- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 448
- Konu Sahibi Seheryelice
-
venüs - güneşBeril, nehir ,ceylin,alya, azra sizce baskada olabilir...
Ağzınıza sağlık. Yani Alya ve isimlerin sonuna getirilen su gerçekten özentilik...Yeni nesil isimler inanılmaz saçma. Telaffuzu zor. Bildiğin özenti kokuyor. Anlamı olan isimler verin çocuklarınıza. Bakın Türkçe olsun, Arapça olsun demiyorum. Anlamı olsun. İsim dediğin şey kişinin ömür boyu taşıdığı bir şey. Nehir nedir Allah aşkına ya? Akan su bildiğin. Saçma sapan bir şey. Çocuk su gibi aksın mı? Ne maksatla konulur böyle bir isim? Su gibi olsun, girdiği kabın şeklini alsın, bir duruşu olmasın...
Nedir yani? Hiç mi düşünmüyorsunuz bunları?
Yada Eylül. Yahu bildiğin ay ismi. 12 aydan birisi. Çocuğu şubat ayında doğdu diye adını şubat koyan duydum.
tamam nehirinde anlamı var. güneşin de şubatın da marsında... topragında... bencede abartmışsınız...Ben öyle mi demişim kardeşim? Türkçe, Arapça fark etmez anlamı olsun demişim.
Beril, nehir ,ceylin,alya, azra sizce baskada olabilir...
sinem koy. gönlüm kalbim demek.Beril, nehir ,ceylin,alya, azra sizce baskada olabilir...
Beril, nehir ,ceylin,alya, azra sizce baskada olabilir...
Kadin tanri ?? Tovbee ya koyma sakn bacim bu ismiAnlamı çocuklari ve hayvanlari koruduguna inanılan kadın tanrı
Benim ismim şura az insanda var. Ama birçok insan yanlış söylüyor. Geçen gün biri çok değişik bir isminiz var dedi. Yok Şule diyen büşra diyen suzan diyen şura demek çok mu zor anlamıyorum. Benim ismim az insanda var diye özel hissetmiyorum valla düzgün telaffuz etsinler öpüp başıma koyucamSon zamanlarda geleneksele dönüş diye herkes elif, zeynep, ayşe vs. koyuyor. Nispeten yeni nesil isimlerden ecrin, ceylin, ela heryerde kum gibi. Sınıflarda en az 3 tane elif, eylül, ela var.
Ben şahsen ismim nispeten modern bir isim olduğu ve eskiden çok beğendiğim halde ismimden tiksindim. 37 yaşında kadınım, 13-15 yaşındaki çocukların yarısı benim ismimi taşıyor. Markete girip ismimi başkasında duymadan çıktığım bir tek gün bile hatırlamıyorum.
Çocuğunuz sağlıkla gelsin inşallah. İsmini ne koyarsanız koyun, sizin zevkiniz ama lütfen kızılay dağıtmış gibi hep aynı isimlerden olmasın. Yeni isimler şöyle, eski isimler böyle demiycem. Anlamlı bir dünya isim var, illa ki güzel birşey bulunur yeter ki çocuğunuz kendini ismiyle bir sürünün parçası gibi değil, özel ve biricik hissetsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?