Lohusalıkta tansiyon yüksekliği yaşayan var mı???

Benim kızım da 2 ay 10 günlük. Bırakıp çıkamıyorum. Annem de yürüyüş yap diyor ama, ona bile enerjim yok hiç.

Benzer durum yaşayan çok kişi var zamanla düzelir diyorlar. İnşallah bizimde düzelir eski halimize döneriz. Gebelik sonrası hormonlar altı ay içinde eski haline dönüyormuş. Bir spor salonunda spora başladım yüzmek iyi geliyor rahatlatıyor

Birsey demedi dediysede hatrlamiyorm tek hatrladigim cok fazla sade nescafe iciyordm kolay atabilmek icin ben birgun emzirirken fenalasinca anladik yuksek oldugunu ollcup birden cocugu alin cok fena oldum dedigimi hatrliyorum ki ameliyatin uzerinde gecmisti 1 hafta 10 gun ozmn farkettim ayni dediginz gbi oldum daralma hissi geldi carpinti bile yasadim ve isin garibi nabzim 62 lere dusmustu o haldeyken tansiyon firlamisti yavas yavas ölüyorum heralde dedigimi hatrliyorm anneme

Tansiyon bu sakaya gelmez ki fenalasiyorsanz bu sekilde gidin lutfen bir doktora benimki daimi yuksek degildi ara ara cikiyyordu

Çok geçmiş olsun. İnşallah atlatacağım ben de. Sabah gideceğim doktora bakalım. Sonuçlar ne olacak, kolaylıkla atlatayım da kızımla ilgileneyim doya doya

Tahlillerinize baktınız mı umarım bir sıkıntı yoktur.
Evet baktı doktor. Bir sorun yok dedi. Efor testi yapılacak şimdi de. Tuzu kesti. İlaç vermedi. Ama ben zaten tuzsuz yerim normalde. İlaçsız nasıl geçecek anlamadım. Başka bir doktora daha gideceğim. Bu baş ağrısıyla hiçbir şey yapamıyorum çünkü.

Bnmde doğumdan sonra topuk kanı almaya gittiğimde sağlık ocağında hemşire ölçtü yüksekti biraz ondan sonra ara ara yükseldi fazla kilolorimi verdim kafaya takmamaya başlayınca geçtiğini gördüm en çok stres yükseltiyor bilginiz olsun.bn ilac kullanmadım kardiyoloji doktoru diyet önerdi grip oldugumda 17 ye yükseldi onun dışında 14-15 arası gidip geliyordu

Merhaba canım bende 3 eylülde doğum yaptım topuk kanı aldıklarında 13/9 çıkmıştı hiç aklıma gelmezdi tansiyonumu ölçmek ebe biraz yüksek diyince bi ölçeyim dedim 15-16-17/11 e kadar yükseldi sonra hastaneye gittiğimde ilaç verdiler düştü ertesi günü kardiyoloji doktoru norvacs 10 mg başlattı 1 ay kullandım ilacı kullandığımda tansiyonum normal seyrediyordu aralarda çıkıp hatta çok düşüyordu 8/5 e düştüğüde oldu sonra ilaçsız 2 hafta takip sonrası diyet verdi 0 tuz hergün tempolu yürüyüşle düzene girer dedi dahiliyede tansiyonunu ölçmeyi bırak dedi tahlillerimde temiz kolestrol bitek yüksek bi tık doğum kilolarımıda fazlasıyla verdim akşamları 14/9 15/10 en yüksek bunları görüyorum arada 12/8 e düştüğüde oluyo senin şimdiki durumun nedir benimkide yavaş yavaş düzene girer mi merak ediyorum 14-15 olduğunda çok hafif baş ağrım oluyo bağışıklık kazanmış gbiyim öyle kötü olmuyorum

Canm senle birebir aynı şeyleri yaşamışız bnm de ilk doğumda aynısı oldu ne kadar kafaya takip stres yaptıysam o kadar arttı hatta dahiliye doktoru bana 15'in üzerine çıkmış da sen tansiyon hastasısın diye teşhis koydu çok yıprandıma süreçte bunu duyunca kardiyoloji doktoru da sen tansiyon hastası değilsin ilaca gerek yok doğumla alakalı bir şeydir geçer dedi ona rağmen dahiliye doktorun dediği kafama kazınmıştı baktım alacak gibi değil tansiyon aletini kaldırdım diyet yaptım kafaya takmadım tam kilolarımı verdiğimde baktım ki tansiyonu 9a kadar inmiş yaşın da küçükse bence geçici bir şeydir kafaya takma ben şu an ikinci doğumumu yaptım doğuma 2 hafta kala 14'ü gördüm hatta doğum zamanı 13'e 9'du doğum yaptıktan sonra hiç ölçmedim iyi olduğumu hissediyorum çünkü zamanla geçeceğini düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…