Bebek Beslenmesi lokma kahvaltı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım biz yedi aylıkken geçtik kızıma peynir yumurta sarısı organik küçük domates rendesi verdim ayrı ayrı şimdi dokuz aylık ve ayrı ayrı yapıyor kahvaltısını ilk başladığımızda önce istemedi pütürlü olduğu için ama zamanla alılştı şimdide bizimle birlikte herşeyi yiyor ben sadece cevizi kahvaltılık mamasına ezip ekliyorum

Benim kızıma 9 aylıktan sonra basladım. Yumurtanın sarısını çırpıp, fındık kadar tereyağı ile tavada omlet yapıyorum. Tabaga aldıktan sonra üzerine bir çay kasıgı kadar labne peynir sürüp onu küçük bir dürüm haline getiriyorum. Kızım elimden ısıra ısıra severek yiyiyor. Yumurta sarısını katı haslayıp verdiğimde yemekte zorlandı ve hepsini de yemedi, böyle daha iyi oluyor. Bebeğin yerse yumurta sarısını haslayp sonra da labne peyniri ile karıstırırsan öyle de çok güzel oluyor ama benim kızım tercih etmedi. Omletin yanında yine labne peyniri yediriyorum, eğer yiyebilirse birazcık ekmekle birlikte de verebilirsin ve 1 kahve fincanı katkısız, şeker ilavesiz meyve suyu içiriyorum. Üstüne de en son 1 tatlı kasığı pekmez yediriyorum. Bu kahvaltıyı kızım çok severek yiyiyor. Tavsiye ederim. Cevizi ise akşamüstü yedirdiğim mamasının içine katıyorum. Domatesin alerji yapma olasılıgı yüksek oldugu için 1 yasından önce tavsiye edilmiyor, bir de zaten şimdi mevsimi olmadıgı için yedirmiyorum. Yaza domatesli omlet yapacagım. Bazı kişiler zeytin de yediriyor ama doktorlar zeytinin bebek beslenmesinde yeri olmadıgını söylüyorlar. Bal yine zaten 1 yasından önce yasak.

Son düzenleme:
canım omleti bende yapıyorum küçük bir dometesi rendeliyorum içine biraz peynir ve yumurta sarısı çok az tereyağı ilave edip yapıyorum kızıma ekmekle yediriyorum çok seviyor yanınada taze sıktığımız meyva sularından içiyor

meyvesuyu olarak ne veriyorsunuz?portakal gaz yapar derler ama şimdi de mevsimi.

Beyazı da 1 yasından sonra tavsiye ediliyor. Zaten yumurtanın beyazı sarısı kadar değerli değil. Yumurtanın beyazı albümin denen ilkel bir proteinden oluşuyor. Yani yemese de pek bir şey kaybetmez.

canım sabah uyandığında bebeğin bişey yemeden mi yediriyorsun kahvaltıyı.saat kaç gibi yiyor...biz kahvaltıda sorun yaşıyoruzda...

uyanır uyanmaz süt verirsem kızım asla kahvaltıya ağzını açmıyor,önce kahvaltısını yediriyorum sonra sütünü içiriyorum.

dandini aynen bende senin gibi yapıyorum artık..
önce süt verince yemiyor bizimki de...

benim bebeğim şimdi 7 aylık 1 aydan beri kahvaltı yapıyoruz bende lokma veriyorum bulamaç yaptığımız zaman yemiyor tek tek veriyorum yumurta yemiyoruz allerjimiz var

benim kızımda 1 yasında ben ek gıdaya geçtiğimizden 2 hafta sonra ayrı ayrı vermeye basladım zaten karışık pek sevmiyor,yumurta sarısı.labne,tereyağ ve zeytin veriyorum biizmle birlikte kahvaltı yapıyoır bazende omlet yapıyorum peynirle yediriyorum mevsimi olduğu içinde portakla suyu veriyorum çay bardağının çeyreğini anca içiyor çok az içtiği için veriyorum ben portakal suyu.
cevizi ve pekmezi meyvesine katıyorum ben.

peynir
tatlı kaşığı reçel
zeytin
bizim yediğimiz şeylerden de veriyorum ayırt etmiyorum çok şükür hiç itiraz etmeden yiyor herşeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…