- 2 Aralık 2015
- 31.474
- 105.037
Merhaba hanımlar ,içimdeki sesi susturamayıp ben de geldim.İlk defa yaptığım bir tarifle katılıyorum .İçli köfte yapması çoğumuzun gözüne zor geldiği gibi benim de gözüme zor geliyordu hep,şekil vermekte zorlanırım gibi geliyordu.Limon sıkacağıyla yapılmış içli köfteyi görünce yarım ölçüden bari yapayım dedim.Çok kolay oldu ,tavsiye ederim.
İÇLİ KÖFTE
Dış harcı için;
-3 su bardağı köftelik bulgur
-3 orta boy haşlanmış patates
-2 yemek kaşığı irmik
-1 su bardağı un
-1 yemek kaşığı salça
-1 yemek kaşığı tuz
-1,5 su bardağı kadar su(azar azar eklenecek)
İç harcı için;
-400 gr orta yağlı kıyma
-3-4 orta boy soğan
-1 tatlı kaşığı salça
-Yarım su bardağı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı tereyağı
-Tuz,karabiber ,pul biber
YAPILIŞI;
Önce kıymamızı tavaya alıp,rengi dönüp suyu bitince , yağı ve soğanları da ekliyoruz .
Biraz kavrulunca içine baharat tuz ,tereyağı ekleyip kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Bulguru ve irmiği 1 su bardağı ılık su ile ıslatıyoruz..
Bulgur şişince salça ve baharatlarla iyice yoğuruyoruz..
Sonra iyice ezilmiş patatesleri ilave edip tekrar yoğuruyoruz
En son unu ekleyip yoğuruyoruz patatesler biraz yumusatıyor hamuru un ile kıvamı tam oluyor..Hamuru iyice yoğurmak gerekiyor yoksa köftelerimiz dağılır..
Limon sıkacağının ters tarafına streç film geçirilip,iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,limon sıkacağının içine yerleştiriyoruz.Parmağımızla şekil verip,içine kıymalı harcımızdan koyup,üzerini kapatıyoruz.Streç filmle çekerek sıkacaktan alıp tabağa koyuyoruz.İster haşlayarak,ister bol kızgın yağda kızartarak servis yapıyoruz.Ben kızartmadan yana kullandım tercihimi.
ACILI EZME ;
4 domates
Yarım demet maydonoz
1 adet kapya biber
1 adet soğan
3 diş sarmısak(ben 1 tane kullandım)
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığıkarabiber,pulbiber
İsteğe göre nar ekşisi
Yapılışı;
Ayıklanmışsoğanı ,sarmısağı,domatesi,kırmızı biberi,maydonozu mutfak robotunda çekin,çukur bir kaba alıp,üzerine tuzu,salçayı,naneyi ekleyin ve karıştırın,fazla suyunu alması için ortasına çukur açın.Biraz beklettikten sonra ortaya biriken suyu kaşık yardımıyla alın ve servis tabağına alın ezmenizi.
Şimdiden afiyet olsun beğenip ,deneyenlere
İÇLİ KÖFTE
Dış harcı için;
-3 su bardağı köftelik bulgur
-3 orta boy haşlanmış patates
-2 yemek kaşığı irmik
-1 su bardağı un
-1 yemek kaşığı salça
-1 yemek kaşığı tuz
-1,5 su bardağı kadar su(azar azar eklenecek)
İç harcı için;
-400 gr orta yağlı kıyma
-3-4 orta boy soğan
-1 tatlı kaşığı salça
-Yarım su bardağı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı tereyağı
-Tuz,karabiber ,pul biber
YAPILIŞI;
Önce kıymamızı tavaya alıp,rengi dönüp suyu bitince , yağı ve soğanları da ekliyoruz .
Biraz kavrulunca içine baharat tuz ,tereyağı ekleyip kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Bulguru ve irmiği 1 su bardağı ılık su ile ıslatıyoruz..
Bulgur şişince salça ve baharatlarla iyice yoğuruyoruz..
Sonra iyice ezilmiş patatesleri ilave edip tekrar yoğuruyoruz
En son unu ekleyip yoğuruyoruz patatesler biraz yumusatıyor hamuru un ile kıvamı tam oluyor..Hamuru iyice yoğurmak gerekiyor yoksa köftelerimiz dağılır..
Limon sıkacağının ters tarafına streç film geçirilip,iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,limon sıkacağının içine yerleştiriyoruz.Parmağımızla şekil verip,içine kıymalı harcımızdan koyup,üzerini kapatıyoruz.Streç filmle çekerek sıkacaktan alıp tabağa koyuyoruz.İster haşlayarak,ister bol kızgın yağda kızartarak servis yapıyoruz.Ben kızartmadan yana kullandım tercihimi.
ACILI EZME ;
4 domates
Yarım demet maydonoz
1 adet kapya biber
1 adet soğan
3 diş sarmısak(ben 1 tane kullandım)
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığıkarabiber,pulbiber
İsteğe göre nar ekşisi
Yapılışı;
Ayıklanmışsoğanı ,sarmısağı,domatesi,kırmızı biberi,maydonozu mutfak robotunda çekin,çukur bir kaba alıp,üzerine tuzu,salçayı,naneyi ekleyin ve karıştırın,fazla suyunu alması için ortasına çukur açın.Biraz beklettikten sonra ortaya biriken suyu kaşık yardımıyla alın ve servis tabağına alın ezmenizi.
Şimdiden afiyet olsun beğenip ,deneyenlere
Son düzenleyen: Moderatör: