• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen bir akıl verin bana...

Evlilik terapistine gitmeye ikna edebilirsin eşini. Evlilik 2 kisiliktir. Bunu terapist anlatir guzelce.
evlilik okuluna yazıldık umarım bir faydası olur. daha başlamadı ama...
ben kayınlarım gittikten sonra eşimle konuşmuştum zaten ne senin ne benim ailem tatil amaçlı geldiklerinde bir hafta on günden fazla kalmasın diye..
önce biraz bozuldu ama sonra kabul etmişti..
dün gece çok az kalırlar hemen geri yollayacağım dedi ama zannetmiyorum

evlilik ekonomik ozgurlugun var diye hemen bitirilecek basit bi iliski degil. ki aile akrabalar vs derken uzerinde bi baski var ayrica duygular da hemen kazandigin parayla onarilmiyor. evliligin ozellikle ilk yillarinda ciddi tartismalar cikmasi cok normal fakat olay ne kadar buyurse buyusun evden gidecek olan sen degilsin aileni karsina alip evlendiysen en ufak seyde gonderilecek olan sen degilsin. esini al sakin bi sekilde konus zoruna giden ne varsa degismesini kararli bi dille soyle yoksa onun o evden gitmesi gerektigini bilsin. ayrica ne kadar sevmesende esinin ailesi evine gelecek yapman gereken onlar icin huzurunu bozmak degil esinle aranizi bozmadan esine onlarin yaptiklari haksizliklari anlat. yani sorun cikaran sen olma asil sorunun kendi akrabalari oldugunun farkina varmasini sagla.

evlilik ekonomik ozgurlugun var diye hemen bitirilecek basit bi iliski degil. ki aile akrabalar vs derken uzerinde bi baski var ayrica duygular da hemen kazandigin parayla onarilmiyor. evliligin ozellikle ilk yillarinda ciddi tartismalar cikmasi cok normal fakat olay ne kadar buyurse buyusun evden gidecek olan sen degilsin aileni karsina alip evlendiysen en ufak seyde gonderilecek olan sen degilsin. esini al sakin bi sekilde konus zoruna giden ne varsa degismesini kararli bi dille soyle yoksa onun o evden gitmesi gerektigini bilsin. ayrica ne kadar sevmesende esinin ailesi evine gelecek yapman gereken onlar icin huzurunu bozmak degil esinle aranizi bozmadan esine onlarin yaptiklari haksizliklari anlat. yani sorun cikaran sen olma asil sorunun kendi akrabalari oldugunun farkina varmasini sagla.
çok şükür eski konuların üzerine kısa zamanda çok uzun yollar aldık eşimle...
çok büyük kavgalarımız oldu ve Allaha şükür birşeyler oturdu gibi.
Ya zaten ben ne saygısız bir insanım nede ileri geri konuşan bir insanım ailesine karşı..
Ama ailesi her defasında beni kötülüyor, özellikle görümcelerim.
Çünkü normalde kayınvalidemle hiç konuşmasak 2 defa konuşurduk ama şimdi hiç aramıyor...
En çokta kv üzüldüm, çünkü onu seviyordum ama o kesti muhabbeti ve benim yapacak birşeyim yok bu saatten sonra..

Merhaba arkadaşlar ben 11 aylık evliyim ve eşimin ailesi yüzünden pekte sağlıklı bir evliliğim yok. Biz baş başa iken hiç problemimiz yok sürekli arayıp aile olmamıza izin vermeseler de.
Eşimin erkek kardeşleri bizdeydi yaklaşık 2 hafta önce gittiler ve bir aya yakın bizde kaldılar. Kayınlarım bize gelirken eşimin tüm ailesine de teklif etmiştik gelin diye. Görümcem son ana kadar gelecekti son dakika vazgeçti. Doktora gidecekti burada, elinde güneş lekesi çıkmışta...
Dün gece eşime diğer kız kardeşi watsaptan ablamla, erkek kardeşim size gelecek yazmış eşimde madem bize gelecekler neden benim haberim yok demiş. Bana söyledi bende eşim benim ailemi el üstünde tuttuğu için evet gelsinler dedim. Doktora gidecekmiş burada. Anlaşamadığım bir insan, zor günler bekliyor beni... kusura bakmayın belki sizleri de sıkıyorum konularımla ama sizden başka kimsem yok paylaşacak...
valla eşinin ailesinden ne kadar uzak olursan o kadar iyi olursun. ben hiç birisini eve koymuyorum çokta mutluyum

Tepki göstermeden anlamayacak kardeşler sizin evlendiğinizi.

Bekar kardeşlerinin evine geliyorlar sanki.
yoo bu zamana kadar görümceme cevap vermedim ama bu sefer çok farklı olacak ezdirmeyeceğim daha fazla kendimi..
yaa umurlarında değil ki bu insan çalışıyor evde yok bide üstüne üstük hastayım...
kalitesiz makyaj malzemelerini sürüyor vucuduna sonrada yok leke çıktı yok şu.
tek derdim bu benim zaten hayatta..

valla eşinin ailesinden ne kadar uzak olursan o kadar iyi olursun. ben hiç birisini eve koymuyorum çokta mutluyum
ben o kadar uzaklaşmasını istemem eşimin nasıl ben kendi ailemden kopamayacaksam ama..
bunada birilerinin dur demesi lazım..

Merhaba arkadaşlar ben 11 aylık evliyim ve eşimin ailesi yüzünden pekte sağlıklı bir evliliğim yok. Biz baş başa iken hiç problemimiz yok sürekli arayıp aile olmamıza izin vermeseler de.
Eşimin erkek kardeşleri bizdeydi yaklaşık 2 hafta önce gittiler ve bir aya yakın bizde kaldılar. Kayınlarım bize gelirken eşimin tüm ailesine de teklif etmiştik gelin diye. Görümcem son ana kadar gelecekti son dakika vazgeçti. Doktora gidecekti burada, elinde güneş lekesi çıkmışta...
Dün gece eşime diğer kız kardeşi watsaptan ablamla, erkek kardeşim size gelecek yazmış eşimde madem bize gelecekler neden benim haberim yok demiş. Bana söyledi bende eşim benim ailemi el üstünde tuttuğu için evet gelsinler dedim. Doktora gidecekmiş burada. Anlaşamadığım bir insan, zor günler bekliyor beni... kusura bakmayın belki sizleri de sıkıyorum konularımla ama sizden başka kimsem yok paylaşacak...

ya öf diyorum başka bişi demiyorum. bune yaa bi huzur versinler artık. azcık cazgırlansan sende istemediğin şeyleri söylesen. çünkü bende eşime söylüyorum bak daha kötü olur diyorum görüşürsem. biraz ipleri ele alsan arkadaşım?

ya öf diyorum başka bişi demiyorum. bune yaa bi huzur versinler artık. azcık cazgırlansan sende istemediğin şeyleri söylesen. çünkü bende eşime söylüyorum bak daha kötü olur diyorum görüşürsem. biraz ipleri ele alsan arkadaşım?
bu sefer geldiklerinde cazgırlanmaya karar verdim sonradan olur mu bilemem..
Ya konuşuyorum oda birşeylerin farkında artık ama babası olmadığı için onlara karşı sorumlu hissediyor kendini..
Aileme karşı çok iyi olunca yok diyemiyorum bende.
Ya ayda bir birilerini yollayan kayınvalidem hiç mi düşünmüyor bu kız hasta hemde çalışıyor diye..
buraya gelene daha eve gelmeyin orada kalın diye ısrar ediyor..
kendi evlatlarıyla kendi başa çıkamıyor benim çıkmamı bekliyor..
Yoruldum artık..

bu sefer geldiklerinde cazgırlanmaya karar verdim sonradan olur mu bilemem..
Ya konuşuyorum oda birşeylerin farkında artık ama babası olmadığı için onlara karşı sorumlu hissediyor kendini..
Aileme karşı çok iyi olunca yok diyemiyorum bende.
Ya ayda bir birilerini yollayan kayınvalidem hiç mi düşünmüyor bu kız hasta hemde çalışıyor diye..
buraya gelene daha eve gelmeyin orada kalın diye ısrar ediyor..
kendi evlatlarıyla kendi başa çıkamıyor benim çıkmamı bekliyor..
Yoruldum artık..

bide erkek kardeşleri değil mi ne işleri var yeni gelinin evinde? benim eşim olsa 30 kere şutlardı kıskanç olduğundan dolayı. aslında sende eşine bi desen rahat edemiyorum falan die. kaynanaa kalsınlar gerekirse yemeklerini yapar götürürüm dersin. bir iki derken kurtulursun.

bide erkek kardeşleri değil mi ne işleri var yeni gelinin evinde? benim eşim olsa 30 kere şutlardı kıskanç olduğundan dolayı. aslında sende eşine bi desen rahat edemiyorum falan die. kaynanaa kalsınlar gerekirse yemeklerini yapar götürürüm dersin. bir iki derken kurtulursun.
Dedim eşime rahat edemiyorum duşumu bile acele ile alıyorum...
Eşimin söylediği ben onların babasıyım gelip te kalamazlar mı yanımda diyor..
ya mesela toplu olarak gelseler kalsalar sonra geriye kalan zamanda ben rahat ederim ama öyle yapmıyorlar
biri geliyor öteki gidiyor başım boş kalmıyor hiç
tamam bize 12 saat uzaklıktalar ama zaten bayramı orada geçirdik eee ondan sonrada kardeşleri bizdeydi
Ben kendi kardeşimi çağırmıyorum sırf belki onlarda gelmez diye
Amaaa nerdeeee.
Galiba bütün bu çabalar benim gitmem için..
Yani boşanmam için..

Dedim eşime rahat edemiyorum duşumu bile acele ile alıyorum...
Eşimin söylediği ben onların babasıyım gelip te kalamazlar mı yanımda diyor..
ya mesela toplu olarak gelseler kalsalar sonra geriye kalan zamanda ben rahat ederim ama öyle yapmıyorlar
biri geliyor öteki gidiyor başım boş kalmıyor hiç
tamam bize 12 saat uzaklıktalar ama zaten bayramı orada geçirdik eee ondan sonrada kardeşleri bizdeydi
Ben kendi kardeşimi çağırmıyorum sırf belki onlarda gelmez diye
Amaaa nerdeeee.
Galiba bütün bu çabalar benim gitmem için..
Yani boşanmam için..

tatlım böyle olduğunu zannetmiyorum. sadece sen çektiğin için hizmet ettiğin için sana geliyorlar. anladığım kadarıyla misafirperversin. evine gelen insanları da en güzel şekilde yedirip içirip gönderiyorsun o yüzden. ama bunun çok sık olması da sıkıntı. benimde kalma olayı olmamasına rağmen ilk başlarda evime çok gelen giden oldu. ve oturunca kalkmayan misafirler benim çıldırmama yetti. düşün sabah iş var ve misafir 12 den sora kalkıyor. biraz carlayınca eşime çağırmamaya başladı çok fazla. en azından haberli tedbirli geliyorlar. sen eşini karşına al konuş anlamıyorsa yine konuş yine konuş. ancak ben böyle anlatabildim. adam çok sonra durduk yere bana hak vermeye başladı birden. ama tatlım biraz emek vermen şart. maalesef evlilikler bizim gibilere zor. :(

tatlım böyle olduğunu zannetmiyorum. sadece sen çektiğin için hizmet ettiğin için sana geliyorlar. anladığım kadarıyla misafirperversin. evine gelen insanları da en güzel şekilde yedirip içirip gönderiyorsun o yüzden. ama bunun çok sık olması da sıkıntı. benimde kalma olayı olmamasına rağmen ilk başlarda evime çok gelen giden oldu. ve oturunca kalkmayan misafirler benim çıldırmama yetti. düşün sabah iş var ve misafir 12 den sora kalkıyor. biraz carlayınca eşime çağırmamaya başladı çok fazla. en azından haberli tedbirli geliyorlar. sen eşini karşına al konuş anlamıyorsa yine konuş yine konuş. ancak ben böyle anlatabildim. adam çok sonra durduk yere bana hak vermeye başladı birden. ama tatlım biraz emek vermen şart. maalesef evlilikler bizim gibilere zor. :KK43:
inşaallah öyledir yoksa aklıma bin bir türlü sey geliyor..

inşaallah öyledir yoksa aklıma bin bir türlü sey geliyor..

kalbini ferah tut cnm. kimse boşanmak için evlenmez. sadece erkekler biraz daha geniş çaplı düşünemiyor ve konu ailesine gelince ağızlarını açamıyorlar. bak bir söz var: "kralın eşi kraliçedir, kölenin eşi köledir" bu çok doğru. sen eşine kral olduğunu hissettirirsen o da sana ve etrafına öyle davranır. bu gerçekten çok doğru. erkekler galiba bazen bizim onların tam olarak arkasında duracağımıza bazen inanmıyorlar nedense. buda zamanla oluyor. aileleri hep desteklediği için onların yanında kendilerini güvende hissediyorlar. olay senin yanında daha çok güvende hissetmesi.

kalbini ferah tut cnm. kimse boşanmak için evlenmez. sadece erkekler biraz daha geniş çaplı düşünemiyor ve konu ailesine gelince ağızlarını açamıyorlar. bak bir söz var: "kralın eşi kraliçedir, kölenin eşi köledir" bu çok doğru. sen eşine kral olduğunu hissettirirsen o da sana ve etrafına öyle davranır. bu gerçekten çok doğru. erkekler galiba bazen bizim onların tam olarak arkasında duracağımıza bazen inanmıyorlar nedense. buda zamanla oluyor. aileleri hep desteklediği için onların yanında kendilerini güvende hissediyorlar. olay senin yanında daha çok güvende hissetmesi.
ya canım dedim ya eşimle çok kısa zamanda çok güzel yollar aldık.Eşimde rahatsız bu durumdan ne demek diyor bize söylemeden bilet almışlar felan filan ammaaa dinleyen neredeeee

Back
X