Lutfen objektif olun sorun bendemi benmi abartiyorum ??

Abartmiyorsun haklsin ama malesef degistirmen zor oyle seyler soylediginde aģlama bir daha bence jendini aciz gösterme onu onemsedigini dusunuyor.kendinden emin ol.calisiyor musun peki

Cocugunuzun gozyaslarinizi sildigini, uzuldugunu hatta yaninizda oldugunu vs vs...

Konuyu acarken yazsaydiniz daha aciklayici olurdu.

İlk mesajinizda size salak diyen sonra dusa ve ise giren bir adam var.

Sonraki eklemelere ragmen ayni seyi tekrarliyorum.

'Ben mi abartiyorum' yazmissiniz, bir kadin bu muamele soz konusuysa 'ben mi abartiyorum' dememeli.

Tartisma cocugunuzun yaninda buyumesin istemissiniz ama kadin cinayetlerinin cogu bu sebepten...

Cocugum uzulmesin, olay buyumesin vs sozlu siddet fiziksel siddete donusuyor.

Universite mezunu bir kadin 'baba evine de dondum sonuc ayni' da dememeli bana gore.

Baba evinden bin yemin ve sozle geri dondurecegini bildigi icin etki etmemis nitekim oyle de olmus.

Birakin universite mezunu olmayi hicbir kadin asagilanmaya goz yummamali.

Hicbir guvencesi olmayan kadinlar bile kurtulabiliyorlarsa siddetten bunun snyalini herkes verebilmeli.

Objektif yorumlar istemissiniz konu acarken, benim yorumum da bu.
Tesekkur ederim yorumunuz icin ve objektifliginiz icin.haklisiniz yazdiklarinizda. Belki biseylere cesaret edememek oglumun olaylardan nekadar etkilenecegini bilmemek beni bu belirsizlige itiyor.cocuk icinde surekli asagilanma cekilecek sey degil.karar verip arkasindan durmam lazim sadece

Abartmiyorsun haklsin ama malesef degistirmen zor oyle seyler soylediginde aģlama bir daha bence jendini aciz gösterme onu onemsedigini dusunuyor.kendinden emin ol.calisiyor musun peki
İstemsiz aniden dokuldu gozyaslarim.hem oyle bi olduki bi turlu dinmedi.calismiyorum.ailelerden uzakta kucuk bi ilcedeyiz maalesef is alani yok burda

Maalesef zor durum. Esin seni asagiliyor hor goruyor, begenmiyor. Kisiliginden benliginden odun vermeden cikis yolun yok. Onda bile cikman mucize. Bu zihniyetin devami fiziksel siddet. Bir sure ayri kalsan bile adam ohh kafami dinliyorum dicek. Cinsel ihtiyac harici sana ihtiyac duymayacak. Ya adami ya kendini degistirmen lazim yada biri digerine uyacak. Bu defada sen sen olmaktan cikacaksin. Gercekten isin zor. İlla her ne olursa raziyim devam edeyim diyorsan on yargida bulunma, elestiri yapma, zitlasma, iddialasma, ne diyorsa onayla. Kisaca pohpohla. Fakat dedigim gibi sen sen olmaktan cikip bir robota donersin. Sen biraz daha aciklayici seyler yaz, Ben bir degerlendirme yapim dusuneyim tecrubelerimle sana bir yol gostermeye calisayim. Bu adami degistirmekte zor. Adam seni asagilamayi ogremis burda seninde sucun var sessiz kalmissin. Ailen arkandami cevren falan nasil. Calisiyormusun paran varmi. Birde adamin borcu falan varmi.

Çok haklısın. Eşinizin kendisi boş konuşmuş ama bunu bile göremeyecek kadar kendini beğenmiş biri sanırım. Ayrıca tartışma adabından da bihaber. Farklı düşüncelere sahip dahi olsanız saygı duymayarak ve hakaretlerle sindirmeye çalışıyor.
Benim teyzemin kocası da böyle. Teyzem ne dese direkt o öyle midir sende amma cahilsin, cahil cahil konuşma der. O kadar itici bir adam ki biz böyle yaptıkça onu kınıyoruz. Kendine ediyor yani. Sizin eşiniz de her yerde böyleyse kendini rezil ediyordur.
Zor bir durum ama canınızı hiç sıkmayın. Teyzem ellisinden sonra artık takmamaya başladı. Sanırım böyle daha mutlu onun hakaretlerini önemsemedikçe ve ben böyle düşünüyorum hırçınlaşma dedikçe eniştem kuduruyor bu sefer.

Maalesef zor durum. Esin seni asagiliyor hor goruyor, begenmiyor. Kisiliginden benliginden odun vermeden cikis yolun yok. Onda bile cikman mucize. Bu zihniyetin devami fiziksel siddet. Bir sure ayri kalsan bile adam ohh kafami dinliyorum dicek. Cinsel ihtiyac harici sana ihtiyac duymayacak. Ya adami ya kendini degistirmen lazim yada biri digerine uyacak. Bu defada sen sen olmaktan cikacaksin. Gercekten isin zor. İlla her ne olursa raziyim devam edeyim diyorsan on yargida bulunma, elestiri yapma, zitlasma, iddialasma, ne diyorsa onayla. Kisaca pohpohla. Fakat dedigim gibi sen sen olmaktan cikip bir robota donersin. Sen biraz daha aciklayici seyler yaz, Ben bir degerlendirme yapim dusuneyim tecrubelerimle sana bir yol gostermeye calisayim. Bu adami degistirmekte zor. Adam seni asagilamayi ogremis burda seninde sucun var sessiz kalmissin. Ailen arkandami cevren falan nasil. Calisiyormusun paran varmi. Birde adamin borcu falan varmi.
Calismiyorum. Ailem sonuna kadar herkonuda arkamda.saglam beni coook seven annem babam kardesim var.borc var ama odenemeyecek borc degil yani hesapli kitapli yapilan borclar.maddi yonden skintimiz yok cok iyi bir isi var ve cok iyi taninan bi sirketin isletme muduru kendisi.dediginiz gibi cinsel anlamda ihtiyaci olunca masallahi var ilgide.ama normal zamanlarda konusmayiz

O hep boyleydi hep ani sinirlenmeleri var hemen tepki verir ama uzatmaz.ben kolay sinirlenmem ama sinirlenince uzatirim.bide bana ne uzatiyosun der.tabi o kendi zehrini akitip rahatliyor sira bana gelince ben kavgaci yikici oluyorum.ewin gunah kecisi oldum.
Hep öyle olur zaten kendileri yaparken bişey olmuyo bu erkekler ne sanıyolar acaba kendilerini

Kitap okuyun. Eşiniz kitap okurmu kendini nekadar geliştirmiştir, fikirlerini anlatırken nekadar mantıklı konuşur bilemiyorum ama siz üni. mezunuyum demişsiniz zaten belli bi donanımınız vardır. Eşiniz sen sus ne bilirsin diyor ama özellikle size mi yapıyor yoksa kendi çevresine karşı da böyle mi? Zaten diyaloğunuzu okuduğumda mantıklı şeyler söylemişsiniz eşinizin söylediklerine bakarak. bu durumu artık ağlayarak kavga ederek bağırarak düzeltemezseniz. Ben olsam özellikle eşimin farkedeceği şekilde düzenli kitap okur, gazete dergi okur, aşağı yukarı gündemdeki konular hakkında bilgi sahibi olur ve bunu eşime değil eşimleyken başkalarının yanında beni dinleyecek insanlarla paylaşırdım. ki eşiniz aslında sözünüzün dinlenebilir olduğunu görsün. Hatta onun bilmediği bi konuda araştırma yapıp konuyu açın onu susturun ki nasıl bişey olduğunu anlasın. Ben onu hep dinlerim diyosunuz çok da güzel ama eşiniz dinlenilmeyip aşağılanmanın nasıl bişey olduğunu karşısındaki bilgili kadından bi süre öğrenmeli. Erkekler zaten söz hakkının sürekli kendilerinde olduğunu sanarak doğarlar ta ki biz kadınlar kendimizi onlara dinletene kadar. Allah kolaylıklar versin inşallah düzelir.

Calismiyorum. Ailem sonuna kadar herkonuda arkamda.saglam beni coook seven annem babam kardesim var.borc var ama odenemeyecek borc degil yani hesapli kitapli yapilan borclar.maddi yonden skintimiz yok cok iyi bir isi var ve cok iyi taninan bi sirketin isletme muduru kendisi.dediginiz gibi cinsel anlamda ihtiyaci olunca masallahi var ilgide.ama normal zamanlarda konusmayiz
Anladigim kadariyla sen calismadigin icin kendini senden ustte goruyor. Kibirli biri. Herseyi ben bilirimcilerden. Seni bu halinle begenmediginide unutma. Sana tavsiyem baska cocuk yapma. Buyuksehire tasinin dicem ama yapamican sanirim. Kendini bir sekilde degistirip gelistirmen lazim. Diplomani kullanacak bisiler yap. Sen ise girince birazda yargilamayi elestiriyi birakirsan bu adam seni asagilamicak inan bana. Hatta sana saygiyi arttiracak. Senin en kisa zamanda biseyler yapman lazim. Baska yolun yok. Diger turlu bu adam durmaz. Siddetin dozunu artirir. İse girip birazda disini gosterirsen oturur poposunun ustune kapatir cenesini. İs icin ailenden cevreden destek al. Senin cikis yolun sadece is. Adamin seni ezmesini istemiyorsan tabi. Bu tip zihniyet icin tecrubelerim bunlari soyluyor.

Al sana şu kadar yazı içinde tonlarca kadınlar günü mesaji,seç seçebildigin kadar...haklısın canım tabikide ama haklı olmak neyı değiştiriyorki...Kadın ve erkek esitmis diyorlar demi,hadi ordan diyorum bende...

Abartmiyosun haklisin esin de olsa bence boyle aşağılamaya hakki yok al karsina konus bu tavrindan asagilamandan rahatsiz oluyorum diye

Abartmiyosun haklisin esin de olsa bence boyle aşağılamaya hakki yok al karsina konus bu tavrindan asagilamandan rahatsiz oluyorum diye
Konusmanin hic faydasi olmaz. Eylem lazim. Bu tiplere guclu oldugunu ondan daha iyi oldugunu eylemle gostermek gerekir. bir is simdilik onu durdurur. Kariyer yada memurluk falan yemin ederim bu hodukler ayagini yalar. Yala dersin yalar. Sus kopegi gibi her dedigini yapar birak asagilamayi. Bunun derdi para degil. Kafasindaki imaj hicbir halta yaramayan bir kadinla evliyim. Amiyane oldu ama boyle.

Konusmanin hic faydasi olmaz. Eylem lazim. Bu tiplere guclu oldugunu ondan daha iyi oldugunu eylemle gostermek gerekir. bir is simdilik onu durdurur. Kariyer yada memurluk falan yemin ederim bu hodukler ayagini yalar. Yala dersin yalar. Sus kopegi gibi her dedigini yapar birak asagilamayi. Bunun derdi para degil. Kafasindaki imaj hicbir halta yaramayan bir kadinla evliyim. Amiyane oldu ama boyle.
Hic bir ise yaramayan kadin.... Ewet bende bu yasadiklarimdan sonra onun bu sekilde dusundugunu anladim hatta gecen gun sinir aninda bana dedigi laf buydu.sen ne ise yariyorsun bu ewde... Bende bilemedimki ne ise yariyorum ben.yaptiklarim nasil goz ardi edilebiliyor nasil vicdana sigiyor bende bilemedim

Hic bir ise yaramayan kadin.... Ewet bende bu yasadiklarimdan sonra onun bu sekilde dusundugunu anladim hatta gecen gun sinir aninda bana dedigi laf buydu.sen ne ise yariyorsun bu ewde... Bende bilemedimki ne ise yariyorum ben.yaptiklarim nasil goz ardi edilebiliyor nasil vicdana sigiyor bende bilemedim
Evet kafasindaki imaj bu emin ol. Zihniyetide boyle. Sen ne yaparsan yap 24 saat sadece bunla ilgilen yine imaj degismicek. Degerini asla dusunmicek cunku sen onun gozunde cok ozur dilerim hicbir ise yaramayan kadinsin. Fikride bu zikride bu. Tespit dogru. Cozumude tek. İse girmelisin. Yada adami degistircen. Bu boyle gitmez . Karar senin.

Böyle eşlere sinir oluyorum kendisi Albert Einstein sanki ! Abartmıyorsunuz da bence eşinize karşı kendinizi savunun yani ağlayıp susmayın.

Valla bu durumlarin cozumu empati de esinizi siz taniyorsunuz daha mi kotuye gider bilmem. Ben sizin yerinizde olsam bisey anlatirken ne sacma ne alakasi var oyle sey mi olurmus sacmalama gibi ters cevaplar verir dinlemezdim. En kotu birsey anltirken dinlesem bile sonunda hii ne dedin derdim.( Salak vs. Kelimelerini kullanirmisydim bilmiyorum. Cunku hakliyken haksiz olmak var isin ucunda)
nasil oldugunu anlamasi lazim. Sonucta oyle de tartisiliyor boyle de tartisilir belki ama ihtimal dahilinde farkina varabilir

Evet kafasindaki imaj bu emin ol. Zihniyetide boyle. Sen ne yaparsan yap 24 saat sadece bunla ilgilen yine imaj degismicek. Degerini asla dusunmicek cunku sen onun gozunde cok ozur dilerim hicbir ise yaramayan kadinsin. Fikride bu zikride bu. Tespit dogru. Cozumude tek. İse girmelisin. Yada adami degistircen. Bu boyle gitmez . Karar senin.
Ben onu degistirmek icin 3 yil ugrastim olmadi.artik onu degistirme cabam yok cunku biliyorumki degismeyecek.isi cok istiyorum ama bulundugun yer skintili bu konuda.ama bu boyle gitmeyecek ya kendine gelecek yada beni kaybedecek

X