- 20 Mart 2008
- 141.603
- 213.142
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi askolottammm
-
Eşim yurtdışı görevine gitmişti 6 ay,çaylar filan olunca direk ararlardı beni hemen geliyorsun diye.Aynen öyle ben senelerdir bu işin içindeyim abla biliyorsun . Eşim taburda çalışırken görevlere vs gittiklerinde üstlerimizin eşleri beni arar nasılsın derlerdi hiç alt üst ilişkisi kurmadılar benimle . Şubede çalışırken de sürekli görüşür sohbet eder vs bu şekilde yaşadık . Şimdi eşimin müdürü benim yakın arkadaşım burada havuza vs gidiyoruz çocukları kursa götürüyoruz. Çevremde böyle saçma sapan şeyler hiç duymadım yok yalan .insanları kurumları kötüleyemeye çalışan zihniyet var sadece
Orası öyle zaten,bazen anlaşmalı olarakta karışık oturuluyordu binada, biz kaldım mesela o kadar güzel komşuluk ilişklilerimiz oldu ki.Ablacım lojmanda uzmanların blok ayrı yüzbaşı binbaşı ayrı albay paşaların ki ayrı bloktu bahçede üstler altlar karşılaşırdı çocukları oynardi yada markette gibi durumlarda konuşulur sohbet edilirdi
Ha illa ki bir resmiyet olurdu ...ama esin gelsin evimi temizlesin yok böyle bir şey bu disiplin suçu ki hiç bir asker bunu göze almaz olamaz da
Yok öyle değil. Uzman çavuş olan birinin eşi erlere kendi özel işlerini yaptırıyordu. Vardı böyle bir konu. Malesef oluyor böyle şeyler. Kendimde bizzat işittim, bir komşumuzun tayini (eşi uzman çavuş) başka yere çıkmıştı. Annesiyle beraber aman orda eksik kalan işleride (taşinmayla alakalı/ev işleri vs) oradaki askerlere yaptırırız diyordu. İnsanlıktan soğumustum o an.Yanı rütbeli biri lojmanda oturan uzmanın eşine evini gel temizle demiş öyle mi
Yanı dediğim gibi uzmanın eşi temizliğe giden biriyse yada rütbelinin eşiyle bir tanışıklık var gel yardım et dediyse olabilir
Ama emir verip esin gelsin evi temizlesin diyemez yahu
Ev işi derken bir elektrik tesisatı yada ne bileyim suyla ilgiyli tamir işi varsa ondan bahsetmiştir umarım.Yok öyle değil. Uzman çavuş olan birinin eşi erlere kendi özel işlerini yaptırıyordu. Vardı böyle bir konu. Malesef oluyor böyle şeyler. Kendimde bizzat işittim, bir komşumuzun tayini (eşi uzman çavuş) başka yere çıkmıştı. Annesiyle beraber aman orda eksik kalan işleride (taşinmayla alakalı/ev işleri vs) oradaki askerlere yaptırırız diyordu. İnsanlıktan soğumustum o an.
Sonuna kadar katılıyorum. Mesela benim tek şikayetim teskilat içi eşlerin bulunduğu ortamda çok dedikodu olmasıydı. Yetkim olmayan şeylerin içine beni de çekmeye çalışmalarıydı. Diğer çalışanlara laf edilmezken, bana edilmesiydi. Zaten kuralları belli, ona uyulması gerek ben extra napabilirim ki? Belki iyi yerler vardır ama ben denk gelmedim.Konu lojman yada sivil hayat değildir,gürültü her yerde artık 20 dairelik binada oturuyorum kocaman bir site burası.
İnsan kaliteliyse görgülüyse oturup kalktığına dikkat eder,sonuçta ahırda oturmuyoruz .
Çocuk elbette koşacak gürültü olacak bu her evde oluyor.
Lojmanda bizde kaldık,o yıllard 3 uyarı durumu vardı hala devam ederse evden çıkarılma durumu oluyordu.
Temizlik saatl vardı onu geçip kafana halı silkeleniyorsa direk yöneticiye haber verirdik ki ben bile şikayet ettiğim oldu.
Gece saat 10 oldumu tv yada müzik sesi kısılırdı,demem o ki lojman yada sivil hayat uyacan o kurallara dağ başında yaşamıyoruz sonuçta.
Öyle birşey yok o saçmalamış aklınca ego yapıp hava atmaya çalışmış . Ama tsk da öyle birşey yokYok öyle değil. Uzman çavuş olan birinin eşi erlere kendi özel işlerini yaptırıyordu. Vardı böyle bir konu. Malesef oluyor böyle şeyler. Kendimde bizzat işittim, bir komşumuzun tayini (eşi uzman çavuş) başka yere çıkmıştı. Annesiyle beraber aman orda eksik kalan işleride (taşinmayla alakalı/ev işleri vs) oradaki askerlere yaptırırız diyordu. İnsanlıktan soğumustum o an.
Erler lojman güvenliği gibi temizliği gibi evet yapıyorlar ama özel ev işlerini yaptıran uzmanda evine eri niye sokuyorsa hanı böyle bir şey varsaYok öyle değil. Uzman çavuş olan birinin eşi erlere kendi özel işlerini yaptırıyordu. Vardı böyle bir konu. Malesef oluyor böyle şeyler. Kendimde bizzat işittim, bir komşumuzun tayini (eşi uzman çavuş) başka yere çıkmıştı. Annesiyle beraber aman orda eksik kalan işleride (taşinmayla alakalı/ev işleri vs) oradaki askerlere yaptırırız diyordu. İnsanlıktan soğumustum o an.
Ben asker lojmanlarını da tsk içinde olduğumuz için kuraları da biliyorum bilmiyen biri olsam bak sen inan inanbilgindigin kadar her lafaÖyle birşey yok o saçmalamış aklınca ego yapıp hava atmaya çalışmış . Ama tsk da öyle birşey yok
Dedikodu maalesef oluyor olmaması mümkün değil,bunalrın sebebleri var gitmezseniz burnu büyük,dibine kadar girerseniz yalaka derler.En güzeli orta seviyeyi bulmaktır.Sonuna kadar katılıyorum. Mesela benim tek şikayetim teskilat içi eşlerin bulunduğu ortamda çok dedikodu olmasıydı. Yetkim olmayan şeylerin içine beni de çekmeye çalışmalarıydı. Diğer çalışanlara laf edilmezken, bana edilmesiydi. Zaten kuralları belli, ona uyulması gerek ben extra napabilirim ki? Belki iyi yerler vardır ama ben denk gelmedim.
Aynen öyle nefret ediyorum rütbeyle kuruma atılan çamurdan uzman çavuş uzman çavuş kafalarına taş düşsün çamur atanların . Biz 2 farklı tugayda çalıştık . Şuan ki tugayda da lojmandaki çöpleri kendileri atıyorlar binayı temizlemeye yerli halktan kadın geliyor 2 güne bir mi ne ? Diğer şehir de de dışardan kadınlar gelip temizlik yapıyorlardı çöpleri de dışardan alınıyordu . Erin birşey yaptığı yok bıkmadılar insanlara iftira atmaktanBen asker lojmanlarını da tsk içinde olduğumuz için kuraları da biliyorum bilmiyen biri olsam bak sen inan inanbilgindigin kadar her lafa
Çamur at izi kalsın
Olabilir belkide kendince hava atmak için birşeyleri farklı aktarmiş olabilir. Konu sahibi baya linçte yemişti hatırlıyorum. Böyle bir konu üzerinden hava atmaya çalışmakta ne bileyim. Şaşırmış bazıları.Öyle birşey yok o saçmalamış aklınca ego yapıp hava atmaya çalışmış . Ama tsk da öyle birşey yok
Karakterinde problemler var konu sahibinin anlamışsınız zaten . Aşağılık kompleksiOlabilir belkide kendince hava atmak için birşeyleri farklı aktarmiş olabilir. Konu sahibi baya linçte yemişti hatırlıyorum. Böyle bir konu üzerinden hava atmaya çalışmakta ne bileyim. Şaşırmış bazıları.
Evet o bariz zaten.Karakterinde problemler var konu sahibinin anlamışsınız zaten . Aşağılık kompleksi
Sende konuyu buraya taşıyarak o saçmalayan kişiyi haklı duruma çıkardın ki konu ses gürültü iken birden konu askeriyeye geldi ...Olabilir belkide kendince hava atmak için birşeyleri farklı aktarmiş olabilir. Konu sahibi baya linçte yemişti hatırlıyorum. Böyle bir konu üzerinden hava atmaya çalışmakta ne bileyim. Şaşırmış bazıları.
Hava atmış orada,dediğim gibi evde sorun varsa tamirgibi o olabiliyor.Olabilir belkide kendince hava atmak için birşeyleri farklı aktarmiş olabilir. Konu sahibi baya linçte yemişti hatırlıyorum. Böyle bir konu üzerinden hava atmaya çalışmakta ne bileyim. Şaşırmış bazıları.
Konu lojman zati ve gürültüSende konuyu buraya taşıyarak o saçmalayan kişiyi haklı duruma çıkardın ki konu ses gürültü iken birden konu askeriyeye geldi ...
İçimizden biri olduğunuz nasıl belliDedikodu maalesef oluyor olmaması mümkün değil,bunalrın sebebleri var gitmezseniz burnu büyük,dibine kadar girerseniz yalaka derler.En güzeli orta seviyeyi bulmaktır.
Bana bile ne laflar gelmişti,saygılıydım mesafeliydim kendimi sevdirdim en azından,yalakalık yapmadım eşimin pozisyonunu hiç kullanmadım.
Aynen konu bu ama lojmanda özel işlerini askere yaptıranlar varken herşey olabilir deyince arkadaşKonu lojman zati ve gürültü
He birde Günah keçisi uzman Çavuşlar ve eşlerineSende konuyu buraya taşıyarak o saçmalayan kişiyi haklı duruma çıkardın ki konu ses gürültü iken birden konu askeriyeye geldi ...
Mss mesajı yanlış anlamışsın, uzman çavuşların eşleri askerlere iş yaptırıyor demiş strawberry.Ha illa ki bir resmiyet olurdu ...ama esin gelsin evimi temizlesin yok böyle bir şey bu disiplin suçu ki hiç bir asker bunu göze almaz olamaz da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?