How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Lily86'nın Diyet Günlüğü

ohh ohh menü harika lillymmm:) ip gibi olacağız yahu bu gidişlerr:) tarhana çorasının 1 kepcesinin yarım dilim ekmek yerine geçtiğini bilmiyordum bana çok kalorili gibi gelirdi:) sanırım en yararlı günlük seninki:)

saolasın cnm bnm
yok estağfirullah ne demek ben hepinizin yazdıklarından o kadar cok sey ogreniyorum ki... paylaştıklarım işe yarıyorsa ne ala...
bunu ben eski diyet listemde gördüm orada 1 kase çorba=1 dl ekmek diyor ama bi kase 2 kepçe alıyor demek ki bi kepçe yarısı oluyor bu kendi yorumumdu ama ölçüleri az cok dikkat edince ne nedir kendin de görebiliyorsun
evimde o kadar yararlı kaynaklar buldum ki anlatamam sağlıkla ilgili
bunları imkan buldukça buradan paylaşacağım ki bu kaynaklar tıp fakültesi diyetisyen ve doktorları tarafından hazırlanmış, demek ki besleme konularına ilgim o zaman bana öğrettiklerinden yadigar kalmış:9:
ben çorba hastasıyım bi öğünde 3 tabak çorba yiyeyim yemek yemesem de olur cok seviyorum çorbayı
hatta universitedeyken sabah çıkmadan azıcık 1 kase kadar tarhana corbası yapıyordum kahvaltı yerine onu yiyordum ama tuzsuz-salçasız aynı hazır corba gibi su ve tarhana... peynir sabahları cok erken cnm istemiyordu midem bulanıyordu bazen, çorba hem tok tutuyor hem de damağıma hitap ediyordu ve hergun sabah en az 15-20 dk okula kadar yuruyordum ve yaklasık 5 kilo vermiştim.
yani işe yarıyor ama genelde açtım o ayrı mesele
:8:

Son düzenleme:
şu an itibariyle 2 millik leslie yapmış bulunmaktayım:8:
önce part 1i izledim 1 mil olarak bölmüşler herhalde videoyu
baktım kesmedi part 2yi açtım orada devamı varmış
yaklaşık yarım saat sürdü
aslında esnemeler başlamasa devam edecektim de nefesimi ayarlayamadım
çok güzelmiş aslında yaa ilk yaptığımda 1 mil bile cok gelmişti zorlanmıştım
cok nadir de olsa aralarda yaptım birkaç kez ama 5 dklık da olsa demek ki vucut alışmış
ztn bayramda da actım müziği leslie hareketlerinden kendi çapımda yaptım ben biraz fazla abartmışım herhalde leslie daha kolay geldi bana:9:

bu arada annem meyve yemeye çağırdı ama hayır dedim çünkü hala karnım maruldan dolayı yeni yemek yemiş gibi şiş...
ztn bu saatte meyve yenmez

Son düzenleme:
canım bu leslie video linklerini bana atabilir misin hangi siteden indirdin

canım bu leslie video linklerini bana atabilir misin hangi siteden indirdin
tatlım indirmedim
googledan leslie sansone diye gir ztn karşına bu foruma ait bir link cıkıyor oradan tıkla hem izle hem uygula:8:
indirmek istersen de bir sitede indirme linkleri verilmiş arastırırken görürsün ztn buradan site ismi vermek yasak da...

Son düzenleme:
birazdan acıcam camı ve atıcam kendımı yanı o haldeyim. kızın bana kafama kafama vurun. ben bugun öyle şeyler yaptım kiii.

Son düzenleme:
birazdan acıcam camı ve atıcam kendımı yanı o haldeyim. kızın bana kafama kafama vurun. ben bugun öyle şeyler yaptım kiii.

yaaa yapma..........
gören de 100 kilosun da yediklerin de bir tencere dolusu....
kahretme kendini bu kadar
ben de anca kendime geliyorum sizlerin sayesinde...
üzme tatlı canını güzel arkadaşım... sen bize lazımsın, en önemlisi de nişanlına:)))

şu an itibariyle 2 millik leslie yapmış bulunmaktayım:8:
önce part 1i izledim 1 mil olarak bölmüşler herhalde videoyu
baktım kesmedi part 2yi açtım orada devamı varmış
yaklaşık yarım saat sürdü
aslında esnemeler başlamasa devam edecektim de nefesimi ayarlayamadım
çok güzelmiş aslında yaa ilk yaptığımda 1 mil bile cok gelmişti zorlanmıştım
cok nadir de olsa aralarda yaptım birkaç kez ama 5 dklık da olsa demek ki vucut alışmış
ztn bayramda da actım müziği leslie hareketlerinden kendi çapımda yaptım ben biraz fazla abartmışım herhalde leslie daha kolay geldi bana:9:

bu arada annem meyve yemeye çağırdı ama hayır dedim çünkü hala karnım maruldan dolayı yeni yemek yemiş gibi şiş...
ztn bu saatte meyve yenmez

ne güzel spor da yapıyorsun alışmaya başlamışsın bile gitgide artırırsın da ...meyveyi reddettiğin için de tebrik ediyorum yani normalde düşünmeden yeriz ne de olsa meyve diye ama sen kendini sorgulayıp tok muyum değil miyim deyip tok olduğuna karar vermişsin bunu düşünebilmek de çok önemli yani bir durup acaba benim vücudumun buna ihtiyacı var mı diyebilmeliyiz...

selam kızlar ve sevgili günlüğüm.........................
bugün yediklerimi yazayım hemen...
- çeyrek simit
- küçük bir parça (etimek büyüklüğünden biraz küçük!!!) kaşarlı tost (az yağ sürmüş annem:50:)
- 3 yeşil zeytin
- 1 bardak şekersiz çay
yaklaşık 150 kalori civarında yemişim çok net hesaplayamakla beraber....:44:
birazdan da ara yapmayı düşünüyorum armut yiyeceğim nasip olursa hem glisemik indeksi düşük hem kalorisi fazla değil (sadece 70 kalori)hem de lifli...

kızlar sabah 7:30da kalktım suyumu içtim 15-20dk sonra kahvaltımı yaptım
biraz önce mutfağı toparlarken bir yandan da radyoyu açıp tabiri caizse tepindim:52:
hem iş yaparken de enerji veriyor hareketli şarkılar daha bi hevesle bitiyor işler
arada leslie hareketleri de sıkıştırdım
bugün kendimi çok iyi hissediyorum hem bedenen hem ruhen:16:
gerçekten sağlıklı beslenince ve spor da yapınca insan kendini iyi hissediyormuş bunu bizzat yaşayarak anladım
ve şunu da farkettim ki herşey beyinde bitiyor hem yiyip hem de oh be diyemiyorsunuz insan pişmanlıkla daha cok saldırıyor saldım çayıra mevlam kayıra diyerek ama kontrolü ele alınca evet ben burdayım ve kontrol bende diyip kendinize çeki düzen verebiliyorsunuz
mutluyum, huzurluyum, bugün çalışkanım ayrıca... acayip bir ev işi yapasım var:6:
ama önce diğer günlüklere bakacağım
hepinize güzel bir gün güzel hafta sonları diliyorum
:3:

- çeyrek simit
- küçük bir parça (etimek büyüklüğünden biraz küçük!!!) kaşarlı tost (az yağ sürmüş annem:50:)
- 3 yeşil zeytin
- 1 bardak şekersiz çay
birazdan da ara yapmayı düşünüyorum armut yiyeceğim nasip olursa hem glisemik indeksi düşük hem kalorisi fazla değil (sadece 70 kalori)hem de lifli...

biraz önce mutfağı toparlarken bir yandan da radyoyu açıp tabiri caizse tepindim:52:
hem iş yaparken de enerji veriyor hareketli şarkılar daha bi hevesle bitiyor işler
gerçekten sağlıklı beslenince ve spor da yapınca insan kendini iyi hissediyormuş bunu bizzat yaşayarak anladım
ve şunu da farkettim ki herşey beyinde bitiyor hem yiyip hem de oh be diyemiyorsunuz insan pişmanlıkla daha cok saldırıyor saldım çayıra mevlam kayıra diyerek ama kontrolü ele alınca evet ben burdayım ve kontrol bende diyip kendinize çeki düzen verebiliyorsunuz
mutluyum, huzurluyum, bugün çalışkanım ayrıca... acayip bir ev işi yapasım var:6:

Tatlım sana da günaydııııın. kendini iyi hissetmene çok sevindim bak. bence bu enerjiyi fırsat bilip çık yürüyebildiğin kadar yürü tak kulağına da kulaklığını. ben bayılırım böyle yürüyüşe. Özellikle böyle bir de taş tabir edilen hatunların şarkılarını dinlerim ki yürüdükçe onlar gözümün önüne gelir gaza gelirim daha. İnan işe giderken bile öyleyim. Ayağımda topuklu ayakkabı ne çabuk yürüyorum ben bile anlamıyorum:D:D:D

Tatlım sana da günaydııııın. kendini iyi hissetmene çok sevindim bak. bence bu enerjiyi fırsat bilip çık yürüyebildiğin kadar yürü tak kulağına da kulaklığını. ben bayılırım böyle yürüyüşe. Özellikle böyle bir de taş tabir edilen hatunların şarkılarını dinlerim ki yürüdükçe onlar gözümün önüne gelir gaza gelirim daha. İnan işe giderken bile öyleyim. Ayağımda topuklu ayakkabı ne çabuk yürüyorum ben bile anlamıyorum:D:D:D

evet aslında haklısın ben de severim yürürken müzik dinlemeyi ama burada cok fazla güzel radyo da yok hepsi gıygıy, (arabesk ya da türkü) bnm kulaklığım da bozuldu yoksa şimdiye on kez çıkardım... maalesef buradaki telefoncularda da bulamadım bugun git şu gün gel diyorlar!!!!!!!!!!!!!

- çeyrek simit
- 3 yeşil zeytin
- 1 bardak şekersiz çay

canim menun guzel bence. yalniz 150 kalori cok az degil mi kahvalti icin??? en cok kaloriyi kahvaltida almamiz gerekiyo diye biliyorum ama....

canim menun guzel bence. yalniz 150 kalori cok az degil mi kahvalti icin??? en cok kaloriyi kahvaltida almamiz gerekiyo diye biliyorum ama....

evet tatlım aslında öyle ama ben karnım doyunca kalkıyorum kalorisini pek düşünmüyorum açıkçası...
aslında çeyrek simit daha yiyecektim ama dedim fazla karbonhidrat almayayım
iyi de yapmışım acıkmadım

bu arada kızlar şimdi kocaman bir armutun sonunu yemekteyim hem de kabuklarıyla...
öyle 70 kalori falan değildir bu yediğim en az 100 kaloriliktir ama olsun sonucta lifli ve glisemik indeksi düşük bir meyve yiyorum kek çikolata değil...
bi de çikolata demişken, kardeşim dun marketten elinde bir paket bitter çikolatayla daldı odama abla buyur dedi (bnm bitteri sevdiğimi biliyor sağolsun düşünmüş ama diyeti bilmediğinden jest yaptım sandı garibim) ben naptım?
ben yemiyorum cnm cok sağol dedim:9:
onun yerine açtım leslie yaptım

Son düzenleme:

evet tatlım aslında öyle ama ben karnım doyunca kalkıyorum kalorisini pek düşünmüyorum açıkçası...
aslında çeyrek simit daha yiyecektim ama dedim fazla karbonhidrat almayayım
iyi de yapmışım acıkmadım

bu arada kızlar şimdi kocaman bir armutun sonunu yemekteyim hem de kabuklarıyla...
öyle 70 kalori falan değildir bu yediğim en az 100 kaloriliktir ama olsun sonucta lifli ve glisemik indeksi düşük bir meyve yiyorum kek çikolata değil...
bi de çikolata demişken, kardeşim dun marketten elinde bir paket bitter çikolatayla daldı odama abla buyur dedi (bnm bitteri sevdiğimi biliyor sağolsun düşünmüş ama diyeti bilmediğinden jest yaptım sandı garibim) ben naptım?
ben yemiyorum cnm cok sağol dedim:9:
onun yerine açtım leslie yaptım

vaay supersin :) bu iradeyle yaza kalmadan incecik olacaksin ;))

selam kızlar
bayramın hesabını veremedim ama yazmam lazım hem sizinle arefe günü televizyonda bir programa katılan Canan Efendigil Karatay'ı dinledikten sonra aklımda kalan notları paylaşmak istiyorum belki bir faydası olur okuyanlara diye...
dün baktım diyet günlüğümü (defterimi) çok ihmal etmişim (bayramın 2.gününe kadar yazmışım)hatırladığım kadarıyla yediklerimi yazdım kalori hesaplarını yaptım
genel olarak 1100-1400 kalori arası beslenmişim sadece bayramın ilk günü 1700e çıkmış ama o gün de müzik eşliğinde 31 dk leslie hareketlerinden oluşan bir program uyguladım bir de bir kaç pilates hareketi yaptım (15-20dk)
yani fazla kalorileri dengeledim az çok:8:

gelelim Karatay'ın anlattıklarına...
-Ekmek yenmemeli, mümkünse hiç
-Unlu ve işlenmiş gıdalardan uzak durulmalı
-Günde en az 20-30dk egzersiz yapılmalı
-Yumurta çok besleyici olmakla beraber sıfır karbonhidrat içerir o yüzden kahvaltıda tercih edilmelidir hatta 10 tane bile yenebilir(valla ben dinlediğimi yazdım ben de şaşırdım)
ama yumurta çok fazla haşlanmayacak çok pişmeyecek çünkü çok pişmiş yumurta kanserojen bir hal alıyor
-yağ olarak ilk tercih zeytinyağı olmalı mutlaka beslenmede yer almalı
zeytinyağı haricinde doğal tereyağı da tüketilebilir - Canan Karatay özellikle yenebilir dedi.
bu iki yağ son derece sağlıklıdır
-zeytinyağı ve ceviz omega 9 içerir
-balık ve fındıkyağı da omega 3 içerir
-işlenmiş gıdalar omega 6 içerir
-kahvaltı önerisinde bulundu onu da ekleyeyim:
1 kk peynir, yumurta (kayısı kıvamında olmalı, tereyağında da yağı yakmadan pişirilip yenebilir)
salata, zeytin-istendiği kadar zeytin yenebilir

kızlar bunlar not aldıklarım ve aralarda hatırlayıp eklediklerim de var
Karatay diyetiyle ilgili merak ettikleriniz varsa burada bu diyetle ilgili bildiğim kadarıyla topik de var oradan yardımcı olurlar sanırım
şimdilik hoşçakalın

Merhaba arkadaşlar...
Ben 155cm boyunda ve şu an 78-80kg arasında olan biriyim.
Bir ara diyetisyene gitmiştim ve ilk 15 gün içinde 2,5kg vermiştim ve diğer 1.5 ayı da bu kiloyu korumaya çalışmakla ve alıp vermek arasında kalarak geçirdim (araya bayram girdi, listelere birebir uyamadım vs...)
Bu siteye üye olduktan sonra Leslie Sansone'un videolarını keşfettim ama bugüne kadar toplasak 3-4 defa yapmışımdır bir düzene giremedim maalesef. Spor konusunda da istikrar sağlayamadım. O yüzden de kiloları veremedim tabii doğal olarak.
Geçen akşam videoları bilgisayarıma kaydettim ve yediklerime de dikkat edip leslie takviyesiyle kilo verme sürecine Allahın da izniyle bugün başladım.
Öncelikle hatırlatmakta yarar görüyorum ki ben düzenli ilaç kullanmak zorunda olan biri olarak belli bir diyet (Dukan gibi) uygulayamıyorum...
benim yapmam gereken sağlıklı bir beslenme planı ve spor - ki her sporu da yapamıyorum. Doktorların bana önerdiği yürüyüş ve o yüzden leslie tam benlik :46:
Burada yazarak hem kendimi kontrol etmiş olacağım hem de belki benzer durumda olanlara da yardımcı olur düşüncesiyle açıyorum bu konuyu (yoksa bnm diyet günlüğüm var defter şeklinde ama o zaman hesap verme durumu olmuyor :1:).
Topiğimde hem kendi deneyimlerimi, yediklerimi, sporları vs. paylaşacağım hem de bugüne kadar öğrendiğim ve halen de öğrenmeye çalıştığım sağlık, beslenme ve diyetle ilgili yazılar yazacağım...
Hayatta iki sloganım vardır:
1) Hayat güzel,yaşamaya değer - herşeye ve herkese rağmen!!!
2) Bilgi paylaştıkça çoğalır - ben bildiklerimi paylaşayım belki bilmeyenler vardır, insanlar da bnmle paylaşsınlar belki bnm de bilmediklerim vardır ve insanın 7'den 77'ye herkesten öğrenebileceği bir şey vardır, bu yeni doğmuş bir bebek de olsa...
Ne diyelim, hayırlı olsun:1:
Herkese güzel, sağlıklı, mutlu, umut dolu bir gün diliyorum.
Sevgilerimle...
selam lily ,ay canım ne çok benzer yanımız var. bu kadar olur :9:
güzelim bende diyetlere 78 kiloyla başlamıştım . ve boylarımızda aynı . o zamanlar 46 beden giyordum :17::17:
38 bedene kadar indim . şuan 40 bedenim 2 senedir bunu koruyorum . fakat 38 benenimi geri istiyorummmm:52: fkat bünyem gardını almış artık çok zor gidiyor .
bu arada tanıştıgımıza menmun oldum ben 36 yaşındayım 3 tanede boyum kadat veledim var. ev hanımıyım , dışardanda okuyorum . bide yaklaşık 3 senedirde bu topiklerde bilgi alış verişi yapıyorum . monti linkindede montignac diyeti yapan arkadaşlara yardımcı oluyorum ..:16:
sna pak kanım ısındı birden linkini takipdeyim eski sayflarınıda vaktim olunca okıycam .:16: .

selam lily ,ay canım ne çok benzer yanımız var. bu kadar olur :9:
güzelim bende diyetlere 78 kiloyla başlamıştım . ve boylarımızda aynı . o zamanlar 46 beden giyordum :17::17:
38 bedene kadar indim . şuan 40 bedenim 2 senedir bunu koruyorum . fakat 38 benenimi geri istiyorummmm:52: fkat bünyem gardını almış artık çok zor gidiyor .
bu arada tanıştıgımıza menmun oldum ben 36 yaşındayım 3 tanede boyum kadat veledim var. ev hanımıyım , dışardanda okuyorum . bide yaklaşık 3 senedirde bu topiklerde bilgi alış verişi yapıyorum . monti linkindede montignac diyeti yapan arkadaşlara yardımcı oluyorum ..:16:
sna pak kanım ısındı birden linkini takipdeyim eski sayflarınıda vaktim olunca okıycam .:16: .

evet ortak yönümüz çok ben 12 yaşından beri hastanelerde dura dura bi de çocukluk hayalim doktorluk olunca tıp beslenme konularına cok ilgi duyuyorum tabii zamanla kortizonla beraber kilo aldıkça da kendi kendime diyet günlüğü tutardım 8 yıldır tutmuyorum maalesef yoksa almazdım belki de... ama şimdi yine döndüm eski düzenime
ben de 3 yıl boyunca 60-62 arası kaldım ama az yiyor ve günlük spor yapıyordum 40 beden giyiyordum ama biraz boldu 38e sığmıyordum ama.. okul bitince evde durdukça kilo aldım ben evli değilim ama şimdiki hedefim önce eski kilom olan 60a sonra da ideal olmam gereken kiloya yani 50-55 arasına düşmek
inşallah bu yolda bilrbirimize destek olalım paylaşımlarda bulunalım eminim başaracağız
güneş üzerimize doğuyorsa hala, düzelmek için umut var demektir
evlatlarını da Allah bağışlasın bnm teyzemden 2 yaş küçüksün gerçi o bnm kankimdir:8:aramızdaki yaşa rağmen...
bu arada insanlarda pozitif etki bırakmak ne güzel, sana ve diğer tüm arkadaslara hakkımdaki güzel yorumları için teşekkür ediyorum
sevgiler...:16:

Son düzenleme:
lillycim bugün attığın bütün mesajlarını okudum. kahvaltıda sanki çeyrek simitle tost çok gibi gözüküyor ama bakınca aslında çeyrek simit daha yiyeceğine tost yemişssin daha iyi. hem de kendini çok kasıp pes etmemiş olursun. ayrıca kalori hesabıyla ilgili sanırım beni biraz bilgilendirmene ihtiyacım varrr:)
ayrıcaaa aeben ben seni hatırlıyorum 11 kilo verdiğim dönemden sanırım sen de takipteydin beni ara ara geliyordun:)

lillycim bugün attığın bütün mesajlarını okudum. kahvaltıda sanki çeyrek simitle tost çok gibi gözüküyor ama bakınca aslında çeyrek simit daha yiyeceğine tost yemişssin daha iyi. hem de kendini çok kasıp pes etmemiş olursun. ayrıca kalori hesabıyla ilgili sanırım beni biraz bilgilendirmene ihtiyacım varrr:)
ayrıcaaa aeben ben seni hatırlıyorum 11 kilo verdiğim dönemden sanırım sen de takipteydin beni ara ara geliyordun:)

tatlım aslında az bile yedim 2 parça tost yeseydim tam 2 dl ekmek 1 kk peynir yemiş olurdum ben 2 dl ekmek yarım kk peynir yemiş oldum
kalori hesabına gelince de ben daha bikaç aydır kafamda oturtmaya başladım kitabım var ona bakıyordum ama ekmek, peynir salata vs onlar sabit ya tekrar bakmama gerek kalmıyor
yemekleri de bir kaşık 20 kalori olarak hesapladım ama tabii içine giren tüm malzemelerin kalorilerini toplayıp ne kadar yemek çıktıysa ona böldüm baya bi işlem yaptım yani... 1 kilo sebzeye 2 yemek kaşığı sıvıyağ şeklinde hesaplandı aslında ben 1 damla yağla 1 tencere yemek yapardım ama diyetisyen onun ölçüsü bu değil deyip beni uyardı
aslında sofrada ne varsa ondan diyete en uygun olanları yemeye çalıştım ama mutlaka aklınıza takılanları sorun yanlışlarımı söyleyin ne demişler akıl akıldan üstündür...:8:ayrıca bi sürü mesaj yazdım hepsini okumuşsun cooook tesekkur ederim cnm yaaaa

tatlım aslında az bile yedim 2 parça tost yeseydim tam 2 dl ekmek 1 kk peynir yemiş olurdum ben 2 dl ekmek yarım kk peynir yemiş oldum
kalori hesabına gelince de ben daha bikaç aydır kafamda oturtmaya başladım kitabım var ona bakıyordum ama ekmek, peynir salata vs onlar sabit ya tekrar bakmama gerek kalmıyor
yemekleri de bir kaşık 20 kalori olarak hesapladım ama tabii içine giren tüm malzemelerin kalorilerini toplayıp ne kadar yemek çıktıysa ona böldüm baya bi işlem yaptım yani... 1 kilo sebzeye 2 yemek kaşığı sıvıyağ şeklinde hesaplandı aslında ben 1 damla yağla 1 tencere yemek yapardım ama diyetisyen onun ölçüsü bu değil deyip beni uyardı
aslında sofrada ne varsa ondan diyete en uygun olanları yemeye çalıştım ama mutlaka aklınıza takılanları sorun yanlışlarımı söyleyin ne demişler akıl akıldan üstündür...:8:ayrıca bi sürü mesaj yazdım hepsini okumuşsun cooook tesekkur ederim cnm yaaaa

selam liliş ve avukathanım ..
kıslar kl hesabına fazla kafanızı takmayın derim .. gl endeks ondan daha önemlidir kilo vermede..

şöyleki 100 kl. lik bir elmayle 100 kl.lik bir muz kilo verip almada aynı etkiyi yapmaz .
ayrıca ne kadar hesaplarsanız hesaplayın bir yiyecegin tam kl si asla dogru hesaplanmaz . kl. etkilkeyen okadar faktör vardırki.
günlük harcadıgınız kl yi eger hesaplayacaksanız kabaca 1200. 1500 arası beslenecegim diye hesaplayın .

Son düzenleme:
Back