How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Lily86'nın Diyet Günlüğü

selam kızlar:3:
şimdi 2 mil leslie programını bitirmiş bulunmaktayım:8:
hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum
sevgiler...
:16:

selam kızlar:3:
şimdi 2 mil leslie programını bitirmiş bulunmaktayım:8:
hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum
sevgiler...
:16:
liliş saglık sorunun yoksa pilates derim tek geçerim tüm sporlar arasında ...:8:

selam liliş ve avukathanım ..
kıslar kl hesabına fazla kafanızı takmayın derim .. gl endeks ondan daha önemlidir kilo vermede..

şöyleki 100 kl. lik bir elmayle 100 kl.lik bir muz kilo verip almada aynı etkiyi yapmaz .
ayrıca ne kadar hesaplarsanız hesaplayın bir yiyecegin tam kl si asla dogru hesaplanmaz . kl. etkilkeyen okadar faktör vardırki.
günlük harcadıgınız kl yi eger hesaplayacaksanız kabaca 1200. 1500 arası beslenecegim diye hesaplayın .

sana da selam tatlım
evet cnm biliyorum aslında burada paylaşacağım bunları da
kaloriyi tam olarak tabii ki bilemeyiz ama az çok aynıdır ki diyetisyene gittiğim zaman bu kitabımı ödünç vermiştim hemen hemen aynı dedi o da cok kaloriye takma demişti ama eğer kalori hesabı yapmazsam ben kendimi frenliyemiyorum artık yıllardan beri alışkanlık oldu ben de
glisemik indekse gelince, yazdıklarınla ne demek istediğini çok iyi anladım
madem konu geldi bildiğim kadarıyla şöyle tanımlama yapayım...

• Glisemik indeks, 100g şekerin (besinlerde bulunan) 100g glikoza oranla kan şekerini ne kadar yükselttiğini ifade eden bir göstergedir. (bu tanım derste işlemiş olup sınavda sorulan bir soruydu aklımda kalan tanım bu)
  • Yani bir meyve olan elmanın glisemik indeksi, başka bir meyve olan muza göre değişkenlik gösterir ki elmanın glisemik indeksi daha düşüktür. Bunda besin içeriğinin önemi yüksektir. Elmada da muz da lif oranı yüksek olmakla beraber muz bağırsak hareketlerini yavaşlatabillirken, elma çalıştırır.
aebencim eksik varsa düzelt olur mu cnm?

liliş saglık sorunun yoksa pilates derim tek geçerim tüm sporlar arasında ...:8:

tatlım yeni yeni başladım basit hareketlerle ama karnı çalıştıran mekik tarzı şeyler yasak cnm bana
ama ben biraz yapıyorum kendimi yormadan ondan leslie iyi geliyor
işte biraz da pilatesle desteklicem inşallah
leslie kardiyo yerine gececek işte pilates de sıkılaşma yani birbirini tamamlayan sporlarmış, kardiyo ve streching...

sana da selam tatlım
evet cnm biliyorum aslında burada paylaşacağım bunları da
kaloriyi tam olarak tabii ki bilemeyiz ama az çok aynıdır ki diyetisyene gittiğim zaman bu kitabımı ödünç vermiştim hemen hemen aynı dedi o da cok kaloriye takma demişti ama eğer kalori hesabı yapmazsam ben kendimi frenliyemiyorum artık yıllardan beri alışkanlık oldu ben de
glisemik indekse gelince, yazdıklarınla ne demek istediğini çok iyi anladım
madem konu geldi bildiğim kadarıyla şöyle tanımlama yapayım...

• Glisemik indeks, 100g şekerin (besinlerde bulunan) 100g glikoza oranla kan şekerini ne kadar yükselttiğini ifade eden bir göstergedir. (bu tanım derste işlemiş olup sınavda sorulan bir soruydu aklımda kalan tanım bu)
  • Yani bir meyve olan elmanın glisemik indeksi, başka bir meyve olan muza göre değişkenlik gösterir ki elmanın glisemik indeksi daha düşüktür. Bunda besin içeriğinin önemi yüksektir. Elmada da muz da lif oranı yüksek olmakla beraber muz bağırsak hareketlerini yavaşlatabillirken, elma çalıştırır.
aebencim eksik varsa düzelt olur mu cnm?

ekliycegim bir şey var . muz kan şekerini yükseltip fazla insülin sagılatır ve yag depolatır . fakat elma düşük gl endeksli insülin salgıladıgından yag depolatmaz.
can alıcı noktada budur gl endeks konusunda . birde gl endeks fazla inişli çıkışlı olmassa tatlı kırizleride olmaz sık sık açıkma hissi gelmez.. sanırım kilo vermenin özüde bu . gl endeksi dengede tutmak .

ekliycegim bir şey var . muz kan şekerini yükseltip fazla insülin sagılatır ve yag depolatır . fakat elma düşük gl endeksli insülin salgıladıgından yag depolatmaz.
can alıcı noktada budur gl endeks konusunda . birde gl endeks fazla inişli çıkışlı olmassa tatlı kırizleride olmaz sık sık açıkma hissi gelmez.. sanırım kilo vermenin özüde bu . gl endeksi dengede tutmak .

teşekkürler
ama ben muzu cokkk severimmmmmm
ayrıca potasyumdan dolayı bi ara yasaktı şimdi değil ve arada yiyorum ara öğün olarak ama süt veya yoğurtla
bnm bildiğim vücudun yağ depolaması için, yediklerinin yaktıklarından fazla olması gerekiyor yani ölçülü yedikten sonra muzun kilo aldıracağını düşünmüyorum ama bu bnm fikrim tabii...
bu arada bu konuyu ayrıntılı olarak araştıracağım inşallah, teşekkürler...
sevgiler...
:3:

teşekkürler
ama ben muzu cokkk severimmmmmm
ayrıca potasyumdan dolayı bi ara yasaktı şimdi değil ve arada yiyorum ara öğün olarak ama süt veya yoğurtla
bnm bildiğim vücudun yağ depolaması için, yediklerinin yaktıklarından fazla olması gerekiyor yani ölçülü yedikten sonra muzun kilo aldıracağını düşünmüyorum ama bu bnm fikrim tabii...
bu arada bu konuyu ayrıntılı olarak araştıracağım inşallah, teşekkürler...
sevgiler...

meyvelerde dikkat edilmesi gereken en önemli şey porsiyon miktarı 1 porsiyon meyve algısı örneğin birtane orta boy muz bir porsiyon 2 küçük boy mandalina 1 porsiyon,3-4 küçük dilim karpuz 1 porsiyon, 15 iri tane üzüm 1 posiyon vs.. ara öğün olarak orta boy bir muz yiyorsan eğer bence çok sağlıklı

ohh leslie yapılmış mis gibi olmuş miss:) darısı başıma:D inşallah yapacapımben de bir ara:D
yaptım tabii tatlım yatmadan inşallah bir daha yapacagım kesmedi beni:)))
sen de yap ok?

meyvelerde dikkat edilmesi gereken en önemli şey porsiyon miktarı 1 porsiyon meyve algısı örneğin birtane orta boy muz bir porsiyon 2 küçük boy mandalina 1 porsiyon,3-4 küçük dilim karpuz 1 porsiyon, 15 iri tane üzüm 1 posiyon vs.. ara öğün olarak orta boy bir muz yiyorsan eğer bence çok sağlıklı
tatlım paylaşım için teşekkürler
ben porsiyon ölçülerini yaladım yuttum aslında ama bu muz mevzusu glisemik indeksle alakalıydı
buradan inşallah zamanımın bol işimin az olduğu bir zamanda hepsini paylaşacağım
bu arada karpuz için ölçü 1/8 dilim ya, diyetisyen bana 2 üçgen parça 1 porsiyon demişti, onu da yazayım dedim...
hepinize cok ama cok teşekkür ederim cnm paylaşımlarınız için bunlar bnm için o kadar önemli ki...
sevgiler...

Son düzenleme:
yaptım tabii tatlım yatmadan inşallah bir daha yapacagım kesmedi beni:)))
sen de yap ok?

tatlım paylaşım için teşekkürler
ben porsiyon ölçülerini yaladım yuttum aslında ama bu muz mevzusu glisemik indeksle alakalıydı
buradan inşallah zamanımın bol işimin az olduğu bir zamanda hepsini paylaşacağım
bu arada karpuz için ölçü 1/8 dilim ya, diyetisyen bana 2 üçgen parça 1 porsiyon demişti, onu da yazayım dedim...
hepinize cok ama cok teşekkür ederim cnm paylaşımlarınız için bunlar bnm için o kadar önemli ki...
sevgiler...

ama hiç benim topiğime kimsecikler uğramaz oldu kaldım oralarda bi başıma:(

selam herkese...
sabahtan beri yediklerimi yazmadım hepsini toplu yazayım artık....

saat 07:40-kahvaltı:
- çeyrek simit
- 1 parça kaşarlı tost (azıcık yağlı-etimek büyüklüğü kadar diyelim)
- 3 yeşil zeytin
- 1 bardak açık çay

saat 11:30-ara
- 1 büyük boy armut (kabuklarıyla yedim:1:)

saat 15:30-öğle yemeği:
- 1 kase tarhana çorbası (dolu dolu kaseydi-et suyuyla yapılmış ondan biraz yağlı geldi)
- 3 küçük köfte
- 3 yemek kaşığı pirinç pilavı
- 1 orta boy domates

saat 19:00- akşam yemeği:
- 4 yemek kaşığı pırasa yemeği (yağını 1 yemek kaşığı koydum ama biraz daha az olmalıydı:50:)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tabak dolusu yağsız karışık salata (elma sirkeli)

saat 20:00- 1 lokma bisküvili pudingli pasta - aslında yemeyecektim hazırlarken dayandım ama cnm çekti çatalın ucuyla tattım:17:

saat 21:30 - ara
1 orta boy muz (meyve iyetine yedim hem gece boyu tok tutsun diye)

toplamda 1000 kalori olmamıştır bile ama işte idare eder gibi geldi
yorumlarınızı bekliyorum...

Son düzenleme:
iliycim geldim ahanda :D
Sana birşey sorucam ben anlam veremedim çünkü:/
Ben spor yaptığım zaman midem çok acıyor. Sanki etler toplanıp toplanıp geri açılmakta zorlanıyor gibi.
Nefesimi mi kontrol edemiyorum diyorum ama ondan değil.
En çok mekikde zorlanıyorum dünyam kararıyor.
Sağlıkla ilgili sorunumda yok. bi zaman reflü ilaçları kullandım ama lise sondaydı. baya oldu.:26:

lily bence menun gayet iyi. biskuvili pudingden o kadarciktan bi sey olmaz :)

sevgi melegi lily'ye sormussun ama bence senin sorunun kaslarinin acilmamis olmasi. bi sure spor yaptiktan sonra alisacaksin ve hicbi yerin acimicak. sadece biraz sabir...

iliycim geldim ahanda :D
Sana birşey sorucam ben anlam veremedim çünkü:/
Ben spor yaptığım zaman midem çok acıyor. Sanki etler toplanıp toplanıp geri açılmakta zorlanıyor gibi.
Nefesimi mi kontrol edemiyorum diyorum ama ondan değil.
En çok mekikde zorlanıyorum dünyam kararıyor.
Sağlıkla ilgili sorunumda yok. bi zaman reflü ilaçları kullandım ama lise sondaydı. baya oldu.:26:

hoşgeldin sevgim... iyi ki geldin:16:
bu konuda çok bilgili değilim tatlım ama belki karın kaslarını çok zorluyor olabilirsin ama tabii bilenler cevaplasa daha iyi olur çünkü ben karınla ilgili egzersizler yapamıyorum mekik yasak tatlım bana...

lily bence menun gayet iyi. biskuvili pudingden o kadarciktan bi sey olmaz :)

sevgi melegi lily'ye sormussun ama bence senin sorunun kaslarinin acilmamis olmasi. bi sure spor yaptiktan sonra alisacaksin ve hicbi yerin acimicak. sadece biraz sabir...

cnm cok teşekkür ederim aslında yemeyecektim ben pişirdim elime bile bulaştı bi de tencerenin dibi hafif kazandibi gibi olur ya o kısmına bayılırım ama yemedim elime bulaşanı bile yıkadım o parçayı da yememek için direndim ama sonra patlama yaşayıp fazlasını yememk için tattım ucundan...

Son düzenleme:
Tuy sorunu canım heryerime yapabildiğim hareketlerden yapıyorum en fazla bacaklarıma asılıyorum onlar gık demiyor. sadece mideme olunca acaba dedim de. teşekkür ettim canım.

Lily tatlıcım benim :16:
Bana bir anlatıver şu leslieyi he?
Bütün videolarını indirdim. 500 adımdan 5 mile kadar.
İlk olarak 500 adımdan başlıcam dimi?
Bide bunu hangi saatlerde yapmak daha uygun oluyor.
:Kusura bakma bide senden dinliyim istedim :30:

Lily tatlıcım benim :16:
Bana bir anlatıver şu leslieyi he?
Bütün videolarını indirdim. 500 adımdan 5 mile kadar.
İlk olarak 500 adımdan başlıcam dimi?
Bide bunu hangi saatlerde yapmak daha uygun oluyor.
:Kusura bakma bide senden dinliyim istedim :30:

ayyy sevgicim bn de cok bilgili değilim ki tatlım bu konuda...kendimce bişeyler aktarmaya çalışayım ama...
ben 500 adımla başlamıştım bir kaç gün onu yaptım
indirdiklerim artık açılmıyor maalesef bilgisayar çöküp yeniden formatlandı ama ben internetten takip ediyorum artık
yaa bi dergide okudum sabah aç karnına spor iyi değil diyor burada forumda okudum sabah aç karnına iyi diyor valla ben de şaşırdım açıkçası ne zaman müsaitsen
genelde sabah iyi deniyor ama metabolizma sabah yapılan sporla gün boyu daha hızlı çalışıyormuş
tavsiyem 1 hafta kadar 500 adım yap sonra bir gün 500 adım bir gün 1 mil şeklinde kademe kademe arttır hem kendini zorlamamış olursun hem egzersizlere alışırsın tabii kendince program da uygulayabilirsin
ben 2 gündür 2 mil yapıyorum bayramda kendimce leslie hareketlerinden bir karışım yapıyordum lily usulü yani:)
bnm yaptıklarım leslieden fazlaymış 2 mil bile hafif geldi ama 1 hafta falan böyle yapıp kademe kademe arttırmayı düşünüyorum
ayrıca kusura bakacak bişey de yok birbirimize soracağız, tavsiye ve yorumlarda bulunacağız elbette ki bilmediklerimizi öğrenelim sen de bildiklerini paylaş olur mu?
ztn sayende çok şey öğrendim, çok yakında diğer topiğe de geleceğim inşallah:)))

selam herkese...
sabahtan beri yediklerimi yazmadım hepsini toplu yazayım artık....

saat 07:40-kahvaltı:
- çeyrek simit
- 1 parça kaşarlı tost (azıcık yağlı-etimek büyüklüğü kadar diyelim)
- 3 yeşil zeytin
- 1 bardak açık çay

saat 11:30-ara
- 1 büyük boy armut (kabuklarıyla yedim:1:)

saat 15:30-öğle yemeği:
- 1 kase tarhana çorbası (dolu dolu kaseydi-et suyuyla yapılmış ondan biraz yağlı geldi)
- 3 küçük köfte
- 3 yemek kaşığı pirinç pilavı
- 1 orta boy domates

saat 19:00- akşam yemeği:
- 4 yemek kaşığı pırasa yemeği (yağını 1 yemek kaşığı koydum ama biraz daha az olmalıydı:50:)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tabak dolusu yağsız karışık salata (elma sirkeli)

saat 20:00- 1 lokma bisküvili pudingli pasta - aslında yemeyecektim hazırlarken dayandım ama cnm çekti çatalın ucuyla tattım:17:

saat 21:30 - ara
1 orta boy muz (meyve iyetine yedim hem gece boyu tok tutsun diye)

toplamda 1000 kalori olmamıştır bile ama işte idare eder gibi geldi
yorumlarınızı bekliyorum...

valla menü bence gayet güzel:) senin kilolar şaşırtıcı derecede hızlı gidecek lilly bak görürsün:) bizim gibi 2 ileri 1 geri olmayacaksın:)

valla menü bence gayet güzel:) senin kilolar şaşırtıcı derecede hızlı gidecek lilly bak görürsün:) bizim gibi 2 ileri 1 geri olmayacaksın:)

ayyy cnm inşallah yaaaa
inşallah pes etmem, gerçi edecek olsam günlük açmazdım herhalde...
tatlılara da veda ettim bir kilo eksik görürsem kendimi ufak ödül vereceğim 1 lokma bitter çikolata daha fazla yok
çünkü en sevdiğim tatlı o...

ayyy cnm inşallah yaaaa
inşallah pes etmem, gerçi edecek olsam günlük açmazdım herhalde...
tatlılara da veda ettim bir kilo eksik görürsem kendimi ufak ödül vereceğim 1 lokma bitter çikolata daha fazla yok
çünkü en sevdiğim tatlı o...

ben de bi sevemedim gitti o bitteri yahu:S hayatta yiyemem çok acııı:D

Back