Onkoloji - Kanser ve Türevleri Lütfen yardım! Annem ilk Kemoterapisini aldı

canım annemin iştahı çok güsel. bu defa bulantı falanda yok öle. azcık oluyo hemen geçiyo. oda günde 2 kere falan. yarım saati geçmiyo. mide ağrısı akşam başlıyo yemekten 1 saat sonra falan. mide koruyucu ilaç var kullanıyo sabahları. akşama etkisi geçiyodamı ağrıyo bilmiyorum. bide eklemlerinde çok ağrı oluyo. öle şiddetli değil ama uzun süreli. gün boyu halsizlik gibi bi etki var. ki bu doğalmış. bulantıdansa bu daha iyi geliyor anneme.

Nisanyağmuru,yoğunluğumdan dolayı uğrayamadım buraya.Küçük oğlum kıl dönmesi ameliyatı oldu.Tahlillerdi,ameliyattı,eve dönüştü derken onunla ilgilenmek zorunda kaldım.Ama herşeyin yolunda olduğunu okuyunca çok sevindim.Dilerim,böyle devam eder.Sevgiler.

çok geçmiş olsun arkadaşım..benim annem de meme ca nedeni ile ameliyat oldu.kemoterapi,radyoterapi derken o zor günleri nihayet Allahın izni ile atlattık.yaklaşık 4 yılı geçti.bayramdan sonra yine kontrol var..artık 6 ayda bir gidiyoruz.ağızdan tablet alıyor..sadece elinde sabahları şişme oluyor..onun dışında Allaha çok şükür iyi...biz dokuz eylülde tedavi gördük...siz nereye gidiyosunuz?lütfen sabırlı ve metanetli ol...inşallah Allah annene de şifalar verir bizimkisi gibi...

teşekkür ederim arkdşlar.yanımda olduğunuz için.annem bütün hafta yattı. öle ayağa kalkıp yemek yapmak vs gibi bişey yapanadı. parmakları şişti. vücudunda ağrılar hep var. yemeklerden sonra mide ağrısı oluyordu o olmuyo şimdilik. 2 gündür ateşi çıkıyo. ilaçta kullanamıyor. nanelimon kaynatıyorum ona. o iyigeliyor. iştahı kesildi.4-5 gündür çok çok bişey yiyemiyor. yarın 10.gün tahlili var. inş sonuçlar iyi çıkar ama annemde gözle görülür bi zayıflama var. napıcaz bilmiyorum. haftasonu hep yanındaydım. dört döndüm etrafında. ekim 30da son terapiyi alacak. 3 terapi kaldı. bianda önce atlatalım diye dua ediyorum.bitsin artık.

umarım en kısa zamanda toparlar annen nnisanyagmuruu, biz bile zaman zaman ne bitkinlikler yaşıyoruz, kolay değil ki durumu haliyle... az kaldı dayanacak ve yine mutfağına girecek annen inşallah!

canım inşallah herşey eskisi gibi olacak ....herşey bizim için hepimizin başına geliyor malesef böyle sağlık problemleri acil şifalar...sen morelini yüksek tut ve annene olumlu düşünceler aşıla...çünkü çok önemli morel

saol canım. sürekli moral vermeye çalışıyorum. inş tüm tedavinin bittiği.sağlığına kavuştuğu günleride görürüz..

annemin tamamen dökülen saçları artık çıkmaya başladı. minik minik kökleri belli oldu. 2mm falan var yok şuan.
karşıdan baktığımızda grimsi bi renk görünüyor.artık yüzü daha bi başka gülüyor annemin.
sanırım 2 aya 1cm olacak. ağrılar,kramplar,parmaklarda şişlik falan devam.
bunlar hep beklenen sonuçlarmış. ve bizde sabırla ağrıların geçeceği, tüm tedavinin biteceği günü bekliyoruz..

canım ya ne demiştim sana ilk başta inan bana gün geçtikçe annenin yüzü daha da gülecek.sonra sende geçmişe bakıp bu günler için dua edeceksin...
şimdi annenin saçları eskisinden daha sağlıklı çıkacak, yine eskisi gibi tarayacak o ipek saçlarını.... Sonra aradan tam 5 sene geçecek ve doktor size diyecek ki geçmiş olsun tamamen bitti.....o günlerde çok yakın inan bana

inş ablam ya. sizler sayesinde bilgilendim burda. bana çok moral verdiniz.
ve biliyomusun buseferkinde ağrı çok olmadı. 5.terapide ilaç değişti demiştim. 6.cı terpiye bikaç gün kala annem hala ayağa kalkamamıştı diyebilirim ama şuan 1hafta ve annem rahatlıkla geziniyor
şuan biraz buruk annem. kardşm üniv (hemşirelik) gitti.evde çok destek oluyodu kardşm ona.
allahtan anneannem geldi yanına.
8terapi. Nsl geçer bugünler diyordum hep. bak 2 terapi ve yalnızca 1ay kaldı.1ay sora bitiyor hepsi.
allahım hepmize uzun ömürler versin inş.:Saruboceq:
hastalara şifa versin,onları dermansız bırakmasın.:Saruboceq:

bugün 7.terapi için tahlile gitti annem.
ışın tedavisi için randevu vermişler. 2kasımda başlıyormuş.
inş bunuda bian önce atlatırız.

:teselli:canım çok üzüldüm ama sevindirici olan anneciğinin tedavi olabilmesiben de aynı kaderi paylaştım çok iyi anlıyorum şu an 3. yılımdayım hepsi geçicek merak etme hiç görmemiş gibi olucak annen allahın izniyle saçlarına badem yağı sürün daha çabuk çıkıyor ayrıca hiç bir bitkisel çay yada ilaç tedavisi uygulamayın kemoterapi ve radyo terapi bitince istediğinizi yaparsınız ama şimdi değilçünkü bitkisel kürler tedaviyi geciktirir hatta engelleyebilir bana doktorlarım söylemişti canım allah sabır ve kolaylık versin her şey güzel olucak merak etme canım güçlü ol ki etrafındakilere destek olabilesin özellikle de anneciğine dualarım tüm hastalar ve sizin için canım acil şifalar diliyorum:Saruboceq::Saruboceq:

öncelikle allah şifa versın dıyorum benım annem 20sene önce gögüs kanseri oldu ve bukadar yoktu kanser biz bilemedık annem dr gıttıgınde tahlile bıle gerek görmeden hatta eve dönme seni amelıyata alalaım dedıler sayılı vaktı kalmıştı ..annemde kemoterapi gördü eve geldıgınde 1hafta boyunca sürekli kusuyordu koku hassasiyetı oldu saçları kaşı döküldü ama ozamanlar mide bulantısı için hap fılan yoktu sanırım anneme mide bulantısını gıderıcı ılaç verılmemişti..yanı kusmalar olacak arkadasım belkıde sacı kaşı dökülecek ama bunlara takılma stres yapma bu dönemlerde annenın moralını yüksek tut sakın karsında üzüntülü durma sakıııın..bu hastalığı yenmek için bu tedavi olunacak neyapalım en baş düşmanı suan stres moralınızı yüksek tutun korkma bişeyden anneme herkez bu kadın ölür diyolardı ama ınan bana suan benden iyi:)sağlıcakla huzurla kal arkadasım..allah dert verdıyse dermanda verır korkma :teselli:

hepinize çok teşekkür ediyorum arkdşlar.
8 kez alacaktı kemoterapiyi ve 7sini aldık. son 1 tane kaldı. kaşları 4.terapidensora döküldü.ama tamamen değil.
saçları ve kaşları uzamaya başladı şuan.ki takmıyo bile artık.geçen gün cesaret edip bakmış aynaya.
bi irkildim korktum ama geçti hemen dedi.
artık aynaları açtık yani. elbise dolabı boydan boya aynaydı.kapatmıştım ben onları.
iştahı düzeldi.10 kg kaybetti bu dönemde ama atık yavaş yavaş kilo almayada başladı.
sürekli tartıyla takip ediyoruz kilosunu.
şimdilik herşey yolunda. hayırlısıyla sonuncuyuda aldıkmı tamamdır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…