merhaba,
Benim kızımda 2 aylık olucak yakında..ve sadece 2 kere şiddetli gaz sancısı cekti..sana yaptığım yontemleri yazıyım..oncelıkle hemen hemen her yemeğime kimyon koyup yedim..öğlen ve akşam yemeğinden sonra hemen rezene çayı aldım aktardan demledım ve ıctım.ama burda dıkkat edılıcek nokta rezeneyi öğütülmüş alıcaksın yada aktardan öğüt cunku asıl faydası boyle cıkıyor..bebeği iyi emzirdiğinden emin ol cunku bırcok annenın dustuğu yanlış..bir memeği emdi diyelim sonrasında ıkıncı memeye gecıyorlar..ama doğru olan emme sekli dıyelım bır memeyı saat 5de emdı..saat oldu 6 ıkıncı memeye gecme aynı memeyı emdır.7 oldu yıne aynı memeyı emdır ha baktın sut yok ozaman tabı ıkıncı memeye gec cunku memeden gelen ılk sut doyurucu değildir zaten gorursun bıraz seffaftır bol seker ıcerır ve cabuk acıktırır ve gaz yapan suttur..asıl doyurucu olan sut daha sonra gelır ve ınek sutune yakın koyu kıvamlıdır asıl doyuran sut budur..ve sureklı meme değiştirdiğinden sureklı ılk sutu alır ve hem doyurucu olmaz hemde gaz yapar dolayısıyla cabuk uyanır..benımkı cok uzun sure ememezdı..en fazla bır seferde 5-7dkka.bu nedenle cabuk acıkırdı ve gece 11.30dan once asla derın uykuya dalmazdı..oncelıkle artık gece uykusuna yatıracagın zaman bıraz fazla acıkmasını sagla yanı hemen meme verme.ha baktın kıyametı aldı koparıyor ozaman ver tabı ama ıkı huzursuzlanmaya hemen verme bıraz bekle kı ıyıce emsın memeyı tam doysun kı uykusu ıyı olsun..neyse emdı memeyı ben hemen kafası omzuma gelıcek kadar yukarı cıkarıyor ve sırtına hafıf hafıf vurarak geyırmesını saglıyordum herzaman geyırmeye bılır tabı ama bı 5 dk yap en azından o surede sutu hazmetsın..ve sonrasında yatagına almadan once sıcak su torbasını doldurup yatagına koyuyordum ozellıkle karnına gelıcek kısmı ısıtıyordum yatagında kafasını koyucagı kısmı ısıtma sakın bunalır..ve uykuya dalmaya basladığı an sıcak su torbasını yatagından alıyor ve yuz ustu karnı sıcak bolgeye geloıcek sekılde yatırıyordum.hatta daha soguk havalarda torbayı ayagına koyuyordum..yakmayacagından emın ol tabı..o sekılde 1 bazen 3 saat uyudugu oluyordu..sonra yuzustu yatmaktan bunaldığından hafıfce hıc ses cıkarmadan ısıkları yakmadan sırt ustu cevırıyordum..bunu sabaha kadar her gece yaptım ve sımdı cok duzenlı bı uykusu var..emın ol bebek uykusuzsa huzursuzsa ya usuyordur ya gazı vardır ya da doymamıstır yada altını ıslatmıstır..bu arada tavsıyem mutlaka altını emzırmeden once degıstır..cunku oburturlu kusar ve sutun bosa gıder..ben hep acıktıgında once altını degıstırırdım sonra emzırırdım oyle yatırırdım..yuzustu yatırmaktan hıc korkma bebekler aslında cok sever yuzustu yatmayı cunku karınları ısınır gazı cıkar cunku karna basınc olur gazı cıkar..zaten bır muddet sonra mutlaka sıkılıcak ve sen cevırıceksın sırt ustu..valla ben bu sekılde cok sukur hemen hemen hıc gaz sorunu yasamadım..hatta su anda yazarken bıle yuzustu mışıl mışıl uyuyor..bu arada gecede hıc ısıkları yakmadan emzır..ben daha hala usengeclıgımdan gece lambası alamadım telefon ısıgı ıle ıslerımı halledıyorum:)) kucagında uyumaya alısmasıda sımdılık cok normal ve guzel bısey bence bebeklerde guven sorununu cozmus oluyorsun..sımdılık boyle devam edıcek..ben her uykuya yatırmada muhakkak kucagımda once uyutuyorum ama saatlerce degıl en fazla 5dkka..zaten o sıcak yatagına gecınce ve doyunce ınan yatagında devam edıcek uykusuna ama ne yazıkkı kollarında uykuya dalıcak once:) yalnız degılsın yanı..kusura bakma cok yazdım umarım yardımcı olmusumdur bıraz da olsa..
Yok cnm ne olucak bebeğin huzurlu olsunda.çok uzuluyorum cunku bende bebeklerın bu halıne.buraya bu nedenle giriyoruz birbirimize yardımcı olmak için..inşallah inşallah yardımcı olur bebeğine..ne zaman bişi sormak istersen yaz tabi..valla asyam yazdıklarını bi solukta okudum
hiç de uzun gelmedi :)
uzmanların makalelerini okumaktansa benimle aynı dönemi geçiren bi annenin yazdıklarını okumak daha mantıklı bana göre
zahmet edip yazmışsın, teşekkür ederim
aklıma bir şeyler geldikçe sanırım seni rahatsız edip durucam
aslında cevap yazmakla hata ettin
Yok cnm ne olucak bebeğin huzurlu olsunda.çok uzuluyorum cunku bende bebeklerın bu halıne.buraya bu nedenle giriyoruz birbirimize yardımcı olmak için..inşallah inşallah yardımcı olur bebeğine..ne zaman bişi sormak istersen yaz tabi..
ha bu arada dun gece yazmadıgım bir iki sey aklıma geldi..:)
emzirmeden önce muhakkak altını değiştir..cunku emzirip değiştirdiğinde ayaklarını kaldırıyorsun sağa sola döndürüyorsun kusma ihtimali cok yuksek oluyor..birde geceleyin münkünse 1 kere değiştir..yatırmadan once değiştir emdir yatır sonra gece ortalarında bir kere daha değiştir emzirmeden önce sonra sabah değiştirirsin sık sık değiştirme.cok fazla yapmıyorlar zaten gece..bir kere değiştirmek yetiyor.benimki genelde gece 22.30 gibi asıl gece uykusuna yatıyor, gece 02.00 la 04.00 arası ne zaman emzirmeye kalkarsa altını değiştiriyorum sabah 7-8 gibi. sende kendine gece ortalarda uyandığında bir saat belirleyebilirsin..
valla bende aklıma geldikçe bişiler yazarım daha cnm.hersey aklıma hemen gelmiyor..iyi geceler sana bebeğinle..
Olsun sen feryat figan yapsada değiştirmeye bak altını.bir iki denemeye çalış bakalım..cunku hem cok huzurlu emıcek ve geceleyın bunu yaptıgında altını değiş emzir omzunda gazını çıkar uyut daha rahat uyur..bir iki dene düzene girer o..bebekler hemen duzene alışırlar ve oyle devam edermiş.sende pes etme burda bebek baskın değil sen olucaksın yoksa herseyı ağlıyarak yaptırır:) ha ama hıc mı hıc olmadı..ozaman altını bı 15 dk sonra felan degısmeye bak kı kusmasın sındırsın once sütü..evet meme olayında dogrusunu yapmışsın..hem bak daha ıyı kılo alıcak bebegın..son sütü,kılo aldıran sutude yeterınce aldığı ıcın ve daha az uyanıcak doyurucu olduğu için..dedim gibi memenden anlarsın cok kuculur ılk şiştiği alıne göre.bu arada hanı bır memeyı 3 kere verıyorsun ya baktın dıger gogsun cok sıstı sertlestı bı el pompası yada elektrıklı sut sagma aletıyle bir parmak kalınlıgında sagabılırsın senı rahatlatır merak etm sutun bıtmez.. ısık konusunda da ıyı yapmıssın alıssın gece gunduz kavramına..aman unutma emzirmeye gıttıgınde sessızce hıc konusmadan ılgısını dagıtmadan los ısıkta emzır..bu arada nasıl uyutuyorsun bılmıyorum ama kafası omuza gelıcek sekılde uyumaları daha kolay oluyormus hem o sırada gazını cıkartıyorsun hemde hafıften sallanarak uyutabılırsın..kolay gelsın bakalım 1 haftaya yol katedıcek mı bızım mınık:)
bu arada aksam bısey daha aklıma geldi..melisa bıtkısı var ben eskıden uykusuzluktan dolayı ıcerdım..bunuda cok onerıyorlar ıstersen bır fıncan ıcın bır cay kasıgı rezene bır cay kasıgı melısa demleyıp ıcebılırsın aynı anda.bebegını piskolojık olarak rahatlatır uykusunuda getırır..
son olarak da gece uzun uzun uyuması 3-4. aydan ıtıbaren baslıyormus..yanı geceleyın en az 2 en fazla 4 saatte bir uyanması normal..cokda kesıntısız uyku bekleme su zamanda..buna sımdılık yapıcak hıc bısı yok..bıraz dayanıcaz bu aylarda