Lütfen akıl verin!

bahtszbedevi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2014
4
1
3
32
Merhaba,

Şu an 22 yaşındayım. 2 senedir nişanlıyım ve 2 ay sonra düğünüm var. Nişanlım ile 5 senedir ilişkim var. Soruna gelirsek;
Çalışan bir annenin kızıydım. Küçüklüğüm hep başkalarının evlerinde geçti. Annemle aramızda soğukluk vardı. Daha doğrusu kendisi ablama düşkündu ve her fırsatta kıyaslardı. Lise yani ergenlik döneminde annemle kavgalarımız epeyce artmıştı. Deli olduğumu ileri sürerek birçok doktora gösterdi beni. Doktorlar beni normal buldu ancak nerden buldu bilmiyorum ama uzun bir süre yemeklerime ilaç katarak beni uyutma yoluna gitti. Kendimi toparlamayp derslerde bile uykulaynca farkettim ve engelledim. Sonra nişanlımla tanıştım. Bana iyi geliyor destek oluyordu. Ailemden gizlediğim dönemlerde annem sınırları biraz daha zorlayarak beni evden attı. Akrabalarmza hep iyi anne rolü oynadığından kimsenin kapısını çalamadm. Sağolsun Nişanlım uzun bir süre hastane koltuklarnda beni yalnız bırakmadı. Baktı annemler aramyor evlenelim dedi. Kabul etmedim. Önce ev tuttuk paramzn yettiğince evimin çevresi İpsiz sapsiz insanlarla dolu olunca korktum. Eşyaları dağıtıp evime geri döndüm. Beni evden atmalari ciddi şekilde devam etti ama yuzsuzluge verdim. Derken babam da yıldı ve boşanma davası açtı. Babamla görüşmemize sinir oluyordu. Beni suçlamaya başladı sonraları, senin yüzünden dedi. Babam evlenince kaldıramadm ve görüşmeyi bıraktım. Her fırsatta Sevgilimi yüzüme vurup yollu demesinden bıktıgm için sevgilime konuyi açtım. Biraz erken ve acele oldu ama nisan yaptık. Önce ben sana bakamam git karnını doyur dedi. Iş bulunca avucunu açıp para dilendi. Kayınpederimin gonderdigi bayramlık etleri bana pişirtip sofraya oturunca önümden çekti. Ben özlemişim sen yeme diye açıklama yaptı bir de. Bunların hepsi uydurma gelebilir. Hayatımdan gerçek anlamda usandım. Nisanlim bile hakaretlerini duyana kadar şüphe etmişti. Geçen gün ağıza alınmayacak kadar hayasz hakaretler etmeye başladı. Ben oda değiştirdikce peşimden geliyor kapıyı kapatınca sesini daha da yükseltiyor ağladığımı gördükçe göbek atıyor kahkaha patlatıyordu. Yılların birikimi son kez peşimden geldiğinde hirpaladım biraz. Bu sefer de çocuklarıma beddua etti. Insan anlattıkca her zerresinde anılar canlanıyor.
2 ay sonra düğünüm var. Hem vicdan azabı çekiyorum hem affedemiyorum. Nişanlım çocuk planları yapıyor ama yaşadıklarımdan dolayi ne çocuk istiyorum ne de onun gibi bir anne olmak. Beddualari kulaklarımda. Nasıl atlatırım bilmiyorum. Dinen ya da tıbbi olarak bir öneriniz varsa Allah aşkına yardım edin. Dardayım lütfen yetişin ..

Bence annenin bir sorunu var senin degil! O doktora gitmeli..

Evlilikten ve coluk cocuktan korkma cnm...yasadiklarin okadar cok ki senin öyle bir anne olacagina inanmiyorum..tam.tersine. cocuklarina ve esine senin yasadiklarinin aynisini yasatmamak icin elindwn geleni yapacagina ve iyi bir es ve iyi bir anne olacagina inan.

Ilk basta bir psikatra git diyorum (heralde yanlis yazdim ama ne demek istedigimi anlanissindir)

Bana zamam ayırdığın ve yazdıklarımı okuduğun için çok teşekkür ederim. Gerçek anlamda çöküntü içindeyim. Bu durumu atlatmak istiyorum. Tavsiyen için çok çok sağol.

Ben bu tarz dara düştüğüm zamanda özellikle daaha çok manevi anlamda eksiklerimin cezasını yaşadığımı düşünürüm. Yerinde olsam bildiğim duaları okuyarak Rabbimden yardım isterdim.. Yaşadıkların fazlasıyla zor kabul ediyorum ve emin ol hissederek okudum tüm satırlarını.. Annelik konusunda bende bir önceki arkadaşın yorumlarına katılıyorum, bence sen yaşadıklarını yaşatmayan mükemmel bir anne olursun, eşinde tüm bu güzellikleri hak edecek bir insansa, şahsen iyi bir anne olmandan yana hiç korkuların olmasın.

Dilerim bu günlerini bir kaç sene sonra tebbessüm ederek hatırlarsın, ne denirki, ne kadar hissetsekte okusakta senin yaşadıklarını bizler bilemeyiz. Rabbim yardımcın olsun İnşallah.

Amin inş. Yaşadıklarımı yapabildiğim kadar yazıya döktüm. Hayatımı daha iyi anlamda yaşayabilmek için çektiğim zikirlerim var. Hani insanın özü bellidir. Her insan özellikle anne olduktan sonra annesini biraz da olsa andırır. Dualarının Eşref saatine düşmesinden korkuyorum. Onun gibi olmak istemiyorum. Ona dokunduğum için de pişmanım. Allah beni affetsin ne diyim. ..

her annenin çektiklerinden dolayı çocuklarından acısını cıkardığı zamanlar olabilir diyeceğim ama bu olanlar çoktan geçmiş bile bunu..
Rabbim yardımcın olsun canım herkesin sınavı farklı farklı işte.
sen Allaha sığı duanı et hayırlısıyla mutlu bir yuvanda olur cocuğunda. böyle korkularla hayatını zehir etme. şükür ki nişanlın senin yanında Rabbim sonuna kadar hayırlı etsin.
Annene gelince de er geç hatasını anlayacak,içine hidayet dolacaktır.

Bana son söylediği bu evden çıktıktan sonra sakın geri geleyim deme oldu. Artık aramızın düzeleceğine dair bir umudum kalmadı. Beraber olamasak da umarım kendi hatalarının farkına varmış olur. Desteğiniz için çok teşekkür ederim. ..

Herşey insanlar için herşeyi yaşarız da görürüz de.
zamanın ne getireceği hiç belli olmaz :)
hakkınızda hayırlısı olsun

Annenizin böyle bir durumda bedduası tutmaz
umarım nişanlınız iyi biridir sizi mutlu eder

Evlenince de süt liman olur inan herşey. Annen hiç birşey olmamış davranır sana
Ama inan çocuktan ve evlilikten korkma, öyle kötü şeyler yaşamışsın ki senin çocuklarına asla bu şekilde davranacağını düşünmüyorum. En azından empati kurarak yaklaşacaksın çocuğuna emin ol

yuzsuzluge vurdum diyorsunuz ya annenizin normal olmadignin farkindasiniz zaten, onun yaptiklarini soylediklerini ciddiye almayip deli sacmasi gibi sayikladigni kabul edin, kendi hayatiniza devam edin.

evlenmeye karar vermissiniz fakat sirf ondan uzaklasmak icin cikis yolu olarak gormeyin, gercekten istiyorsaniz adim atin, aksi taktirde dugun tarihini erteleyin...
Evliliginizde sorun ciksa bosanip tek basina hayatini kuran kadinlar gibi gecinmeye calisacaktiniz degil mi?
Iste bunu yapmak icin ailenizin evinden evlenmeden de ayrilabilirsiniz, evliligi kacis olarak kullanmayin...

Eger es adayinizla mutlu iseniz annenize kulak asmadan tum asamalari kendiniz halledin ve evlendikten sonra da etkileniyorsaniz ya annenizle olabildigince mesafeli durun hatta gorusmeyin ya da onu hasta kabul edip ayda bir ruh ve sinir hastaliklarinda yatiyormuscasina ziyaret edin, arayin, soyledigi seylere de aldiris etmeyin...

Siz saglikli bir bireyseniz ve arastirmayi ogrenmeyi seviyorsaniz bence iyi bir anne olursunuz...
Annenizle kendinizi kiyaslamayin cunku normal olmadigi kesin ve siz bunu farkedip bu yasa kadar idare edebilecek kadar da akli basinda birisiniz belli ki.
Ancak yipranan sinirleriniz nedeniyle annenizi hirpalamanizda oldugu gibi ofke kontrolunuzu yitirmeye baslamissaniz simdiden onlem alin...
Ve hem yillarin birikimini uzerinizden atmak hem de gelecekte daha kontrollu biri olabilmek icin bir psikologa basvurun ki evliliginizde hem daha az sorun yasayin hem de kimseye mecbur hissetmeden her asamada daha dogru kararlar alabilin...

Anne diye görüşmek zorunda değilsin ki. Ben de görüşmüyorum çook uzun zamandır onun isteği üzerine. Huzurum mutluluğum fazlasıyla yerinde. Doğurmakla anne olunmuyor maalesef, herkes kendi yoluna.

Annene son bir defa kusura bakma,deyip helallik al.Siz evlat olarak görevinizi yapmışsınız.Anneniz hastalıklı biri bence.Daha da konuşmayın ve hayatınıza annenizi almayın..

Yinede bunca şey yaşamana rağmen güçlü birisin. Sen bunları yaşayıp anne tarafından yapılan şeylerin nasıl ağır yaralar açtığını bildiğin için asla çocuklarına böyle olmazsın merak etme. Evlendikten sonrada görüşmek zorunda değilsin bence

Anlattığın gibiyse annenin yaptıkları değil bir evlada sokaktan geçen normal hiç tanımadık birine bile yapılmaz. Büyük ihtimal bir sıkıntısı var ruhsal açıdan. Bedduası seni korkutmasın sen de etkilenmişsin ve ciddi anlamda aslında seninde psikolojik olarak sağlam bir destek alman gerekiyor bu illa doktor olması şart degil huzurlu ortam sağlayarak olur. Nişanlınla mutlu ol annenle ne kadar az görüşürsen o kadar iyidir. Annenin o durumdaki bedduası sanmıyorum tutsun için ferah olsun çocuklarınla mutlu olursun gelecekte inşallah.

geçmiş olsun baya zor şeyler yaşamışsınız ama ne güzel nişanlınız yanınızda olmuş. bence annenizin düşüncelerine takılmayın zaten kendisi normal değil. bence önceden karakteri düzgün biri değildi babanızla boşanınca ve babanda başkasıyla evlenince psikolojisi bozuldu. sizinle uğraşıyor. en iyisi onu hasta olarak görün ve bu yaptıklarını hasta olmasına yorun. mesela benim babam da 65 yaşında geçen gün beni evden kovdu sinirim bozuldu ne kadar hasta olduğunu düşünsemde insanın yine morali bozuluyor. geçen gün de benle güzel güzel konuşuyordu şaşırdım. normalde kötü biri değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…