lisansüstü eğitim yapanlar veya bitirmiş olanlar buraya

Ben de yüksek lisans yapıyorum 23 yaşım. Tez savunmam haziran başında Allah yardımcısı olsun herkesin. Benim gibi üşengeç, tembel biri bile saatlerce spssle uğraşıyor, tez yazıyor ya. Herkes yapar. Ancak şöyle bir handikap var İzmirde, eğitim seviyesi ne kadar yükselirse iş bulma o kadar azalıyor maalesef. :/ iş görüşmelerimin çoğu yüksek lisans yaptığımdan, beklentimin hep yüksek olacağı düşüncesiyle geçti, olmadı. Hala iş arıyorum. Bazen CV'me yüksek lisans eğitimimi yazmasam mı diye de düşünüyorum.
Yüksek lisans yaptığım alan: İnsan Kaynakları.

23 yasindayim, hemsireyim. Yonetici hemsirelik dalinda yuksek lisans yapiyorum, ama daha yeni basladim. Kismetse Mayis 2015'te bitecek. O gun gelir mi acaba...
Bu yoldaki herkese kolayliklar diliyorum.

merhabalar.. ben cumhuriyet üniv. işletme bölümünden yüksek lisansa başvurucam ama 9 eylülde bilim sınavı var. ve ben nasıl, nelere çalışacağımı hiç bilmiyorum. yardım eder misiniz? :26:

merhaba.
bende dumlupınarda muhasebe finansman dalında yüksek yapıyorum. 2011 girişliyim. yeni yeni tez yazmaya başladım. muhasebeci-finansçı kimler var başka =) tez noktasında yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum

Çok hoş bir dönemdeymişsin ben nisanda verdim yeterliliği, simdi tezdeyim, bnm dönem daha hoş dimi

her dönem birbirinden beter yahu
valla şu an seninki cazip geliyor bana çünkü, hazırlanma döneminde hiçbir şekilde planladıklarım olmadı üstüne hastalık vs birsürü şey de üstüste geldi..
kısacası tutuşmuş durumdayımmmmm

Meraba arkadaşlar
Bende doktoranın 4.senesinde olup bitirmeye çırpınan biriyim...
Doktıra aşamam her hafta yolculuk yaparak geçti,bulunduğum üniv tede doktora olmadığı halde görevlendirme vermediler...üstelik evliyim eşim diğer şehirde...herseyi erteliyoruz hesey yarım yamalak ...

doktora tez dönemindeyim, delirmeden önceki son dönemeçteyim

kasımın son haftası TİK'im var ve ne anlatacağımı bilmiyorum çok şükür bir sürü deney yaptım, datam var ama bunları nasıl organize dip anlaşılır hale sokacağımı bimiyorum masamda bir yığın "paper" tabir edilen makale benzeri yazınsal ürünlerle başbaşayım tüm arkadaşlara sabr-ı emil dilerim

not: mesajım yanlış anlaşılmasın, sigara içmiyorum. hiç içmedim, içmem de. sakız çiğnerim hep böyle

Ayni durumdayim ve benim henuz analizlerim bitmis bile degil, konsantre olamiyorum, dikkat daginikligim var, panik ataklarda cabasi ve Nisan'a kadar tezi teslim etmem lazim yoksa.... gerisini dusunmek dahi istemiyorum. Beni en iyi anlatan smile bu sanirim.

arkadaşlar ara dönemde yükseklisansı kazanırsak ocak, şubat gibi hemen başlıyor muyuz? eylül ayını mı bekliyoruz? bu konularda pek bilgili değilim yardmcı olur musunuz

Ben de Klinik psikoloji üzerine doktora tez dönemindeyim. Evet oldukça yorucu, yıpratıcı, ancak keyifli de.

Arkadaşlar, aile ve çevre bir şekilde soyutlanıyor ama zamanla arada bir denge kurmayı da başarıyor insan. Bu alışma ve nasıl baktığınla alakalı. Üzerine çok düşmeyin, ama boşlamayın da. Denge kurmazsak çok güç baş etmek çünkü.

Herkese başarılar diliyorum.

Son düzenleme:
arkadaşlar ara dönemde yükseklisansı kazanırsak ocak, şubat gibi hemen başlıyor muyuz? eylül ayını mı bekliyoruz? bu konularda pek bilgili değilim yardmcı olur musunuz

bildiğim kadarıyla hemen başlanıyor. çünkü ben Eylül'de başladım, benimle aynı dersleri alanlar var ara dönemde giriş yapıp. bahar dönemini o zaman almışlar, bu dönemi de alıp teze geçeceklermiş.

Akademik anlamda bir kariyer hedeflemiyorsak, doktoranın bize getirisi olur mu özel sektörde? Yoksa yüksek lisanstan sonra direk çalışma hayatına mı geçmek daha avantajlı olur?

Yurtdışında doktora yapıyorum ama artık devam edemiyorum, feci sıkıldım. Sanırım iş bulup bırakıcam ama 2 yılım boşa gitmiş olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…