• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lisans mezunları hangi guruptan girersek daha çok puan alır

zuhal turan

Rabbena lekel hamd
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2008
966
76
323
40
selam arkadaşlar ben kamu yönetimi mezunuyum,hangi guruptan sınava girersek atanma şansımız daha yüksek olur,B gurubundan girersek aldığımız puanı üniversite mezunu olmamız etkilermi etkilemezmi kafam çok karışık bu konuda bilgisi olanlar lütfen cevaplarınızı bekliyorummafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

evet cevap gelmedi ama ben çok araştırma yaptım bir yandan. kısmet kendi sorumu kendim yanıtlamakmış sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey benim gibi bu konda kafası karışık arkadaşlara yardımcı olsı açısından öğrendiklerimi buraya yazıyorum :

kpss ortaöğrenim ve lisans düzeyi olmak üzere iki ayrı sınav oluyormuş ikiside farklı aylarda lisans ve ön lisans mezunları için temmuzun başında olacakmış sınav :
herkes kendi düzeyinden girmesi gerekliymiş,A ya da B grubu olarak girme tercihi lisans ve ön lisans mezunları için kendisine bırakılmış tercih hakkı şöyleki:
düz memur olmak isteyen adaylar B gurubundan sadece genel yetenek ve gel kültür sınavlarına girmesi yeterli oluyormuş fakat yönetimle ilgili kadrolarda uzmanlık müfettişlik gibi üst düzey memur olak için hem B hem de A oturumlarınıa katılmak gerekiyormuş

kendime çok teşekkür ederima.s.a.s.a.s.

tarih belli oldu 10-11 temmuz,vakit bol bol var yani...
bu arada zuhalcim sen gene de a grubu olarak başvur,zararı olmaz yararı olur. çünkü bazı memuriyetler (özellikle bakanlıklardakiler için) pazar günü yapılacak sınavdanda cüzi de olsa puan istiyorlar...hem seçeneklerini çoğaltmış olursun hem de daha iyi ücret alıyor buralardaki memurlar...
ayrıca madem ankaralısın,yaklaşımın kitaplarını tavsiye ediyorlar o da bir ankara dershanesi...ben hususen ankaraya gittim o dershanenin kitaplarını edinmek için genel kültür için tarih coğrafya vatandaşlık...vs gayet iyi. başarılar

denizcim teşükkür ederim canım kararımı verdim B gurubundan giricem çünki düz memuriyet yeterli gelir bana ayrıca alan derslerini yetiştireceğimden bile şüpheliym malum ev hanmıyım aynı zamanda ev işleri filan onun için bu sene olmazsa 2012 de ki sınava A gurubundan girmeyi düşünüyorum o zaman alan derslerine de çalışırım diye düşünüyorum

Back