Lütfen bana bir akıl verin. Ben artık düşünemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aman diyeyim kredi cekip cocuk filan yapmayin sakın.
Hamile kalip isten ayrilmak zorunda kalirsaniz ya da calisip bakici tutmak zorunda kalirsaniz kim odeyecek o krediyi bebegin masraflarini.
Hic kolay degil inanin cok masrafli oluyor.
Bosanin kendi basinizin caresine bakın.
Zaten calisiyorsunuz illaki ailenizin arkanizda durmasina gerek yok kendi basiniza yetersiniz ama bir cocuk olunca tek basina cok zor muhakkak yardima ihtiyaciniz oluyor.
Cocuk olunca onun kresi bakicisi okulu sagligi her seyi dusunmelisiniz.

Bence dene seni anlıyorum

Malesef okadar dogru ki... Her bır cumleye katılıyorum.

Hikayeniz çok üzücü Allah yardımcınız olsun
Annelik duygusunu her kadın tadmak ister imkanlar dahilinde empati yaptığınızda siz cocuk olsanız böyle bir ailede doğmak istermiydiniz?

2 seçenek sunmuşsunuz, çocuğunuz olursa anlattığınız nahoş karakterli adamla evli kaldınız diyelim maddi olarak size kim destek olacak?
Maması var, sütü var, bezi var, var da var yani büyüdükçe istekleri çoğalacak
Bu sorumluluğu alabilecek mi eşiniz?

Ya da siz "ayrılırım ve ben bu çocuğa tek başıma maddi manevi çiçek gibi bakarım" diyebiliyor musunuz?
Sorunun cevabını siz vereceksiniz.

Ilk bebeğinizi soğuktan yokluktan kaybettiğinizi yazmışsınız çok uzuldum ancak tekrar böyle birşeylerin yaşanması muhtemel ise kredi borcu ve çalışmayan es ile durumunuz çok zorlaşır. Sizde belli bir aydan sonra çalışamayacak duruma geleceksiniz eve para akışı duracak. Oldukça zor günler sizi bekler. Ama bende çocuk isteyen bir kadın olarak içinizde yaşadığınız bebek hasretini anlayabiliyorum. Boşanmanız ve kendinize ev açmanız daha makul görünüyor aileniz destek olmadığı için söylüyorum. Dilerim herşey gönlünüzce olur

Eşim çalışıyor. 2 aydır da 300 tl eksik geldi maaşı. Babam da geçen hafta memlekete taşınabileceğimizi ve kiracıyı çıkaracakmış. Biz oturabilirmişiz öyle dedi.

Bizim burada bir kadın var onun kocası da aynı seninkisi gibi sorumsuz.
Sırf çocuk yüzünden boşanamıyor ama halini gel gör acırsın.
Adam eve ne ekmek, ne su alıyor.
Bu kadını dünya borca soktu kadın çalışıyor, çocuk bakıyor, koca bakıyor
Ben olsam yapmam çocuk.
Ayrılır gider başkasıyla evlenirim yada evlat edinirim ama ondan yapmam.

Eşim çalışıyor. 2 aydır da 300 tl eksik geldi maaşı. Babam da geçen hafta memlekete taşınabileceğimizi ve kiracıyı çıkaracakmış. Biz oturabilirmişiz öyle dedi.
Kendiniz için en doğru kararı kendiniz verirsiniz. Ama gönlünüz tüp bebek denemekte anladığım kadariyla :) hakkınızda hayırlısi olsun bir de öyle deneyin

başınıza gelenlere çok üzüldüm, çocuk çok istiyorsunuz fakat ona verebilecekleriniz?

çocuk çok masraflı bir canlı. kendinizden kısarsınız sorun olmaz ama çocuktan kısılmıyor. şu devirde iki kişi çalışan insanlar dahi zorlanıyor, eşiniz doğru dürüst çalışmıyor, evi siz geçindiriyorsunuz siz çalışmayınca yavru sefil olur yapmayın. boşanın bu adamdan olmazları olduran Allah karşınıza düzgün birini çıkarır siz de evlat sahibi olursunuz.

eşim 2 aydır eve tam maaş getiriyor, babam evimde oturun diyor demişsiniz yine de güvenmem ben olsam.

Konuyu baştan sona biliyorum, siz çok güçlü bir kadınsınız. O çocuğa tüm zorluklara rağmen gözünüz gibi bakacağıniza eminim. Zaten şartlarınız da düzelmeye başlamış belki bu bir işarettir. Babanızın destek çıkmasına çok sevindim gerçekten. Allah yardımcınız olsun, inşallah her şey istediğiniz gibi gelişir

Ben senin yerinde olsam böyle adama çocuk falan yapıp kendimi ona bağlamazdım . Gencecik sağlıklı işinde gücünde bi kadınsın yazdıklarından anladığım Allah aşkına akıllı ol ya .. ne çocuğu ne kredisi yarın bi gün bişey olsa bıraksa gitse Allah göstermesin ölse en kötü ihtimal bi çocukla ne yapacaksın????? Kredi çekmek şu durumda senin sorunun değil erkek adam yapsın ailen yok onun ailesi yok bataklığa girersin tecrübeyle sabit . K bakma biraz dik konuştum ama senin iyiliğin için abla kardeş arkadaş ne tavsiyesi olarak alırsan

Herkes çocuk yapmayın diyor siz çocuğum olsun diye dualar grubuna bakıyorsunuz yazık gerçekten yazık. Böylesi bir evliliğe çocuk getirmekteki amacınız o çocuğun yoksullukta sorumsuzluk içinde mi büyümesi
Boşanmak en hayırlısı ama sizde o cesaret yok

Kredı cektınız nasıl oduceksınız.Tabıkı benek yapmak ıstıyosunuz ben bebegı dogurur cocuga bakarım dıosanız tabıkı dogurun.Ama bakabılecekmısınız.Bır cocuk dunyaya gerırmek o kadar pahalıkı

Aileniz arkanızda değil , maddi olarak durumunuz çok sağlam değil . Ayrıca bebeklerin bakımı çok zordur . 4-5 yaşına kadar bir sürü sorun çıkıyor . Yani anne olmayı istıyorsanız deneyin ama bence kötü bir karar olur . Gerçekten çok emek istiyor , güç istiyor .

Ben birsey sormak istiyorum. Ailem beni istemiyor diyorsunuz. Esinizde sorumsuz birisi. Cocugunuz oldu diyelim allah korusun size birsey oldu. Evladiniza kim sahip cikar. Ben hep bunu dusunurum. Bana birsey olursa evladima sahip cikicak gozumu arkada biraktirmicak bir adamdan cocuk yapardim ve yaptimda. Benimde esimle problemlerim var evliligimiz cok iyi degil ama cok cok mukemmel bir baba. Bir gun bile pisman olmadim ondan cocuk yaptigim icin. Tek basina cocuk buyutmek cok zordur ve lutfen 2. Ihtimalide goz onunde bulundurun size birsey oldugunda o yavru cocuk esirgemede mi buyuyecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…