• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalıkta yaşananlar

Merhaba kızlar. 28 haftalık hamileyim ama kafama takılan binlerce şey var. Doğumdan sonra bebeği öpmeleri, ziyarete toplu şekilde çok kişi gelmeleri vs. Biraz dertleşme postu olsun istiyorum, lohusalikta siz neler yaşadınız?
Bunları şimdiden düşünüp, boş yere moral bozmayın.

Çok düşünürsem sütüm kesilir diye cevap vermiyorum. Kayınvalide ve kayınpeder köyden gelmediler telefondan kızları ile işi hallettiler 😄😄.

Bebeği çok merak ediyorlarmış köye gelin diye arıyorlar sürekli, eşime hayır demesi gerektiğini ilettim her seferinde o açıklıyor.

Uyku da şöyle bir sorun var, ben herkesin bebeğine laf ettim yok çok ağlıyor ayy çok huysuz diye 😂
İlk başlarda gaz sancısı vardı ve çok kısa uyuyordu bünye alışık değil. İlk kez çocuk bakıyorsun üzerini, altını değiştirmek çok zor geliyordu.

Aralıksız uyuyan birisi için ilk haftalar çok zorlayıcı oluyor. Şimdi alıştık onun saatlerine göre yatıp kalkıyoruz 😍
iyiymiş lohusa halinle köye gidip bebek göstermek 😂 çok şükür eşin destek olmuş
Umarım ben de bebise kolayca alısabilirim. Yetemem korkusuda oluyor bazen bilmiyorum normal mi.
Annelik işte her türlü fedakarlığı gerektiriyor 🥰

Bu arada sakın doğuma giderken kimseyi çağırma yanına emin ol hastanede başbaşa çok rahat edeceksiniz.

İnsanın içinden mi geliyor bilmiyorum yoksa yanımızda kimse yok diye de olabilir. Eşim çocuğa benden iyi bakıyor gaz masajı, alt değiştirme, giydirme, banyosu, cilt bakımı aklına gelebilecek her şey 😊.
Yaa içim şuan çok rahatladı. Benim eşim çok küçük nasıl elime alacağım falan diyor hamile olduğumu öğrendiğinden beri. Onlarada babalık doğunca yükleniyor demek ki 😂

Kabul etmiyorum dersem kötü gelin olacağım. Geçen gün eşimle ikimiz bakıp büyüteceğiz dedim diye kıyameti kopardı. Oğlu bakamazmış bize yerlesip kendisi bakacakmış. Ben de annesiyle babasının çocuğu büyütmesi ayrı kimseye gerek yok dedim, anladi mi meçhul. Doğumdan sonra göreceğim..
Kötü gelin olun, ne olacak? Karşınızdaki çok mu iyi insan ki? Siz kötü olmazsanız onlar size kafayı yedirtir. Ona neymiş sizin sütünüzden, mama vermeyip aç mı bırakacakmışsınız mesela? Eşiniz ne diyor bu zırvalıklara?

Yaa içim şuan çok rahatladı. Benim eşim çok küçük nasıl elime alacağım falan diyor hamile olduğumu öğrendiğinden beri. Onlarada babalık doğunca yükleniyor demek ki 😂
Bende hiç elime çocuk alamazdım nasıl yıkarım giydiririm korkusu vardı. Şimdi versinler tek elle iş yaparım 😄.
Bebeği bir kez görsün senden daha iyi bakar 😍😍

Az rahat ol her şeyi kafaya takma. İstemediğini açık açık söyle.
Ben birisini kucağına aldığında müdahale ediyorum hemen. Elini dahi öptürme sakın. Bir zaman sonra eli sürekli ağzına gidiyor görmezsin filan mikrop kapmasın

Cok mantıklı aslında 😂 peki bebeği öpme gibi durumlar oldu mu sizde?
İstemediğimi açık açık söyledim, aileler bebeğin kafasını öptüler en fazla. Hastaneye ziyaretime gelen komşum bebeğimi ben daha ne olduğunu anlamadan öpüvermişti, ilk başta öpmeyin diye uyarmak lazım. Zaten ne anlıyorlar başkalarının bebeklerini öpmekten anlamıyorum 🤦🏼‍♀️

Kötü gelin olun, ne olacak? Karşınızdaki çok mu iyi insan ki? Siz kötü olmazsanız onlar size kafayı yedirtir. Ona neymiş sizin sütünüzden, mama vermeyip aç mı bırakacakmışsınız mesela? Eşiniz ne diyor bu zırvalıklara?
Eşimin kesin bir tavrı var. Erkek veya kız bebek farketmiyor cinsel organlarından seviyorlar mesela annesinin tarafı. Eşim böyle birsey yaparsanız doğunca bebeğin yüzünü göremezsiniz dedi mesela ama annesi yaşadıkları bölgede herkesin bebekleri öyle sevdiğini bunun normal bir şey olduğunu ve tabiki yapacaklarını söyledi cevap olarak 🤮 anlatamayinca bir şeyleri ben de kara kara düşünmeye başladım işte

Bende hiç elime çocuk alamazdım nasıl yıkarım giydiririm korkusu vardı. Şimdi versinler tek elle iş yaparım 😄.
Bebeği bir kez görsün senden daha iyi bakar 😍😍

Az rahat ol her şeyi kafaya takma. İstemediğini açık açık söyle.
Ben birisini kucağına aldığında müdahale ediyorum hemen. Elini dahi öptürme sakın. Bir zaman sonra eli sürekli ağzına gidiyor görmezsin filan mikrop kapmasın
En korktuğum şey. İlk bebek olunca ister istemez bi pimpirik var üzerimde. Çok cesaret verdiniz bana teşekkür ederim 🥰

İstemediğimi açık açık söyledim, aileler bebeğin kafasını öptüler en fazla. Hastaneye ziyaretime gelen komşum bebeğimi ben daha ne olduğunu anlamadan öpüvermişti, ilk başta öpmeyin diye uyarmak lazım. Zaten ne anlıyorlar başkalarının bebeklerini öpmekten anlamıyorum 🤦🏼‍♀️
Ay evet ya bi durun belki annesi rahatsız olacak bu durumdan illa uyarmak mi lazım bu insanları. Sap sup her yerinden iyy

Eşimin kesin bir tavrı var. Erkek veya kız bebek farketmiyor cinsel organlarından seviyorlar mesela annesinin tarafı. Eşim böyle birsey yaparsanız doğunca bebeğin yüzünü göremezsiniz dedi mesela ama annesi yaşadıkları bölgede herkesin bebekleri öyle sevdiğini bunun normal bir şey olduğunu ve tabiki yapacaklarını söyledi cevap olarak 🤮 anlatamayinca bir şeyleri ben de kara kara düşünmeye başladım işte
Tepkinizi anında koyun böyle bir şey olduğunda. Bebeğinizi alıp odayı terkedin derhal.

Eşiniz püskürtmezse siz halledin bence. Kötü olmaktan korkmayın. Bu delilerle sinir hastası olursunuz yoksa.

Daha dogurmadan kv sütümü merak ediyor, sütüm olmazsa mama vermeyecek misim 😂 daha şimdiden başladılar benim de ister istemez içimde bi huzursuzluk oldu. Nasıl karşı koyacağım böyle durumlara bilmiyorum
Çok basit ağzının payını verince bir daha konuşamıyolar 😂

Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Biraz akıl verseniz bana beynim durmuş durumda
Eşiniz yanınızda mı bu tür konularda ? Net olun. Eğilip bükülmeyin. Çünkü sizin kırılır mı diye düşündüğünüz çoğu konu da kv sizi kırar gibi duruyor buradan. Mesela şu mama konusunda ne dediniz ? Mama verilir mi verilmez mi doktor belirler onu. Duracağınız yeri ayarlayın ki hatrınızı kırmayayım derdim ben olsam. 🥶

Eşiniz yanınızda mı bu tür konularda ? Net olun. Eğilip bükülmeyin. Çünkü sizin kırılır mı diye düşündüğünüz çoğu konu da kv sizi kırar gibi duruyor buradan. Mesela şu mama konusunda ne dediniz ? Mama verilir mi verilmez mi doktor belirler onu. Duracağınız yeri ayarlayın ki hatrınızı kırmayayım derdim ben olsam. 🥶
Eşim yanımda sag olsun. O zaten bu kadar yanımda olduğu için ben ailesine ayıp etmeyeyim diye yırtınıyorum. Gerçi bazen dolduruşa da gelmiyor değil ama görmezden gelebiliyorum.
Sütü olmayan bir cok kadın var Allah vermezse Sütü ne yapayım, çocuk açlıktan ölsün mu dedim o zaman mecbur vereceksin dedi. Ben de yorum yapıp strese sokmazsanız kesilmez dedim gülmeye başladı bu seferde. Eşim kesin yorum yapacak gibi duruyorsun anne sakın yapma dedi, hala pişkin pişkin gülüyordu. Yüzünü bile görmek istemeyeceğim duruma getiriyor beni..

Eşim yanımda sag olsun. O zaten bu kadar yanımda olduğu için ben ailesine ayıp etmeyeyim diye yırtınıyorum. Gerçi bazen dolduruşa da gelmiyor değil ama görmezden gelebiliyorum.
Sütü olmayan bir cok kadın var Allah vermezse Sütü ne yapayım, çocuk açlıktan ölsün mu dedim o zaman mecbur vereceksin dedi. Ben de yorum yapıp strese sokmazsanız kesilmez dedim gülmeye başladı bu seferde. Eşim kesin yorum yapacak gibi duruyorsun anne sakın yapma dedi, hala pişkin pişkin gülüyordu. Yüzünü bile görmek istemeyeceğim duruma getiriyor beni..
Kadın arsız belli oldu. 🙄 Eşinizde dolduruşa gelen tipse çoook sıkıntı. Sert olun.

Back