Lisede mi Ortaokulda mı Öğretmenlik?

Evet ilkokul çok enerji istiyor gerçekten :) ben de malesef hic öğretmen gibi görünmüyorum. Çözümü onluk giymekte buldum. Belki size de fikir olur. Hakkınızda hayırlısı olsun artık.

Bir konuyu daha eklemek istiyorum. Lisede çalışan bir arkadaşım çok fazla zorlayıcı dini sorular geldiğinden bahsetmisti. Ateist öğrencileri bile varmis. Bunlara da hazırlıklı olarak tercih yapmanızı tavsiye ederim. "Siz hic evlenmeden önce öpusmediniz mi?" Diye soracak kadar taciz boyutuna varan sorulardan bahsetti.
Bile nedir yahu, benim lise okuduğum zamanda ateist olmak meşhurdu
Herkes kendini ateist ilan etmişti :))

Eger gideceginiz lise iyi ogrencileri olan bir liseyse bilemem ama benim gorusum lisede ogretmenligin cok zor oldugu yonunde. Tam her seye bas kaldirma donemi. En azindan ben kendimi oyle hatirliyorum. Ortaokulda daha sessiz sakin oluyor cocuklar sankio_O

Bile nedir yahu, benim lise okuduğum zamanda ateist olmak meşhurdu
Herkes kendini ateist ilan etmişti :))

Doğrudur ben hic rast gelmedim. Varsa da gizliden yaşıyordur inancını :) Ateist olmak elbette suç değil umarım kimse yanlış anlamamistir ancak ders din olunca o ortamda "zorunlu olarak" bulunan ateist öğrenci de elbette tepkili oluyor ve dersin düzenini, öğretmenin otoritesini sarsacak sorular sormaya başlıyor. O yüzden alanında gerçekten donanımlı olmak lazim...

Teknik lisede öğretmenim. Başarısız liseleri kesinlikle tavsiye etmem. Yalnız iyi bir lise her zaman çalışmak için en iyi yerdir diğer kademelere göre. Bahsettiğiniz liseler iyiyse tercih edin derim.
43 yıl ortaokulda çalıştım, 1 yıl görevlendirme ilkokulda. Bunları da hesaba katarak yorum yapıyorum.

Evet ilkokul çok enerji istiyor gerçekten :) ben de malesef hic öğretmen gibi görünmüyorum. Çözümü onluk giymekte buldum. Belki size de fikir olur. Hakkınızda hayırlısı olsun artık.

Bir konuyu daha eklemek istiyorum. Lisede çalışan bir arkadaşım çok fazla zorlayıcı dini sorular geldiğinden bahsetmisti. Ateist öğrencileri bile varmis. Bunlara da hazırlıklı olarak tercih yapmanızı tavsiye ederim. "Siz hic evlenmeden önce öpusmediniz mi?" Diye soracak kadar taciz boyutuna varan sorulardan bahsetti.
Tacize varan sorulardan yana sıkıntım olmaz hocam. Böyle sorulara takılmıyorum.Ancak dini konularda zorlayıcı çok soru gelebilir diye korkum var.Sonuçta bunlar zeki öğrenciler.İşin ucunda soruyu bilemeyip rezil olmak da var.Artık dersimize çalışıp gideriz

Tacize varan sorulardan yana sıkıntım olmaz hocam. Böyle sorulara takılmıyorum.Ancak dini konularda zorlayıcı çok soru gelebilir diye korkum var.Sonuçta bunlar zeki öğrenciler.İşin ucunda soruyu bilemeyip rezil olmak da var.Artık dersimize çalışıp gideriz
Bu konuda haklı olabilirsiniz. Mesela ben dini nikahla ilgili bir soru sormuştum o zaman.
Şimdi dini yoruma kaçmasın diye yazmıyorum.
Hoca beni sınıftan atmıştı.

Ama, diğer sene de hayatımın en iyi din kültürü hocasıyla karşılaştım mesela.
Aynı soru hakkında çok güzel bilgilendirmişti.

Kalite çok önemli.

Liseye iste , olmadı 3 sene sonra iliçinden orta kısma dönersin , sizin branş maşallah her zaman her yerde boşluk çok
Öyle yapacağım bakalım.Şimdilik boşluk çok.O yüzden bu fırsatı iyi değerlendireyim diyorum.Bir daha hayatım boyunca iki iyi lisede çalışma şansını zor bulurum

Aslında öğrenci beni sevsin diye düşünen birisi değilimdir.Hatta hiç de takmam.Benim isteyeceğim okullar da İzmirin en iyi okulları.Saygısızlık olacağını sanmıyorum.Sadece kendime pek güvenemiyorum lise konusunda.Biraz rezil olma korkusu falan var sanırım.Sonuçta ergenler ve sürekli sizin açığınızı arastırıyorlar ve en ufak bir eksikliğinizi affetmiyorlar.
Rezil olup olmamak tamamen sizin tavırlarınızla ilgili. Ben öğrencilerime karşı son derece saygılıyım, branşım İng. olduğu için telaffuzları vs konusunda asla dalga geçmem kırmadan düzeltirim ve dalga da geçirtmem. Kızsam dahi kişiliklerini değil davranışını eleştiririm ve asla hakaret etmem 14. yılım bitti daha büyük ya da küçük hiçbir öğrencime vurmadım. Ben sevginin gücüne ve onların kalplerine dokunmaya çok önem veriyorum ve karşılığını alıyorum:KK200:
Öğrencilerde gözlemlediğim karşılarındaki öğretmen açık arayan, hakaret eden ve onları küçük görmeye meyilli bir tipse onlar da o öğretmeni rezil etmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Hocam bn de bransim dolaydiyla mi bilmiyorum lisede rahat edemedim. Ortaokul daha keyifliydi. Daha ilgili aileler var.

Kaliteli ve köklü bir liseyi hiçbir şeye değişmem. Lise öğretmeniyim, anadolu liselerini çok seviyorum ama eş durumundan meslek lisesine tayin olunca bilim sanat merkezine geçtim. Yine de köklü bir anadolu lisesini tercih ederdim.

Aynen :) düşmanının silahıyla silahlanmak lazim :P onlar hazircevapsa sen de öyle olacaksın ki saygı duysunlar. O an sıcağı sıcağına cevap vermelisin ki otoriten sarsılmasın. Bir de gençlerin takip ettiği şeyleri bilmelisin ki bir fikrin olsun.

Konuyu takipteyim benim de bu yıl ilk Lise deneyimim olacak endişelerim haliyle var saygı konusunda, ortaokulda çocuklarla iletişim daha zor aslında ..

Lisede ingilizce öğretmeniyim. İyi bir lisede çalışacaksınız sorun olmaz.mesela ben ortalamanın altında bir lisede çalışıyorum kafam rahat diyebilirim ama din kültürü dersinde bazı problemler oluyor arkadaşlardan biliyorum saçma sapan hadsizce sorular soruyorlar eğer bu duruma takilmazsaniz kesinlikle lise daha önce orta okulda çalışıyordum orda teog sıkıntısı var veli problem çocuk niye 95 aldı diye gelir yapışır. Herkesin çocuğu Einstein dir ama siz onların çocuğunun zekasına yetemiyorsunuzdur ☺liseler puanla öğrenci aldığı için size geldiğinde veli nin aklı başına gelmiş olur ugrasmak zoruna kalmazsiniz.bana göre kesinlikle lise

Burdaki öğretmenler de hep iyi bi okul arayışında hazira konma yani..nerde idealist öğretmenler...önemli olan öğrencileri doğru düzgün yetiştirmek sorunlu öğrencilere yardimci olmak..

Benimki İngilizce.
İlk tercihim lise.
İkincisi ilkokul.
En kötüsü hatta berbati ortaokul.
14 yıllık deneyim konuşuyor...
Ortaokuldan uzak durun!

ben de hemen hemen her yaş grubuyla çalıştım. fakat asıl branşım lise zaten ve en çok keyif aldığım da lise oldu. ben de minyonum ve 23 yaşından beri lisede öğretmenlik yapıyorum. öğrencilerim hala "bir gün bizim formayla gelseniz kimse anlamaz öğrenci olmadığınızı" diyor. yine de otorite kurma konusunda bir sıkıntı yaşamıyorum. genellikle bağırma çağırmayla değil, onları anlamaya çalışarak, ılımlı bir şekilde yaklaşınca sıkıntı olmuyor. üstelik yaşıtları gibi gördükleri için size daha yakın oluyorlar ve ders dışı takipleri de kolaylaşıyor. bazen yanlış yollardan döndürmek gerekebiliyor gençleri çünkü. sohbeti, dertleşmesi, her şeyi bambaşka lisenin. branş konusunda da zorlayıcı sorulardan çekinmeyin. ben de felsefe öğretmeniyim. bir sınıfa girdiğimde karşılaştığım ilk soru her zaman "ateist misiniz?" oluyor. bu soruları birlikte yanıtlamak, aşmak en güzeli. çocuklar sorgulamayı ve kendileri fikir geliştirmeyi öğreniyor. ben her ders her konu merakla bekliyorum zorlayıcı sorular gelmesini. benim tecrübelerim bu şekilde.

İngilizce hocam vardı dersanede. Muhabbet esnasında lise grubunu daha çok seviyorum, yaşlar yakın olunca ders anlatmak da muhabbet de daha eğlenceli demişti. Öğretmen değilim ama hocamın söylemi bu şekildeydi.

Back