur yoksa bende o da uykusuzluktan ölücez

:)))) aynı benim kızım ...şu an 8 yaşında ama hala uykuyla arası yok:)))

öncelikle sen sakin ol bebeğin ağlamaları uykusuzlukları her anneyi huzursuz eder hele ilk çocuksa...birazda tecrübesizlik eklenince...benim kızım tam 1,5 yıl on dk bir uyandı tabi bende hep gerginlik 1 gün iki gün değilki 1,5 yıl hatta drumuz bizimkine uyku ilacı gibi bebkler için bir ilaç vermişti bitkisel diyerek o bile kesmemişti bende bakmıştım uyumuyo ilacı vermemiştim...bu kadar iç karartmak yeter dimi :))) söylemek istediğim bak komşumum bebeği var oda tecrübesiz ne zaman kucağıma alsam kafasının kolumun kenarına sıkıştırp iyice kollarımla sarıyorum canını acıtmadan ama beni hissedeceği şekilde bir iki çırpınmadan sonra uyuyo...bazı bebişler maalesef zor büyüyo sen sakin ol bebek annenin sıkıntısınıda rahatlığınıda hisseder... karnına sıcak havlu koy buda iyi gelen bir yöntemdir...kolay gelsin :))

Bende kolikli bir bebeğe sahiptim.O zamanların o kadar zor geçmişti ki anlatamam.Benim kızımda hep sallanmak isterdi ben çareyi çingene beşik kurmakta buldum.Tabi şimdi binbir çeşit beşik var sallanan bunlarda işe yararmı bilmem ama çingene beşiğindeyse sadece acıktığında uyanırdı kızım.Uykuya dalması daha kolay oluyordu.Bende arada bi gözümü açtıkça hafifçe sallıyordum bırakıyordum.Ben çok rahat etmiştim bununla.Tabi her bebeğin istekleri çok farklı oluyor.Sen kendi bebeğini çözmen ve buna göre çözüm bulman gerekir.Denedikçe bulacaksın onu da.Gaz konusuna gelince eczanelerde laktazim diye bir gaz ilacı var bana çok faydası olmuştu.Diğer her türlü gaz ilacını denemiştim ama fayda etmemişti.Bunu bi eczacı arkadaşımız önermişti.Çocuk emmeye başlamadan önce veriyorsun.Bende bu ilaç fayda göstermişti.Umarım en yakın zamanda sende bebeğinde rahata kavuşursunuz.

gaz sıkıntısı işte. sen de çocukta bu süreci böyle geçireceksiniz malesef. ama çok iyi bi ilaç vermişti bize doktor. hatta demiştiki bu ilaç geçirmezse başka hiçbir ilaç geçirmez demişti. adı sabsimpleks. biraz daha pahalı diğerlerine göre. eğer gece gaz sancısı çok zorlarsa biz yarım fitil atıyoduk. yarım saat içinde rahatlayıp uyuyodu.

bence gaz değilde ayakta sallanmaya alışmış ayağınızdan indirmezseniz uyanmaz benim kızımda öyle oldu 6 ay salladım sonra bi bıraktım beşiğine şimdi kendi kendine uyuyo

canım benim gaz ssorunu olabilir benim kızım 4 ay boyunca aynı sıkıntıyı yaşadım gaz sorunu bitince uyku sorunuda bitti...

merhaba,

Benim kızımda 2 aylık olucak yakında..ve sadece 2 kere şiddetli gaz sancısı cekti..sana yaptığım yontemleri yazıyım..oncelıkle hemen hemen her yemeğime kimyon koyup yedim..öğlen ve akşam yemeğinden sonra hemen rezene çayı aldım aktardan demledım ve ıctım.ama burda dıkkat edılıcek nokta rezeneyi öğütülmüş alıcaksın yada aktardan öğüt cunku asıl faydası boyle cıkıyor..bebeği iyi emzirdiğinden emin ol cunku bırcok annenın dustuğu yanlış..bir memeği emdi diyelim sonrasında ıkıncı memeye gecıyorlar..ama doğru olan emme sekli dıyelım bır memeyı saat 5de emdı..saat oldu 6 ıkıncı memeye gecme aynı memeyı emdır.7 oldu yıne aynı memeyı emdır ha baktın sut yok ozaman tabı ıkıncı memeye gec cunku memeden gelen ılk sut doyurucu değildir zaten gorursun bıraz seffaftır bol seker ıcerır ve cabuk acıktırır ve gaz yapan suttur..asıl doyurucu olan sut daha sonra gelır ve ınek sutune yakın koyu kıvamlıdır asıl doyuran sut budur..ve sureklı meme değiştirdiğinden sureklı ılk sutu alır ve hem doyurucu olmaz hemde gaz yapar dolayısıyla cabuk uyanır..benımkı cok uzun sure ememezdı..en fazla bır seferde 5-7dkka.bu nedenle cabuk acıkırdı ve gece 11.30dan once asla derın uykuya dalmazdı..oncelıkle artık gece uykusuna yatıracagın zaman bıraz fazla acıkmasını sagla yanı hemen meme verme.ha baktın kıyametı aldı koparıyor ozaman ver tabı ama ıkı huzursuzlanmaya hemen verme bıraz bekle kı ıyıce emsın memeyı tam doysun kı uykusu ıyı olsun..neyse emdı memeyı ben hemen kafası omzuma gelıcek kadar yukarı cıkarıyor ve sırtına hafıf hafıf vurarak geyırmesını saglıyordum herzaman geyırmeye bılır tabı ama bı 5 dk yap en azından o surede sutu hazmetsın..ve sonrasında yatagına almadan once sıcak su torbasını doldurup yatagına koyuyordum ozellıkle karnına gelıcek kısmı ısıtıyordum yatagında kafasını koyucagı kısmı ısıtma sakın bunalır..ve uykuya dalmaya basladığı an sıcak su torbasını yatagından alıyor ve yuz ustu karnı sıcak bolgeye geloıcek sekılde yatırıyordum.hatta daha soguk havalarda torbayı ayagına koyuyordum..yakmayacagından emın ol tabı..o sekılde 1 bazen 3 saat uyudugu oluyordu..sonra yuzustu yatmaktan bunaldığından hafıfce hıc ses cıkarmadan ısıkları yakmadan sırt ustu cevırıyordum..bunu sabaha kadar her gece yaptım ve sımdı cok duzenlı bı uykusu var..emın ol bebek uykusuzsa huzursuzsa ya usuyordur ya gazı vardır ya da doymamıstır yada altını ıslatmıstır..bu arada tavsıyem mutlaka altını emzırmeden once degıstır..cunku oburturlu kusar ve sutun bosa gıder..ben hep acıktıgında once altını degıstırırdım sonra emzırırdım oyle yatırırdım..yuzustu yatırmaktan hıc korkma bebekler aslında cok sever yuzustu yatmayı cunku karınları ısınır gazı cıkar cunku karna basınc olur gazı cıkar..zaten bır muddet sonra mutlaka sıkılıcak ve sen cevırıceksın sırt ustu..valla ben bu sekılde cok sukur hemen hemen hıc gaz sorunu yasamadım..hatta su anda yazarken bıle yuzustu mışıl mışıl uyuyor..bu arada gecede hıc ısıkları yakmadan emzır..ben daha hala usengeclıgımdan gece lambası alamadım telefon ısıgı ıle ıslerımı halledıyorum:)) kucagında uyumaya alısmasıda sımdılık cok normal ve guzel bısey bence bebeklerde guven sorununu cozmus oluyorsun..sımdılık boyle devam edıcek..ben her uykuya yatırmada muhakkak kucagımda once uyutuyorum ama saatlerce degıl en fazla 5dkka..zaten o sıcak yatagına gecınce ve doyunce ınan yatagında devam edıcek uykusuna ama ne yazıkkı kollarında uykuya dalıcak once:) yalnız degılsın yanı..kusura bakma cok yazdım umarım yardımcı olmusumdur bıraz da olsa..

Son düzenleme:
benim kızım 2 yaşını geçtiı
ve şimdiye kadar ayakta salladıkça uyudu sallanmayınca ağladı
2 gün öncesine kadar gece 10 kere uyanıp ağlardı sallanmak için
bence yolun başındayken sallamayı bırakın kolay mı hayır ama alışırsa daha kötü
ben şimdi her şeyden anlayan,uykusu gelince minder diye dolaşan kızıma sallanmayı bıraktırmaya çalışıyorum

öyle ağzımız yandı ki 33 günlük kızım var bırakın sallamayı pışpışlamaya korkuyoruz

canım yazdıkların çok hoşuma gitti
sanırım bebeklerimiz aynı dönemde doğdu
benimki şu an bir buçuk aylık
yazını görünce bayağı umutlandım, umarım bana yardımcı olursun
bizim bebeğin de şiddetli olmasa da gaz sancısı var, kıvrılıyor yavrum arada
kimyon içiyorum suya katıp, yemeğe katsam yemeği yiyemem, alışkın olduğum bi tat değil çünkü
bebek rahat etsin yeter ki, avucuma döküp yerim o kimyonu
rezene de içiyorum, papatya da
yalnız rezene böyle küçük küçük oluyor, onu ezmek mi gerekiyor, tam anlıyamadım :44: bu ilk sorum
aynı göğsü emzirmekten bahsetmişsin
benim göğsüm bazen bebek emdikten bi saat sonraya kadar bi daha doluyor, özellikle bulgur ve dut yediğim günler
o zaman napayım, hep aynı göğsü mü emzireyim, yoksa 2-3 defa üst üste birini, sonra da diğerini 2-3 defa üst üste? bu da ikinci sorum
bizimki bi ara çok kusuyordu, dr kilosuna falan baktı, onun kusması "taşma kusması" dedi, yani çok yiyor
ben de kısıtladım, 10 dk emzirip ağzından aldım, yoksa o emiyor da emiyor
bu konuda napsam, kusmaları yine de devam ediyor, çok olmasa da
işte bu yüzden de yedikten hemen sonra havaya dikip gazını alamıyorum sırtından, kusar diye korkuyorum, bu konuda ne önerirsin. bu da 3.sorum
sıcak su torbasıyla ısıtma yöntemini de deniycem inşallah.
bir de bizim gece lambası sabaha kadar yanık kalıyor, yanlış mı yapıyoruz acaba :26:
evet çok soru sordum biliyorum
ama bu benim ilk bebeğim ve tecrübeli annelerin bilgilerine ihtiyacım var
şu an için beni, özellikle de bebeğimi huzursuz eden şey "uykusuzluk"

Merhabalar,

Umarım naçizane tavsiyelerim biraz olsun yardımcı olur..tabi her tedavi her bebkte işe yarıcak diye bir şey yokama ben bir çok bebekte faydalı olucağını düşünüyorum bunların içinde senin bebeğinde olur umarım..

Kimyon alışık olmadığım bir tat demişsin ama tabağına koyduğun yemeğe çay kaşığının yarısı kadar koysan bile yeter inan yemeğin tadını bile değiştirmiyor..sonra alışırsan miktarı artırırsın..bebeğe kimyonlu su verdiğini söylemişsin..yeni doğan bebeklerde bizim yediğimiz yicekleri sindiren enzimler yok daha..bu enzimler biz yemekler yedikten sonra sütle geçiyor bebeğe..yani kimyonu sindiricek enzimler yok daha bebekte..bu nedenle sorun yarıtabilir die düşünüyorum..bu nedenle senin yemen gerekirki sütle kimyonu sindiricek enzimler bebeğe geçsin..hatta ilerde 6 aylıkta ek gıdaya geçildiğinde diyelim bebeğe muz yedirilicek, önceden annenin muz yiyip bebeği emzirip ondan sonra bebeğe muz yedirilmesini söyliyorlar ki bebek muzu cok daha ıyı sindirebilsin..hani ilerisi için dip not söyliyim dedim.

Rezeneye gelince evet tohum gibidir normalde..evet onu ezmek yani öğütmek gerekiyormuş.çünkü içindeki asıl işe yarayan madde ancak çıkıyormuş..aktarlarda öğüttürebilirsin yada sen ezip öyle demle ancak 1o dakkika demlencek ve suyla kaynatma sadece kaynamış suya atıp demle..

Emzirme konusuna gelince..evet bende de bazen 1 saat içinde göğsüm hemen şişiyor..şimdi dielim saat 5de emzirdin 10 dakkika. saat oldu 5.30 yine emmek istedi yine aynı göğsü emzir ki asıl yağlı süt gelsin..ilk içtiği süt sulu ve bol şekerli olan süt gaz yapar çünkü.bi o meme bi diğer meme verildiğinde habire o şekerli ilk sütü aldığından gaz olucak asıl doyurucu sütü almıcak vede çabuk acıkıcak..bu nedenle 2 saat-hatta bazen duruma göre (duruma göreyi anlatıcam) 3 saat içinde bir kaç kez emmek isterse aynı göğsü ver hep..göğüs tamamen boşalsın ki son sütüde tamamen bitirsin..ha 2 saat ıcınde bir memeyi zaten bitirdi ozaman 2. memeyegecebılırsın tabı.. zaten göğsündende anlarsın boşaldığını baya bir küçülür,baya rahatlar memen..hani demişsin ya bazen göğsüm 1 saat içinde doluyor bunun nedeni senin bebeğin ilk sütü hep içtiği için memeyi tamamen boşaltmıyor göğsün hemen doluyor yani göğsün tamamen boşalıp dolmuyor..duruma göre 3 saat demiştim..diyelim memeyi verdin emdi.2 saat geçti ama o 2 saat içinde emmedi. 3. saat girdik sen yine aynı memeyle başla sonra biterse hala emmek isterse öbür memeye geç.kısacası bir memeyi bitirsin önce.

Kusmaya gelince,benimkide cok cok olmasada muhakkak kusuyor bu çok normal oburluk yapıp yada kendini rahatlatmak içi(bebekler bazen rahatlamak temas kurmak ıcın bıle meme emebılıyormus) cok fazla emıyorlar ve bunun fazlasını cıkarabılceklerı tek yok kusmak..burda onemlı olan dr. kontrollerınde kılo alıp almadığı dr. kılo alımı ıyı dıyorsa hıc bır sorun yok kusmasında..katlanıcaz artık kıyafet yıkamaya.ama dr.un kılo almamıs yada yeterlı değilse kusması sorundur..ben valla muhakkak emdikten sonra kafası omzuma gelicek kadar yukarıya cıkartıyorum yavaşça midesi çalkalanması diye bi 5 dakkıka poponun hemen ustunden pıt pıt vuruyorum ne sert ne yumuşak. ve benımkı genelde bu harekette geyirir..geyirdimi iş tamamdır kusmaz havayı cıkarmıştır.ha bu asla kusmucak anlamına gelmez tabi illa kusucak..ha bide kusması fışkırma gibi oluyorsa buda sorun olabilir..ama agzından akar gibi oluyorsa cok normal..yanı omzuna almaktan ve sırtına vurmaktan korkma hıc bısı olmaz..ama omzunda debeleniyor durmuyorsa başka sekılde geyirmesini sağla..ha bu arada herseferinde geyircek diye bir durum yok..maksat o an emdiği sütü bir kac dakıka ayakta tutarak hemen sindirmesini sağlamak ki kusmasın gazı olmasın..

sıcak su torbasını mutlaka ama mutlaka dene cok faydasını görüceksin..ben her altını değiştirdiğimde yanımda kurutma makınası mutlaka olur..bezini çıkarırken göbeğini açmamaya özen gösteririm soğumasın karnı die.sonra ayaklarını bi kaç saniye kurutma makınası tutarım biraz ısıtırım sonra patıklı pijama altını ıyıce kurutma makınası ıle ısıtırım ve hemen giydiririm. sonra ustune cok sıkmayan corabını giydiririm..ve evde havanın sıcaklığına göre muhakkak evde gezerken ayaklarını ve belini sarıcak sekılde ınce kalın neyse battanıye ile gezdiriyorum..cunku hemen soğuk alır bebekler..yatıcaz diyelim önce altını değiştiririm.yukarda yazdıklarımı yaparım..emzirirm.gazını cıkarırım bu sırada gazını omzumda cıkartırken hafıften sağa sola sallanırım uyumusanı kolaylaştırmak için.uyur zaten..gözünü kapadığı an hemen yatırmam çünkü çabuk dalmıyorlar..böle kendını salı verir gibi bir durum oluyor ozmaan yvaşça yatağına yatırırım yüz üstü..bu arada ben onu omzümda uyutmaya çalışırken termosu yatagıne koyuyorum.karnna gelicek hizaya kafasını koyucağı yer soğuk olmalı..yatırmadan 3-4 sn once alıyorum termosu yataktan kı cok sıcağa yatmasın.ve karnı cak yere gelicek şekilde yüz üstü yatırıyorum.yüz üstü yatırmak ılk bi kaç gun zor olabılır hıc yatmadıysa..kafayı bır oraya bır buraya cevırır..ama alışıcak..yatırdığından biraz poposundan hafifçe pışpışla..2 dkka felan bekle illa yatmıyorsa sırt ustu yatır..bunu hergun dene yüz üstünü yani..bir kaç gün sonra yatıcak ve cok rahatlıcak..diyelim yatmaya başladı..bir müddet sonra ağlamaya başladığında hiç ses çıkarmadan yavaşça sırt ustu yatır..sonra gece emzirdiğinde yine gazını çıkar yıne yuz ustu sonra ağladığında yıne sırt ustu cevır..bız hep bu rutınle uyuyoruz bazen hatta hıc sırt ustu bıle cevırmıyorum aralıksız yuz ustu yatıyor..ve cok rahatlıyor..cunku karnını ısıtabılcegı karnına baskı yapıp gaz cıkarabılcegı en ıyı pozisyon bu..ha termosu da ayagının değmiyeceği şekilde ama yorganın ıcınde kalıcak sekılde bır yere koy cunku gece her emzirmeye kalktıgında yatak sogucagından sen emzırırken o sırada termosu yıne karnına gelen yere koyucaksın kı yatak ısınsın..yorganının ıcınde kalsın temos dıyorum cunku sabaha kadar soğuyorlar gece bıde onu ısıtmaya kalkma:)

gece lambasına gelince,evet bence yanlış yapıyorsun..bebeğin gece gunduz ayrımını yapması lazım..yatarken hele mutlaka karanlık olmalı ben sadece emzirirken ışık kullanıyorum oda telefon ışığı:) cunku benım gorebılceğim ama onun rahatsız olmucağı tarzda bı ısık..cunku ısıgı cok sevıyorlar dıkkatlerını cok cekıyor gece bıde ısık dıkkatını dagıtırsa bıda uyumakta zorlanır cunku gunduz oldu sanır..mumkun olduğunca lamban az ısık versın cok az ısık ve sadece sen emzirirken yak ısıgı uyurken asla yakma..

bende cok yazdım sanırım..valla anlattıgım seylerı yaparak.ınan 2aylık donemde sadece 2 kere gaz sancısı cektık..ınsallah daha da olmaz ..umarım yardımcı olabılırım..cunku bılıyorum ınanılmaz zor bır durum..ha bu arada yıne bısı aklıma geldi..gece ben saatı kuruyorum dıyelım gece 11de emdı yattı 3saat sonraya alarmı kuruyorum.uyanmazsa emzırıyım dıe..ha baktım cok guzel uyuyor 1 saat daha ertelıyorum.yanı 4 saat muddet verıyorum emmeden uyuması ıcın ama baktım hala 4 saat ıcınde uyanmamıs muhakkak emzırıyorum..ama unutma cok loş ışık asla ses yapma ve konusma..sadece al ve emzir..yanı onu uyaran hıc bısı yapma..sabahleyınde yataktan alırken direk elbiseleriyle degılde bişeye sarıp al..yataktakı sıcagıyla kalkmasın hemen usur..ha yıne bişi aklıma geldi..gece yattıgı kıyafetle gunduz gezdıgı kıyafet bır olmasın..gece ustune bir kat daha penye hırka gıbı havanın sıcaklıgıne göre örgü yelek gıbı bısı gıydırıp yatır. ama soyma yanı..ben genelde iç zıbın ustune pijamı dıyıp alt ust takım giydiriyorum gecede bunların ustune cok kalın olmayan tulum giydiriyorum..ama dedim gibi havanın sıcaklıgına göre değişiyor bu tabı..cocuguda cok pişirmeyelim..kısacası bebekteki gaz genelde üşütmekten oluyor sonra senın yedıklerın sonrada gazının alınmaması..bunları çözdüğünde sende uyursun bebeğinde:))

valla sımdılık aklıma gelenler bunlar..anlamadıgın sormak ıstedıgınbaşka şeyler olursa yıne yazısalım..off cok yazdım kusura bakma:))

Son düzenleme:
valla asyam yazdıklarını bi solukta okudum
hiç de uzun gelmedi :)
uzmanların makalelerini okumaktansa benimle aynı dönemi geçiren bi annenin yazdıklarını okumak daha mantıklı bana göre
zahmet edip yazmışsın, teşekkür ederim
aklıma bir şeyler geldikçe sanırım seni rahatsız edip durucam
aslında cevap yazmakla hata ettin

Yok cnm ne olucak bebeğin huzurlu olsunda.çok uzuluyorum cunku bende bebeklerın bu halıne.buraya bu nedenle giriyoruz birbirimize yardımcı olmak için..inşallah inşallah yardımcı olur bebeğine..ne zaman bişi sormak istersen yaz tabi..
ha bu arada dun gece yazmadıgım bir iki sey aklıma geldi..:)
emzirmeden önce muhakkak altını değiştir..cunku emzirip değiştirdiğinde ayaklarını kaldırıyorsun sağa sola döndürüyorsun kusma ihtimali cok yuksek oluyor..birde geceleyin münkünse 1 kere değiştir..yatırmadan once değiştir emdir yatır sonra gece ortalarında bir kere daha değiştir emzirmeden önce sonra sabah değiştirirsin sık sık değiştirme.cok fazla yapmıyorlar zaten gece..bir kere değiştirmek yetiyor.benimki genelde gece 22.30 gibi asıl gece uykusuna yatıyor, gece 02.00 la 04.00 arası ne zaman emzirmeye kalkarsa altını değiştiriyorum sabah 7-8 gibi. sende kendine gece ortalarda uyandığında bir saat belirleyebilirsin..
valla bende aklıma geldikçe bişiler yazarım daha cnm.hersey aklıma hemen gelmiyor..iyi geceler sana bebeğinle..

ya bu emzirmeden önce alt değişme işi bizim bıdığa göre değil galiba
acıkınca anasını bile tanımıyor
altını değişmeye kalksam feryat figan...
ortalığı ayağa kaldırıyor
ama dediğin gibi emdikten sonra değişince de kusuyor
altına mı bakayım, ağzına mı bakayım şaşırıyorum bazen

yaptıklarımdan bahsedeyim
bi göğsü üst üste iki-üç defa vermeye başladım
bi de gece ışığı kapattık, sanki daha iyi oldu
bebek çok olmasa da uyudu bu gece

Olsun sen feryat figan yapsada değiştirmeye bak altını.bir iki denemeye çalış bakalım..cunku hem cok huzurlu emıcek ve geceleyın bunu yaptıgında altını değiş emzir omzunda gazını çıkar uyut daha rahat uyur..bir iki dene düzene girer o..bebekler hemen duzene alışırlar ve oyle devam edermiş.sende pes etme burda bebek baskın değil sen olucaksın yoksa herseyı ağlıyarak yaptırır:) ha ama hıc mı hıc olmadı..ozaman altını bı 15 dk sonra felan degısmeye bak kı kusmasın sındırsın once sütü..evet meme olayında dogrusunu yapmışsın..hem bak daha ıyı kılo alıcak bebegın..son sütü,kılo aldıran sutude yeterınce aldığı ıcın ve daha az uyanıcak doyurucu olduğu için..dedim gibi memenden anlarsın cok kuculur ılk şiştiği alıne göre.bu arada hanı bır memeyı 3 kere verıyorsun ya baktın dıger gogsun cok sıstı sertlestı bı el pompası yada elektrıklı sut sagma aletıyle bir parmak kalınlıgında sagabılırsın senı rahatlatır merak etm sutun bıtmez.. ısık konusunda da ıyı yapmıssın alıssın gece gunduz kavramına..aman unutma emzirmeye gıttıgınde sessızce hıc konusmadan ılgısını dagıtmadan los ısıkta emzır..bu arada nasıl uyutuyorsun bılmıyorum ama kafası omuza gelıcek sekılde uyumaları daha kolay oluyormus hem o sırada gazını cıkartıyorsun hemde hafıften sallanarak uyutabılırsın..kolay gelsın bakalım 1 haftaya yol katedıcek mı bızım mınık:)
bu arada aksam bısey daha aklıma geldi..melisa bıtkısı var ben eskıden uykusuzluktan dolayı ıcerdım..bunuda cok onerıyorlar ıstersen bır fıncan ıcın bır cay kasıgı rezene bır cay kasıgı melısa demleyıp ıcebılırsın aynı anda.bebegını piskolojık olarak rahatlatır uykusunuda getırır..
son olarak da gece uzun uzun uyuması 3-4. aydan ıtıbaren baslıyormus..yanı geceleyın en az 2 en fazla 4 saatte bir uyanması normal..cokda kesıntısız uyku bekleme su zamanda..buna sımdılık yapıcak hıc bısı yok..bıraz dayanıcaz bu aylarda

Son düzenleme:

ya benimki bu gece deli etti yine beni.
2 saatte bi uyansa öpüp başıma koycam da
dün gündüz göğüslerim çok şişti, canım yandı, ben de pek bir şey yemedim ki süt dolmasın yine, akşama anca indi şişlikler
ee gündüz pek yemediğim için gece sütüm olmadı, düşünemedim yani bu kısmı
gece yeme huyum yoktur ama sırf bu yüzden, leblebi ve kuru dut yedim
saat 11le 1 arası eşim bakıyor, ben uykumu alıyorum biraz
o arada da uyumamış
sanırım açlıktan uyumadı bu sefer de

gece 22.30 gibi altını değiştim önce, ağladı falan
sonra emzirdim, ee yatmayınca kakasını yapmış
eşim getirdiğinde saat 1 gibi yine altını değişmek zorunda kaldım
emzirdim, uyumadı, gözler fıldır fıldır
normalde emzirdiğim zaman uyur, emdikten sonra 5 dk kadar dik tutmaya çalışırım, yedikleri midesine tam insin diye
ama omzuma yaslayarak değil de (çok kustuğu için), sırtını göğsüme yaslayarak
sonra da beşiğine koyarım uyur
ama bu gece uyumayınca ayaklarımda salladım epeyce, gözleri pır pır ediyordu yine
sonra baktım uyudu gibi, yatağına koydum
2 buçuktan, 4ü 10 geçeye kadar uyumuş
sonra da birer saat aralıklarla kalktı
ama hem uykusu olduğu için kısa süreli emebildi, zaten sütüm de azdı, o yüzden pek de uyuyamadı
mızmızlandı, ağladı
sabah 6 gibiydi galiba, yine altını değiştim
neyse bu saate kadar geldik bugün de
kalktım hemen kuru dut kavurdum tereyağında, bizim burda yaparlar bunu
acayip süt yapar
o kadar uykusuzdu ki, yine ayaklarıma aldım, salladım, uyuyuverdi hemen
ben de eşimin baktığı saat ve bebeğin uyuduğu saatleri hesaplarsak 4 saat falan anca uyudum

evet yemek yemeyerek cok buyuk hata yapmışsın..işte dediğim gibi bi el pompası al en basidinden marketlerde bile var..göğsün cok şiştikçe o sırada bebekde emmezse sağ ,hem arkadan süt oluşumu devam etsin hemde göğsün rahatlasın..kesin sütün az olduğundan hemen hemen gün boyu,bebek huzursuzlanmış belliki..sakın aç kalma sakın..sütünde kalitesizleşir azalırda..şimdi genelde benimkide bazen gece uykusu cok olduğunda az emiyor..diyelim 3 dk. emiyor uyuyor ben biraz bekliyorum 1-2 dk kadar ama kucagımda hala,yine memeyi agzına sürtüyorum felan emsin die yine olmadı ağzını acıyorum sokuyorum memeyi.bazen işe yaradığı oluyor bazende gerçekten tok olduğu için emmeye biliyor tabi..ama seninki gün boyu huzursuzluktan dolayı kesin uyku düzeni kaçmış dün..senden bişi rica edicem..sabah 08.00den ertesi gün 08.00e kadar neler yapıyorsun bebeğinle yazsana bana..neyi yanlış yapıyorsunuz bi bakalım..daha doğrusu şunları yaz istediğim şu..hatırlaya bildiğin kadar,yada bi not al kısa kısa..saat kaçta kalktı ne yaptınız.sonra kaçta uyudu.sonra kaçta kalktı ne yaptı yada yaptınız..ağladımı emdi mi gezdınız mı konustunuz mu oynadınız mı vs vs..bir gün musaıt olduğunda bana tam günü bi yaz..keşke aynı şehirde olsaydık.destek olurduk birbirimize:)

asyam meraba
iki gündür yoktum, adıyamana gitmiştik, bi büyüğümüzü ziyarete
bebekle zor oldu tabi

ama çok şükür döndük ve de iyiyiz
dün gece geldiğimizde, bebeği banyo yaptırdık, akşam 8 buçuktan 11 buçuğa kadar uyudu
sonra emzirdim, 2 buçuğa kadar yine uyudu
bu arada, o uyanmıyordu tabi, ben saati kurup kalkıyordum emzirmek için
sonra da bi saat kadar uyumadı
kayınvalidem bizde kalmıştı dün gece, o bakmış o ara
sonra yine uyudu, çok sık uyanmadı
artık yol yorgunluğundan mı yoksa banyodan dolayı mı uyudu bilemedim

dediğini yapcam, yani bir günümüzü daha iyi takip edip yazcam buraya
bu problemi çözemesek bile senin bu desteğin benim moralimi düzeltmeye yetiyor
Allah razı olsun senden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…