• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lisede bunları giyecekler!

Liseye gelmiş yetişkin bir insana ne giyeceğini söylemek diye de bir kural(!) var.. Forma olayı komple kaldırılmalı..
asla diyorum canım bizim durumumuz çoklarından iyi idi ama babam bize karşı inanılmaz cimriydi,bayramdan bayrama bir elbise alırdı bazen sadece senede bir alırdı,forma olmasa ne yapardık,bazı memur çocuklarını tatilde görürdük yepyeni tertemiz kıyafetleri:KK51:

asla diyorum canım bizim durumumuz çoklarından iyi idi ama babam bize karşı inanılmaz cimriydi,bayramdan bayrama bir elbise alırdı bazen sadece senede bir alırdı,forma olmasa ne yapardık,bazı memur çocuklarını tatilde görürdük yepyeni tertemiz kıyafetleri:KK51:
Forma olayını hiç sevmedim ama dediğiniz gibi bi durumda var ne yazık ki...

Bu kız öğrenciler neden etek yerine pantolon giymek istiyor acaba. Ben lise eteğime bayılıyordum hala da saklıyorum. Eteğin pantolondan daha cok yakıstıgını dusunuyorum.
Rahatlıksa eğer acılma riski dısında kumaş pantolondan daha rahattı etek. Ben pantolonla hiç rahat edemezdim.

Formaya karşı çıkanlar çok lüks giyinen öğrenciyle yamalı giyinen öğrenciler arasında ki derin uçurumu anlayamıyor sanırım.

Ayakkabı, çanta v.b aksesuar ve giyimler zaten yeterince zorluyor aileleri. Kiminin ayağında dikişli ayakkabı kiminin ayağında binlerce liralık ayakkabılar.

Bizim durumumuz iyiydi. Annem ve babam bize hep okula uygun ayrıca ayakkabı v.s alırlardı. Okul ayakkabımız ayrıydı. Bu kadar ince düşünen veliler maalesef çok az. Birde buna kıyafet eklense ..
O ayakkabıyı başkasının ayağında görüp ayaklarını saklamaya çalışan çok öğrenci biliyorum.
Bu doğru mı değil. Herkes kendi imkanları doğrultusunda yaşar; özgüvenli olmak lazım ancak gençlik işte ötesi yok. Herkes aynı özgüvenle yetiştirilmiyor.

Bu kız öğrenciler neden etek yerine pantolon giymek istiyor acaba. Ben lise eteğime bayılıyordum hala da saklıyorum. Eteğin pantolondan daha cok yakıstıgını dusunuyorum.
Rahatlıksa eğer acılma riski dısında kumaş pantolondan daha rahattı etek. Ben pantolonla hiç rahat edemezdim.

Biz de lisedeyken pantolon giymeyi istemistik ama burda çok fazla lodos olurdu ve etekle dışarda durmak imkansizlasirdi.

Pantolon iyidir ya daha rahat :)

Formaya karşı çıkanlar çok lüks giyinen öğrenciyle yamalı giyinen öğrenciler arasında ki derin uçurumu anlayamıyor sanırım.

Ayakkabı, çanta v.b aksesuar ve giyimler zaten yeterince zorluyor aileleri. Kiminin ayağında dikişli ayakkabı kiminin ayağında binlerce liralık ayakkabılar.

Bizim durumumuz iyiydi. Annem ve babam bize hep okula uygun ayrıca ayakkabı v.s alırlardı. Okul ayakkabımız ayrıydı. Bu kadar ince düşünen veliler maalesef çok az. Birde buna kıyafet eklense ..
O ayakkabıyı başkasının ayağında görüp ayaklarını saklamaya çalışan çok öğrenci biliyorum.
Bu doğru mı değil. Herkes kendi imkanları doğrultusunda yaşar; özgüvenli olmak lazım ancak gençlik işte ötesi yok. Herkes aynı özgüvenle yetiştirilmiyor.

Benim hatırlıyorum lisede sadece 2 pantolonum vardi. Forma olmasa ne yapardım bilmiyorum.

o yaşta bunu anlamak imkansız tam ergenlik dönemleri,çocuğa kıyafete luzum görmeyen babam gibileri,yada gerçekten fakir olan arkadaşım vardı lisede,o ben kızkardeşim,harçlıktan biriktirp ayakkabı almıştık

Biz de lisedeyken pantolon giymeyi istemistik ama burda çok fazla lodos olurdu ve etekle dışarda durmak imkansizlasirdi.

Pantolon iyidir ya daha rahat :)

Pek ruzgara yakalanmadım ben neyseki :KK48: Yeğenimin bir arkadası var okula pantolonla gidiyorlar. Kız baya kilolu pantolonda iyice poposuna falan yapısıyor. Nefret ediyorum pantolondan der durur hep. Uzun hırka giyiyor ustune mecburen. İsteyen etek isteyen pantolon giyse en temizi aslında.

Pek ruzgara yakalanmadım ben neyseki :KK48: Yeğenimin bir arkadası var okula pantolonla gidiyorlar. Kız baya kilolu pantolonda iyice poposuna falan yapısıyor. Nefret ediyorum pantolondan der durur hep. Uzun hırka giyiyor ustune mecburen. İsteyen etek isteyen pantolon giyse en temizi aslında.
bencede ,bir etek bir pantolon olsun dönüşümlü giyilsin öylede olabilir

Ben okulda çocukların niye etek giydiğini hiç anlamam zaten. Koşsa açılır düşse açılır, küçük kız Çocuklarının külotlu çorapları düşer düşer saçma saçma Görüntüler oluşur. Kışın üşütür yazın dert olur, sürekli bi külotlu Çorap derdi, yok yıkandı mı yok kaçtı mı. Giysinler işte tüm öğrenciler pantolon. Ya da etek şort. Hem ailesi yüzünden upuzun etek giyenler kompleks yapar sınıfta fakir falan diye eziklenir. Günlük hayatta da çok giyilen bir şey değil ki okulda giyilsin. Liselere pantolon geldiğinde çok sevinmiştim. Çok daha rahat olmuştu.
Habere gelince demokratik bir şekilde karar verilmiş. Uzun etektense pantolon üstüne tunik daha iyi bir görüntüye sahip.

Haklısın ama okul kıyafetleri de aşırı pahalı. Okul kıyafetine vereceğin paranın yarısıyla defacto lcw gibi bir yerden 15'er tl'ye pantolon yakalı tişört hırka türevleri alınabilir. Ama okul kıyafeti satanlar fena kar koyuyor. Ankara için diyorum tabi. Bir de mesela okulun yakınındaki mağazalardan alacaksın ki o okulun formasını satsın. Çok uygun yerlerden alma şansın yok, o okulun forması olmadığı için. Kot hariç her türlü kumaş kanvas pantolon olabilir okulda. Üste de Gömlek yakalı tişört gibi seçenekler olabilir. Hani o zaman fakir aile bayramda aldığı şeyi okulda da giydirebilir. Biraz esnetilebilir bence Kıyafetler. Alamayan bir tane alıyor. Genelde pis oluyor hafta içi kolay yıkanamadığı için. Bu da olumsuz bir yönü. Herkes Çifter Çifter alamıyor.

Yoo gayette farkındayım.

Bi ara formaların kaldırılması gündemdeydi. Ablamla her konusu geçtiğinde birbirimize bakıp "ne kadarda şanslıymışız forma olmasa ne giyerdik" derdik sonrasında "oldu da kaldırıldı giyecek kıyafeti olmayanların hali ne olacak" der devam ederdik... Ne yazık ki bu ülkede bahsettiğiniz o uçurum var ve ben fazlasıyla farkındayım.

Bi laf vardır ya hani "türkiye buna hazır değil" denilir. Giyebileceği ikinci bi kıyafeti dahi olamayan çocukların varolduğu bi ülke burası... Formanın kaldırılması doğru olmaz elbette.

Tek tipi yani formayı da doğru bulmasam da durumda ortada ne yazık ki...

Haklısın ama okul kıyafetleri de aşırı pahalı. Okul kıyafetine vereceğin paranın yarısıyla defacto lcw gibi bir yerden 15'er tl'ye pantolon yakalı tişört hırka türevleri alınabilir. Ama okul kıyafeti satanlar fena kar koyuyor. Ankara için diyorum tabi. Bir de mesela okulun yakınındaki mağazalardan alacaksın ki o okulun formasını satsın. Çok uygun yerlerden alma şansın yok, o okulun forması olmadığı için. Kot hariç her türlü kumaş kanvas pantolon olabilir okulda. Üste de Gömlek yakalı tişört gibi seçenekler olabilir. Hani o zaman fakir aile bayramda aldığı şeyi okulda da giydirebilir. Biraz esnetilebilir bence Kıyafetler. Alamayan bir tane alıyor. Genelde pis oluyor hafta içi kolay yıkanamadığı için. Bu da olumsuz bir yönü. Herkes Çifter Çifter alamıyor.

Nereye kadar 15 erlik pantolon alabilir ki aileler. 1 yıl uzun bir süre ve bunun ardı kesilmiyor. Devamlı istiyor çocuklar.
Ayrıca zamanla razıda olmuyorlar ucuz kıyafetlere.
Okul kıyafetleri konusunda katılıyorum. Daha uygun olmalı.

Bordo iyiymiş yine. Kırmızı eteğin üzerine yeşil gömlek giyip yeşıl kırmızı ksk amblemli kravatla kombini tamamladın mı sen hiç? Karşıyakada okumanın getirileri, her şey yeşil kırmızı. Okul kravatında spor kulübü ambleminin ne işi vardı sorusu hala kafamı kurcalar.

varsa şeqlinis göztepeye bekleriz :p

Ah bu lodos da beni etekten soguttu :))

Back
X