lise mezunu olupta kpss 2012 ye hazırlanan arkadaslar var mı????

Kızlar,bu yıl sınava girmeyi düşünüyorum
Ama hiçbir bilgim yok,diyelim kazandık nerelerde memur olabiliriz ?
Yada puanlar nasıl oluyor,nasıl hesaplanıyor
Hangi kaynaklardan çalışmak lazım,matematiği,türkçeyi,tarihi falan ygs kitaplarımdan çalışmam yeterli olur mu ?

kızlar bende bu sene sıva giricem çalışmak hiç istemiyorum içimden gelmiyo size de böyle oluyo mu çalışmaya başlasam bile bi süre sonra sıkılıyorum liseden mezun olalı 6 sene oluyo matematiği de unutmuşum daha önceden çok iyi yaptığım soruları şuanda hiç anlamıyorum boş boş bakıyorum öyle ne yapıcam bilmiyorum siz çalışırken neler yapıyosunuz bana biraz yardımcı olur musunuz

aynı durum bendede var kpss ye gircem sözde ama hiç çalışma isteği gelmiyo.bende bu sene ilk defa giriyorum hiç bi bilgim yok. sabahtan beri arıyorum internette kpss ile atanılacak

meslekler die hiç bi sitede doğru düzgün anlatılmamış bilen biri varsa yazarsa gerçekten benim içinde çok iyi olur .

Oooo,Adalet sarayında katiplik he?Torpil nerden beybi?

bende 3. kez giricem sınava daha önceden hiç çalışmadan girmiştim birinde 62 puan birinde de 57 puan almıştım sadece birinde tercih yaptım atanamadım diğerinde bana göre bi yer bulamadığım için tercih yapamamıştım bu sefer çalışmaya çalışıyorum ama şimdi lise mezunları için tercih edilebilicek bölümler çıkmaz nette anca sınav bittikten puanlar belli olduktan sonra internette tercih listesi vs yayınlama yapılıyo onlardan da tercih yapıyosun bakalım hakkımızda hayırlısı iyi puan alıp bi yerleri tutturabiliriz

Defalarca sınava girenler var şu yazdıklarıma cevap veren yok

Defalarca sınava girenler var şu yazdıklarıma cevap veren yok

Canım ortaöğretim kpss,ön lisans kpss 2 yılda bir yapılan bir sınav.Ve bu sene başvuru tarihi 11/07/2012'ye kadar.Başvuru ücreti 35 lira.Bu aşamayı yaptıysan,gel gelelim sınav içeriğine falan filan...Sınavda sadece genel kültür çıkıyor,yani Matematik,Türkçe,Tarih,Coğrafya,Genel Kültür ve Geometri.Ygs kitaplarına çalışma,yani tamam Ygs kitaplarının içinde bulunan konulardan da çıkıyor sorular ama mesela bu Kpss'de dünya coğrafyası yok,sadece Türkiye coğrafyası var.Yani fazladan konu ya da eksik konu çalışmış olabilirsin.O yüzden orta öğretim kpss için bir Genel Kültür seti al bence.Habertürk her perşembe Yargı dershanenin denemelerini veriyor,onu alıp,çözebilirsin.Gayet güzel denemeleri.

Rahat bir şekilde atanman için de ilk 10bine girmen şart diyebilirim.İlk 10bine girince de yetmiyor.İşte 94 puan üzeri alırsan atanma şansın yüksek oluyor.Ben mesela 2 sene öncesinde 92 almama rağmen hiçbir yere atanamadım Şoförlük,katiplik,gardiyanlık,masa başı memurluğu,hizmetli gibi bir çok alanda memur olma şansın var.

Başka sorun varsa cevaplayabilirim?

canım ben daha önceden 2 kere girdim ama çalışmadan girdim kpssye hazırlık kitabından çalışıyorum şuanda nerelere tercih yapabiliceğimiz sınavdan sonra puanlar belli olduktan sonra internette tercih listesi yayınlanıyo ösym nin sitesinden de tercih yapılıyo

Cevap için çok teşekürler
Bu gün kayıt işlemlerini hallettim
Yarın denemeyide alırım,önerebileceğiniz bi kaynak var mı çalışmak için ?
Ben anayasa falanda çıkıyo diye biliyodum,açıkladığın çok iyi oldu
Atanma konusunda aslında çok beklentim yok aslında üniversite olacak bu yıl yüksek ihtimal ama yinede bi şansımı denemek istedim
Kuzenimin bi arkadaşı okuduğu üniversitede kpss ile öğrenci işlerine yerleşmiş,ikinci öğretimden de üniversite okumaya devam ediyo
Eğer böyle bişey mümkünse bunda şansımı denemek isterim tabi

Acemiyim artık böyle böyle öğrenmeye çalışacağım
Cevap için çok saol
Hayırlısı olsun,umarım bu sene yerleşirsin güzel bi yere

Önerebileceğim en güzel kaynak ''İhtiyaç'' Konuyu anlatış tarzları,örnek soruları,renklendirmeleri falan çok hoş.Resmen konuyu çalışırken çok zevkli bir hale getirmişler her şeyi...

Üniversiteye kesinlikle yerleş ve bu ortaöğretim kpss için de okuduğun ilde tercihlerde bulunursun.Bir yandan memur olursun bir yandan da okulunu bitirmeye çalışırsın

Diyelim ki öğretmenlik okuyorsun ve bir yandan da ortaöğretim kpss ile memr oldun...Öğretmenlikten mezun olduktan sonra,Meb'e başvurarak memurluk arası geçiş yaparak direk öğretmen olabilirsin Yani bence ortaöğretim kpss'den atanmaya bak...Ben de şimdi öğretmenlik okuyorum,son sınıftayım ama atanmam çok güç O yüzden son şansım olan ortaöğretim kpss'de atanmak istiyorum,umarım atanırım

Umarım kazanırsın bide atanma belasıyla uğraşmazsın
Mühendiz istiyorum ben olmazsa 2.tercihim benimde öğretmenlik babam çok istiyor
Bunu bilmiyodum öğrendiğim iyi oldu,çok sağol
Seni rahatsız ederim artık bol bol
İhtiyaç yayınlarına da bakacağım en kısa zamanda

Son düzenleme:

Acemiyim artık böyle böyle öğrenmeye çalışacağım
Cevap için çok saol
Hayırlısı olsun,umarım bu sene yerleşirsin güzel bi yere

rica ederim yardımcı olabildiğim kadar yardımcı olmaya çalışıyorum
amin hepimiz için hayırlısı olsun inşallah sende iyi bi yere yerleşirsin sürekli sınava girmek zor oluyo bakalım bu sefer çalışmaya çalışıyorum inşallah iyi bi puan alırım matematiğe hiç çalışamıyorum unutmuşum hep sınavda ne yapıcam bilemiyorum sınav çok zor değil aslında ama ben daha önceleri çalışmadığım için düşük puanlar aldım yine öyle bi kaç gündür çalışmıyorum içimden gelmiyo hiç daralıyorum çalışırken

Ben üniversite sınavlarına hazırlandığım için bu sene matematik daha taze bende,avantajlıyım bu yönden
Elimde böyle bi fırsat varken şansımı deneyeyim dedim
Yaz günü çalışılmıyo pek ders,sende haklısın tabi

selam kızlar daha basvuru bile yapmadım ptesi yapıcam insallah tabi diplomamı bulabilirsem
banka dekontu baska neler lazım basvuru için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…