- 14 Kasım 2014
- 665
- 739
- 36
-
- Konu Sahibi Uniqueangel
Onuda denedim o konusurken bana yaptiklarini yaptim ewde kiyamet koptu.sonra dedim nasil oluyormus gordunmu bana nasil davrandigini.oda diyor tamam bundan sonra boyle olacak.ee zaten boyleydi sanki dinliyormuydunda bundan sonra dinlemeyeceksinValla bu durumlarin cozumu empati de esinizi siz taniyorsunuz daha mi kotuye gider bilmem. Ben sizin yerinizde olsam bisey anlatirken ne sacma ne alakasi var oyle sey mi olurmus sacmalama gibi ters cevaplar verir dinlemezdim. En kotu birsey anltirken dinlesem bile sonunda hii ne dedin derdim.( Salak vs. Kelimelerini kullanirmisydim bilmiyorum. Cunku hakliyken haksiz olmak var isin ucunda)
nasil oldugunu anlamasi lazim. Sonucta oyle de tartisiliyor boyle de tartisilir belki ama ihtimal dahilinde farkina varabilir
Hayir aglayip susan sinen bi kadin degilim.kaba olacak ama kavgaysa kavga terketmekse terk etmek yirtikta davrandim.ama adam degismedi.rezillik kaldi bize sadece.tartisma sesini duyan komsular ailemin uzuntusu vsBöyle eşlere sinir oluyorum kendisi Albert Einstein sanki ! Abartmıyorsunuz da bence eşinize karşı kendinizi savunun yani ağlayıp susmayın.
Ne diyeyim bilemedim siz de ona onun size davrandığı gibi davranın.Hayir aglayip susan sinen bi kadin degilim.kaba olacak ama kavgaysa kavga terketmekse terk etmek yirtikta davrandim.ama adam degismedi.rezillik kaldi bize sadece.tartisma sesini duyan komsular ailemin uzuntusu vs
O adam bir sekilde degisir ise girmekle. Baska degismez. Sebebi seni gucsuz gormesi. Zengin olsaydinda seni asagilamayacakti. Ezmesini istemiyorsan mecbursun. Yapamam diyorsan bir an once adamdan kurtul. Zaman gectikce daha mutsuz ve umutsuz olacaksin. Baska yolun yok guven bana.Ben onu degistirmek icin 3 yil ugrastim olmadi.artik onu degistirme cabam yok cunku biliyorumki degismeyecek.isi cok istiyorum ama bulundugun yer skintili bsu konuda.ama bu boyle gitmeyecek ya kendine gelecek yada beni kaybedecek
Cahillik üniversite okumakla giderilmiyo ama sizin eşiniz cahilin önde gideni hatta bayrak sallayanı bu ne ya saf salak ne demek ayıp ya onca lafı et et sonra yatağa da girince tövbe estağfurullah ya. Özür dilerim amacım eşine hakaret etmek değil ama sen kadınsın ve o söylediklerinde de sonuna kadar haklısın canım kadınlar gününü niçin kutluyoruz amerikada fabrikada çalışan kadınlar grev yapmış sonra polisler kadınları fabrikaya kilitlemiş ayaklanma olmasın diye sonra yangın çıkmış kadınların hepsi ölmüş o olay yüzünden kadınlar gününü kutluyoruz niye birkaç tane beyin özürlü erkeğin yüzündenCok iyi farkindayim degismeyeceginin.3 yildir kac kere kavgalar ettim anlattim sorunlarimi.bu huyundan nefret ettigimi kendimi yanliz hissettigimi. Ama anlamadi anlamadi.hala ayni.bir kere demediki haklisin veya burda hatalisin canim.yok adam degismeyecek
Kusura bakmayinda erkek bir isle mesgul olurken kadin tarladan sonra yemegini bulasigini camasirini utusunu cocuk varsa cocugunu halledip bide kadinlik yapiyor.bunlarin hepsiyle erkek ugrassin kadin sadece calissin oda olurkonuştuğunuz konu hakkında haksızsın bencede çünkü kadın erkek farketmez köyde fabrikada tarlada orda burda herkes zor şartlar altında çalışıyo.sadece kadınlar değil.seni aşağılaması konusunda tabiki çok haklısın.
Bu arada erkek napiyor elini yuzunu yikayip oturuyor.yipranan hangi taraf sizce ?konuştuğunuz konu hakkında haksızsın bencede çünkü kadın erkek farketmez köyde fabrikada tarlada orda burda herkes zor şartlar altında çalışıyo.sadece kadınlar değil.seni aşağılaması konusunda tabiki çok haklısın.
Sabah 8 de kaltik fox haberi izlerken spiker Nazim Hikmetten kadinlar gunune dair bir siir okudu ( bu arada tum kadinlarimizin kadinlar gunu kutlu olsun ) siirde kadinlarin yerinden zorluklarindan kiymetinden bahsediyordu.bende yorum yaptim dinledikten sonra aynen aktariyorum.ben = kadinlar cok cekiyor.koy yerindeki kadinlarin isi daha zor esim = neden zormus zorlami tarlaya gonderiliyorlar sanki. Ben = teknolojiden faydalanamiyorlar. Esim = internetmi lazim faceyemi gircekler sanki. Ben = ne interneti tarlada kullanilacak makinalardan bahsediyorum. Esim = ne saf saf konusuyosun salak para varda onlarmi almiyor.hem kadinin is hayatindaki yeri diye tutturuyosunuz sanki bizmi engel oluyoz gidin calisin. Ben = sen herkesi kendin gibi sanma.doguda zehir gibi kizlar var okula ginderilmiyor calismasina izin verilmiyor onlardan bahsediyorum. Esim = tarlada bi kadinmi calisiyor erkeklerin isi daha zor.... Tabi bu konusmalari yaparken durmadan hakaret ediyor bana salak saf bos bos konusma diyor.ben oyle bir bozuldum oyle bir agrima gittiki anlatamam.istemsiz aglamaya basladim.ne dedim ben sanada bana bunlari soyluyosun dedim.tamam dusuncesini degistiremem kac yasinda insan ama benim agrima giden ben esimle hic bir konuda konusamiyorum.her konuda ayni fikirde olmak zorunda degiliz.farkli fikirlerde konusma ortami yarataniyoruz bile hemen beni asagilamaya sinirlenmeye kalkiyor.farkli fikirleri konulari gectim ayni fikirde oldugumuz konulari bile kinusamiyorum beni asla dinlemez ve dinlemedigini coook iyi belli eder.neden ben kocamla konusamiyorum neden bisey paylasamiyorum dedim.bana dedigi sen hep bos konustugun icin seni dinlemiyorum.cok kirildim cok agladim.cunku hep merak ederdim beni neden dinlemedigini.gozlerimden yaslar oyle bir akiyorki tutamiyorumgittim mutfaga kahve yaptim ictim kendime geldim.iceri girdim o dusa girip gitti.simdi ewdeyim ve moralim cok bozuk.ewliyken yanlizim manevi anlamda. Esimle hiiiiicccc konusamiyorum. 3 yillik ewliyim fakat yanlizim.sizce benmi abartiyorum uzatiyorum.nasil bir yol izlemem lazim.daha yazacak cok sey var ama uzatmak istemiyorum.objektif goruslere ihtiyacim var
Bu arada erkek napiyor elini yuzunu yikayip oturuyor.yipranan hangi taraf sizce ?
O kadar tanıdık bildik geliyor ki yaşadıkların, hissettiklerin. Aynı şeyleri yaşıyoruz. Ben de henüz 1 yıllık evliyim; ne ümitlerle evlenmiştim. Çok sevdim, çok aşık oldum; hayatımda ilk kez bağlandım birine. Ancak eşimin bilmediğim bir yüzü varmış, nişanlandıktan sonra ilk kez gördüm o bilmediğim tarafını ve evlendiğimizde karşımda bambaşka biri vardı. Bana saygı duymayan, ani öfke patlamaları neticesinde hakaretler yağdıran , yeri geldiğinde kolumdan bacağımdan itip kakan hırpalayan sonra pişman olup özürler dileyip sözler veren birine dönüştü. Dönüşmedi belki de hep öyleydi... Evliliğin ilk günleri hatta ilk ayları cicim ayları olur ya hiç yaşamadım; her daim ağlıyordum. Çok da seviyordum eşim de en az benim kadar beni seviyor bundan şüphem yok. Ancak fikirlerimiz, hayata bakış açılarımız, insan ilişkilerimiz o kadar farklıymış ki... "ben eşimle bir şey paylaşamıyorum." demişsin ya bu cümleyi eşime kaç kere söyledim. Herhangi bir konuda konuştuğumuzu varsayalım veya izlediğimiz bir haber olsun olay, hemen benim aleyhime dönüyor; sürekli eleştiriliyorum. Sürekli "eksik" yanlarım tabii eşime göre eksik olan taraflarım tartışma konumuz oluyor. Özgüvenimi kaybettiğim bir ara. insanlardan kaçmak istediğim, ailemi bile arayıp sormak istemediğim günlerim oldu. Evimde mutsuzken her gün ağlıyorken dışarıya mutluluk pozları verdim.. Sürekli eleştirilmek, başkalarıyla kıyaslanmak nasıl bir duygudur bilir misiniz? Kaç defa karşıma alıp anlattım, rahatsızlıklarımı dile getirdim, incindiğimi söyledim ancak ne fayda... Şu an yine onun tarafından aşağılanmış durumdayım, ben de mesafeli davranıyorum. Ancak biliyorum ki bu böyle sürüp gidecek, hiç mi hiç değişmeyecek; çok umutsuzum çokkk...