• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

LÜTFEN okuyun birşeyler yazın :(

BtRt

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2013
1.146
1.211
83
Eşime azönce oturup sohbet ediyorduk. Kardeşim aradı. Babamın alması gereken bir para vardı alabilmiş onun müjdesini verdi sevindik.Sonra annem aldı telefonu artık bir yemeğe gideriz filan dedi öyle mutlu mutlu konuştuk kapadık telefonu.
Eşimin yanına gittim haberi verdim yemeğe gideriz dedi annem dedim. Ben gelmem dedi! şaşırdım niye gelmiyosun ya dedim annemler ne güzel işte para alabildiklri için yemeğe götürüyorlar dedim.
para almışlar bizim mutfak dolaplarnın parasını ev hediyesi diye vrseler ya dedi.bak bizimkiler dış kapıyı yaptırdılar.( kişi başı 200 tl verip) şok oldum! iyi de annem zaten oturma odamla mutfağımın perdesini yaptrdı ya ev hediyesi diye 250 tl tuttu. taşınırken ufak tefek masraf yaptı sürekli daha ne ev hediyesi dedim. yok o ev hediyesi gibi olmaz demirbaş değil ama bak bir kapı demirbaş sayılır demirbaş eşya alsalar dedi.bak mesela ben olsam düşünürüm o taraf şukadarlık kapı almış bnde o fiyat kdr bişey alsam diye düşünürüm. Ama dedim tek kişi almadı ki sizinkiler.
yok olmaz öyle dedi.ya saçma saçma konuşma dedim ne alaka demir baş. perde demirbaş değil gelinlik niyetine kullanıyoruz dimi eve kullanılmıyor dimi dedim.
Sonrasında kardeşim ev aldığında biz ona ev hediyesi almadık o aklımda dedim. Ne aklında benim durumum mu var borcum var dedi. ya ben hemen bugün mü dedim genişe çıktığımızda alırız.
tutturdu benim 120 mlyar ev kredi borcum var kardeşinin borcu mu var o ev alırken sağdan soldan yardım etmediler mi(borç niyetine aldıkları parayı söylüyor) onun nekdar borcu kaldı benim ne kadar borcum var ne mantıksız konuşuyorsun o bizim evimize hediye aldımı dedi.
o ara çok sıkışıktılar ama ev için aspiratör almayın biz size alacaz dediler dedim. hem önce onlar ev aldı önce bizim hediye almamız gerekir dedim.
hem ne alaka sen bir aylık bi 200 tl çıkaramayacak durumdamısın yani başka şeylere gelince para bulabiliyorsun da buna mı borcun var oldu.
kendisi kendi ailesine harcadığı hiç gözüne gelmez(benim de gelmez snuçta böyle şeylerin çingeneliğini yapmam buzmana kdr tek laf da etmedm niye aldın niye yaptın die hayıflanmadım da olsun dedim herzman) Zoruma giden kendi ailesine harcarken bu 120 bnlik parayı hiç gündeme gtrmezken bnm ailem söz konusu olduğunda vay efendim bnm 120bnlik borcum vr demesi. onun borcu bizden az bizim fazla alamayız demesi.
dedim senin ailenin de borcu vardı ama onlar bize aldılar demediler bizim borcumuz vr alamayız allah razı olsun ellerinden gleni yaptılar.
diyor ki bn dedim alamyın diye istemedm ozman da bn istemedim. iyi de diyorum burda istemeyen sensin karşı taraf değil ki. kardeşimin durumunda istemeyen bz yani karşı taraf oluyoruz.
böyle abuk subuk mantıklar kurup bana da mantıksızsız dedi. bizim borcumuz onlardan çok onların borcu az dolayısıyla hediye almasak da olur mantığını kuramıyormuşum diye.
tmm borcumuz var da öyle herzaman kıtkanaat geçinmeyiz. ev aldık kredi borcu.
yeri gelir 200 tl lik et alıp ailesi ile yeme planları yapar. daha 3 ay öncesne kadr krdeşinn 250 tl lik masrafını karşılar. 400-500 tl ye kadar sigara içer. aklımıza eser en kral yerde yemek yeriz. i phone almak istiyorum diye planlar yapar. yılda 2-3 kez tatil yapıyoruz.
ama bazen öyle bir ay geliyor ki hiç para bulamıyoruz borç da alabiliyoruz serbest meslek olduğu için.
tbi o kardeşim için bnları söyleyince çok üzüldüm ağlamaya başladım. ben çalışmadığıma çok pişmanım dedm(kendisi izin vermiyor) istediğin kadar pişman ol dedi.
ban çalışacam göreceksin dedim ne olursa olsun çalışacam senin parana minnet duymayacağım. git duvara anlat dedi. istersen boşa dedim çalışacağım ben.
o da sinirlendi kumandayı yere fırlattı
sen insanın moralini bozmaktan bşka bir işe yaramıyorsun dedi. sen böyle bnmle inatlaşmaya devam et kaybeden sen olacaksın dedi. Ben de sonu nereye varırsa varsın ben çalışacağım dedim hazırlandı evden çıkmak için çıkarken geldi sen bundan sonra bnden saygı filan bekleme sen bnm için bir odunsun şu odun ne kıymetteyse sende bnm için o kıymettesn dedi. insanın sinirini bozmaktan bşka hiç bi işe yaramıyorsun dedi. kapıyı çekti çıktı.
moralim bozuk içim buruk kafam karışık gelgitler yaşıyorum. inanılmaz kırgınım.
haksızmıyım hata mı ettim. lütfen bana yazın birşeyler söyleyin bir akıl verin.
başkasının konusu olsa kndm bir çözüm yolu bulurum ama konu bnm knum olunca çıkıp objektif gözle bakamıyorum yapsam bile acaba diyorum hep.:43::43::43::43:

Olur arasira boyle kari koca kavgasi. Sarilip barisirsiniz bisey olmaz. Hatta gerekiyosa nazlan biraz kus kocana:) tuzu biberi canim bunlar. Sakin olmaya calis.

ay o onu almış almamış ne kadar karışık hele hele bir erkeğin bunu kafasında tutup hesabnını yapması ne saçma , sana odun demiş ama kusura bakma da esas odun kendisi , hiç üzülme ağlama ve çalışmak için elinden geleni yap derim , hiç hoş birşey değil ama madem senin ailenin aldıklarını yada alınanın hesabını yapıyor senden bundan sonra o ailesine birşey yaptığında hemen yapıştır 120 binlik borcu

hayır izin vermiyor çalışmama.ama ünv mezunuyum.

ay o onu almış almamış ne kadar karışık hele hele bir erkeğin bunu kafasında tutup hesabnını yapması ne saçma , sana odun demiş ama kusura bakma da esas odun kendisi , hiç üzülme ağlama ve çalışmak için elinden geleni yap derim , hiç hoş birşey değil ama madem senin ailenin aldıklarını yada alınanın hesabını yapıyor senden bundan sonra o ailesine birşey yaptığında hemen yapıştır 120 binlik borcu
kendisine de dedim normalde şu konuşmayı bir erkek değil de kadın yapar gelin böyle şeyleri kurar kafasında kocasına bıdı bıdı yapar sen tam tersi. ben öyle çingenelikleri hiç sevmem. ya sonuçta artık aileyiz herkesle birlikte bugün ona yarın bana gereken ne ise adet usül ne ise yapılır bn ondan yanayım zoruma da gitmez. aile olmaktr bu sonuçta. ama o bir konuya başladımı taa annesinin kız zamanından başlar anlatmaya o öyleydi de bu böyleydi de. benim zoruma giden bu. nedir ya 150 200 tl lik bir ev hediyesi nedir ki. seon 1o gnde o parayı sigaraya veriyorsun.

kendisine de dedim normalde şu konuşmayı bir erkek değil de kadın yapar gelin böyle şeyleri kurar kafasında kocasına bıdı bıdı yapar sen tam tersi. ben öyle çingenelikleri hiç sevmem. ya sonuçta artık aileyiz herkesle birlikte bugün ona yarın bana gereken ne ise adet usül ne ise yapılır bn ondan yanayım zoruma da gitmez. aile olmaktr bu sonuçta. ama o bir konuya başladımı taa annesinin kız zamanından başlar anlatmaya o öyleydi de bu böyleydi de. benim zoruma giden bu. nedir ya 150 200 tl lik bir ev hediyesi nedir ki. seon 1o gnde o parayı sigaraya veriyorsun.

evet çok gereksizce muhabbetlere girmiş ki sizin ailenizin durumu iyi de olmayabilirdi yapamayabilirlerdi , erkek genelde bunlar kafasında tutmaz kv ile aran nasıl eşine bu konularda konuşuyor olabilir mi , sinirleriniz geçince eşinle güzelce konuş bakalım bu tarz ufak hesapların aranızda soğukluklar oluşturacağını , gereksiz tartışmalar yarattığını , sen ben olayına girince huzurunuzun kalmıyacağını , bu tarz konularla birbirinizi üzmenin kimseye fayda sağlamıycanı bilsin ,

çok kötü bi durum bu ya.erkekler hep böyle yapıyor.onlar çalışıp kazanınca kendi ailelerine herşeyi yapma haklarını kendilerinde görüyorlar ama senin ailene gelince üçün beşin hesabı yapılıyor.benimde çok başıma geldi bu olay.ben bu olayda sizi haklı gördüm sana tavsiyem hemen yumuşama.o söylediği sözlerden pişmanlık duyup özür dileyene kendini affettirene kadarda konuşma.ben olsam öyle yapardım.size odun demiş madem ozaman sizde bi odunun olması gerektiği gibi sert ve katı olun derim.

evet çok gereksizce muhabbetlere girmiş ki sizin ailenizin durumu iyi de olmayabilirdi yapamayabilirlerdi , erkek genelde bunlar kafasında tutmaz kv ile aran nasıl eşine bu konularda konuşuyor olabilir mi , sinirleriniz geçince eşinle güzelce konuş bakalım bu tarz ufak hesapların aranızda soğukluklar oluşturacağını , gereksiz tartışmalar yarattığını , sen ben olayına girince huzurunuzun kalmıyacağını , bu tarz konularla birbirinizi üzmenin kimseye fayda sağlamıycanı bilsin ,

kv melek gibidir. konuşurken onu da dedim sen bu düşüncelerini git bi annene söyle bakalım sana ne diyecek dedm. kesinlikle ona kızar çnkü kv melektr olması gerekn ne ise o olsun ister eli açık merhametli anlayışlıdır. duysa oğlunu ayıplar sen nasıl böyle düşünüyorsun diye.
eşimle sonrasında tatlı tatlı konuşmaya çalıştığım konularda hep kendisini haklı buldu daha 1 kere de evet bnde böyle yapmamalıydım demedi. aksine birşeyi söylesem sende böyle yapmıştın sen dikkat ediyomusun ki ben de edeyim der.önce kendini düzelt der. şimdi bu konuyu konuşmak istesem durduk yere moralimi bozdun saçma sapan konuları açıp moral bozdun snrlendirdin dolayısıyla hakettin diyecek. ona göre bir sorun vrsa sen yaralanrsn sen üzülürsün yuvayı dişi kuş yapar evini kocanı idare etmeyi bileceksin diyor.
:ssz::ssz:

Bir yemek konusu nerelere gelmiş böyle şaşırdım.

Senin ailen şunu yapmadı benim ailem yaptı, helede bir erkeğe asla yakıştırmadım böyle şeyleri.

Kimse sizin evinizin demirbaş eşyalarını almak zorunda değil, bunu eşinize güzelce anlatın bence.

bazı kadınlar herşey kocaya denmez anlatılmaz derler yaa hak veriyorum ne polemiğe giriyosun git ona söylemeden ufak bir hediye al şartmı büyük olması koridoruna avize al yolluk al yada blender mikser tarzı bişey al ufak taksitli olur bunlar ödersin yumuşak bir anında söylersin bazı kocalar hakediyor maalesef kendi harcadıklarını gözleri görmez biz şunu alalım desek kıyamet kopar..

çok kötü bi durum bu ya.erkekler hep böyle yapıyor.onlar çalışıp kazanınca kendi ailelerine herşeyi yapma haklarını kendilerinde görüyorlar ama senin ailene gelince üçün beşin hesabı yapılıyor.benimde çok başıma geldi bu olay.ben bu olayda sizi haklı gördüm sana tavsiyem hemen yumuşama.o söylediği sözlerden pişmanlık duyup özür dileyene kendini affettirene kadarda konuşma.ben olsam öyle yapardım.size odun demiş madem ozaman sizde bi odunun olması gerektiği gibi sert ve katı olun derim.
tartışmalarımızın snucu hep yatakta barışmak oluyor. kadın kadınayız söylemekten çeknmiyorm. o istek olunca sarılmalar sırnaşmalar öpmeler başlıyor. 7 gün konuşmadığımı biliyorum. son gunlerde hergece sarıldı durdu öptü filan. tersledm bi kaçkere dokunma çek elini diye. bu sefer dini görevlerden girdi kadın böyle yapmamalıymış. dedim şeraitın da hep sana hizmet ediyor bana gelince şeriaattan bahsedersn kndn bir kadına davranma konusunda şeriatı düşünmezsn.
öyle böyle öpe öpe bişekilde kırıyor sinirimi. ama konuşmak problemi çözmek yok. konuşmaya çalışsam sende böylesn sen öyle yaptın hakettin diyor halbuki o konuları da anlatmış olsam haklı olduğumu anlardnz. bende iyi niyetli yufka yürekli bi insanım aman diyorum evliyiz seviyoruz brbrmzi daha fazla kötülük olmasın neyse barışalım gtsn huzurmz olsun kapatıyorum konuyu eskisi gbi oluyorum.

bana düzenli para vermez. geçiş dönemindeyiz sabret evin borcu bitince verecem dedi.
bir ihtiyacım olur 20 30 40 verir öyle. heray belli bir mktar param olsa zaten ona söylemem.
bazı kadınlar herşey kocaya denmez anlatılmaz derler yaa hak veriyorum ne polemiğe giriyosun git ona söylemeden ufak bir hediye al şartmı büyük olması koridoruna avize al yolluk al yada blender mikser tarzı bişey al ufak taksitli olur bunlar ödersin yumuşak bir anında söylersin bazı kocalar hakediyor maalesef kendi harcadıklarını gözleri görmez biz şunu alalım desek kıyamet kopar..

eşiniz biraz borçtan bunalmış.bir yardım eli istiyor farklı bir dille.bilmem anlatabildim mi? erkekler pek borç sevmezler :14:

eşiniz biraz borçtan bunalmış.bir yardım eli istiyor farklı bir dille.bilmem anlatabildim mi? erkekler pek borç sevmezler :14:

Ev alınırken babam yardım etti borç olarak verdi biraz para. ne zman borç isteyecek olsa kndi ailesnden hiç istemedi hep babama gttk. borçtan bunalmış ama bu bnm aileme gelince bunalma oluyor bnm zoruma giden bu ya daha 1 hafta öncesne kdr mangal yapalım planları vrdı ailesyle. şimdi bunlamadı ya. ya da ozman neden bunalmadı:ssz:

Eşiniz çok bencil malesef.Bir erkeğe yakışıyor mu,benimkiler şunu yaptı,seninkiler bunu yaptı demek...

Daha fazla kötülük olmasın diye her defasında alttan alıp,barıştığınızı söylemişsiniz.Ama asıl kötülüğü siz yapıyorsunuz bence...Evet ömür boyu küs kalacak haliniz yok tabiki,ama bırakın o anlasın hatasını,tepkinizi koymalısınız...Sizin yaptığınız şuna benziyor;pislikleri halının altına süpürmek.Halı temiz gözüküyor ama açsan altını öyle değil....Demek istiyorum ki,sorunlarınızı konuşarak halletmelisiniz;konuşmadan,bir sonuca bağlamadan barışmayın,birşey yokmuş gibi devam etmeyin.Eşinizde,hatasını kabul edip alttan almayı öğrenmesi gerek.

Bu şekilde devam ederseniz,hep içinize atmış olacaksınız.Problemleri yokmuş varsayarak onların olmadığı gerçeğini değiştiremeyiz.Böyle içinize ata ata,en ufak birşeyde siz patlarsınız,başkalarının gözünde mesele küçük göründüğü için de;haksız konuma düşersiniz...

Konuşarak halledin mutlaka,Eşiniz haksızsa,alttan almayın.Kabullenmeyin,tepkinizi koyun.Fazla yüz bulmuş eşiniz,biraz kendisine gelmesini sağlamalısınız.Allah yardımcınız olsun...

tersi kendi söküğünü dikemezmiş. seninkiside o misali. ama inan bana herkes böylesi durumda.
demekki içinde neler yaşıyorsa. hemen hemen tüm erkekler böyledir. benimde evlenmeden önce birikmiş param vardı.
onu ev alırsak üzerine koyarım diye düşünüyordum, kendide billiyordu harçatmam demiştim, bende ellemem demiştim.
sonra kendisi aylarca arabalar araştırıyordu. arabamız gayet iyidi. sonra kendi kendine gelin güvey olup, durduk yere arabayı yenilemek istedi, bende buna gerek yok dedim. şükür herşeyimiz var ev alırsak kullanacağım bu parayı dedim. araba getirmiyor götürüyor daha çok dedim. benimle aylarca tartıştı. para istedi, vermedim. bana küstü. eşler paylaşmazmı dedi, bende ben sana son sözümü söyledim dedim. gitti kredii çekti. kredi daha bitmedi, hala aramızda tartışma konusu nasıl içine oturduysa bu sorun.
seninkiside o misali. hatta annemler çok sıkışmıştı ellerinde para yoktu. ailemi kimseye muhtaç edecek değilim. eşime sadece ailemin paraya ihtiyacı olduğunu dile getirdim ve benimle resmen hiiiiç konuşmadı. eve ayırdığım parayı aileme vereceğimi duyunca kötü oldu. fakat bizim durumumuz kötü olsaydı, para tabikide ikimizin. arabayı yenilemek için sadece gerek duymadığımdan ellettirmedim. hala içinde bir utke kaldı. halaaa... sen sen ol, eşinin yaptıklarını takma. sonra yine iyi olursunuz merak etme.
sen aileni savunma, sadece tatlı dille imkanları buna yetti dersin. fazlasına gerek yok. laf kalabalığına girme, o öyle tavir sergiliyorsa, hemen yanından uzaklaş.... sadece bukadarını söyleyebilirim. başka çağre yoktur canım. allah kolaylık versin.
eşinin aptallığı işte, küçük şeyler aslında. hediye alanında canı sağolsun, almayanında. niye bukadar sorun yapıyorlar anlamıyorum.

allah kolaylık versin.

Aman erkeklerin cogu ayni iste, ne yapacaksin.
Benim esimide gözlemledimde, normalde iyidir, hostur, ama seytanligida tutmuyor degil.
Kizkardesi arar bahseder mesela yeni araba aldik, ev aldik vs bir sevinir bir sevinir, keyfi keyifdir o gün.
Benim kizkardesim arasin bahsetsin cok iyi ise girdim, maasim iyi vs (ben konusurken duydu diyelim), ay bir surati asilir, o gün kesin bizim borclarimiz konu olur, nekadar salak oluruz hep baskalarina veriyor oluruz bizim borcumuz olur vs vs - sanki öylesine söyleniyormus gibi, tüm gün keyfi olmaz.
Bariz kiskanclik. Senin ailenin rahatini cekemiyor.
Durumlari cok kötü olsunda istemez, ama kendisinden iyi/mutlu/rahat olmalarinida cekemiyor iste.

çok fazla yoruma gerek yok bence..işe girip ekonomik özgürlüğünüzü kazanın..o zaman böyle konuşmalara zaten giremez..
bir de de üniv.mezunu olup da evlenince çalışmayan kadınlara üzülüyorum gerçekten..ailenizin , sizin verdiğiniz emeklere yazık oluyor herşeyden önce..

Back