lütfen yardım bebeğim uyumuyor:((

ne demek rica ederim, burda birbirimize yardımcı olalım kı bu donemlerı kolay atlatalım dimi ..:) bu arada bıraz erken yatırmıssınız sankı..hanı gece sabaha doğru o 1 saat yıne uyanmıs ya erken yatırmaktan kaynaklanıyor...yatma saatını bırazdaha gec saate almayı dene..yada o surede daha az uyusun cok uyumus gece uyanmıs..ama yınede baya ıyı olmus ogunluk uyku saatı..hemen mukemmel uyku duzenı zor zaten bızde bıle aksılıkler zaman zaman cok oluyor merak etme:)mesela aksam 6 dan sonra asıl gece uykusuna kadar daha az yanı suresı daha az uyusa daha kısa surelı gece daha rahat edersın..tabı bıraz da bebeğin belırlıyor saatı sen herzeman basarılı olamazsın istediğin saatte yatırmayı..ama bir rutin belirledin mi inan oyle gidicek..beklıyorum gunluk rutın yaptıklarınızı..görüşürüz..kendınıze cok ıyı bakın
bu arada ıyı gezmeler..:) ıyı olmusdur bebeğinede sanada gezmek..valla bende eşimin aılesının yanına gitmeyi düşünüyordum yazın ama ınan cesaret edemıyorum butun uyku duzenı bozulur dıe:) zaten zor oturttum..bakalım ne yapıcaz bızde..

asyam bee, bugün mahvoldum uykusuzluktan
gece eşim 11le 12 arası baktı, o arada ben uyudum
uykusu gelmiş eşimin, bana bıraktı artık
o saatten sabah 5e kadar uyumadı inanabiliyo musun:KK50:
o kadar ağladım ki sinirden :KK43:

sonra eşim pışpışladı, 5ten sonra uyudu 8.45e kadar
emdi tabi aralarda
ben de kendimden geçtim yani
sonra kalktım, annemlere geldim, halam gelmiş istanbuldan
ben de görmeye geldim
uyumadı burda da bir türlü
ayağımızda sallıyoruz, pışpışlıyoruz
yok, uyumuyor, gözleri kıpkırmızı :KK50:

bir de şunu sorcam, sallamak ve emzik konusunda ne düşünüyorsun

asyam bee, bugün mahvoldum uykusuzluktan
gece eşim 11le 12 arası baktı, o arada ben uyudum
uykusu gelmiş eşimin, bana bıraktı artık
o saatten sabah 5e kadar uyumadı inanabiliyo musun:KK50:
o kadar ağladım ki sinirden :KK43:

sonra eşim pışpışladı, 5ten sonra uyudu 8.45e kadar
emdi tabi aralarda
ben de kendimden geçtim yani
sonra kalktım, annemlere geldim, halam gelmiş istanbuldan
ben de görmeye geldim
uyumadı burda da bir türlü
ayağımızda sallıyoruz, pışpışlıyoruz
yok, uyumuyor, gözleri kıpkırmızı :KK50:

bir de şunu sorcam, sallamak ve emzik konusunda ne düşünüyorsun

Off baya zor gun gecırmıssın..acaba uyumadıgında zorla uyutmaya mı calısıyorsunuz yatagında yada kucakta..yada hep uyutmaya mı calısıyorsunuz yormuyorsunuz bebeği??cunku gozlerı acıksa baya baya cok zorlamamak gerekıyor bebegı uyutmak ıcın ..ben oyle yapıyorum baktım uyumucak alıyorum kucagıma salona gecıyoruz konusuyorum evı gezdırıyorum altını degıstırıyorum emzırıyorum bıraz vakıt gecırıyoruz ama ne yazıkkı kucakta gecıyor bu:KK43: bu arada evde onu gezdırırken pozısyonu sırtı gogsume gelıcek sekılde ayakta gıbı pozısyonda gezdırıyorum yatar pozısyonda degıl bazen o sekılde uyuyor yoruluyor..cunku bebekler normalde 2 saatten fazla ayakta kalamaz uyur uyumuyorsa sabah oglen yada gece uykusunu cok ıyı alamadıgından huysuzlugundan uykuya dalamaz..bebek arabanız var mı varsa tekerleklerını ıyıce sıl evde gezdır gezdırebılecek alanın varsa benım kı bazen bu sekılde uyuyor:) dediğim gibi sen gunluk rutınını yazarsan neyı yanlıs yaptıgın cok ıyı anlıcaz..valla ben sallamak konusuna sıcak bakıyorum bebek nasıl uyuyabılıyorsa o sekılde yapılmalı sallanmalı kucakta uyumalı..cunku yakın temas bebegın oz guvenını ve sana guvenını arttırıyormus bu ılerde cok onemlıymıs sımdıkı dr.lar bebegınız kucakta sallayarak uyuyorsa uyusun beşikte sallanıcaksa sallayın dıyorlar yada ayakta..benımkı gece kucagımda uyur mutlaka..emziğe gelince ne olumluyum ne olumsuz..bizimki ihtiyaç duymadığı ıcın tam olarak versem emzik neler olur bılemıyorum..burda bazı anneler mutlaka ver dıyor rhat edrsın kendıkendıne uyur dıyor bazıları diş yapısını bozar dıyor..ama bebeğin gercekten zorlanıyorsa uyumakta denemekte fayda var. ama en kucuk uclu emzik al cunku bu sefer buyukuclu aldıgında meme emmekte zorluk cekebılıyormus..bu arada bebeğinle bol bol konus bole hanı cocuklarla cicili felan konusulur ya yuzunde hep gulsun konusurken..anne baba sesı konusmasıda bebeği cok rahatlatırmıs hemde yorulmasını saglar..optum.

birincinin bu zor dönemleri atlattım ikinci geliyor 1 ay sonra benim kızım 3 ay fönle uyudu hemde gece gündüz başka türlü uyumuyodu.sallasam bırakınca uyanıyodu fönde açık bu arada kapanınca kıyamet kopuyodu allah tan eşim çok yardımcı oldu beraber atlattık nöbetleşe bakıyoduk oda uyumuyodu ama tabi benim kadar değil.şimdi pazarlık yapıyo ikinci de 40 ına kadar yardım edecekmiş sonrası bendeymiş öyle diyo ama o kadar panikki dayanamaz allah hepimizin yardımcısı olsun çocuk bakmak çok zor,yorucu ama çok güzel bi duygu bence

asyam ben artık bebeklerde uyku konusunun bebekten bebeğe değiştiğine kanaat getirdim :)
yani bazı bebekler sessiz, uykuyu severken
bazı bebeklerin de huysuz olduğunu düşünüyorum
sen ve bebeğin şanslı gruptasınız (maşallah)
benim bebeğim de çok huysuz değil, ben de şanslıyım bu konuda
hatta eğitilebilir olduğunu düşünüyorum

bu arada günlük neler yaptığımızı not etmeye çalıştım
ama bi günü bi gününe uymuyor ki
her günümüz farklı geçiyor
yani bir rutinimiz yok

napsam bilemedim :KK31:

Oncelikle tebrikler ,
Bende4 yaşında bir erkek annesiyim.
Ve çok gazlı bir bebeklik geçirdik.
Bu kolik ağrılara takılmayın.
Geçicek ve uyucaksınız :)
Öncelikle bebeğinize gece gündüz kavramını öğretmeye çalışın.
Yani her gün aynı saatde ,emzirin ,gazını çıkartın ,bezini değiştirin hatta banyo yaptırın ve beşiğine bırakın.Yanında alçak sesle çalan bir radyo vs açın.Bu rutine alışınca artık uyku vaktini kavrıycak.Sadece acıkınca uyanıcak.
Bu sistem size bağımlılığını azaltıcak.Çünkü bu işin sonrası var.Sonra hep sizi isticek,yanınızda yatmak isticek.
Sallamayın.
Sallama şiddetleniyor çünkü.Kolda başlıyor,şiddetleniyor,beliniz kopacak gibi olunca ayağa geçiyor,sonrasında çarşaf vs alıyor.O yüzden meleğiniz daha 2 aylık hiç geç değil Sallamakdan vazgeçin.Çok zor gözüksede lk 1-2 gün isyan etsede alışacak inan.
Ve düzene giricek.
Gaz sancısı ise geçici bir durum.Bebeğiniz emdiğini hazmetmeye çalışıyor.belli bir süre sonra bağırsakları midesi bu duruma alışıcak.Dizinizin üzerine yatırıp sırtını sıvazlayın.Çok hoşlanıcaktır.
En kısa zamnda uykularınıza kavuşmanız dilerim.
Tekrar Bebeğiniz hayırlı,uğurlu olsun.

Merhaba ,
Bebeğiniz gazlı olabilir,bu durum için arkadaşlar bir çok öneride bulunmuş size uygun gelenleri uygulayabilirsiniz...
Ben naçizane bebeğinizin bunlar dışında belki de sadece sizin kucağınızda ve sizin kollarınızda, sıcaklığınızla uyumayı istiyor olabileceğini düşündüm... çünkü benim oğlum da 3-4 ay boyunca sadece benim kucağımda uyurdu ve yerine yatırdığım anda yada biri kucağımdan aldığı anda uyanırdı...
Belki de sadece kucağınızda olması uyumasına yetecektir...

Merhaba sevimsiz25,
Burdan yazıyorum cunku ozel msj hakkım daha yok:)
valla bebekle uğraşıyoruz bizde gayet ıyıyız aynen devam..bızımde de kayınvaldemler geldı cok sık gıremıyorum buraya..:KK43:
hımm poposundakı yırtık ıcın evet cok acı verebılıyormus..cok fazla ıkınmaktan oluyor zaten.bunun için ilaç verdimi bilmiyorum ama istersen saf zeytinyağıda sürebilirsin popo deliğine en azından yumuşatır..uyku konusunda biraz olsun düzene girmesine cok sevındım yada alışmana:)) 6.aya kadar ne yazıkkı bole zorluklara alışıcaz gazda uyku sorunuda bu aya kadar devam edıyormus genelde.Pamukçuğa gelince genelde anne sütü ağızda kaldığı için oluyor dılde başlayıp dudak ıclerıne kadar ılerlıyor bızde de dudak ıclerıne kadar ılerlemıstı..dr. emdıkten sonra yarım cay kasıgı kaynamıs ılımıs suyu ıcır dedı..ama yarım cay kasıgı kadar bu sütün kalıntısının ağızda kalmasını engellıyor..bır de gazlı bezi once suya batırıp sıkıyorsun nemlenıyor sonra karbonata batır azıcık ve yaraları sıl.gunde bır kere yapman yeterlı ben bu sekılde gıderdım yaraları sımdı kalmadı.hıc ılac kullanmadım anestol nasıl kullanılır ne ıse yarar hıc bı fıkrımde yok acıkcası..bıde gogsunu temız tut.cunku o pamukcuk memeyede yerlesıyor sonra yıne bebeğin agzına gecıyor cnm.
ben evet calısıyordum.sonra anneme soz verdım bebek olunca en azından 3 yasına kadar calısmıcam cnm.cunku ben doğdugumda annem calısıyormus ogretmen kendısı..ben hep kreslerde ellerın elınde buyumusum cok uzuluyormus ve zormus..bu nedenle maddı durumumuz yettıgınce calısmıcam..sen calısıormusun yada evdemısın?

selam;;

Benim bebeğim de nerdeyse iki aylık ve geçen hafta bizim de başımıza geldi, 2 gün boyunca uyumadı, uyudu gibi oluyor sonra 5 dk. sonra gözlerini açıyor. gözleri şişti kızardı uykusuzluktan o kadar yoruldumki sallamaktan saatlerce ayağımda kucağımda salladım yine de uyumadı. En sonunda doktora gittik iki nedenden dolayı uyuyamadıklarını söylediler. birincisi bebekler ağızdan nefes almayı bilmekdikleri için sadece burundan nefes alırmıs, burnu tıkanıksa uyuyamaz. ikincisi gaz sancısı ile birlikte eğer kakasını da yapamıyorsa bundan dolayı da uyuyamıyorlar. Mamamızı değiştirdik. bizimki gazdan uyuyamamış. gazman gibi 2 dk da bir çıkarıyor :) sma ağır geldi sindiremedi galiba. :KK43: çok iyi mama ama alışamadı. bebelac kullanıyoruz.

Merhaba sevimsiz25,
Burdan yazıyorum cunku ozel msj hakkım daha yok:)
valla bebekle uğraşıyoruz bizde gayet ıyıyız aynen devam..bızımde de kayınvaldemler geldı cok sık gıremıyorum buraya..:KK43:
hımm poposundakı yırtık ıcın evet cok acı verebılıyormus..cok fazla ıkınmaktan oluyor zaten.bunun için ilaç verdimi bilmiyorum ama istersen saf zeytinyağıda sürebilirsin popo deliğine en azından yumuşatır..uyku konusunda biraz olsun düzene girmesine cok sevındım yada alışmana:)) 6.aya kadar ne yazıkkı bole zorluklara alışıcaz gazda uyku sorunuda bu aya kadar devam edıyormus genelde.Pamukçuğa gelince genelde anne sütü ağızda kaldığı için oluyor dılde başlayıp dudak ıclerıne kadar ılerlıyor bızde de dudak ıclerıne kadar ılerlemıstı..dr. emdıkten sonra yarım cay kasıgı kaynamıs ılımıs suyu ıcır dedı..ama yarım cay kasıgı kadar bu sütün kalıntısının ağızda kalmasını engellıyor..bır de gazlı bezi once suya batırıp sıkıyorsun nemlenıyor sonra karbonata batır azıcık ve yaraları sıl.gunde bır kere yapman yeterlı ben bu sekılde gıderdım yaraları sımdı kalmadı.hıc ılac kullanmadım anestol nasıl kullanılır ne ıse yarar hıc bı fıkrımde yok acıkcası..bıde gogsunu temız tut.cunku o pamukcuk memeyede yerlesıyor sonra yıne bebeğin agzına gecıyor cnm.
ben evet calısıyordum.sonra anneme soz verdım bebek olunca en azından 3 yasına kadar calısmıcam cnm.cunku ben doğdugumda annem calısıyormus ogretmen kendısı..ben hep kreslerde ellerın elınde buyumusum cok uzuluyormus ve zormus..bu nedenle maddı durumumuz yettıgınce calısmıcam..sen calısıormusun yada evdemısın?

merhaba canım
dr iki kremi de yani anestolu da poposu için vermiş
zaten ben kullanmadan doktoru arayıp bi daha sordum
pamukçuğu için o da karbonatı önerdi
poposundaki yırtık iyileşmeye başladı
zaten bizimki çok gazlı değilmiş galiba
yırtıktan dolayı kakasını da gazını da korkudan yapamıyormuş
içinde birikince de rahatsız oluyordu öyle
zinco damlayı günde 3 kere vermeme rağmen rahatlayamıyordu
halbuki şimdi günde bi kere veriyorum
hatta hiç vermesem de olur
poposu düzelince uykusu da sanki düzeldi gibi
efsun16 adlı üyenin de dediği gibi gaz ve burun tıkanıklığı önemliymiş demek ki uyku için
burnunu da güzelce temizliyorum

uyku eğitimi vermeye başladım, bakalım başarıcak myız

bu arada canım, ben öğretmenim
bu ayın sonuna iznim bitiyo
iki hafta rapor kullancam
daha sonra başlamayı düşünüyorum
benim bebeğe kayınvalide bakıcak
zaten sürekli özleyip geliyor, bazen kalıyor
ben de dedim o zaman evde durmamın mantığı yok
çünkü o gelince, emzirme dışında bebeğin bütün bakımını yapıyor :KK1:

Benim bebeğim 6aya girecek.bazen sallamadan uyuyor gündüzleri ama geceleri sallamak istiyor. Gece uyanıncada sallamak istiyor sollamadan uyutmanın yolu yok mu acele cevap

Merhaba,
öncelikle bebeği uyumayan annelere allah kolaylık versin demek istiyorum. Şu an oğlum 7 yaşında. Doğduğundan 6.aya kadar anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan gelmişti uykusuzluk yüzünden. Sallamam diyen ben, çareyi en son ayakta sallamakta bulmuştum. Ayağımda uyutuyordum, sallamayı bıraktığım an pat uyanıyordu. Gece uykusunda ayağa almıyordum. Emzirirken kucağımda uyutup yatağına koyuyordum. 3-5 dk içinde hop uyanıyordu. Gece 12'den sabah 6'ya kadar 10-15 kere bu durum devam ediyordu. Şanslıysam 6-7 kere. Çok çok zor günlerdi. Gazlı bir bebek olduğu için uyutmak için her şeyi yaptık ilk 3 ay. Sonra gaz problemi geçti, bu süreçte kucağa alışma ve uyku düzensizliği baki kaldı. Ta ki yeter artık deyip 6.ayda ferber yöntemini uygulayana kadar. Eşimle o kadar yorulmuştuk ki bu soruna bir çözüm bulmalıydık. Hem kendi ruh sağlığımız hem de bebeğimiz için. Eşim Ferber'in kitabını aldı ve 1 hafta boyunca altını çize çize okudu. Sonra uygulamaya geçtik.harfiyen uyguladık. 1 hafta yıllık izin kullanıp uyku problemimizi 1 gecede hallettik. Dr. ferber kadar başka kimseye hayır duası ettim mi bilmiyorum. 1 gecede oğlumuz kendi kendine uyumayı öğrendi. Ertesi gün ilk defa mama sandalyesinde otururken kendi kendine gözleri kapandı ve uyudu. Hem de 1,5 saat.

Merhaba benimde bebeğim 2 aylik ve fena gaz sancisi icindeydi sapsimplex kullandim fayda etmedi biogaia zinco metsil hepsini kullandim inan fayda etmedi. Sicak su torbasiyla karnini isittik havlularla gazı azaldı şükür ama sallamadan uyumuyor :KK43: ayniyiz dedigin gibi ayagimdan inidirdigm anda uyaniyor. Cingene besigi yapiyoruz esimle geceleri salljyorux öyle yatiyor. Eve tavandan asılan varmış ondan almayi düşünüyorum. Yoksa uykusuzluktan ölecegiz. Yalniz değilsin yani. Ne gece ne gündüz sallamadan yatmiyor. Indirdigimizde 10 dk bilemedin 5 dk sadece kafayi yemek uzereyiz. Bu kadar uykusuz olur mu bi bebek diye bakiyordum bende yorumlara. Bende tek degil misim demekki. Bekleyeceğiz 3. Ayı artik. :KK43:

Benimde 2 yaşında oğlum var ve gaz sancısı çok olurdu çok damla aldım ama ne yazık i işe yaramadı ve ensonunda bir çay kaşığı ile kimyon bir bardak su ve 1 çay kaşığı şeker atıp kaynatım soğuduktan sonra süzdüm çay kaşığı ile içirdim ve kurtuldum gazdan sıcak tutarsanız karnını ve ayaklarını gaz derdide bitecektir

Benimde 2 yaşında oğlum var ve gaz sancısı çok olurdu çok damla aldım ama ne yazık i işe yaramadı ve ensonunda bir çay kaşığı ile kimyon bir bardak su ve 1 çay kaşığı şeker atıp kaynatım soğuduktan sonra süzdüm çay kaşığı ile içirdim ve kurtuldum gazdan sıcak tutarsanız karnını ve ayaklarını gaz derdide bitecektir
Gunfe kac kere verdınıx

Ben yazınıza denk geldim okudum ve her şeyi denemiş bir anne olarak yardım istiyorum yoksa uykusuzluktan sinir sistemim çökecek yakında.Yeni anne oldum bebeğim iki aylık ve asla uyumuyor on dakika uyuyor yarım saat uyanık tekrar aynı şekilde taaa gece bire kadar devam ediyor sonra iki saat uyuyor aralıksız 3 te kalkıyor gene on dakika uyuyor yarım saat uyanık haliyle yetişkin biri olarak on dakikada anca uykuya dalıyoruz uyandığı için hiç yatamıyorum bende . Gazı yok karnı tok göğsüm boşalana kadar içiyor ki zaten sünmüş ve yumuşacık oluyor göğüs anlıyorum odamız sıcak duymam diye aynı odada uyuyoruz beşiği yanımda gece lambası takılı ama çok az aydınlatıyor ışık rahatsız etmesin diye böyle tercih ettim . Altı kez bez değişin diyorlar ben günde 12 bez degisiyorum asla altı ıslak kalmıyor. Muhakkak her emmeden sonra geyirmesini sağlıyorum çıkarıyor gazını asla kusma yok midesinin havasını aldığım için sağlıkçıyım ama bende çare tükendi uyumuyor 😔

X