• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lutfen bi bakabilir misiniz?..

pyske

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
44
5
86
İstanbul
Selam hepinize. Bisey sormak istiyorum:110:. Bende demir eksikligine bagli anemi var uzun yıllardan beri. Ilaclari bıraktığımda yine düşüyor demir seviyem. Şu an ferrum sanol hapı kullanıyorum yine. Halsizlik var çok. Kesin cozum olarak ne yapabilirim, sizin bildiğiniz bisey var mi acaba?..

Öğlen güneşinde bileklerinizi güneşlendirin, gittiğim doktor öyle söylemişti bana d vit eksikliği için. Anemiyle ilgili bir bilgim yok ne yazık ki.

bendede var üstelik doğuştan taşıyıcıyımda valla ben ilaçdan yana değilim pekmez kullanıyorum özellikle dut pekmezi aktalardan alıyorum her sabah bi tatlı kaşığı yiyorum kan yapıyor enerjik hissettiriyor en azından doğal bir yöntem bi doktorda bana bol bol kuru üzüm ye demişti ama ben sevmiyorum kuru üzümü ama arada canım çeker bi avuç yerim..

Selam hepinize. Bisey sormak istiyorum:110:. Bende demir eksikligine bagli anemi var uzun yıllardan beri. Ilaclari bıraktığımda yine düşüyor demir seviyem. Şu an ferrum sanol hapı kullanıyorum yine. Halsizlik var çok. Kesin cozum olarak ne yapabilirim, sizin bildiğiniz bisey var mi acaba?..
Demirin baglanmasini onleyen baska bir rahatsizliginiz mi var acaba, cunku demir takviyesi alinip birakilinca hemen dusmemesi gerekir demir seviyesinin.. tekrar bir gitseniz dahiliyeye, daha detayli tetkikler yapilir belki??
Bu arada ben de bir ara solgarin demir hapini kullandim. Cunku diger butun demir haplari fena halde karin sancisi ve bulanti yapmisti

Akdeniz anemisi olabilirmisiniz adetleriniz yogunmu

Demirin baglanmasini onleyen baska bir rahatsizliginiz mi var acaba, cunku demir takviyesi alinip birakilinca hemen dusmemesi gerekir demir seviyesinin.. tekrar bir gitseniz dahiliyeye, daha detayli tetkikler yapilir belki??
Bu arada ben de bir ara solgarin demir hapini kullandim. Cunku diger butun demir haplari fena halde karin sancisi ve bulanti yapmisti

Hemotoloji bölümüne gidip yeniden dr la konuşun
Damar yoluyla demir takviyesi yapilabilir

bendede var üstelik doğuştan taşıyıcıyımda valla ben ilaçdan yana değilim pekmez kullanıyorum özellikle dut pekmezi aktalardan alıyorum her sabah bi tatlı kaşığı yiyorum kan yapıyor enerjik hissettiriyor en azından doğal bir yöntem bi doktorda bana bol bol kuru üzüm ye demişti ama ben sevmiyorum kuru üzümü ama arada canım çeker bi avuç yerim..
Ilaç kullanmadan nasil iyi olabiliyo musunuz?.. yan etkilerinden dolayı mi ilaç kullanmıyorsunuz.

Bende de demir eksikligi vardı
Bir kış boyunca 8 litre pekmez tükettim bana misin demedi

Hayır akdeniz anemisi değilim. Evet bazen yoğun olabiliyor.
Benim adetten dolayi kan kaybim cok olurdu ve ona bagli kansizlgm. Kistim var. Eger yogunsa kadin doguma gdin biraz azaltsn. Ve damardan demir takviyesi alin hapla olmaz

Benim adetten dolayi kan kaybim cok olurdu ve ona bagli kansizlgm. Kistim var. Eger yogunsa kadin doguma gdin biraz azaltsn. Ve damardan demir takviyesi alin hapla olmaz
Evet hapla olmuyor gerçekten, bende artık dediginiz gibi damardan demir serum olarak almayı düşünüyorum. Teşekkürler...

Ilaç kullanmadan nasil iyi olabiliyo musunuz?.. yan etkilerinden dolayı mi ilaç kullanmıyorsunuz.
bende çok yan etkisi oluyor yaa kullanamıyorum.. ismini hatırlamadığım sayısız ilaç kullandım çocukluğumdan beri yaklaşık 20 senedir pekmez yiyorum hamileliğimdede hep yedim çokda faydasını gördüm.. yemediğim zaman aşırı halsizlik oluşuyor bende.. ama düzenli yersem mutlaka kendimi dinç hissediyorum.. bunuda bana şuan rahmetli oldu aile doktorumuz vardı tanıdığımız o tavsiye etmişti..

Dut pekmez ı çok faydalı ben 3 litre tükettim o halsizlik yorgunluk hissimden kurtuldum

Back