- 4 Haziran 2007
- 9.099
- 17.645
-
- Konu Sahibi iremerve1990
benim oğlumda da vardı, zamanla geçiyor merak etmeyin, küçükken olabiliyor1 saat kadar önce oğlumun boğazından kulağına doğru bir beze fark ettik.Ağrısı ateşi hiç birşeyi yok.Hemen acile götürdük birşey yapmadı tükürük bezi yada lenf bezi şişmesi olabilir dedi.Yarın doktora götüreceğiz ama benim başımdan aşağı kaynar sular döküldü.Çok korktum geldiğimden beri ağlıyorum.Doktor kötü bişey değildir dedi ama anne yüreği işte.Başına böyle birşey gelen var mı lütfen yardım edin.
Merhaba kafamın arkasında bir şişlik belirdi iki gündür. Doktora gitmeden benzer bir şey yaşayan var mı diye bakınırken gördüm yorumunuzu. Gerçekten ağrıyor ve korkuttu. Sizde çıktığında kaç günde geçiyor bu şişlikler ortalama olarak? Bir de hangi bölüme gitmem gerekir acaba bilginiz var mi?sakin olun cidden illa kötü anlama gelmiyor.
ciddi bir bezeci başıyım:)
kafamın arkasında bile çıkıyor yastığa kafamı koyamıyorum.
boynum doluyor sağa sola çeviremiyorum.
ama illa bir yerimde yara varsa yada mikrop kapmışsam çıkıyor.
merhabalar çok gecmis olsun benim oglumdada yeni farkettik rutin kontrollerinde en buyugu 2.2 cm sag ve sollu var ama bademcikleride çok buyuk inanilmaz buyuklukte 2 kez bogaz enfeksiyonu geçirmişti ama bezeler yeni fark edildi enfeksiyonda goruldu sag tarafinda doktor antibiyotik yazdi 10 gun kontrol dedi aglamaktan dunden beri mahvoldum 9 gun nasil gecer bilmiyorum bide yeni hamileyim nolur dua edin.Kızlar nasılsınız? Bugün Erzurum da kbb Prof a götürdüm oğlumu. Geniz eti ve bademcik var ameliyat dedi. Lenf bezleri de ondan şişmiş dedi.bademcik özellikle balon gibi şişirir lenfleri dedi. Sizlerde isterseniz baktırın çocukların bademciklerine
Canım bak ki her ay tekrarlayan ateşi var mı? Uç nedenden dolayı sisermis lenf bezleri. 1.ci;bademciğin yeterli çalışmaması 2.ci; pfaba denen sendrom. 3.cü; ailesel Akdeniz ateşi. Bizimki 3.cü maalesef kimerhabalar çok gecmis olsun benim oglumdada yeni farkettik rutin kontrollerinde en buyugu 2.2 cm sag ve sollu var ama bademcikleride çok buyuk inanilmaz buyuklukte 2 kez bogaz enfeksiyonu geçirmişti ama bezeler yeni fark edildi enfeksiyonda goruldu sag tarafinda doktor antibiyotik yazdi 10 gun kontrol dedi aglamaktan dunden beri mahvoldum 9 gun nasil gecer bilmiyorum bide yeni hamileyim nolur dua edin.
Oğlumun yaklaşık 3 yıldır aynı boyda duruyor. Erkek kardeşimin de vardı senelerce durmuştu. Doktorumuz elle muayene etti. Olabilecek ek şikayetleri söyledi. Eğer bunlardan biri olursa sıkıntı dedi. Şükür herhangi birşey olmadıArkadaşlar Allah rızası için başına gelen varsa yazsın. Oğlum 20aylik 6 -7 ay önce boynun sol tarafında şişlik gördüm, antibiyotik tedavisi verildi enfeksiyon a bagli denildi ama gecmedi. Geçen gün tekrar genel kontrol istendi kan ve tüm batın ultrasonografi cekildi ayrica boğaz a lenflere tiroidlere bakildi. 12 milim lenf nodu izlendi yani hic bir değişim olmamis. Kanda da kötü birşey görülmüyor ama iciniz rahat etmesi icin cocuk hematolojiye gdin dedi doktorumuz. Ömrümden ömür gitti çok korkuyorum Allah'ım kimsenin evladina vermesin. Basina gelen varsa yazablirmi biraz olsun icim ferahlar kötü dusuncelerin ardi arkası kesilmiyor icim çok kötü
merhabalar çok gecmis olsun benim oglumdada yeni farkettik rutin kontrollerinde en buyugu 2.2 cm sag ve sollu var ama bademcikleride çok buyuk inanilmaz buyuklukte 2 kez bogaz enfeksiyonu geçirmişti ama bezeler yeni fark edildi enfeksiyonda goruldu sag tarafinda doktor antibiyotik yazdi 10 gun kontrol dedi aglamaktan dunden beri mahvoldum 9 gun nasil gecer bilmiyorum bide yeni hamileyim nolur dua edin.
korkmayın, aynı yollardan bizde geçtik. şükür hiçbir şey çıkmadı.Arkadaşlar Allah rızası için başına gelen varsa yazsın. Oğlum 20aylik 6 -7 ay önce boynun sol tarafında şişlik gördüm, antibiyotik tedavisi verildi enfeksiyon a bagli denildi ama gecmedi. Geçen gün tekrar genel kontrol istendi kan ve tüm batın ultrasonografi cekildi ayrica boğaz a lenflere tiroidlere bakildi. 12 milim lenf nodu izlendi yani hic bir değişim olmamis. Kanda da kötü birşey görülmüyor ama iciniz rahat etmesi icin cocuk hematolojiye gdin dedi doktorumuz. Ömrümden ömür gitti çok korkuyorum Allah'ım kimsenin evladina vermesin. Basina gelen varsa yazablirmi biraz olsun icim ferahlar kötü dusuncelerin ardi arkası kesilmiyor icim çok kötü
Allah razi olsunkorkmayın, aynı yollardan bizde geçtik. şükür hiçbir şey çıkmadı.
önlem amaçlı kontrol diyorlar. Allah korusun önemli bir şey olsa hızla büyür zaten.Allah razi olsunevlatlarımızı korusun inşallah dün hematoloji doktoru benlik birşey yok diyip onkoloji uzmanı na yonlendrdi o kapida beklemek bile nasil zor rabbim o yollara kimseyi sokmasin elle muayene etti geçmiş testlere baktı önemli bir sey gözükmüyor dedi bin şükür akciğer röntgeni cekildi o da temiz cikti ama 1 ay sonra tekrar ultrason cekilip boyutu izlenicekmis bi yanim rahatladı bi yanim hala huzursuz
Merhaba bende forumda dolaşırken sizin yorumunuzu gördüm bir anne olarak bende içinizi bi nebze rahatlamak istiyorum . 2 yaşında Farkettim önce kulak arkasında nokta kadar şişlik vardı çok ama çok küçük korktum doktora götürdüm lenf bezi dedi usg istedi ve boyunda da olduğunu söyledi tabi nasıl korktum anlatamam antibiyotik verdi 2 hafta üst üste kullandık ama ne bir küçülme ne büyüme vardı ve hemotolojiye sevk etti acil üniversite hastanesine gittik Hemotoloji degil ama acilde kan usg akciğer filmi yayma bir sürü test yapıldı enfeksiyon kaynaklı dendi ama inanın tam kan sayım sonucunu elime aldığımda tamam herşey bitti artık kesin kötü bi sonuç dedim ağlamaya başladım oğlumun parmakları hep delik deşik oldu kan aşıcaklar diye 10 dan fazla kan sonucu yüksek çıkmıştı 2 ayda 3 ayda bi ben götürmeye başladım içim rahat etmedi çünkü oğlumun boyun koltuk altı kaşık sayıca çok gazla ve 2 cm e yakın lenf bezleri var en son devlette Hemotoloji ye randevu alamayınca özel bi hastaneye götürüp testleri tekrar ettirdim Prof. Hemotoloji doktoruydu her çocukta olur olmaması sorun dedi en ufak bişeyde bile şişer küçülmeyebilir dedi kan periferik yayma ve usg çok şükür temiz çıktı içiniz rahat etsin diye sene de bir yada 2 kere kontrol ettirebilirsiniz ama benlik bişey yok suan dedi korkmayın ama tedbiri elden bırakmayın oğlum suan 4 yaşına giricek zayıf bir çocuk sağa sola döndüğünde boynundaki lenf bezi dışarıdan belli oluyor özellikle de hastalandığında 3 gün önce kontrol ettiğimde çok küçüktü bugün nezle oldu ve fındık kadar büyümüş hastalandığında büyüyüp küçülüyor yakın zamanda tekrar kontrol için götürücem , sizde içiniz rahat etmesi amaçlı bi hemotolojiye gidebilirsiniz bende kaygı ve ankasitrye bozukluğu oldu bu durum yüzünden :) okadar psikolojim bozuldu ilk zamanlar insan korkuyor evlat endişeleniyor çok iyi anlıyorum sizi dokununca el altında kayıyorsa ve yastığını üstünü değişirtircek kadar terleme yoksa ani kilo kaybı vs korkmayın ama tedbiride elden bırakmayın rabbim cümlemizin evladını korusun korktuğumuza uğratmasın inşallahBenimde kızımın 3 aylıkken çıktı şuan 2.5 yaşında ve hala var 14mm büyüklüğünde kac doktora götürdüm hiç bir şey demiyorlar olabilir diyolar kafayı yiyecem sizin son durum nedir lütfen yardımcı olun boynunda birden fazla sağlı sollu elimde kayıyor
Her gittiğimde büyüyo ilk farkettigimde daha küçüktü kaç farklı doktora götürdüm hepside bişey yok diyo ama giderek büyüyo ben çok korkuyorum kızıma bişey olacak diye boyunda kasığında çok fazla lenf nodu var o kadar çaresizim ki napacam ya kötü bişey de geç kalırsam bu ay tekrar kontrol var ve büyüdüğünü hissediyorumMerhaba bende forumda dolaşırken sizin yorumunuzu gördüm bir anne olarak bende içinizi bi nebze rahatlamak istiyorum . 2 yaşında Farkettim önce kulak arkasında nokta kadar şişlik vardı çok ama çok küçük korktum doktora götürdüm lenf bezi dedi usg istedi ve boyunda da olduğunu söyledi tabi nasıl korktum anlatamam antibiyotik verdi 2 hafta üst üste kullandık ama ne bir küçülme ne büyüme vardı ve hemotolojiye sevk etti acil üniversite hastanesine gittik Hemotoloji degil ama acilde kan usg akciğer filmi yayma bir sürü test yapıldı enfeksiyon kaynaklı dendi ama inanın tam kan sayım sonucunu elime aldığımda tamam herşey bitti artık kesin kötü bi sonuç dedim ağlamaya başladım oğlumun parmakları hep delik deşik oldu kan aşıcaklar diye 10 dan fazla kan sonucu yüksek çıkmıştı 2 ayda 3 ayda bi ben götürmeye başladım içim rahat etmedi çünkü oğlumun boyun koltuk altı kaşık sayıca çok gazla ve 2 cm e yakın lenf bezleri var en son devlette Hemotoloji ye randevu alamayınca özel bi hastaneye götürüp testleri tekrar ettirdim Prof. Hemotoloji doktoruydu her çocukta olur olmaması sorun dedi en ufak bişeyde bile şişer küçülmeyebilir dedi kan periferik yayma ve usg çok şükür temiz çıktı içiniz rahat etsin diye sene de bir yada 2 kere kontrol ettirebilirsiniz ama benlik bişey yok suan dedi korkmayın ama tedbiri elden bırakmayın oğlum suan 4 yaşına giricek zayıf bir çocuk sağa sola döndüğünde boynundaki lenf bezi dışarıdan belli oluyor özellikle de hastalandığında 3 gün önce kontrol ettiğimde çok küçüktü bugün nezle oldu ve fındık kadar büyümüş hastalandığında büyüyüp küçülüyor yakın zamanda tekrar kontrol için götürücem , sizde içiniz rahat etmesi amaçlı bi hemotolojiye gidebilirsiniz bende kaygı ve ankasitrye bozukluğu oldu bu durum yüzünden :) okadar psikolojim bozuldu ilk zamanlar insan korkuyor evlat endişeleniyor çok iyi anlıyorum sizi dokununca el altında kayıyorsa ve yastığını üstünü değişirtircek kadar terleme yoksa ani kilo kaybı vs korkmayın ama tedbiride elden bırakmayın rabbim cümlemizin evladını korusun korktuğumuza uğratmasın inşallah
Merhaba bende forumda dolaşırken sizin yorumunuzu gördüm bir anne olarak bende içinizi bi nebze rahatlamak istiyorum . 2 yaşında Farkettim önce kulak arkasında nokta kadar şişlik vardı çok ama çok küçük korktum doktora götürdüm lenf bezi dedi usg istedi ve boyunda da olduğunu söyledi tabi nasıl korktum anlatamam antibiyotik verdi 2 hafta üst üste kullandık ama ne bir küçülme ne büyüme vardı ve hemotolojiye sevk etti acil üniversite hastanesine gittik Hemotoloji degil ama acilde kan usg akciğer filmi yayma bir sürü test yapıldı enfeksiyon kaynaklı dendi ama inanın tam kan sayım sonucunu elime aldığımda tamam herşey bitti artık kesin kötü bi sonuç dedim ağlamaya başladım oğlumun parmakları hep delik deşik oldu kan aşıcaklar diye 10 dan fazla kan sonucu yüksek çıkmıştı 2 ayda 3 ayda bi ben götürmeye başladım içim rahat etmedi çünkü oğlumun boyun koltuk altı kaşık sayıca çok gazla ve 2 cm e yakın lenf bezleri var en son devlette Hemotoloji ye randevu alamayınca özel bi hastaneye götürüp testleri tekrar ettirdim Prof. Hemotoloji doktoruydu her çocukta olur olmaması sorun dedi en ufak bişeyde bile şişer küçülmeyebilir dedi kan periferik yayma ve usg çok şükür temiz çıktı içiniz rahat etsin diye sene de bir yada 2 kere kontrol ettirebilirsiniz ama benlik bişey yok suan dedi korkmayın ama tedbiri elden bırakmayın oğlum suan 4 yaşına giricek zayıf bir çocuk sağa sola döndüğünde boynundaki lenf bezi dışarıdan belli oluyor özellikle de hastalandığında 3 gün önce kontrol ettiğimde çok küçüktü bugün nezle oldu ve fındık kadar büyümüş hastalandığında büyüyüp küçülüyor yakın zamanda tekrar kontrol için götürücem , sizde içiniz rahat etmesi amaçlı bi hemotolojiye gidebilirsiniz bende kaygı ve ankasitrye bozukluğu oldu bu durum yüzünden :) okadar psikolojim bozuldu ilk zamanlar insan korkuyor evlat endişeleniyor çok iyi anlıyorum sizi dokununca el altında kayıyorsa ve yastığını üstünü değişirtircek kadar terleme yoksa ani kilo kaybı vs korkmayın ama tedbiride elden bırakmayın rabbim cümlemizin evladını korusun korktuğumuza uğratmasın inşallah
Merhaba bende forumda dolaşırken sizin yorumunuzu gördüm bir anne olarak bende içinizi bi nebze rahatlamak istiyorum . 2 yaşında Farkettim önce kulak arkasında nokta kadar şişlik vardı çok ama çok küçük korktum doktora götürdüm lenf bezi dedi usg istedi ve boyunda da olduğunu söyledi tabi nasıl korktum anlatamam antibiyotik verdi 2 hafta üst üste kullandık ama ne bir küçülme ne büyüme vardı ve hemotolojiye sevk etti acil üniversite hastanesine gittik Hemotoloji degil ama acilde kan usg akciğer filmi yayma bir sürü test yapıldı enfeksiyon kaynaklı dendi ama inanın tam kan sayım sonucunu elime aldığımda tamam herşey bitti artık kesin kötü bi sonuç dedim ağlamaya başladım oğlumun parmakları hep delik deşik oldu kan aşıcaklar diye 10 dan fazla kan sonucu yüksek çıkmıştı 2 ayda 3 ayda bi ben götürmeye başladım içim rahat etmedi çünkü oğlumun boyun koltuk altı kaşık sayıca çok gazla ve 2 cm e yakın lenf bezleri var en son devlette Hemotoloji ye randevu alamayınca özel bi hastaneye götürüp testleri tekrar ettirdim Prof. Hemotoloji doktoruydu her çocukta olur olmaması sorun dedi en ufak bişeyde bile şişer küçülmeyebilir dedi kan periferik yayma ve usg çok şükür temiz çıktı içiniz rahat etsin diye sene de bir yada 2 kere kontrol ettirebilirsiniz ama benlik bişey yok suan dedi korkmayın ama tedbiri elden bırakmayın oğlum suan 4 yaşına giricek zayıf bir çocuk sağa sola döndüğünde boynundaki lenf bezi dışarıdan belli oluyor özellikle de hastalandığında 3 gün önce kontrol ettiğimde çok küçüktü bugün nezle oldu ve fındık kadar büyümüş hastalandığında büyüyüp küçülüyor yakın zamanda tekrar kontrol için götürücem , sizde içiniz rahat etmesi amaçlı bi hemotolojiye gidebilirsiniz bende kaygı ve ankasitrye bozukluğu oldu bu durum yüzünden :) okadar psikolojim bozuldu ilk zamanlar insan korkuyor evlat endişeleniyor çok iyi anlıyorum sizi dokununca el altında kayıyorsa ve yastığını üstünü değişirtircek kadar terleme yoksa ani kilo kaybı vs korkmayın ama tedbiride elden bırakmayın rabbim cümlemizin evladını korusun korktuğumuza uğratmasın inşallah
Kusura bakmayın yeni gördüm mesajnızı, söyle söyliyim bizde çok fazla lenf nodülü var ama 2 seneye yakındır takip altında bi büyüme olmadı ama tabi hasta olduğu zamanlar daha da büyüyor hastalık geçince eski boyutuna dönüyor ama koltuk altı kasık boyun her yerde var birden fazla 2 cm e yakın doktorlar normal enfeksiyon sonrası ger çocukta olur olmayan yok zaten diyor ama bizim biraz fazla o yüzden bende korkuyorum tabi bizde kan verdik sonuç bekliyoruz 26 sında usg var tekrardan merak etmeyin genelde her çocukta olurmuş ama takibini de bırakmayın doktorlar takip etmene gerek yok dediler bana ama ben 6 ayda bir test yaptırıyorum her ihtimale karşı , size doktor nededi yayma testi usg falan yapıldımıLütfen birşey söyleyin çok çaresizim ya kötü bişeyse sizin büyüme oluyormuydu