- Konu Sahibi kuruyan fasulye
Formaya karşı çıkanlar çok lüks giyinen öğrenciyle yamalı giyinen öğrenciler arasında ki derin uçurumu anlayamıyor sanırım.
Ayakkabı, çanta v.b aksesuar ve giyimler zaten yeterince zorluyor aileleri. Kiminin ayağında dikişli ayakkabı kiminin ayağında binlerce liralık ayakkabılar.
Bizim durumumuz iyiydi. Annem ve babam bize hep okula uygun ayrıca ayakkabı v.s alırlardı. Okul ayakkabımız ayrıydı. Bu kadar ince düşünen veliler maalesef çok az. Birde buna kıyafet eklense ..
O ayakkabıyı başkasının ayağında görüp ayaklarını saklamaya çalışan çok öğrenci biliyorum.
Bu doğru mı değil. Herkes kendi imkanları doğrultusunda yaşar; özgüvenli olmak lazım ancak gençlik işte ötesi yok. Herkes aynı özgüvenle yetiştirilmiyor.
hayır anlıyorum.. lise 3'e kadar askeri usul formayla gelmiş çocukların üniversite 1. sınıfta nasıl zıvanadan çıktıklarını da biliyorum.. halbuki kreş döneminden başlanıp sonuna kadar formasız olsalar çocuklar da nasıl davranmaları gerektiğini öğrenirler..
bir diğeri de okul kıyafetlerinin ücreti.. hele hele erkek çocuk ise öğrenci, haftada 1 dizi delinen ve yeniden alınmak zorunda kaldığımız kıyafetlerden batıyoruz zaten.. devlet okul kıyafetlerini bedavaya verse haklısın 1Sen, ama çoğu zaman bir kapri ve bir tshirt çok daha kullanışlı ve ucuz oluyor..