- Konu Sahibi nnisanyagmuruu
-
Kızlar selam. Bugun yabancı bir forum keşfettim bu konuda. Bizzat hastaların yazdıkları ve paylaştıkları şeyler, hastalığın evrelerine göre, vs. alt forum başlıkları var. adresi : Breastcancer.org Discussion Boards - breast cancer discussion forums orada yazan birşey dikkatimi çekti. bazı hastalar var ki, ameliyattan önce detaylı röntgen ve ultrasonografi çekilmeden ameliyata alınan, daha sonradan, aslında en baştan beri metastaz yapmış, evre aslında en başından itibaren daha ileriymiş diyen hastalar var. Sizin de aklınızda bulunsun, bu tip birşey başınıza gelirse doktorunuzdan diğer ogranlara da yayılım olup olmadğının araştırılmasını isteyin. Öyle vakalar var ki , lenf tutulumu olmadan diğer organlara sıçramış durumlar var. Yanlış anlamayın, kimseyi korkutmak ya da umudunu kırmak istemiyorum. Ama tedaviye başlamadan önce neyin ne olduğu iyice anlaşılsın, tedavi temiz yapılsın diye uyarıyorum. Bu bilgiyi bilirken paylaşmassam, bigün bu sayfada böyle birşey okursam büyük vicdan azabı duymamak için yazıyorum şu an bunu. Hepimize allah sabır versin.
amin hepsine inşallah. :Saruboceq:
birşey sorucam C erB B-2 1 ne demek biliyor musunuz? internetten ER-PR, P-53, Ki-67 falan bunların ne olduklarını buldum ama bunu anlayamadım.
canım merhaba geçmiş olsun.Sakın kesinlikle ısırgan otu ve greyfurt vermeyin zehirleme yapıyormuş doktorunuzun bunu size söylemesi gerekiyordu.
Çok geçmiş olsun. Bu yazdıklarını detaylı patoloji raporunda görmüş olmalısın. Tümörün hangi tedaviye daha iyi cevap verebilecegine dair doktoru yönlendirici bilgiler bunlar. Bazı testler yapıyorlar patolojide ve bildiğim kadarıyla, Cerb demek tümörün gendeki bir bozulmayla alakalı olabilecegini gösteriyor. ER : östrojen, PR progesteron reseptörleri. Bunlar pozitifse hormonal kaynaklı/hormonal tedaviye daha iyi cevap verebilecegi ile ilgili bilgiler. B1 ve B2 de yine BRCA1 ve BRCA2 oalbilir diye düşünüyorum, yine tömörü oluşturan gen yapısındaki bozulmanın genetik kaynaklı olup olmadığı, yani meme kanserini oluşturan geni taşıyıp taşımadığıyla alakalı.
Benim de internetten kendi araştırdıklarım sonucunda edinebildiğim bilgilerdir bunlar. Bu işin uzmanı değilim tabii ki, hatalarım olabilir. Umarım yardımcı olmuştur biraz.
annen nasıl oldu canım?
Çok sevindim canım.İnşallah bu gezmeler onu güçlü kılar.çok şükür tedavi bitti canım 1 ay önce
artık 3 aylık kontrolleri var yalnızca
1yıldır hiç biyere çıkamadıya şimdi acısını çıkartıyor
geziyor sürekli
Çok üzüldüm canım.acil şifalar diliyorum.benim annemi de salı günü onkoloji ye sevk edecekler. kemoterapiye ne zaman başlanacağı kararlaştırılacakmış. En baştan bu konuyu okumam gerek :1no2:
Çok üzüldüm canım.acil şifalar diliyorum.
Benim de bir arkadaşım da lenf nodülü varmış.ameliyat ve kemoterapi olmuş ama nüksetmiş.İnşallah o da çabuk atlatır.
herkese acil şifalar.:Saruboceq:
Moral çok önemli
Hasta yakınlarını çok iyi anlıyorumNeyazikki benim annemde Over CA son evre ... burada bir topic de ben açtım. Herkese acil şifalar diliyorum.
annem KT sini 2 gün önce aldı ağrıları var.
bu dönemi atlatıp sadece kontrole gideceğimiz günleri iple çekiyorum. Kafamda öyle çok soru varki...
Beynim kemriliyor sanki.
Canım anneciğim seni çok seviyorum. İnsanın annesi 5 dk. fazla yanında olsa karmış... ben bunu anladım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?