Bu tarz Amir eşleri ne oldum delisi, sonradan görme olanlar. Kendisi bir halt olmayıp, kocalarının mevkisi ile kendinide Amir sananlar. Emniyette'de böyle para toplanır her ay. Özel günleri olanlara hediye alınır. Alınan şeyler standarttır.
Bir tek kurum içi değil, mesela nereye gitse ben falanın eşiyim derler. Bir yere gidecekse makam aracını kullanırlar. Ben talep etmem mesela, etsem bile eşim "Babanın malı değil o, makam aracı" der. Yapısını biliyorum.
Dediğiniz yalakalar çok oluyor. Mesela kocasıyla alakalı bir durumda bana öncesinde extra ilgi göstermeye çalışıp, sonra bunu dile getiren oldu. "Ben Amir değilim, eşimin işine burnumu sokmam" dedim diye egolu oldum.
Benim kurumla alakalı bir durumları varsa seve seve yardımcı oldum. Ama eşime karışmak haddime değil.
Bir gurupta mesela "aramıza katılmıyor xxxx in karısı ya " demiş. 8-5 çalışıyorum, hafta sonu ya ailem, ya işlerime bakıyorum. Diğer çalışanlara bu laf edilmezken, sanki mecburmuşum gibi bana ediliyordu. Birinin eşide aile hekiminiydi mesela o da çok çekti. Bir hastalık olsa, kapısını calıyorlarmış. "Acil bir durumda acile, değilse gündüz aile hekimliğine gelin" dedi diye o da egolu oldu.
Vardır elbet iyi olan lojmanlar ama istisna o da.