lutfen bi akil verin Abim :(

utanma sen niye utanıyorsun ki. her ne kadar şiddete karşı olsam da böyle insanların tek ihtiyacı sağlam bi dayak.
Keske yola gelecegini bilsek bu olaylar ilk oldugunda annemler cok tepki verdi sozlu olarak onda bile nasil uste cikip saygisizlasti.. Acikcasi yalniz birakmaktan korkuyorz kndisine bu psikolpjyle bsey yapar mi diye herkeste neler duyuyoruz boyle basimiza geliyo :KK43:

Bağımlılık tanı ve tedavi merkezleri var. Araştırın internetten. Umarım bir çare bulursunuz :KK43:
Bunu arastiricam ama herseyden korkuyorz yengrm hep destek oluyor daha kptu bisey yapar yalniz hisseder Allah korusun canina bisey yapmaya kalkar diye :KK43: dediginiz yerlerde yatili mi kaloyor peki isini kaybeder mi ozaman daha mi kptu plur.. İnanin aglayarak yaziyorum suan kafam cok dolu affedin cok soru soruyorum cunku elim kolum bagli burda

Bunu arastiricam ama herseyden korkuyorz yengrm hep destek oluyor daha kptu bisey yapar yalniz hisseder Allah korusun canina bisey yapmaya kalkar diye :KK43: dediginiz yerlerde yatili mi kaloyor peki isini kaybeder mi ozaman daha mi kptu plur.. İnanin aglayarak yaziyorum suan kafam cok dolu affedin cok soru soruyorum cunku elim kolum bagli burda
Sanırım durumuna göre tedavi uygulaniyor. Tam olarak bilmiyorum,telefonla bilgi alabilirsiniz

abinde babamı gördüm resmen kıçını topluyorsunuz nasılsa borç yapmaktan çekinmiyor bırakın ödemeyin haciz gelsin aklı başına gelir o zaman
abinde babamı gördüm resmen kıçını topluyorsunuz nasılsa borç yapmaktan çekinmiyor bırakın ödemeyin haciz gelsin aklı başına gelir o zaman
keske yalniz olsa boyle derim ama yegenim ve yengemo dusununce korkuyoruz.. Yengem hala ailesine soylemedi abime aaygilarini yitirmesinler diye hala Allah buyuk bi cikisimiz vardir diuo.. Allaj ondan bin kere razi olsun daha bana uzulme.okadar uzaktasin diyor :KK43:

Seni cok iyi anliyorum ve cok üzüldüm yasadiklariniza. Allah bi cikis kapisi acsin en kisa zamanda ins. Benim kardesim de iddaa bagimlisiydi belkide hala oynuyor.. Bagimli olanlararkafaslasöylüyorlar, belki oynuyor dememin sebebi bundan dolayi. Bizde de cok paralar gitti, evden para calmalar, evdeki esyayi satma, borc yapmis kardesim ayrica.. cok yipraniyor insan.. En kötüsü de bisey yapamiyorsun, cünkü ancak kendileri kendilerini kurtarabilir bu dertten ona da irade ve istek lazim. O kadar cok sey var ki söylenecek ama kelimeler bogazina tikaniyor insanin.. Dua et cnm ve abinin güvenini kazanmaya, onunla konusmaya calis. Ins atlatirsiniz bu zor dönemleri Allah sabir versin.
Rabbim size de sabrini versin insallah birakmistir.. Abimin ill baslamasi isyerindeki arkadaslari yuzunden olmus . aslinda abim cok temiz kalpli kim ne dese ona inanir saf derler ya oyle.. Karsisindaki kirilmasin diye herseyi yapar o arkadaslari kandirmis ilk basta bunuda face yazismalarindan ogrendim.. Daha sonrada borca girdikce daha da hirslanmis cunku hep kazanicaksin diye sana soyle tuyo verelim diye hep landirmislar onlarda abim uzerindeki hesaptan yuklu miktarlar odemisler..ama tabi abim isteyerek kabul etrigi icin kimseye bi hak iddaa edemedik.. Suan icin onlarla gorev yeri degisti ve telefonda asla gorusmuyor.. Ama yalanlara hala devam ediyor iste
Seni cok iyi anliyorum ve cok üzüldüm yasadiklariniza. Allah bi cikis kapisi acsin en kisa zamanda ins. Benim kardesim de iddaa bagimlisiydi belkide hala oynuyor.. Bagimli olanlar cok yalan söylüyorlar, belki oynuyor dememin sebebi bundan dolayi. Bizde de cok paralar gitti, evden para calmalar, evdeki esyayi satma, borc yapmis kardesim ayrica.. cok yipraniyor insan.. En kötüsü de bisey yapamiyorsun, cünkü ancak kendileri kendilerini kurtarabilir bu dertten ona da irade ve istek lazim. O kadar cok sey var ki söylenecek ama kelimeler bogazina tikaniyor insanin.. Dua et cnm ve abinin güvenini kazanmaya, onunla konusmaya calis. Ins atlatirsiniz bu zor dönemleri Allah sabir versin.

Aynı benim kaynımı anlatmışsın. Her borca girdiğinde paşa paşa ödediğiniz için adam rahat. Nasıl olsa bi şekilde ödenir diyor.

Sağolsunlar kayınvalidemle görümcemde kaynıma yapıyorlar. Üstelik onun çoluğu çocuğu da yok.

Alın yengenizi bi süre. Bırakın onu da kapıya bak bi daha yapıyor mu? Alışmış sizin sırtınızdan geçinmeye.

O borç artık bitmez dahada fazla borçla karşınıza çıkar
Evet bundan korkiyoruz hic birimizin su satip odeyelim deme luksu yok.. Ben mezun olsam aninda is bulamicam bulsam anca asgari ucret olacak yol masrafi su b derken elimde ne kalacak yardim edicem bilmiyorum.. En iyi zamanlarimiz son aylarda hic yuzunden kabusa dondu :KK43:

Aynı benim kaynımı anlatmışsın. Her borca girdiğinda paşa ödediğiniz için adam rahat. Nasıl olsa bi şekilde ödenir diyor.

Sağolsunlar kayınvalidemle görümcemde kaynıma yapıyorlar. Üstelik onun çoluğu çocuğu da yok.

Alın yengenizi bi süre. Bırakın onu da kapıya bak bi daha yapıyor mu? Alışmış sizin sırtınızdan geçinmeye.
Keske kolay odeme gucumuz olsada odesek.. Hepimiz neyden nasil kisitlasakta odense diye ugrasiyoruz.. Ben burda arkadaslarimla gorusmuyorum aman bieyere cagirmasinar ek masraf cikmasin diye hemen yurda gelip ders calisiyorum bi yol parasi veriyorum aman oglen bisey yemeyim diye hep hesap yapiyorum . boyle yasamakta zoruma gitmiyor ailem icin cekerim ama boyle bi kotu sey icin bunlari cektigimiz icin cok kiziyorum.abime :KK43:

Tistemiyesi lazım. Içki,kumar zor hastalık :KK43:
Tedavi sureclerini arastiricam isini kaybetmesini de istemiyorum daha kotu etkilenir ozelde calisiyor bidaha nerde is bulacak 32yasinda insan cok zor is bulur.. Aslinda hic boyle bi insan degildi kimsenin kalbini kirmqz kotuluk ne bilmezdi nasil bu a alosti bilmiyorum daha bir gun hatrimizi gonlumuzu kirmazdi.. Ama bu olaylar yasandigindan beri bambaska biri oldu ;(

Keske kolay odeme gucumuz olsada odesek.. Hepimiz neyden nasil kisitlasakta odense diye ugrasiyoruz.. Ben burda arkadaslarimla gorusmuyorum aman bieyere cagirmasinar ek masraf cikmasin diye hemen yurda gelip ders calisiyorum bi yol parasi veriyorum aman oglen bisey yemeyim diye hep hesap yapiyorum . boyle yasamakta zoruma gitmiyor ailem icin cekerim ama boyle bi kotu sey icin bunlari cektigimiz icin cok kiziyorum.abime :KK43:
Bak hep sen düşünüyorsun. İnan bana abin senin kadar düşünmüyordur.

Bekarken de böyle miydi bilmiyorum ama genel konuşacağım böyle adamları evlendirmemek lazım. Evlendiği kızında başı yanıyor. Kaynımdan,amcamdan,kuzenimden biliyorum.

Ödemeyin canım açık ve net. O zorluğu bir görsün. Kayınvalidem de hep ya kendine bir şey yaparsa der habire öder.

Alimden zalim zalimden alim iste.. dua edin bolbol.. dua her kapıyı açar

Benimde aynen böyle bi eniştem vardı her yere borç yapardı ama ailesinede nereye borcu var ne kadar var söylemezdi biyere borç yapar başkasından borç alır onunlada ev geçindirirdi sonra vefat etmesine yakın çıktı tüm borçları çocukları ödedi yılların borcunu. Çok kötü durum anlayabiliyorum duygularınızı helede abiniz böyleyken dahada zordur bence ödemeyin alın yengenizide çocuğuda yanınıza. Abinizde nasıl ödeyecekse ödesin aklı başına gelir

annen baban öderse nasıl olsa ödeyen var kafasına girip daha da batırır.. kendim amcamdan biliyorum.. rızkımızdan kopardı babam verdi senelerce de noldu, hala aynı, nasıl olsa ödeyen var.. bırakın 2 işte birden çalışsın ödesin.. bu yaştan sonra sizleri mağdur etmeye hakkı yok...

BaUOTE="srpcnrdnz, post: 38250014, member: 302351"]Bak hep sen düşünüyorsun. İnan bana abin senin kadar düşünmüyordur.

Bekarken de böyle miydi bilmiyorum ama genel konuşacağım böyle adamları evlendirmemek lazım. Evlendiği kızında başı yanıyor. Kaynımdan,amcamdan,kuzenimden biliyorum.

Ödemeyin canım açık ve net. O zorluğu bir görsün. Kayınvalidem de hep ya kendine bir şey yaparsa der habire öder.[/QUOTE]
Babamda ilk duydugunda bu lafi soyledi keske boyle.oldugunu once bilseydim bu cocugun bu kizin gunahina girmeseydik dedi.. Ama o lafi ettigine de oyle pisman ki hala konduramiyiruz bize saka govo geliyor abimin bjnlari yapmasi.. Bekarken aldigi maasi anneme getirirdi kendisi boyle isterdi annem.sen bilirsin herseyi ben kime kazaniyorum derdi.. Evleneli 3sene oldu iddaayi 1.5seneye yakindir oymuyormus.. Evden ise isten eve bi insandi evlerinde int.bile yok bize geldiklerinde bilgisayarn basinda hep maca bakardi bizde ne bilelim zaten hep calisiyo.kafasini dagitsin baksin derdik oysa hep ozamanlar yaparmis yada bizde olmadigi zamanlar o is arkafaslaroyla yaparmis..

annen baban öderse nasıl olsa. Odeyen var kafasına girip daha da batırır.. kendim amcamdan biliyorum.. rızkımızdan kopardı babam verdi senelerce de noldu, hala aynı, nasıl olsa ödeyen var.. bırakın 2 işte birden çalışsın ödesin.. bu yaştan sonra sizleri mağdur etmeye hakkı yok...
Bu olay oldugunda calisirim ederim dedi ama bos yani. Zaten suanki isinde vardiyali calisiyor mesrla bi hafta 3 11 gidiyor bi hafta 11 7 yada 7 3boyle olunca ek.ise gidemiyor sadece suanki isinde mesai oluraa kaliyor..

Benimde aynen böyle bi eniştem . rdı her yere borç yapardı ama ailesinede nereye borcu var ne kadar var söylemezdi biyere borç yapar başkasından borç alır onunlada ev geçindirirdi sonra vefat etmesine yakın çıktı tüm borçları çocukları ödedi yılların borcunu. Çok kötü durum anlayabiliyorum duygularınızı helede abiniz böyleyken dahada zordur bence ödemeyin alın yengenizide çocuğuda yanınıza. Abinizde nasıl ödeyecekse ödesin aklı başına gelir
Ben oderim diyor ama arkask yokki bosuna efeleniyor.. Adam 1.5senede her bankadan 3 5cekmis odeme tenezulu gostermemjs.. Belki iddaadan kazanip toplu oderdi bilemoyorum ne mantikla yapti nasil bu hale geldi de.. Bize dogru dozgun binaciklama yapip konusmafi acikcasi hep yarim yamalak kavgalarla kaldi.. Oderim yaparim zannettim sizr belli etmek istemedim dedi hep.. Ama hala hep yalan dolan..

Ben oderim diyor ama arkask yokki bosuna efeleniyor.. Adam 1.5senede her bankadan 3 5cekmis odeme tenezulu gostermemjs.. Belki iddaadan kazanip toplu oderdi bilemoyorum ne mantikla yapti nasil bu hale geldi de.. Bize dogru dozgun binaciklama yapip konusmafi acikcasi hep yarim yamalak kavgalarla kaldi.. Oderim yaparim zannettim sizr belli etmek istemedim dedi hep.. Ama hala hep yalan dolan..
Bu bi hastalık sanırım ya yakalanınca kurtulamıyorlar. Ben öderim diyormuş tamam sen öde madem diyin, biri ödemeyince mecburen paşa paşa ödeyecek

huzunguz .!.:
Alimden zalim zalimden alim iste.. dua edin bolbol.. dua her kapıyı açar
Rabbimizden baska kimsemiz yok Allah yardimcimiz olsun ben kendimde degilim inanin belki borcta odenir bi sekilde ama herseyin basi saglik birone biseu olur diye korkuyorun.. Annem babam zaten yasli diger tarafta yengem kucucuk cocukla bi yandanel isi yapio ailesine belli etmiyor bunlara dayanmak inanin cok zor :KK43: yalanin icine boyle girmesi bizi boyle yipratmazdi :KK43:

X