Lütfen bana bir akıl verin. Ben artık düşünemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim eski iş arkadaşım 54 yaşında, hiç yardımsız hamile kaldı. Menopoza girdim sanmış ve doktora gitmemiş, sonra birkaç ay sonra kontrol yaptırayım demiş ve muayenede 4 aylık hamile olduğu çıkmış orta yere. Sapasağlam, sağlıklı bir oğlu oldu 55 yaşına bastıktan sonra.
Önce ayrılın, yumurtalarınızi döndürdün, işi garantiye almak isterseniz, çalışın, biraz para biriktirin, Birgün gelir, karşınıza sorum taşıyacak ve baba olmayı haketmiş birisiyle tanışır evlenirsiniz ve o zaman çocuk yapın. Parasızlık ve çocuk en kötü bir kombinasyondur.
Düşüncelerinizi değiştirin. Hep negativ düşüncelerinizi, positive çevirin. Hayal kurun ve o hayallerinize inanın ama hissedecek kadar inanın ve aynı öyle olacak, buna inanın.

Ortalama ustu bi maasim, iyi aldigim egitimim, anne ve babamin destegi ( iki kücuk bebegime onlar bakiyor) olmasina ragmen cocuk büyütmek cok zor arkadasim. Ben de esimden bosaniyorum. Anne olmak benim de en buyuk arzumdu. Evet seni hayata bağliyorlar ve cok guzel bir duygu. Ama cok buyuk sorumluluk.. baba faktörü cok onemli.. seni seven deger veren mutlu hissettiren biriyle cocuk yapmanı tavsiye ederim. tabi maddiyatta cok onemli.

Allah yardımcınız olsun, durumunuz gerçekten üzücü. Anneniz nasıl 4 aydır aramıyor anlamak mümkün değil.

Lütfen çocuğu sadece kendiniz için istemeyin.Eşiniz olacak kişi çocuğunuzu maddi ve manevi olarak doyurabilecek mi sizce?Ve siz tek başınıza bu yükün altından kalkabilecek misiniz?

Öncelikle böyle bir adamı sırtınızda kambur gibi tasimayip bosayin sonra gidin yumurtalarinizi dondurun hayata yeniden başlayın

Boşanma fikri sana ne kadar yakın? Yani boşanıp ailenin yanına dönsen rahat edebilir misin?bu şekilde çok mutsuz gibisin tüp bebek maddi manevi zor bir süreç bu süreçte eşin ne derece yanında olacak ?

Sorun sadece maddiyat da değil. Sorumsuz bir baba, mutsuz bir anne, aile sıcaklığı yok. Sevgi yok. Hep sorun, hep sıkıntı, hep kavga. Çocuklar ailelerini örnek alır. Böyle bir ortamda büyüyen çocuk ne kadar sağlıklı bir yetişkin olabilir ki. Eminim siz çocugunuzu en iyi şekilde yetiştirmek için uğraşırsınız. Ama tek başınıza olmaz. Hep eksik hissedecek, hep buruk kalacak. Bir çocuga yapabileceğiniz en büyük kötülük olur. Belki de böylesi daha hayırlı olduğu için şimdiye kadar bebeğiniz olmadı. Öncelikle kendiniz için bu adamdan kurtulun. Yaşınız kaç olursa olsun hayat yeni bir kapı açacaktır eminim.

Boşanıp yalnız hayata devam diycemm

Aslında siz çok iyi bir anne olursunuz bence ama yapmayın lütfen.. Çocugunda günahına girmeyin.. Sorumsuz yalancı bir babanın çocuğu olmayı kimse istemez

Aklıma çocuğunu ısıtamadığı için canına kıyan anne geldi. Çocuk dünyaya geldi mi geri dönüşü yok. Günümüz ülkesinde her şey çok pahalı. O çocuğa bakamadıkça inanın çok kötü hissedeceksiniz ki borçlanarak bebek sahibi olmaya çalışmaktan bahsediyorsunuz. Acı gerçek ama kendinize de doğmasını beklediğiniz çocuğa da eziyet etmiş olursunuz. Buradaki mantıklı seçenek 2. Seçenek. Hatta bu adamı boşayıp çocuklu ve iyi kalpli biriyle evlenirseniz daha mutlu olursunuz. Hayat mucizelerle dolu. Ve inşallah o mucize sizi bulur.

Buda böyle bir sınav işte.. Bana soracak olursan arkadaş gidip yumurtalarını dondur derim öyle bir ihtimal varsa. Böyle düzensiz sorumsuz bir aileye cocuk getirme belki sen sevgi verirsn ama o cocuk hep yarım kalır snn gibi kusura bakma ama demişsin ya babam annemi hep döverdi diye sen ondan bunca dert çekip katlanmışsın. Kendinin kıymetini bil güzel yaşa hayatını kimseye muhtac degilsin. Hele ki ailen sana sırt dönmüşken. O adamı çekmek hiç zorunda degilsin elinden gelen herşeyi yaptıgna inanıyorsan.

Bu adama neden katlandigini anlamadim. Ben de bosandim. O dedigin cevre baskisini yasamadim. Oglum var. Bu adamdan cocuk yapsan da omur boyu bu adami mi besleyeceksin? Cocuk yaptin diyelim, bebege bakmak icin isten ayrilacaksin. Evi kim gecindirecek o zaman? Hem cocuktan sonra bosanmaya karar verirsen tek basina cocuga bakacaksin bu kez ve omur boyu da bu adamla muhatap olacaksin bir de. Esin yalancinin teki. Kime surekli borcu var ki maasini hep eksik getiriyor?
En mantiklisi ne biliyor musun? Bosanip tek basina kendine bir duzen kurup yasamak. Senin kimseye ihtiyacin yok. Sen cok guclusun aslinda. Ileride bosandiktan sonra belki iyi bir kismet cikar istersen tekrar evlenirsin. Ama sirf bosanmis olmamak icin bu adami cekebilecek misin?

Ne kadar bencilce bir düşünce bu ya sırf anne olabilmek için böyle bir adamdan çocuk yapmak yazık değil mi o çocuğa hiç biseye yaramayan çalışmayan bir baba böyle bir babanın çocuğuyum ben her gün anneme kızıyorum içten içe böyle bir adamdan çocuk yapıpta bütün hayatımızı mahvettiği için eksik kalsın annelik duygusu da bi zahmet herkes anne olacak diye birşey yok

Evet zaten sadece kendim ve kendime güvendiğim için istiyorum. Yoksa eşimden babalık desteği beklemiyorum.
Dogacak cocuga sordun mu bakam o babasizlik cekmek isiyor mu bakalim. Birde kız olursa kiz coxugu icin baba ne kadar onemli haberin varmi.. srni her turlu kotulukten gucu yettigince koruyup, arkanda dag gibi duracak baba ne demek hele ki kizlarin 2. planda kaldigi bir cografyada.. lutfen once o babayi bulun bulunca bu o diyeceksiniz.. sizi korumasindan verdigi degerden anlarsiniz.. olmadi olmasin xocuk insan bu kedi yavrusu degil

Aynen çok mantıklı

Allah aşkına maddi bütün sebepleri geçiyorum, çocuğu yapıp boşanmak kulağa en saçma gelen fikirlerden. Çocuk sağlıklı evliliklere yapılır. çocuğun annesiyle babasıyla mutlu bi ailede yaşama ihtiyacı ne olacak. Tabi ki hiç bi evliliğin garantisi yok ama bile bile de lades denmez ki. Hem bu kadar sıkıntı yaşarken bile boşanmamış konu sahibi. Çocuğu olunca hiç boşanamaz.

Kardeş bak benimle yaşıtsın. Ben çalışmadığım halde 2 çocukla boşanıyorum. Allah aşkına seni bu işe yaramaz kocaya bağlayan ne var? Hiçbir şey! Ben sana bir şey diyim mi? Hayatın boyunca hiç özgürlüğü tatmamışsın sen, bilmiyorsun. Oh be! Dünya varmış, hayat bu tarfta şahaneymiş diyeceksin. Ki ben inanıyorum boşan çok daha iyi bir hayat arkadaşı bulacaksın. Aramadığından ve bağımlı bir ilişki yaşamadığından çok daha iyi bir hayatın olacak. Korkma çık yola. Öyle hemen boşanamayabilirsin yağlı kapısın kocan hemen bırakmayabilir ama yılma çık yola. Son 5 yılına kayıp gözüyle bakacaksın. Ben delimiymişim de bu adamla durmuşum diyeceksin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…