Doğuma Hazırlık lütfen kız bebek ismi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Enguzeli eski isimler varsin olsun herkezde olsun simdiki isimler sanki uydurma gibi ha gecen kuranda isimler varda oda yanina uyduruk koymalarida yokmu

Etkayı bilmiyorum, çok saçma geldi zaten. Mihra Mihrimah gibi birşey, anlamı güzel ama telefonda falan anlaşılmaz, üç beş kere tekrar edecek çocuk. Ne gerek var?

İlkim. Bugün rüyamda kız çocuğuna hamile gördüm kendimi, nişanlıma ismini ne koyacağız diye soruyorum ilkim diyor etkilendim size de fikir olur belki :)

kökeni %50 ibranice ama.
cennet kapısında ki melek. de deniyor.
italyan ve arap şarkıcı- bir de ingilterede biri vardı elisa isiimli..
ama aıds testi de aynı...
ben hiç sevmiyorum elisayı...

Cennet kapısındaki melek anlamını burada uydurmuşlar herhalde, İbranice olduğu doğru ama. "Tanrı benim yeminimdir" gibi bir anlamda kullanılıyor. Benim Fransız arkadaşım var Elisa isimli, çok kibarcık bir kız. :)

elizabetten turetildigini bilmiyorum. ibranice ama. kapıda ki melek diye bende biliyorum.
neyse ya ben sevmem bu ismi

Fonetik olarak soyadınız ile uyumlu, arkadaşları arasında alaya alınmayacak ve güzel anlam taşıyan isimler olmasına dikkat edin.

Oğlumu kız zannettiğimiz zamanlardan mini bir liste yapmıştım
Hatırladıklarımı paylaşayım:

Özden
Beyza
Betül
Yasemin
Ayça
Deniz
Melike
Eda
Hazan
Zahide

Elif . zeynep. Ayse .fatma.emine.
Bizim cocuk lar büyüdüğünde her yer ecrin ceylin bilmem ne kaynayacak bizim siradan buldugumuz ama güzel olan isimler daha farkli bulunacak

Bunların hiç birini begenemedim canım. Erva mina melis ada hayal bence bunlar daha hoş.

Her isim konusunda oldugu gibi yine milliyetci dusunenler var :) insanlar eski zamanda yasiyorlarmis, o zamanlar zeynep, ayse, elif vs varmis, artik geldik 2017ye hala bu isimleri savunup, bunlari koyun demek abesle istigal :) Ayrica zeynpp isminden de gina geldi her uc kiz cocuktan birinin adi zeynep bi esprisi kalmadi bence..
Yeni ve anlamli isimler turedi, cunku devir degisiyor dunya globallesiyor oyle degil mi :)
Bir de bu cok kisisel bir secim, insanlari yargilayamazsiniz, niye nehir ya da niye duru diye? Ki bence cok da anlamli ve kulaga hos gelen bir isim duru, nehir oyle.. Ya da rüya... İlle her dogan cocugun adi zeynep le ayse olmak zorunda mi?
Zaten son seneler cikti bu eski isim modalari da.. Muhtesem yuzyil sagolsun, bizi eskiye, bayagi geriye goturdu ulke olarak... Halkin bakis acisini degistirdi..

Son zamanlarda toprak, maya, nefes, masal, kumsal da çok koyuluyor.

Ta küçüklükten beri kızım olursa mila koycam adını derdim büyüdüm hala aynı fikirdeyim kızım olursa adı kesin mila olacak. İlk zamanlar bu isim pek bilinmiyordu ben doğurana kadar yaygınlaşacak diye korkuyorum

Türkce ve anlamı guzel bi isim olsun istiyorum fakat çaga uygunda olsun aynı zamanda inanin isimlerimiz dahi eskiyor hersey gibi..suanda farklılık istiyor insanlar ..

Bizim de kız olacak inşallah. Bizde de Türkçe isim takıntısı var. Eleyerek 2 isme düşürdük: Ilgın veya Tuğçe. Ama İdil de hala aklımızın bir köşesinde.

Alya hariç düşündüğünüz bütün isimler güzel bence.
Alya ne bileyim özenti gibi geliyor bana ünlülerin çocuklarına koymasindan mi nedir ?
Nehir çok güzel Azra da güzel Beril de hoş.
Ben de Gökçe ismini onereyim türkçe bi isim.
Ama burada kafanız daha çok karışabilir içiniz ne diyorsa onu koyun derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…