• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

LÜTFEN okuyun birşeyler yazın :(

Ev alınırken babam yardım etti borç olarak verdi biraz para. ne zman borç isteyecek olsa kndi ailesnden hiç istemedi hep babama gttk. borçtan bunalmış ama bu bnm aileme gelince bunalma oluyor bnm zoruma giden bu ya daha 1 hafta öncesne kdr mangal yapalım planları vrdı ailesyle. şimdi bunlamadı ya. ya da ozman neden bunalmadı:ssz:

Allah yardımcın olsun.bencil erkekle ugrasmak zor.

Eşiniz çok bencil malesef.Bir erkeğe yakışıyor mu,benimkiler şunu yaptı,seninkiler bunu yaptı demek...

Daha fazla kötülük olmasın diye her defasında alttan alıp,barıştığınızı söylemişsiniz.Ama asıl kötülüğü siz yapıyorsunuz bence...Evet ömür boyu küs kalacak haliniz yok tabiki,ama bırakın o anlasın hatasını,tepkinizi koymalısınız...Sizin yaptığınız şuna benziyor;pislikleri halının altına süpürmek.Halı temiz gözüküyor ama açsan altını öyle değil....Demek istiyorum ki,sorunlarınızı konuşarak halletmelisiniz;konuşmadan,bir sonuca bağlamadan barışmayın,birşey yokmuş gibi devam etmeyin.Eşinizde,hatasını kabul edip alttan almayı öğrenmesi gerek.

Bu şekilde devam ederseniz,hep içinize atmış olacaksınız.Problemleri yokmuş varsayarak onların olmadığı gerçeğini değiştiremeyiz.Böyle içinize ata ata,en ufak birşeyde siz patlarsınız,başkalarının gözünde mesele küçük göründüğü için de;haksız konuma düşersiniz...

Konuşarak halledin mutlaka,Eşiniz haksızsa,alttan almayın.Kabullenmeyin,tepkinizi koyun.Fazla yüz bulmuş eşiniz,biraz kendisine gelmesini sağlamalısınız.Allah yardımcınız olsun...

Bencilsin desem asıl bencil sensin der hatta ben daha demeden o dedi çok bencilsn borcumuz vr sen neyi düşünüyorsun dedi sanki yatlar katlar istemişim kendisinden.Bu söylediklerinzi bnde çok düşündüm konuşmaya çalıştım ama yemin ederim ki konuşmaya çalışınca yoruldum diyorum ya birşeyi konuşmak istesem taa annesinin kız zmanından alıyor günümüze kadar bıdı bıdı anlatıyor.
sen öyle demiştn bn böyle demiştm ssen o duruma gtrdn bn bunu yaptım bla bla bla. en son bıkıyorum ayhhh tmm sus bn haksızım diyorum inan o duruma geliyorum. bazen annemle knuşuyorum olur kızım ne insanlar vr herkesn bi huyu vr. bu devirde böyle namazında niyazında evine bağlı biri zor bak ev aldı kiralarda süründrmedi evini mis gbi yaptı etti sabret olur öyle şeyler ne yapalım o da öyle sen iyi ol sen alttan al diye nasihatler verr. onlar geliyor aklıma aman diyorum bunu da al alttan neler var dünyada diyorum. hata ettim sanırım:43::43:

Annem de diyor sen bizi savunma kızım bırak ne derse desin sen sus cvp vrme bizi savunmaya hiç girme. ama elimde olmuyor işte haksızlığa hiç gelemem gelemiyorum bnm ailemn onca iyiliğine rağmen nankör olmasını sndiremiyorum. söylemsem içim içimi yiyip btiriyor.
çalışma konusu bnm evliliğimn sonu bile olabilir. O derece karşı. çok kıskanç çnkü. eğer söylediğim gibi diretiresm boşanma nedenim olur. o konuda da haksız gbi olurum. çnkü evlenmeden önce olur demiştm böyle olacağını düşünememiştm kaçkere yalvrdım çalışayım diye tatlı tatlı anlattım hep reddetti. şimdi çalışıcam diye diretsem hem onun ailesi hem bnm ailem bni biraz suçlu bulur bile bile evlendn şimdi kolay mı bukdr yuvayı yıkmak diye.

Üzülme canım benim yaa. Ne senin ailen ne onun ailesi mutfak dolabı yapacak diye bir şey mi olur ? bu mudur konu ?
Çalışssın kazansın yapsın olmadı eskiyle idare edin:( yada bıraksın siz çalışın siz destek olun ona. Ailenizden yardım istemek daha mı onurlu ? Mutfak dolabı onun değil sizin dert etmeniz gereken birşey değil mi? Gerekli durumlarda aileleriniz elbette destek olacaktır.

Ailen mutfak dolabını yenilesin demiş size... İsterse Sabancı'nın kızı olun bir erkeğe yakıştıramadım bu sözü?

Ay adama bak yaaa.. cidden senlik bir durum yok hiç sıkma canını.
Ne yapmısssın da saygı bekleme diyor, odun ne demek
yaa :53:
Ben yerinde olsam 'bundan sonra saygı görmemesi gereken kişi sensin,sana zaman veriyorum otur düşün, kendini düzeltene kadar muhattap olmayalım derdim.. hatta fazlasını derdim :26:

Umarım aranız en kısa zamanda düzelir.
Eşlerin böyle birbiriyle hesaba kitaba oturması çok kotu :(

Birde inatlaşmayın anneniz en güzel tavsiyeyi vermiş size. Allah başka dert vermesin bunlar basit şeyler canım benim.

üzülüyorum genel halime üzülüyorum.ne yapmam gerektiğine karar veremiyorum. kestirip atmak. boşanmak. alttan almak. trip atmak. barışmak. hakkımda hangisi hayrlıdr bilemiyorum. ne yapsam değişir. çok severek evlendik bazen diyorum özlemek usanmaktan daha mı iyidir. snra bu bir evlilik sevgili olmak gbi değil sevgilinden ayrılırsın biter 2 3 4 hafta snra dayanamaz geri dönebilirsn. ama ya boşanınca aşkımdan acımdan keşkelere boğulurmuyum diye düşünmekten çok yoruluyorum ve biyre varamıyrum.

üzülüyorum genel halime üzülüyorum.ne yapmam gerektiğine karar veremiyorum. kestirip atmak. boşanmak. alttan almak. trip atmak. barışmak. hakkımda hangisi hayrlıdr bilemiyorum. ne yapsam değişir. çok severek evlendik bazen diyorum özlemek usanmaktan daha mı iyidir. snra bu bir evlilik sevgili olmak gbi değil sevgilinden ayrılırsın biter 2 3 4 hafta snra dayanamaz geri dönebilirsn. ama ya boşanınca aşkımdan acımdan keşkelere boğulurmuyum diye düşünmekten çok yoruluyorum ve biyre varamıyrum.

Boşanmak için ani karar olur, acele etmeyin..
ama altta da söylediğim gibi mutlaka kırıldığınızı bilsin, bilsin ki bir daha öyle konuşurken kıracağını da anlasın.
Biraz mesafeli, ciddi ve kırgın durmak işe yarayacaktır diye düşünüyorum..
Ört pas edince ilerde aynı şeyleri tekrarlamakda zorlanmayacaktır.

hiç hoş bir konuşma olmamış,üzücü bir durum benim eşimde böyle yapsaydı kırılırdım,tavrını göster yumuşama,sonrasında hatasını anlayacaktır..

Boşanmak için ani karar olur, acele etmeyin..
ama altta da söylediğim gibi mutlaka kırıldığınızı bilsin, bilsin ki bir daha öyle konuşurken kıracağını da anlasın.
Biraz mesafeli, ciddi ve kırgın durmak işe yarayacaktır diye düşünüyorum..
Ört pas edince ilerde aynı şeyleri tekrarlamakda zorlanmayacaktır.

siz ve sizin gibi düşünen arkadaşlarım haklısınz. bundan sonra 1 ay 2 ay da uzayacağını bilsem konuşmayacağım affetmeyeceğim. birde yemeğini filan yapayım mı yoksa dediği gbi odun gbi olup hiç birşeyi ile uğraşmayayım mı? yemek yapmayıp odama çekilsem haksız duruma düşermiyim?

Daha neler boşanmakta nerden çıktı? Çok kırıcı konuşmuş orası kesin. Önce bir sinirleriniz geçsin. Alın karşınıza saygı ve odun konularında sakin sakin konuşun. Sizinde ona saygınızı kaybedeceğinizi söyleyin. Bu dolap meselesine de girmeyin çıkamazssınız gibi geliyor bana.

Hadi rahatla biraz dağıt kafanı canım benim. Sonra konuşursunuz.

Bunları söyleyebildiğine göre odunun alası o canım hemde dalı budağıyla.
Hiç anlamıyorum üniversite mezunu bir insana çalışamazsın izin vermiyorum demeyi.
Siz bunu baştan kabull etmiş olmalısınız.
Keşke çalışıyor olsaydınız inanın bu şekilde konuşmaya cesaret edemezdi yada bu kadar ileri gidemezdi.
Çok kırıcı çok ama çok değil üç güne yine yanaşır şeriatten falan bahseder vazifenizi yapmanızı ister.
Ne zihniyet ama.
İşiniz zor Allah yardımcınız olsun.

gerçekten zor. 2 günümz iyi 3 günümüz kötü geçiyor. bazen diyorum ben mi bilmiyorum ben mi idare edemiyorum. başkası olsa nasıl idare edrdi bşka biriyle mutlu olabilirmiydi? sonra diyorum bna başkası olsa gerçekten kıymetimi bilirmiydi. bnm gbi ailem gbi insanlarla karşılaştığına şükredermydi. sonra diyorum kmse 4 4lük değil bşkasının da başka bi huyu olacak çekilmez br yönü olacak sabret düzelir diyorum. sonra sabret sabret yıllar geçiyor gnçliğimi veriyorum yarn öbürgün ayrılık olsa biyerden snra işe girmekde zor belli bi yaştan sonra hayata nekdr tutunabilirim. kafam okdr karışık ki:37:

eşin tamamen haksız hem kavga çıkarmış,hem de sen çıkarmışsın gibi küsüp gidiyor.annenler ev hediyesini yapmışlar,ne mecburiyetleri var sizin mutfağınızı yaptırmaya .çok fena eşin valla düşündüğü şeylere bak

belliki canını yakmak için söylemiş bunları eşin...
sıkma canını hiç madem çalışmana izin vermiyor çatır çatır yiyeceksin parasını...
benimde eşim çalışmama izin vermiyor birkere böyle benzer bi konuda ailem söz konusuydu ve parasının lafını yaptı...
ve aldım karşıma konuştum şu gün şu evden çıksam aileme bile minnet etmem hayatımı kurarım,sana bağlı bi göbeğim yok bunu yaz o beynine,ya gider çalışırım sana böyle konularda taviz vermem ki çalışmamdan tek mutsuz olacak insan sensin,yada senin kalbini kırmamak adına çalışmam otururum evimde ama sende bana bu evde paranın kelimesini yapamassın eşşek gibi bakacaksın bana ve zamanında harcadığın paraların hesabını yapmıycaksın bana dedim...

ihtiyacımız yok deyip beni çalıştırmayan adam zamanında şu kadar para harcadım ailene şunu aldım diyemez bana,varsa bi sıkıntın hesap çıkar çalışır öderim ben dedim bidahada açılmadı böyle bir konu...

sizde alın karşınıza konuşun derim...
çok borcu varsa evdeki bir eksiği ailenizin üstüne yıkacak kadar açıkta kaldıysa bu kadar bunaldıysa karısının çalışmasına izin vermek zorunda,vermiyorsa kapatacak o çenesini...
bu devirde kadınların bukadar akıllı mantıklı ve özgüvenli olduğu bir devirde kimse kimseyi parasıyla ezmeye kalkışamaz...

Son düzenleme:
çok doğru söylüyosun ben okkalı bir şekilde konuşayım onunla.:47:
belliki canını yakmak için söylemiş bunları eşin...
sıkma canını hiç madem çalışmana izin vermiyor çatır çatır yiyeceksin parasını...
benimde eşim çalışmama izin vermiyor birkere böyle benzer bi konuda ailem söz konusuydu ve parasının lafını yaptı...
ve aldım karşıma konuştum şu gün şu evden çıksam aileme bile minnet etmem hayatımı kurarım,sana bağlı bi göbeğim yok bunu yaz o beynine,ya gider çalışırım sana böyle konularda taviz vermem ki çalışmamdan tek mutsuz olacak insan sensin,yada senin kalbini kırmamak adına çalışmam otururum evimde ama sende bana bu evde paranın kelimesini yapamassın eşşek gibi bakacaksın bana ve zamanında harcadığın paraların hesabını yapmıycaksın bana dedim...

ihtiyacımız yok deyip beni çalıştırmayan adam zamanında şu kadar para harcadım ailene şunu aldım diyemez bana,varsa bi sıkıntın hesap çıkar çalışır öderim ben dedim bidahada açılmadı böyle bir konu...

sizde alın karşınıza konuşun derim...
çok borcu varsa evdeki bir eksiği ailenizin üstüne yıkacak kadar açıkta kaldıysa bu kadar bunaldıysa karısının çalışmasına izin vermek zorunda,vermiyorsa kapatacak o çenesini...
bu devirde kadınların bukadar akıllı mantıklı ve özgüvenli olduğu bir devirde kimse kimseyi parasıyla ezmeye kalkışamaz...

bütün suç sizde
hayatımda kimse bana bunları söyleyemedi
hele ki aileme
söyletmedim çünkü
söyletmeyeceksiniz arkadaşım
söylemesine fırsat vermeyeceksiniz
bu kendi işinizi yapıp paranızı kazanmakla olur
karşısında dik durup lafını ona yedirmekle olur
bi şeylerle olur
ama oturup dinlerseniz bi de üstüne ağlarsanız
her şeyi söylerler böyle işte

bu gururlu erkek rolü yapan adamlarada hastayım. sen karını çalıştırma erkeksin ya ama karını ailesi perde almış vay o olmazmış mutfak dolabınıda alsınmış. oldu seni verirken baban kendi maaş kartınıda eşine promosyon verseymiş.

Back