Benim kızım da 2 ay 10 günlük. Bırakıp çıkamıyorum. Annem de yürüyüş yap diyor ama, ona bile enerjim yok hiç.Benimde devam ediyor iki defadır kardiyolojiye gidiyorum zamanla geçer diyor benim anksiyetem var stres dahada yükseltiyor. Benim bebeğimde üç ay iki günlük oldu. Bu hafta doktora gittim diyet yap stresten uzak dur dedi dideral hap kullanıyorum. Spora başladım başka şeyler düşünmeye çalışıyorum tansiyona yogunlasinca stres oluyorum yükseliyor
Birsey demedi dediysede hatrlamiyorm tek hatrladigim cok fazla sade nescafe iciyordm kolay atabilmek icin ben birgun emzirirken fenalasinca anladik yuksek oldugunu ollcup birden cocugu alin cok fena oldum dedigimi hatrliyorum ki ameliyatin uzerinde gecmisti 1 hafta 10 gun ozmn farkettim ayni dediginz gbi oldum daralma hissi geldi carpinti bile yasadim ve isin garibi nabzim 62 lere dusmustu o haldeyken tansiyon firlamisti yavas yavas ölüyorum heralde dedigimi hatrliyorm annemeOnu ben belimden bir operasyon geçirdiğimde yaşamıştım yıllar önce. Bilirim çok zor. Sadece yatarak durabiliyordum. Başımı kaldırdığım an korkunç bir baş ağrısı oluyordu. Dayanılmaz bir durumdu.
Ancak bu başka. Annem evham yaptığım için olduğunu düşünüyor. Ama yok, bedensel bir durum insan anlıyor. Belki bunca zaman yaşadığım göğüs daralması, iç sıkıntısı … vs. hepsini lohusalığa bağladım. Çok korkunç geçiyor günlerim. Bir türlü toparlayamadım. Belki tansiyondan kaynaklı bazı yaşadıklarım.
Peki spinalin vücuttan atılması ne kadar sürüyormuş, söyledi mi doktorunuz?
Çok geçmiş olsun. İnşallah atlatacağım ben de. Sabah gideceğim doktora bakalım. Sonuçlar ne olacak, kolaylıkla atlatayım da kızımla ilgileneyim doya doyaBirsey demedi dediysede hatrlamiyorm tek hatrladigim cok fazla sade nescafe iciyordm kolay atabilmek icin ben birgun emzirirken fenalasinca anladik yuksek oldugunu ollcup birden cocugu alin cok fena oldum dedigimi hatrliyorum ki ameliyatin uzerinde gecmisti 1 hafta 10 gun ozmn farkettim ayni dediginz gbi oldum daralma hissi geldi carpinti bile yasadim ve isin garibi nabzim 62 lere dusmustu o haldeyken tansiyon firlamisti yavas yavas ölüyorum heralde dedigimi hatrliyorm anneme
Tansiyon bu sakaya gelmez ki fenalasiyorsanz bu sekilde gidin lutfen bir doktora benimki daimi yuksek degildi ara ara cikiyyordu
Evet baktı doktor. Bir sorun yok dedi. Efor testi yapılacak şimdi de. Tuzu kesti. İlaç vermedi. Ama ben zaten tuzsuz yerim normalde. İlaçsız nasıl geçecek anlamadım. Başka bir doktora daha gideceğim. Bu baş ağrısıyla hiçbir şey yapamıyorum çünkü.Tahlillerinize baktınız mı umarım bir sıkıntı yoktur.
Bnmde doğumdan sonra topuk kanı almaya gittiğimde sağlık ocağında hemşire ölçtü yüksekti biraz ondan sonra ara ara yükseldi fazla kilolorimi verdim kafaya takmamaya başlayınca geçtiğini gördüm en çok stres yükseltiyor bilginiz olsun.bn ilac kullanmadım kardiyoloji doktoru diyet önerdi grip oldugumda 17 ye yükseldi onun dışında 14-15 arası gidip geliyorduBenim ilk gebeliğimdi, 44 yaşındayım. Yeni farkettik tansiyonu(gebelikte de düzenli ölçtük, şükür yoktu ters bir durum) kızım 2 aylık, kalbim ağrıyor gibi geldi gittim doktora. Tansiyonum 170/110 çıktı. Takip edelim dedi doktor. Evde 144/89 civarı ölçümlerim. Sizin nasıl iyileşti, emzirirken ilaç kullanılıyor mu bu durumda? Geçici mi kalıcı mı çok endişeliyim.
Merhaba canım bende 3 eylülde doğum yaptım topuk kanı aldıklarında 13/9 çıkmıştı hiç aklıma gelmezdi tansiyonumu ölçmek ebe biraz yüksek diyince bi ölçeyim dedim 15-16-17/11 e kadar yükseldi sonra hastaneye gittiğimde ilaç verdiler düştü ertesi günü kardiyoloji doktoru norvacs 10 mg başlattı 1 ay kullandım ilacı kullandığımda tansiyonum normal seyrediyordu aralarda çıkıp hatta çok düşüyordu 8/5 e düştüğüde oldu sonra ilaçsız 2 hafta takip sonrası diyet verdi 0 tuz hergün tempolu yürüyüşle düzene girer dedi dahiliyede tansiyonunu ölçmeyi bırak dedi tahlillerimde temiz kolestrol bitek yüksek bi tık doğum kilolarımıda fazlasıyla verdim akşamları 14/9 15/10 en yüksek bunları görüyorum arada 12/8 e düştüğüde oluyo senin şimdiki durumun nedir benimkide yavaş yavaş düzene girer mi merak ediyorum 14-15 olduğunda çok hafif baş ağrım oluyo bağışıklık kazanmış gbiyim öyle kötü olmuyorumBnmde doğumdan sonra topuk kanı almaya gittiğimde sağlık ocağında hemşire ölçtü yüksekti biraz ondan sonra ara ara yükseldi fazla kilolorimi verdim kafaya takmamaya başlayınca geçtiğini gördüm en çok stres yükseltiyor bilginiz olsun.bn ilac kullanmadım kardiyoloji doktoru diyet önerdi grip oldugumda 17 ye yükseldi onun dışında 14-15 arası gidip geliyordu
Canm senle birebir aynı şeyleri yaşamışız bnm de ilk doğumda aynısı oldu ne kadar kafaya takip stres yaptıysam o kadar arttı hatta dahiliye doktoru bana 15'in üzerine çıkmış da sen tansiyon hastasısın diye teşhis koydu çok yıprandıma süreçte bunu duyunca kardiyoloji doktoru da sen tansiyon hastası değilsin ilaca gerek yok doğumla alakalı bir şeydir geçer dedi ona rağmen dahiliye doktorun dediği kafama kazınmıştı baktım alacak gibi değil tansiyon aletini kaldırdım diyet yaptım kafaya takmadım tam kilolarımı verdiğimde baktım ki tansiyonu 9a kadar inmiş yaşın da küçükse bence geçici bir şeydir kafaya takma ben şu an ikinci doğumumu yaptım doğuma 2 hafta kala 14'ü gördüm hatta doğum zamanı 13'e 9'du doğum yaptıktan sonra hiç ölçmedim iyi olduğumu hissediyorum çünkü zamanla geçeceğini düşünüyorumMerhaba canım bende 3 eylülde doğum yaptım topuk kanı aldıklarında 13/9 çıkmıştı hiç aklıma gelmezdi tansiyonumu ölçmek ebe biraz yüksek diyince bi ölçeyim dedim 15-16-17/11 e kadar yükseldi sonra hastaneye gittiğimde ilaç verdiler düştü ertesi günü kardiyoloji doktoru norvacs 10 mg başlattı 1 ay kullandım ilacı kullandığımda tansiyonum normal seyrediyordu aralarda çıkıp hatta çok düşüyordu 8/5 e düştüğüde oldu sonra ilaçsız 2 hafta takip sonrası diyet verdi 0 tuz hergün tempolu yürüyüşle düzene girer dedi dahiliyede tansiyonunu ölçmeyi bırak dedi tahlillerimde temiz kolestrol bitek yüksek bi tık doğum kilolarımıda fazlasıyla verdim akşamları 14/9 15/10 en yüksek bunları görüyorum arada 12/8 e düştüğüde oluyo senin şimdiki durumun nedir benimkide yavaş yavaş düzene girer mi merak ediyorum 14-15 olduğunda çok hafif baş ağrım oluyo bağışıklık kazanmış gbiyim öyle kötü olmuyorum