- 22 Mart 2023
- 3.357
- 1.787
- 30
- Konu Sahibi ArasaNillGerek
merhaba hanımlar uzun zamandır hep olur bilgilenirdim genelde hastalıklar bazen kişiye göre farklı belirtiler verebiliyor diye. Şimdi sizlerden cevap bekleyen tarafım. 29 yaşındayım iki yıl önce doğum yaptım. Gebelik dönemimde genital siğillerim oluşmaya başladı ( ben et beni olduğunu düşündüğüm için önemsemedim.) 40ım çıktı ilk bir buçuk senesinde düzenli reglim oldu. Fakat bir buçuk yıldan sonra düzensizliklerim olmaya başladı yeri geldi çok kanamam oldu yeri geldi az oldu emzirme süreci diye önemsemedim. 2 ay önce emzirme yine bitirdik. O ay yani şubatın 4ünde lekelenme şeklinde 7 gün kanama yaşadım peçeteye sildikçe gelen ped doldurmayan bi kanama. Normal adet bekledim ama martın 1inde geldi 5 gün sürdü. Martın 14ünde tekrar kanamam oldu ve yine 7 gün sürdü. Lekelenme olan ay hormon tahliller ı'm yapıldı ultrasonda bakıldı temizdi. Tsh FSH prolaktin LH Estradiol tiroid hepsi normaldi. Lekelenme sürecinden beri idrar yaparken alt bölgede ağrı var idrar testi verdim o da negatif enfeksiyon yok. Ayın 14ünde başlayan ve 7 gün devam eden hafif kokulu akıntılarla devam edince siğillerim etkisiyle olabileceğini düşünüp KETEM'e gittim yaşım 30 olmadığı için tepecik eğitim araştırma hastanesinr gitmemi önerdiler. Hastanelerde 30 yaş altına hpv testi yapılır mı? Smear testi negatif çıkan hpv testi pozitif çıkan var mı yoksa 30 yaş sınırı için bir yıl ertelemeli miyim ne olur cevap verin birinci derece ailem ve akrabalarımda kanser öyküsü var
Son düzenleme: