lohusalikta kocasiyla ayri uyuyan var mi

Ben es ile bebek için ayrı yatmayi bir çok açıdan doğru bulmuyorum.tabii bu benim görüşüm.

Genel kanı o yönde zaten ben uç örneğim :)

Zira burda sıcak oldu adam öbür odada yattı diye kıyamet kopuyor. Ben öyle soğukluk girer vs gibi dip dibe uyuma zorunluluğuna inanmam

Konu sahibi annem var o yardım ediyor demiş ama sonra yardıma ihtiyacı varsa eşi etsin yardımı o görüşteyim ama

Merhabalar
1 hafta önce doğum yaptim ve kocamla ayri uyumaya basladik. Özlüyorum boyle ama minigimizde gece agliyor.Bu yüzden kiyamiyorum onada uykusuz kalir diye. Bu durum ne kadar devam eder onuda bilmiyorum. Siz bu donemde ne yaptiniz ?

Nye ayri yatiyosunuz ki ben dogum yaptigimdada hep beraber yatiyoduk yatagimizin yanina besigi koyduk yatagmzda yatiyoduk.
Hatta benim bebis emmedi mama yiyodu bazn ben uyanamazsam esim kalkip yediriyordu mamasini hala da oyle gerci ama :))

Bende 4 ay onc3 dogum yaptim ve 1 ay kadar ayri yattik esimle araya sogukluk felan girdigi yok hatta yanimda yatarsa deliye donuyodum cunku lohusalikta cok sicak basiyo emziriyorlarsaniz bebegi yataga aliyorsunuz ve yatakta 3 kisi oluyo cekilecek gibi degil.
Esime kiyamiyorum olayina gelince bu esin ve senin iletisiminle ilgili bende esime kiyamazdim cunku oda bana kiyamiyor.
Annen yanindaymis emin ol yaninda bebege dair hicbirseyden anlamayan biri yerine seni buyutmus tecrubeli anneciginin olmasi hem sana hem bebege daha yararli olacak

Merhabalar
1 hafta önce doğum yaptim ve kocamla ayri uyumaya basladik. Özlüyorum boyle ama minigimizde gece agliyor.Bu yüzden kiyamiyorum onada uykusuz kalir diye. Bu durum ne kadar devam eder onuda bilmiyorum. Siz bu donemde ne yaptiniz ?
ben iki doğum yaptım.. biz de de böyle oldu.. ben yatmasını istediğim halde eşim çok sık uyandığı için ayrı yatardı..kızım 11 aylık şimdi de sıcaktan ayrı yatıyoruz.. çocuğun odasını ayırınca sorun çözülüyor.. ama daha çok yenisin biraz zaman tanı kendine de eşine de..çok da uzamasın alışkanlık haline gelebiliyor bir süre sonra..
bazen onlar yalnız yatmak isteyecğimizi de düşünüyorlar bunu ona sorabilirsin ..

Ayrı yatmanın çok korkunç bişey olduğunu düşünmüyorum. Kavga edilip yataklar ayrılmadıysa sorun yok.

Ama doğumdan sonra ayrı yatmak çoğu zaman çiftler arasında problem olabiliyor. Zaten aileye yeni bir üye katılmış, babanın bebekle ilişkisi bu süreçten sonra oluşacak, adam afallamış, önceden üzerinde olan bütün ilgi bebeğe kaymış. Bu şartlarda sorun olmaması mümkün değil. Adamlar kendilerini dışlanmış hissediyorlar.

ben oğlumu doğurduğumda 1-2 ay ayrı yattık. çünkü ben hiç rahat edemiyordum loğusalık.. terleme.. uykuya dalamama.. vs. daha sonra oğlumu ayırdık biz beraber yatmaya başladık. bisüre sonra oğlumuda yanımıza aldık. 4.5 yaşında bizim odamızda kendi yatağında yatıyor:) şimdi 2. hamileyim galiba oda bizimle yatıcak. sorun şu ev 2+1 eşim deli gibi pc oynuyor çocuk odasında ben çocuğu yatırırken o oyunda mecbur bizim odada uyutuyorum. bizim için hiç sıkıntı olmadı bu durum. cinsellikte sorun olmadı yeterki isteyelim yer mekan sorun değil.. :rolleyes:
ama galiba 2. olunca pcyi mutfağa geçirip çocukları odalarına postalayacağım:KK50:
..

ben eşlerin yakınlaşacağı tek yerin yatak odası olmadığını düşünüyorum tabi ayrı yatılmamalı sürekli ama zorunlu haller için çokta takıntı yapılmamalı.

hamileyim kocamada dedim ayrı yatalim mi diye oda ben sensiz uyuyamam diyo. çekyat aldik miniğimin odasina koyacaz beraber bakicaz gece beni uyandircak kocam ben gece ağlarken duyamam. çocuğumun işitme engelli annesi olacagim çünkü. kocam normal..

Iki dogum yaptim. Ikisinden sonra da esimle birlikte uyudum. O yatti gece ben emzirmeye alt degistirmeye kalktim. Ihtiyac olursa onu uyandirdim. Ama esime sarilip opme luksumden vazgecemedim.

Ilginctir ki insanlar arasinda cocuk dogunca yada lohusalikta ayri yatmak die bi kavram var. Mesela ilk gebe kaldigimda bana ne dusunuosun dogurunca nerde yaticaksin die sorduklarinda afallamistim nasi yani die. Tabiki yatagimda! Zira evliliğimin ilk gununden beri direttigim tek konu o yatakta ne olursa olsun beraber uyumakti ki bence dogru olan bu. Su siralar ates basmalarindan uyuyamiorum ama kesjnlikle odadan da cikmiorum pencerenjn onunde uyuyorum bence bi an once esinle uyumalisin mazallah sogukluk girer arkadasim

hamileyken eşim ben senden ayrı yatamam derdi. ben de çok kararlıydım zaten uyku eğitimi verecek kızımı odasına alıştıracaktım. kitaplar okudum. teori süperdi ama pratiği öyle olmadı:) kızım bizi dize getirdi :) kızımı memeden ayırıp yatağa bile bırakamazdım. gece uyuyamazdık. eşimin işi gereği uykusunu kesinlikle alması lazım. ben o konuda ciddi manada "kıyamam" bir dönem ayrı yattık. şimdi üçümüz yatıyoruz. bu durum eşimle özel hayatımızı etkilemedi.

Daha bebegin cok kucuk, simdiden yavas yavas uyku duzeni oturtmaya basla, kararli ol, mesela 40i ciktiktan sonra her gun ayni saatte bir rutin uygulayarak uyutacaksin, ama hic taviz vermeden, yani mesela yemek gecikti o saate kaldi, dur bi yemegimi yiyim uyuturum demiyceksin, bunu bu sekilde uygularsan bir sure, cocuk ayni saatte uyumaya baslar, gece uyanmalarinda da emzirip uyuyolar alisinca, insaallah en.azindan 3. Aydan sonra bu boyle. Kesinlikle ayri yatma. Bebegi baska odada uyutsan bile uyuyunca yaniniza getir sen de esinin yaninda yat. Bu cocuk buyuyecek sonra belki ikinci falan derken iyice uzak kalirsiniz. Ilk zamanlat olur boyle seyler.

sen ona kiyma o seni kusbasi yapsin
onunki canda seninki patmicanmi ?
3 çocugum var hiç bi zaman ayri uyumadim
sese kimi zamn uyanir esim kimi zaman uyanmaz ama bu onun sorunu zaten benim deil :)

X