Doğuma Hazırlık lütfen kız bebek ismi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
İnanın ayni seyleri düsündüm sizinle kime söylesem ya bırak ya ortalık zeynep elif kaynıyor zaten diye çıkıştılar kiii bundan ögretmenler dahi müzdarip ecrin ve zeynep bir sınıfta kactane diyolar
Iyide Alya diye isim olur mu ? A yi kalın söylesen resmen alay konusu. Tamam zeynep olmasın ama eylül,damla,yagmur,ırmak..Bunlar güzel isimler.

Yeni nesil isimler inanılmaz saçma. Telaffuzu zor. Bildiğin özenti kokuyor. Anlamı olan isimler verin çocuklarınıza. Bakın Türkçe olsun, Arapça olsun demiyorum. Anlamı olsun. İsim dediğin şey kişinin ömür boyu taşıdığı bir şey. Nehir nedir Allah aşkına ya? Akan su bildiğin. Saçma sapan bir şey. Çocuk su gibi aksın mı? Ne maksatla konulur böyle bir isim? Su gibi olsun, girdiği kabın şeklini alsın, bir duruşu olmasın...

Nedir yani? Hiç mi düşünmüyorsunuz bunları?

Yada Eylül. Yahu bildiğin ay ismi. 12 aydan birisi. Çocuğu şubat ayında doğdu diye adını şubat koyan duydum.

bence direk asya, asya süper ben oğluma iki isim koydum pişmanım keşke tek isim koysaydım, kızım olursa asya düşünüyorum

Biraz abartmamış mısınız? O zaman bütün isimler Ayşe , Fatma, Zeynep olsun

Nefes :) ben de hep ya eylül ya nefes istemişimdir. Eğer ilerdeki eşime çok aşık olursam koymayı düşünürüm bizim nefesimiz

1)Anlaması, söylemesi, yazması kolay, bütün ömrü boyunca hecelemesi, düzeltmesi gerekmeyecek
2)Yetişkin olduğunda sırıtmayacak ( mesela 40-50 yaşında Oğulcan ?)
3)Anlamı kulaktan duyma ya da internette kimin yazdığı belli olmayan yerden okunmuş değil, açıp sözlükten bakılmış olan (özellikle Arapça kökenli kelimelerde çok yapılıyor )
4)Dalga geçilmeye müsait olmayan (okulda hayatını zorlaştırmayacak) isimlerden olmasına dikkat edin derim.
İlla kimsede olmayan nadir isimlerden koymaya çalışıp, boşuna yorulmayın, her isim döneminde sıradan olmaya mahkum.

İki oglum var 3. Kiz olsa adi haxir Elif Su. Abileriyle uyumlu degil ama seviyirum bu ismi.

Dilay (farsça+ Türkçe) Gönlü aydınlatan ay gibi güzel.
Gülendam (farsça) Gül boylu,ince uzun,güzel endamlı
Gökçe (türkçe) Güzel gösterişli kimse, 2. Melek, 3. Mavi gözlü kimse

kız olursa diye kenara not aldıklarım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…