hmm tabii damak tadı... bana atlı bile geliyor çünkü genelde %55 kakao kitlesi içeriyor ben %70i daha çok seviyorum ama hangisi denk gelirse artık bi lokma değil mi alt tarafı?ben de bi sevemedim gitti o bitteri yahu:S hayatta yiyemem çok acııı
hmm tabii damak tadı... bana atlı bile geliyor çünkü genelde %55 kakao kitlesi içeriyor ben %70i daha çok seviyorum ama hangisi denk gelirse artık bi lokma değil mi alt tarafı?
ben de tatlıya karşı aşırı bi bağımlılık yok daha çok makarnalara bayılrım her türlüsüne. kremalı çorbalar etler hamburgerler en sevdiğim şeyler. tatlı 10 yıl olmasın aramam
aman da aman ne sağlıksız şeylere meylediyormuşsun sen:)))
ben de et cok yemem hele hazır gıda evime sokmam dışarıda aç kalırım genelde...
makarna da peynirli, yoğurtlu, ya da domates soslu olursa bayılırım ama yağı cok az olacak... gerçi paydos dedim artık 3-4 aydır toplasan 5 anca olmuştur yiyeli...
Makarna dediniz beni benden aldınız gece gece yapılır mı bu ya:)
ayyy gamzecim kıyamam bebeğim sana...
ben lafını ediyorum ama inan cnm bi lokma çekmiyor hatta dolapta bi tencere var ama gözüm görmek dahi istemiyor şartlandırdım kendimi yemeyeceğim diye...
sen tabii azıcık ye sonra gece geç olunca acık dimi???
Valla lafı ağzımdan aldın ben acıkmaya başladım sanırım dicektimDayanamadığım yemeklerden biridir makarna. Sade yağsız tuzsuz bile bayılırım. Adı yeter:)
ee yazıyla da olsa birbirimiz tanımaya başladık öyle değil mi?
dediğin tam benlik yağsız, tuzsuz... valla normalde insanlar bnm yemeklerimi sevmez az yağlı tuzsuz diye ama buradakilerle aynı mahallede otursak herhalde hiç sorun yaşamazdık yemek konusunda dimi?
bakıyorum herkes tuzu kesmiş maşallah ben bas bas bagrıyorum sesimi duyan olmuyor aman sen de sen tuzsuz yiyorsun diye biz de mi yiyelim diyorlar ama tansiyonlar tavan yapıyor o ayrı mesele...
oh oh maşallahAynen valla canım al benden de o kadar şu tuz olayında. Hiçbir yemeğe ekstradan tuz atmadım bugüne kadar ne evde ne dışarda. Herşey kendi tadıyla güzel. Yemek yapıyorum annemle babam hemen sen bizede mi diyet yaptırıyosun bunun tuzu çok az diyo. Diyetten önce de şeker kullanmazdım ben mesela. Hatta annemin çayına hep eksik atarım şekeri azaltabilsin diye ama her seferinde de fırça yerim . Evlendiğimde sorunum kalmıcak allahtan çünkü nişanlım da ne tuz arar ne şeker. Yemek konusunda da rahat rahat geçinip gitcez:)
lilycim nacizane tavsiyem, tuzu az da olsa tuket cunku tiroid bezlerinin duzgun calismasi icin iyota ihtiyaci var iyot da tuzda bulunuyor, tiroidlerin o kadar onemli ki metabolizma hizin yani kilo alip vermen tiroidlerine bagli...
arkadaşlar şimdi bir yazı okudum yabancı bir sitede
yoğurt hakkında...
zaten bilinen birşeydi ama tekrarda yarar görüyorum o yüzden paylaşmak istedim
yoğurt, bel çevresini inceltmede çok faydalı, içinde kalsiyum da olduğundan kemiklere de destek ama kalsiyum zayıflamaya ancak bir miktar etki ediyor
Amerika'da bir üniversitede yapılan 12 haftalık bir araştırmada sadece gönüllü hastalar kalsiyum takviyesiyle yaklaşık 1cm incelirken, yüksek kalsiyum destekli yoğurtla bu oran 4cm'e çıkmış
aynı zamanda içinde bulunan yararlı bakteriler de mide sağlığı için cok faydalı
özellikle menopoz sonrası kadınlarda görülen kemik zayıflıklarına karşı da son derece destek sağlayan bir gıda yoğurt
bir de daha önce okumuştum bir dergide, bir kadın 25 yaşına kadar o güne kadar aldığı kalsiyumu kemiklerinde depolarmış sonrasında yavaş yavaş ömrünün sonuna kadar o depoları kullanırmış, o nedenle süt ve ürünlerini hanımlrın devamlı tüketip kemik sağlığını korumaları gerekiyormuş.
ilerleyen zamanlarda bu konuda daha fazla araştırma yapıp paylaşımlarda bulunmaya çalışacağım inşallah...
hepinize sevgiler...
bu arada daha önce yağı alınmış süt ürünleri hakkında bir tartışma olmuştu yağlı yesek nolcak yağsızın ne önemi var? hani diyet ürünlerle ilgili...
bu dair bu siteden bir yazı buldum 4 yıl öncesine ait onu da paylaşmak isterim...
http://www.kadinlarkulubu.com/guncel-diyet-haberleri/15381-yogurt-yag-yakiyor.html
kızlar bu da benim okuduğum makalenin tercümesi
MLLYET NTERNET - DYET
evet gerçekten çok doğru benim babam çok yemek yer ama yoğurt ve ayrana aşık neredeyse adamda o kadar yemeye rağmen az göbek var etkisinin olduğuna ben de gerçekten inanıyorum ama yoğurttan çok süt severim tabii ayran da severim kalsiyum açısından depolarım iyidir benimde :):) gel gör ki kocaman bir cansimidim var :S
tatlım ben diyet moduna ancak 3 gündür girebildim yani yeni başladım sayılır ama burada birbirimize tavsiyelerde bulunuyoruztopiğin çok ilerlemiş canım istikrarli ilerliyorsun tebrik ederim, devamını dilerim, ne kadar zaman da ne kadar kilo verdin?
canım baktım baya ilerlemiş topiğin, yoğurtla ilgili paylaşımınada bayıldım çok seviyorum zaten daha çok iyiyicem
takibe devam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?