lütfen bebişleri zorlamayın

sevdemer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2009
1.233
3
156
Ankara
Az önce elma konusunda bir bebişin kaybedildiğini okudum ve hemen bu konuyu açmak istedim çünkü bu konuda o kadar kızgınımki insanlara.Benimde 11 aylık bir bebeğim var yemekleri püre yapıp veriyorum bunu gören yada duyanlar hemen "ay neden püre yapıyorsun,normal yemeye alışsın yoksa sonra zor olur vs. ver eline meyveleri yesin,bak yediremezsin sonra hep püre yapman gerekir falan filan" şimdi milletin ne dediğimi önemli yoksa benim bebişimin beslenmesimi önemli. Daha 11 aylık mutlaka bizim gibi yiyeceği günlerde gelecek ama ne bu acele insanlardaki,pütürlü olsun diye zaten uygun gıdaları veriyorum ama bu herşeyi yiyebilir anlamına gelmezki.Allaha şükür bebeğim sağlıklı ve yaşıtlarına görede her konuda ilerde,maşallah oğluşuma Ve bu konuda herkeside uyarmak istiyorum zorlamayın bebişleri,doktorların 1 yaşından önce yedirmeyin dediği şeyleri yedirmeyin.1 yaşından sonrası içinde mutlaka kontrollü yedirin.Bırakın kim ne derse desin bu en yakınınız bile olsa aldırmayın.

evet canım sana kesinlikle katılıyorum benim oğlumda 25 aylık ve bende nerdeyse 14-15 aylık olana kadar çok bişi vermedim eline çok korkarım çünkü allah korusun ama hep çevre saçmalıkları işte sürekli ver alışsın 8-9 aylıkken bile bazı arkadaşlarım alay ederlerdi benimle çocuk büyüdü ver eline yesin bak bizimki herşeyi yiyor diye..doğru der geçerdim kendi bildiğim yolda istikrarla gittim kimseyi umursamadım maşallah oğlum yaşıtlarına göre inanılmaz zeki ve hareketli oğlumun beslenmesi hayatı benim için çok önemli o yüzden kendim ilgilenirim kendi başına tabi ki yiyecek ama herşeyin bir zamanı var evde yalnız olduğumuzda kendi yemesi için çabalar bende yardımcı olurum öğretirim ama gittiğimiz yerlerde kalabalık ortamlarda asla izin vermem yalnız yemesine oturur kucağıma güzelce yediririm kim ne derse desin...

her annenin yavrusuna yaklaşımı farklı..
benim bildiğim bana en doğru gelendir ama hiç kimseyide küçümseyip bilmişlik yapmam..
yapanada sinir olur istdediği cevabı veririm..
evlat benim.istediğim gibi yetiştiririm kime ne?

canım 1,5 yaşında bir çocuk elma yiyebilir bunu becerebilir,büyük ihtimalle o çocuk tıkandığında yalnızdı bizlerin çocuklarıda yedi tıkandı parmağımızı sokup çıkarttırdık.ufak koparmayı,çok çiğnemeyi öğrendiler bu sayede.artık rondolar,mikserler var anneler için büyük kolaylık elbette öylede yer güzelde olur bizde yedirdik yaptık.zaten bir çoğuğa kuruyemiş,katı gıdalar ilk verildiğinde kaç yaşında olursa olsun gözlem altında olmalı heran nefes borusuna kaçabilir,tıkanabilir müdaheleye hazır olmalı ebevenler.

size bi anlamda katılıyor bir anlamda katılmıyorum..

etraftakilerin sözüne çok aldırış etmemeli belli noktalarda ama herkeste kendi bebeğini kendi daha iyi tanır..yani anne baba gözetiminde bi sorun olmaz bence..

size katılıyorum gerçekten bazıları bu konuda çok abartılı davranıyor tamam bir yaşından önce verilmemesi
gereken hiç birşeyi bile bile kimse vermez sanırım ama diğer şeyleri
eğer bebekte yemek istiyor ve itiraz etmiyorsa yanında olduğum sürece verebilirim
zorla bebeğime hiçbişey yedirmedim istediği sürece ve istediği miktarda verdim
ama önemli şeylere dikkat etmek gerekir asla eline bi elma veripte uzaklaşmadım yanından allah korusun
çok kötü sonuçlar olabilir

ah be kızlar birkaç kere yazdım ama neyse.kuzum yalnız değildi.annesi hemen müdahale etti.ve ilk yardım yöntemlerini bilen ve bu şekilde bütün yöntemleri denediğini biliyoruz .Allah korusun hepimizin kuzularını tabiki tercih sizlerin ben sadece uyarmak istedim

Tekrar başınız sağolsun. Bebekler katı yiyecekleri aspire edebiliyorlar. bu demek değil ki bebekler sürekli sıvı ya da püre şeklinde almalı yiyecekleri. Elma, erik, armut ve kuruyemiş gibi yiyecekleri bebekler aspire ediyorlar. aslında bu yiyecekleri yutamadıklarından değil. Yemek borusuna yiyecek takıldığı zaman bebekler solunum yollarını da kapatıyorlar. Yani panik yapıyorlar. Daha sonra hızla alınan nefesle birlikte yemek borusundaki yiyeceği nefes borusuna çekiyorlar. Çocuğunuzun dişleri olsa dahi ellerine çıplak şekilde meyveleri vermeyin. Ya da damağıyla ezemeyeceği yiyecekleri vermeyin. Bebekler kaygan olan ve damağıyla ezebildikleri yiyecekleri yutabilirler. ama sert yiyeceklerle mücadele edemiyorlar. Özellikle bebeklerinizi yatarken desteksiz beslemeyin. Ayrıca bebekleriniz ille kendi yemek istiyorsa o zaman meyve sebze fileleri var. Onları kullanın.

bende katılıyorum çok mantıklı kimsenin lafına aldırmayın kendi çocugunuzu kendiniz büyütün

en iyisi kendi bebeişimizi kendimiz büyütmek ama gel görki
ne çevrenki nede en yakınındaki insan susmuyor sen kötü bir laf söylesen sen kötü olursun.
bende çok kızarım senin çocuğunla benim çocuğum bir olacak değil ya
her çocuğun gelişim farklıdır.
ben hiçbir zaman benim kızızm bunu yaptı yada yapamıyorum demiyorum zamanı var herşeyi öğrenecekler.
benim en çok görümcem böyle davranıyor insan bir söyler iki söyler anlamayan insan anlamaz yada anlamak istemez ben hala ona evladın benim evladım olduğunu anlatamadım
yada anlamak istemedi

Bence meyve sebze fileleri en güvenlisi. 5 aylıktan itibaren kullanmaya başladım. Yumuşak olmayan hiçbir gıdayı tek başına yemesine izin vermem. Hele ki eline birşeyler verip gezine gezine yemesine hiç. Bu sayede bebeğim yerde gördüğü şeylerin yiyecek olmadığını öğrenmiş oldu.Elma büyük insanların bile bazen yutmakta zorlandığı bir meyve. Küçücük çocuğun eline nasıl verilir anlamam. Boğazına kaçmasa yere düşer, basar üstüne kayar kafasını çarpar vs.vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…