lütfen akıl verin

buffy1989

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2012
57
5
28
Bursa

ben 24 yasında ailemin onayı olmadan bir evlilik yaptım. tabiri caizse kaçarak. üniversite mezunu çalışan bir kızdım. eşimle çok severek evlendik.

çok sevdiğim halde kayınvalidem ve akrabaları yuzunden boşanmak zorunda kaldım. 1 yıl kağıt uzerınde surdu ama aslında 7 ay. boşandığım için pişman değilim...olması gerekıyordu eşim olacak karaktersız ınsan bana, bana eş çok anne bir dedi...daha bır cok sey var eşimin babasından ve annesınden de şiddet gördüm. en sonunda saygısız gelin ben oldum. kayınvalidem, eşimin beni, babasının kuzenının kızıyla aldatmasına destek verdi ki bu bayanında evli oldugunu ve ufak bır kızı oldugunu ogrendım konuştum hatta kendısıyle. neyse olan oldu.

ben psikiyatrik tedavi görüyordum artık bıraktım feyda vermıyor. kendi memleketıme döndüm. ama ben cevre baskısından nefes alamıyorum. ailem beni eve kapadı. babam iki üniversite mezunu olmasına rağmen benden utanıyor, yalnız bakkala ekmek almaya bile göndermiyor. odamdan dışarı çıkamıyorum. çok ağır üzüntüler içerisindeyim. eşimin ailesinden gördüğüm şiddet üzerine 5 aylıkken çocuğumu düşürdüm ama eşim umursamadı...

ben hayattan çok korkuyorum. intihar düşüncesini kafamdan cıkaramıyorum. kız arkadaşlarım benle konuşmuyor, kapılar duvar oldu. !!!! evlenmeden kız arkadaşlarım inanırmısınız herseyı yasadı ama ben hep kendımı tek bır erkege sakladım.

lütfen beni evlenme meraklısı olarak görmeyin ama içimi bir korku sardı, ben yenıden anne olamayacak mıyım? ben hep böyle yapayalnız mı kalacagım? kendımı kullanılıp atılmıs selpak görüyorum. kirlendim. ben 24 yasında dulum. akrabalarım benı asagılıyor. telefonlarım calmıyor.

evlenip boşanmış erkekler bile, hiç evlenmemiş kız istiyorlar. benim tek suçum sevmek miydi? ben nikahsız yasamadım yanlıs birşey yapmadım. öğretmen olan akrabalarım bile bana cok agır konuşuyor. bunları hak ettiğimi ve hayatımın artık sona erdıgını söylüyorlar.

ben düzgün düşünemiyorum benim gibi boşanan bayanlar var mı? hayatınız nasıl gidiyor? yeniden evlendiniz mi? şahsen annem yenıden evlenmeme karşı.

o hayatımı mahvetti yaşadığım acılar maddi manevi çok büyük tarifi yoktur ama o şimdi mutlu kız arkadaşı var. sürekli diyorlar ki boşanmış kızla, boşanmış erkek bir değildir. boşanmış kız kimseye layık degildir.

evde de annem sureklı yeriyor beni. yemek yemek bıle zor gelıyor. ınanırmısınız 15 gunde 9 kilo verdim. şimdi 44 kiloyum.

Ne demek layık değil . Kurban olan gelsin . Kendinizi siz böyle dışlarsanız herkes dışlar sizi . Yapmayın lütfen .
Üniversite mezunuyum demişsiniz . Çalışsanız ?

ayyyy ne bunlar yok aılene cok sınırlendımm sanada kızdım kaçmak nedir arkadaşım.. neyse artık olan olmuş ama bır ınsanın bosanmasının bu kadar yargılanmasıda gerçekten tuhaff...unuversıte mezunuyum demıssın neden calısmıyorsun sankı bırazda sen itmişsin bu hayata kendini canım silkelen kendine gel.Kendi ayaklarının üzerinde durmanın peşine düşmelisin bence hemen evlenmeyi düşünme önce kendine güvenecek ruh ve maddi durumun olsun sonra evlılık olsun.. Çünkü bir bayan için en önemlisi ayaklarının üzerinde durabilmesidir Lütfen topla Kendini Allahın adaleti var buna inanırsan sende toparlanırsın:44:

Son düzenleme:

nasıl bir bağnazların içinde yaşıyorsun sen
:26:
kötü gün geçirmiş insana bide köstek olacak insanlar
anne baba ise bile ihtiyaç yok
o düşüncelerin içinde elbetteki intiharı düşünürsün
sakatmı kaldın
hayatını başkasına muhtaç devammı ettirmek zorundasın
ne oldu
sadece boşandın
vee bunu da en az zaman kaybı ile hallettin
daha 24 yaşındasın
azcık topla kafanı
al eline hayatının iplerini
-hoppp de ben karar verdim be hata yaptım bundan sonrakilerde yine benim sorunum kimse yorum yapmasın
ölmedim sakat kalmadım
dimdik ayağımın üzerindeyim

ayrıca dul olup hiç evlenmemiş erkeklerle evlenen nice kadınlar var
başlarım böyle mantığa

yeniden seversen yeniden evlenirsin
24 yaşında gencecik bir kadın
üstelik üniversite mezunu

Son düzenleme:
allah yardımcın olsun ailenle konuş vs gibi şeyler söylemiycem boş anlayacaklarını sanmıyorum yaptıkları çevrenin ailenin en başda hepsi çok yanlış 24 yaşındasın daha çocuğun yok olsa bile ne demek bi daha evlenmeyeceksin eve kapatmak seninle konuşmamak ne demek sonra sana bişi olunca ağlarlar yerelere yatarlar offf olan olmuş sevmişsin kaçmışsın vs bunlar olmayan şeyler deil memleketin neresi bilmiyorum ama araştırma yap iyice okumuşsunda netten aile bakanlığına ulaş görüş başka bi şehirdeki sığınma evine alsınlar seni o evlerin adresi vs hiç bişeyi yok işde buluyorlar tedavide ettiriyorlar hayatını mahvetme ailen sen yanlarından gidince bi zaman sonra akıllanır oda sen dimdik ayağa kalkıp kendi başına yaşayınca senin yaptığın hata deil kaldıki hatalarda bizim için tek iş sende bitiyor yine kaçacaksın ama bu kez kendin için ayakalrın üzerinde durup sağlıklı olmak için

Belki çok basit bi cevap olacak ama şu an senin en önemli yapman gereken şey dua edip, Allah a yönelmek, çünkü Allah darda kalmışların duasını geri çevirmezmiş, Kuran okumayı biliyorsan Bol bol Kuran oku, bilmiyorsan bile türkçesini oku, o içine frahlık ve sabır verecektir, millete gelince sakın haa duyma, herkesin ama herkesin bi yanlışı vardır ama kimse kendi kusurunu görmez, Rabbim bile günahları affederken kullar kim oluyor da yargılıyor. Evlenme konusuna gelince dur bismillah ne evliliği, sen kendini bir toparla hele, yanlış üstüne yanlış yapma, şöyle biraz zaman geçsin bi işe girersin. O seni yargılayan insanlar da bırak aramasınlar zaten, sana destek lazım köstek değil

İşe girmeyi denediniz mi?

Ayrıca kendiniz sakın suçlamayın. Kaçarak evlenmek tam bir cahillik işi ama affedilmeyecek birşey de değil.

ya sakın kendini bırakma. insanlar boşanabilir çevreniz saçma davranıyor. tamam başta hata yapmışsınız kimseyi dinlememişsiniz ama faturasını da siz ödemişsiniz. çevrenizdeki insanlar sırf bu yüzden uzak olması saçma. kendinizi bırakmayın bişeyler yapmaya çalışın. siz küçük bir yerde otoruyorsunuz sanırım

Bu nasıl bir örümcek kafalılıktır. Nasıl bir düşünce yapısına sahip senin ailen. Üniversite mezunusun, yaşın genç daha. Hemen kendine bir iş bul, pılını pırtını topla ayrıl ailenin yanından. Kendine yeni bir hayat kur, yeni arkadaşlar edin. Yeni bir hayata başla. İnan dünya senin etrafındaki gibi değil.

benım aılem bu kadar baskıcı olmasa da sureklı babam evlılıgımı yuzume vuruyor bende terkettım evı gıdecek bır akrabanız yokmu anneannenız dedenız vs yaslı ınsanlar bıraz daha ılımlı oluyor

Olmuş bitmiş, hayatta "keşke" dememek lazım ama insanların bazı kararları alırken çok iyi düşünmesi lazım. evden kaçarak evlendiğin zaman bence biraz daha sakin olup zamanını bekleseydin belki hata olmayacaktı. Çok iyi tanıyıp evlenen insanlar da boşanıyor ama hayatımız bence ani karar verecek kadar basit değil.
Olan olmuş önüne bakacaksın.
Çevrendeki herkesin bu şekilde düşünmesi de ilginç. Onların ailelerinde hiç mi ayrılan biri yokmuş? belki ileride aynı duruma düşer de anlarlar.
Kendine güven önce, önünde uzun bir hayat var.

Öncelikle Allah yardımcın olsun..
Yaşanması gerekiyormuş yaşanmış.. senin sınavında buymuş..
İlk evlenende sen değilsin, ilk boşanan da..
üniversite mezunuymuşsun, iş deneyiminde var,
tekrar çalışmaya başlasan ?:26:
İnsanların dediklerini yada düşündüklerini hiç önemseme, hepsini kulak ardı et..
bol bol dua et, Rabbim iyilerle karşılaştırsın..
bizim bi akrabamızın kzı boşandı 5 yaşında 1 kızıyla baba evine döndü..
hemen ''amaaaan x in kız boşanmış gelmiş, x in kız almış çocuğunu gelmiş, amaaan çocukla nereye sığarmış, onun hayatıda öyle bitecek vs vs vs ''
1 sene dolmadan, hiç evlenmemiş gencecik bekar astsubay geldi istedi valla :)
hiç ümitsizliğe kapılma,
Herşey çok güzel olacak.. bütün bunlar kötü birer anı olarak arkanda kalacak..
Rabbim bir yolu kapatıyosa, daha güzelini açacağındandır,
birşeyi alıyorsa, daha güzelini vereceğindendir

Çok yaralısın şu anda bence evlilik vs işlerini bırak önce kendi ruh sağlığını düzeltmeye çalış. Bir işe gir mesela kendine güvenin gelir. Sosyal ortamlara katıl kurslar vs. Çevrendeki insanlar çok günaha giriyor bu kadar saçma düşünceler neyin nesidir. Kimin garantisi var ömürlük evlilik için. Hele evli kadınlar ne cesaret diyor anlamıyorum. Bir de acaba sen ruh halinden ötürü onların söylediği herşeyi yanlış yöne çekiyor olabilir misin? O da geliyor aklıma yani alıngan olman kendini kötü hissetmen normal yani aldırma takılma öyle şeylere kendini de böyle koyverme hele bu ruh halinle evlilik vs düşünme bir ikincisi daha kötü yapar.

Konu sahibi arkadasimiz hem cevresini tavir ve düsüncelerinden sikayetci hem de kendisini kirlenip atilmis bir mendil parcasi olarak görüyor.Siz kendiniz hakkinda böyle düsünürseniz baskalari neler düsünür.Neden sadece bir insan oldugunuzu, bir hata yaptiginizi ama cok gec olmadan bunu farkedip hayatinizi kurtarmak istediginizi düsünmüyorsunuz?

Elimden geldigince sizi kirmamak icin yumusatarak yazmaya calistgim.Ama yeter artik ya!Kadinlarin kendilerini bu kadar assagilamasina katlanamiyorum.Insansiniz siz tamam mi.Kirletilip atilmis bir mendil parcasi degil!Buna benzer yesilcam repliklerini kendinize nasil yakistiriyorsunuz?Silkinip kendinize gelin!

Sizin evlencek yaşınız aslında yeni gelmiş ama siz bu araya bir evlilik sığdırmışsınız. Şimdi dönüp e benimle artık kimse evlenmezmi diye endişe duyuyorsunuz. Aslında bu başkalarına atfettiğiniz konuşuyorlar ,söylüyorlar söylemleride ,kendi iç dünyanızdaki yarattığnız iç sesler...
Bu satten sonra talibiniz çıkmazmı, Evet oğluna gelinlik kız arayan kaynanalar eş dost sizi tavsiye etmez belki acı ama gerçek.Zaten sizinde bunlardan bir beklentiniz olmamalı..Kendi ayaklarınızın üstünde durup ,kendi hayatınızı kurup ,aşık olup evleneceğiniz ve sizden başkasını gözü görmeyecek birini bulmalısınız. İmkansız bişey değil ..Ama böyle bir psikoloji içerisindeki amanda evleneyim artık benide kimse almaz ,ben zaten kirlenmiş mendil gibiyim düşüncesinde olanlarda , malesef 2. evliliklerindede hatalı seçimler yapıyorlar .sırf başkasını bulamam ama evlenmeliyim mantığında oldukları için.
Lütfen kendinize bir iyilik yapın. Aşk evlenme hayallerini kısa bir süre bırakıp ben kalan hayatımda ne yapacağım ailemin dizinin dibinde oturup onların verdiğine mi kanaat edeceğim yoksa çalışıp kendi paramı kazanıp geleceğe daha umutlamı bakacağım diye düşünüp bu yönde bir çaba gösterin.Kendinize güvenin bırakın elalemin lafını

Her insan hata yapar,eğer yanlışlarından ders cıkardıysan seni daha güzel günler bekliyor olucak.
Sıkma canını. bence bir işe gir eğer işin yoksa. Kendini geliştir ve isptala.
Bir hata bütün bir hayata mal olmamalı.
Bu yaptığınızı bugün ben yapsam kaçarak evlensem birçok aile gibi benim ailemde bana hayatı duman ederdi . Evet cok zor bir dönem,psikolojiniz zaten bozuk,iyice bozuluyor.

Onlara kendini isptla ve dile getir.evet bir hata yaptım pişmanım şimdi bana destek olun.Ben üzdüğüm ve üzüldüğüm yılları size unutturmak isterken bana köstek olmayın de. Aldatıldım,şiddet gördüm hata yaptığımı cok gec anladım ama anladım. Önemli olan bu değil mi . GİBİ İYİ BİR KONUŞMA YAP HERKESİN OLDUĞU ORTAMDA.

babanız ve çevrenizdeki insanlar okumuş cahil gurubuna giriyorlar.. onların söylediklerini hiç ama hiç duyma bence...

üniversite mezunu birisin, hayatını o cahil insanların dedikleriyle geçirirsen senin de onlardan kalır yanın olmaz...

senin iş bulup çalışıp kendi ayaklarının üzerinde durman gerekiyor,

hayat bu kimin ne zaman nasıl olacağını kimse bilemez....

girin işe çalışın. bunları düşünmeyin.
her insan hata yapabilir. ders almışsınız sonuçta.
şimdi önünüze bakma vakti..
lütfen kulaklıklarınızı tıkayın, akrabaymış arkadaşmış duymayın söylenenleri.
babanıza da pes doğrusu iki üniversite mezunu ancak bu kadar geri olabilir kusura bakmayın. hadi geriliği cahilliğini geçtim, vicdan biraz be..
kendinize gelin ve önünüze bakın. hayat devam ediyor.

ailen ve akrabalarına inanılmaz sinirlendim ve terbiyemi bozmamak için yorum yapmıycam onlar hakkında.
ben olsam önce güzel bir iş bulurum başka bir şehirde ya da semtte.
paramı biriktirir, küçük bir eve çıkar, hayatıma yeniden başlarım
ben de 24 yaşındayım. daha insanların üniversiteden yeni mezun oldukları yaştasın.
lütfen karamsarlığa kapılma.

yaşadıkların çok ağır bebeğini kaybetmişsin geçmiş olsun.siz eğitim almış fakat kendini yeteri kadar geliştirememiş bir aile ortamı içinde yaşıyorsunuz..kadınlarda boşanabilir ne kadar saçma ailenin yadırgaması yani dayak yiyip otursan hoşlarına mı gidecek ailenin.. tekrar tabiki evlenebilirsin ama şimdi evliliği aklından çıkar at. psikolojin bi düzelsin. üni mezınuyum diyorsun önce çalış kendi ayaklarının üzerinde dur. güçlü olduğunu göster çevrendekilere.. sonra hem daha fazla olgunlaşırsın hemde karsına mutlaka seni seven ve değer veren biri mutlaka çıkar... o zaman hem evlenirsin hemde inşallah bebeğin de olur... ama acele etme yaşın daaha çok genç...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…